Şimdi Ara

obsesif kompülsif bozukluk.. Var mı olan ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende de vardır bi aralar bu meretten. Ama kısa srede geçti. Umumi tuvaletlere giremiyor, girsem de en az 50 kere yıkıyordum ama yine de tatmin olmuyordum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

quote:

Orijinalden alıntı: synulox

2 3 sene önce sınav haftaları başlardı ,sağ tarafla dokunduğum yere , sol taraflada dokunma isteği , yoldan giderken rögar kapaklarına basmalar filan bu sefer basmıcam deyip yarı yoldan dönüp bastıgımı bilirim , sebebi insanın kendi yaptığı totemler , lan icimden bi ses yapmassan sınavın kötü gecicek diye bağırıyordu , yada birinin basına kotu seyler gelıcek vsvs. Tavsiyem bosverin, 2 3 kere icinizdeki sesin dediğini yapmayın yada ic sesin zıttı seyler soyleyın 2 3 sefer bısey olmadıgını görünce gecıcek zaten [:D allah yardımcısı olsun olanların..

lögar değil, rögar kapağı o

• Öncelikle geçmiş olsun herkese. Bu hastalık kendimi bildim bileli bende de var. Zaman zaman hafifler, yada bir takıntıdan kurtulursunuz, başka takıntılar başlar. Bende daha çok PC'de vakit geçirdiğim için, PC yönlü takıntılarım daha fazla. Örneğin; Zırt pırt format atma, bi programı veya oyunu silince PC'de sildiğiniz dosyanın artıklarının kaldığı düşüncesi. Bunun sonucunda her yol beni formata götürür. Ama direnmeye, yaptığımın saçma olduğunu kendime anlatmaya çalışıyorum. Allah kimseye vermesin böyle bir hastalık.
  • bende var o dediğinden 2 ay önce doktora gittim.ilaç vedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ian Moone

Eşyalarla duygusal bağ kurarım, 5 sayısına karşı takıntım var, düzene karşı bir takıntım var, İLKlere karşı bir takıntım var, güvende hissetmeye karşı bir takıntım var. Birkaç tane daha... Aslında kötü değil ama hayatını etkiliyor insanın, bende kurtulmak istemiyor değilim.

kardeş dediklerinin aynısı bende var hatta 5 sayısı bile, ben kafayı sıyırıcam bi gün.
  • İlk mesajda yazılan üç şey de var bende.
  • ben de soru çözerken doğru cevap şıkkını yamuk işaretlediysem, mutlaka silip en düzgün şekilde işaretlemeye çalışıyorum. ygs'de 2-3 defa silip silip işaretledigim oldu
  • Ufak takıntılar herkeste vardır. Her takıntısı olanda "bozukluk" olacak diye bir şey yoktur. Takıntılar hayatınızı çooook büyük oranda etkiliyorsa ancak o zaman "hasta"sınızdır. Mesela kirlenme korkusuyla hiç dışarı çıkmıyorsanız, günde el yıkamaya 3 saat ayırıyorsanız ancak o zaman hastasınızdır.

Obsesif Kompülsif kişilik denen bir kişilik çeşidi vardır ancak bu insalardan 5'te 1'inde obsesif-kompülsif rahatsızlık görülür.
  • ruhsal hastalıklar çok kötü ya

allah hepimize şifa versin
  • hoşgeldin kardeşım aramıza genelde prozac veriyolar.
  • Bende de var bu tur seyler misal çöpleri almamak durumu.Mesela sevdiğim kız bana mendil verse hayatta atmam.Bu biraz o huzuru geçmişte bulabilme durumu aslında.Ona teklif etmek yerine verdiği mendili saklamak gibi.Ama şöyle birşeyde var ki Lisesi'm kompulsiflierin duyguları zayıftır duygularından daha genel olarak yaşam bilinci zayıftır,zira genelde hayal güçleri çok geniştir bu yüzden yaşama bilinçleri azdır.bu nedenle bir kızı sevip sevmediğini anlayamaz.sevdiğini zannetme ihtimali ya da hayattaki tüm yaşanmamış duyguları onda tamamlama isteği.Bu yüzden bir kıza teklif etmesi gerçekten çok zordur bu tür insanların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Mayıs 2013; 14:45:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss01

quote:

Orijinalden alıntı: Ian Moone

Eşyalarla duygusal bağ kurarım, 5 sayısına karşı takıntım var, düzene karşı bir takıntım var, İLKlere karşı bir takıntım var, güvende hissetmeye karşı bir takıntım var. Birkaç tane daha... Aslında kötü değil ama hayatını etkiliyor insanın, bende kurtulmak istemiyor değilim.

kardeş dediklerinin aynısı bende var hatta 5 sayısı bile, ben kafayı sıyırıcam bi gün.

Hocam ilk olarak geçmiş olsun diyeyim, ben o kadar şikayetçi değilim aslında ama alışılmışın dışında olduğu için rahatsız ediyor, hayatı etkiliyor sadece. Ama tabi kurtulmakta isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Ufak takıntılar herkeste vardır. Her takıntısı olanda "bozukluk" olacak diye bir şey yoktur. Takıntılar hayatınızı çooook büyük oranda etkiliyorsa ancak o zaman "hasta"sınızdır. Mesela kirlenme korkusuyla hiç dışarı çıkmıyorsanız, günde el yıkamaya 3 saat ayırıyorsanız ancak o zaman hastasınızdır.

Obsesif Kompülsif kişilik denen bir kişilik çeşidi vardır ancak bu insalardan 5'te 1'inde obsesif-kompülsif rahatsızlık görülür.

4 4 lük insan yoktur hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Gereksiz olduğunu bile bile yapmaktan kendimizi alıkoyamadığımız türlü türlü takıntılarımızın olmasıdır. ilginçtir ki kendiliğinden geçer. örneğin;

-en az yarım saat önce edilen muhabbette geçen bir kelimeyi kafaya takıp, unutunca: hani sen az önce şunu şunu demiştin sonra o şöyle demişti hah işte o neydi? diye saçmaca sorular sormayı engelleyememektir.

-çöpleri atamamak, her şeyin bir anısı olduğuna inanmaktır.

-evdekilere iyi geceler dileyip, onları iki yanaktan öpüp, kendime de iyi geceler dilettikten sonra* kimsenin konuşmamasını istemek, konuşurlarsa bu ritüeli tekrarlamak zorunda kalmaktır.

___
    Bir yerde okudum da acaba bizim bilmediğimiz ne tür piskolojik bozukluklar varmış.

Tüm belirtilere harfiyen uyuyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.