Şimdi Ara

(OC) FX 6300 voltaj verince prime95 testinde ısınıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, FX 6300 işlemcim var voltajsız 4.2 GHz'de kullanıyorum ama biraz hızlandırmak istedim. 4.5 yaptığım zaman hızı bir süre sonra 80 derece olup kapanıyor. Arctic MX5 macun ve Cooler Master T4 12cm kule tipi soğutucum var. Üstünde fan, solunda fan ve yan kapakta fan var. Normal şartlar altında 11. nesil i7 işlemciye o kasada OC yapın inanın 5 GHz hızı geçer. O derece havadar ve delikli.

Olay şu daha önceden de konu açtım ama neyde sorun var bilmiyorum şöyle söyleyim, Prime95 testinden tüm çekirdekleri tam hızda ve 16 GB RAM ile %100 çalışan bilgisayar 1 dakika dolamadan 80 derece olup reset atıyor. Sanki işlemci fanını durdurmuşum gibi hem de. Silikon kalitesi ile alakası var mı bilmiyorum ama olsaydı Prime testinde kesin kapanırdı.

Furmark + Prime95 ile çalışırken AIDA64'den izledim aynı anda ASUS'un yazılımı ile de izledim. 3.3V olan kısım 2.85 gibi bir değere çıkıyor ve asus'un programında kırmızı oluyor. Çekirdekler tam hızda çalışıyor hiçbiri kapanmıyor ama 80 dereceye gelince reset atıyor. Soğutmam bu: COOLER MASTER HYPER T4 1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1/AM4 İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Macun daha 3 ay önce Arctic MX5 ile değiştirdim. Soğutmamın yeterli olmadığını düşünüyorum ama benim fan veya muadilindeki kullanıcılar benimle aynı değere stabil şekilde ulaşıyorlar.

• (OC) FX 6300 voltaj verince prime95 testinde ısınıp kapanıyor
    (OC) FX 6300 voltaj verince prime95 testinde ısınıp kapanıyor
  • .

• up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.