Şimdi Ara

obsesif kompülsif bozukluk.. Var mı olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gereksiz olduğunu bile bile yapmaktan kendimizi alıkoyamadığımız türlü türlü takıntılarımızın olmasıdır. ilginçtir ki kendiliğinden geçer. örneğin;

-en az yarım saat önce edilen muhabbette geçen bir kelimeyi kafaya takıp, unutunca: hani sen az önce şunu şunu demiştin sonra o şöyle demişti hah işte o neydi? diye saçmaca sorular sormayı engelleyememektir.

-çöpleri atamamak, her şeyin bir anısı olduğuna inanmaktır.

-evdekilere iyi geceler dileyip, onları iki yanaktan öpüp, kendime de iyi geceler dilettikten sonra* kimsenin konuşmamasını istemek, konuşurlarsa bu ritüeli tekrarlamak zorunda kalmaktır.

___
    Bir yerde okudum da acaba bizim bilmediğimiz ne tür piskolojik bozukluklar varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3AA68E795 -- 11 Mayıs 2013; 10:03:31 >

• galip derviş diye dizi var kanal d de o adamda öyle sanırım
  • Sadece onlar değil, dısardan gelince elini 12 13 defa yıkamalar vs, hastene okul dershane lokanta vs dış ortamlarda wc girememe, yakın bi arkadasımda var ellerini yıkamaktan 12 ay çatlak elleri. Dışlamayıp öyle kabul etmek lazım onları oda sacma diyor ama yapıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin durum fenaymış. Bence psikolojik destek al bunun şakası olmaz. Çok daha ilerlere gidiyor, insanlarla iki kelime konuşamamaya başlarsın.
  • bende okb yim ama ömür boyu sürecek bişey değil geçeceğine inanın kendinizi doktora bırakın
    anafranil ve risperdal kullanıyorum
  • Senin durumun baya rahat benim yerimde olsan kendini öldürmesen adam değilim.
    Konu yanlış yerde.

• maalesef bende de var bu rahatsızlık.en ufak bir şeyi bile kafama takıp üzerinde uzun uzun düşünüyorum.hele bu kafama taktığım konu önemli ise geceleri uyuyamam,sabaha kadar onu düşünüp dururum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardesimde var, bazen cok sinir ediyor bizi, nobetleri bazen cogaliyor bazen haftalarca olmuyor

• o ne la ben öyle bişey duymadım bende de yok sanırım

• bendede var heralde mesela;
    herşey simetrik olsun isterim , belli kelimeleri söylemeden bi işe başlamam mesela bir yazılıdan iyi not aldım diyelim yazılı başında bir kelime söyledim onu diğer yazılılardada söylerim, el sıkışmam sürekli süre tutarım yaptığım işler için
  • Çok sinirim bozuldu arkadaşlar ufak sorunlarınız var lütfen şükredin ya ! Bizim halimizde olsaydınız napardınız . Biri el yıkama biri sayı sayma diyor onlar size ne kadar acı verir ki anlamıyorum .

• forumun yarısında var bu rahatsızlık, bende de hafif var.
  • 2 3 sene önce sınav haftaları başlardı ,sağ tarafla dokunduğum yere , sol taraflada dokunma isteği , yoldan giderken rögar kapaklarına basmalar filan bu sefer basmıcam deyip yarı yoldan dönüp bastıgımı bilirim , sebebi insanın kendi yaptığı totemler , lan icimden bi ses yapmassan sınavın kötü gecicek diye bağırıyordu , yada birinin basına kotu seyler gelıcek vsvs. Tavsiyem bosverin, 2 3 kere icinizdeki sesin dediğini yapmayın yada ic sesin zıttı seyler soyleyın 2 3 sefer bısey olmadıgını görünce gecıcek zaten [:D allah yardımcısı olsun olanların..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synulox -- 11 Mayıs 2013; 13:47:05 >
  • birçok insanda var ama az ama çok

bazılarında çok baskın hayatı zindan eder sinir küpüne dönüştürür

bende tedavisini görüyorum 1 yıldan fazla oldu çok şükür iyileşme var

uzmana görünmelisin
  • Eşyalarla duygusal bağ kurarım, 5 sayısına karşı takıntım var, düzene karşı bir takıntım var, İLKlere karşı bir takıntım var, güvende hissetmeye karşı bir takıntım var. Birkaç tane daha... Aslında kötü değil ama hayatını etkiliyor insanın, bende kurtulmak istemiyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synulox

2 3 sene önce sınav haftaları başlardı ,sağ tarafla dokunduğum yere , sol taraflada dokunma isteği , yoldan giderken logar kapaklarına basmalar filan bu sefer basmıcam deyip yarı yoldan dönüp bastıgımı bilirim , sebebi insanın kendi yaptığı totemler , lan icimden bi ses yapmassan sınavın kötü gecicek diye bağırıyordu , yada birinin basına kotu seyler gelıcek vsvs. Tavsiyem bosverin, 2 3 kere icinizdeki sesin dediğini yapmayın yada ic sesin zıttı seyler soyleyın 2 3 sefer bısey olmadıgını görünce gecıcek zaten [:D allah yardımcısı olsun olanların..

lögar değil, rögar kapağı o

• quote:

Orijinalden alıntı: Ian Moone

Eşyalarla duygusal bağ kurarım, 5 sayısına karşı takıntım var, düzene karşı bir takıntım var, İLKlere karşı bir takıntım var, güvende hissetmeye karşı bir takıntım var. Birkaç tane daha... Aslında kötü değil ama hayatını etkiliyor insanın, bende kurtulmak istemiyor değilim.

Eşyalarla duygusal bağ olayı bende de var Ayrıca kare zemin kaplamalarda çizgilere basmadan yürümek zorunda hissediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

quote:

Eşyalarla duygusal bağ kurarım, 5 sayısına karşı takıntım var, düzene karşı bir takıntım var, İLKlere karşı bir takıntım var, güvende hissetmeye karşı bir takıntım var. Birkaç tane daha... Aslında kötü değil ama hayatını etkiliyor insanın, bende kurtulmak istemiyor değilim.

Eşyalarla duygusal bağ olayı bende de var Ayrıca kare zemin kaplamalarda çizgilere basmadan yürümek zorunda hissediyorum

Çizgiye basmama olayı bende de var ama takıntı gibi değil, hoşuma gidiyor sadece.

• quote:

İlkokulda sosyal bilgilerim 4 düşünce benim de 5e karşı takıntım oluşmuştu.
    heyecanlanınca(özellikle sınavlardan önce) masaya bir kere dokunduysam onu 5e tamamlardım.
    Hatta kağıt kalksa bile onu da 5 kere dokundururdum.
    Her şeyin sağ üst tarafına bakardım
    uyanınca ilk sağ gözümü açardım
    karoların çizgilerine basmazdım
    Yatmadan önce bir kere düzenimi kurduysam tuvalete bile kalkmazdım

Bunları bir kaç kere yapmayın, büyü bozuluyor.Başınıza kötü bir olay falan da gelmiyor.

• Bu takintilardan bende de var fakat hastalik derecesinde degil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.