Şimdi Ara

Obsesif kompulsif hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu hastalık öss yaklaştıkça daha da artmaya başladı ilaç kullanıyorum fakat fayda etmiyor nasıl bir çözüm bulunabilir doktora gitmek dışında çünkü önceden gitmişliğim var

takıntılarımda dünya üzerinde görülmemiş cinsten napıcam bilmiyorum

• Bendede var tourette sendromunun yanında obsesif kompulsif var

Çikolata filan ye diyicem onunda ne kadar yararı olurki

İlaçların dozunu arttırsın doktor risperdal içiyomusun
  • valla şöyle söyliyim kardeş ilaçla mı olur psikolojik bişeylerle mi olur bilmemde bir an önce iyileşmeye bak öss yaklaşıyo demişsin zaten o stres sıkıntı mutlu birini bile dertli birine çeviriyo stresle birlikte iyice ilerleyebilir o hastalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

Bendede var tourette sendromunun yanında obsesif kompulsif var

aynen ondan içiyorum hocam 1 tane ondan tam mg sini bilmiyorum onun yanında da lustral içiyorum 50 mg

oks döneminde başladı sonra ilaçlar sayesinde hafifledi baya hayatımı etkilemiyordu fakat bu sınavlar yaklaştıkça artmaya başladı

hocam birde özele girmezse sizin takıntılarınız neler üzerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Mitokondri:

valla şöyle söyliyim kardeş ilaçla mı olur psikolojik bişeylerle mi olur bilmemde bir an önce iyileşmeye bak öss yaklaşıyo demişsin zaten o stres sıkıntı mutlu birini bile dertli birine çeviriyo stresle birlikte iyice ilerleyebilir o hastalık

haklısınız hocam yenmem lazım ama nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairwayden_m_power

quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

Bendede var tourette sendromunun yanında obsesif kompulsif var

aynen ondan içiyorum hocam 1 tane ondan tam mg sini bilmiyorum onun yanında da lustral içiyorum 50 mg

oks döneminde başladı sonra ilaçlar sayesinde hafifledi baya hayatımı etkilemiyordu fakat bu sınavlar yaklaştıkça artmaya başladı

hocam birde özele girmezse sizin takıntılarınız neler üzerine

ben 2 likten günde 2.5 tane içiyorum 1 mg dan 5 tane eder

• Öss'ye daha çok var, tatilini tamamla sonra çalışırsın, fazla dert etme. Konuların hepsi yetişiyor, erken başlarsan sonra yapcak bir şey bulamazsın ders çalışamazsın boş boş dururusun daha kötü olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reflü Hastalığı :(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • askerde bu hastalıktan çok çektim,ilaç falan hikaye,derman sensin,beynin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 6 Temmuz 2011; 5:52:35 >
  • bu hastalığı yaşayan arkadaşlar ne tipte olduklarını yazarlarsa çok memnun olurum çünkü kendi durumumu dünya üzerinde tek olarak görüyorum malesef benim ki biraz din ile ilgili bir takıntı ve hayatı zindan ediyor resmen
  • bu hastalıkta takıntı hangi konuda olursa olsun,tanımı yine aynıdır.bir konu hakkında olanları,olacakları kafana takarsın.

ben,kafamda sonuçlanana kadar,başım ağrıyana kadar kıvrana kıvrana olacak şeyleri düşünür dururdum...

ama neyseki zamanla düzeliyor...
  • Temizlik takıntısı olsaydı kafayı o zaman yiyebilirdin. Din takıntısını da yaşamış biriyim ve din takıntısını yeğlerim. Çünkü içimden isteyerek geçirmiyordum. Temizlik takıntısı ise iğrenç.
  • benim takıntım şöyle arkadaşlar ilk defa paylaşıyorum bunu 4 yıldır kimseyle paylaşmadım psikoloğa bile farklı anlattım

mesela atıyorum kendi kendinizi tatmin edersiniz ya elinizde işte döl denen sıvı olur mesela o şey bi yere damlarsa veya 3-4 kez elimi yıkamama rağmen o elimde bir yere dokunursam abdest aldıktan sonra o bölgeye dokunmuyorum dokunursam tekrar abdest almam gerekir diye düşünüyorum evet dünya üzerinde yoktur heralde bu şekilde

bazen günde 2 kere abdest aldığım oluyordu bazen ıslak mendille bana rahatsızlık veren noktaları temizliyordum

cenabet durumda kullandığım sabunu tekrar kullanmıyorum telefonu o şekilde kullandıysam abdest aldıktan sonra onu temizliyorum pc aynı şekilde

en iyisi ilacın dozunu biraz artırmak çünkü bu durum çok fazla rahatsızlık veriyor
  • O işi banyoda yapmaya alışsan nasıl olur, nasıl olsa su akıyor tertemiz çıkarsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

O işi banyoda yapmaya alışsan nasıl olur, nasıl olsa su akıyor tertemiz çıkarsın?

hocam onu yeni eve taşındığımızda denedim ama bir yerden sonra farketmeden yine bir yerlerden çıkmış takıntı
    nerden başladığını bile bilmiyorum nasıl başladı yani hiç bir fikrim yok
  • bu yüzden yanmazsın,bunu sürekli düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairwayden_m_power

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

O işi banyoda yapmaya alışsan nasıl olur, nasıl olsa su akıyor tertemiz çıkarsın?

hocam onu yeni eve taşındığımızda denedim ama bir yerden sonra farketmeden yine bir yerlerden çıkmış takıntı
    nerden başladığını bile bilmiyorum nasıl başladı yani hiç bir fikrim yok

Olmazsa eldiven filan kullan, ciddiyim. İlaca fazla yüklenme.
  • Benim ki daha kötüydü ve geçti
  • ..................................dostum bak şöyle bi durum var ki bunun bilincine varmanı tavsiye ederim ' tanrı hiç birimizin nasıl işini hallettiğine yada üstüne sıçratıp sıçratmadığına bakmaz. önemli olan o bölgeyi temizlemektir ki suyla yıkaman yeterli. abdest alman dua etmen vs. vs. bunlar sadece senin zihnini ( eğer dindarsan ) rahatlatır. yani demeye çalıştığım duş al yeter. hatta abdest falan da alma. nereye dokunursan dokun. bunun için cezalandırılmıcaksın. hoş eğer cehennem varsa ve oraya gidersem biliyorum ki başka bir ton sebep olur orda bulunmam için. ama hiç biri elimi değmemden kaynaklanmaz. sana tavsiyem dinden ve dini herhangi şeylerden uzak durman. o zaman hastalığın düzelebilir. bence başka bi mantıklı açıklaması yok.. ateist ol demiyorum. (olsan da dışlamam gerçi ) ama dindeki açıklıkları bul. onların üzerine git. böylece inancın zayıflar. ve o kadar umursamazsın abdesti? bana mantıklı geldi.. istersen dene? ama psikolejik yardım da al tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.