Şimdi Ara

OC olanla OC almayan arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haftadır kasa toplamak için internetten araştırmalar yapıyorum. Bazı ekran kartlarında OC yazıyor. Bunun açılımı overclocked yani hız aşırtma mıdır? Örneğin, gtx 1060' ın bazılarında OC yazıyor. Aradaki fark nedir? OC olan ekran kartlarının daha kısa ömürlü olduklarını söyleyenler var. Ben uzun yıllar rahat beni götürecek bir kart almak istiyorum. OC konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ş@n -- 23 Nisan 2017; 10:10:26 >

• OC yazan ekran kartları fabrika çıkışlı oc yapılmıştır. Yani referans modele göre daha yüksek çekirdek hızlarına sahiptir. Fpslerde küçük oynamalar olur.

Ömür olarakta çok farketmez zaten sizde yükseltmediğiniz sürece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem mrunseen'e katılıyorum, hemde şunuda eklemek istiyorum, zaten O.C versiyon olan bir karta birde manuel O.C yapmak sağlıklı değildir, zaten normalden daha fazla ısınan kartın dahada fazla ısınmasına neden olur, ve 3-d grafiklerde sistemin tutarsızlığına yol açabilir. Eğer ekran kartı sorunları ile açılan konuları okursan, bunların çoğunun yazılım ile o.c yapmadan kaynaklı olduğuna da görebilirsin.
  • Ben overclock yapmayacağım. Üst düzey bir kullanıcı değilim. Daha kısa ömürlü olacaksa oc bir ekran kartı almam. Benim karttan beklentim 4 5 sene sorunsuz çalışması. Kartın çalışma hızının normalin üzerinde olması çabucak kendisini tüketmesine yol açar mı?

• Oc yaptım kartın ömrü kısaldı diye birşey yok, şu saçma düşünceyi kafanızdan atın.

Hele kutuda oc modeli yazmak için fabrikada yapılan 25mhz göstermelik artışın hiçbirşeye etkisi yok.

• Ş@n kullanıcısına yanıt
    Açmaz ve zaten o.c olmayan model nadir bulunuyor eğer bu durum kartın ömünü çürütecekse o.c versiyonların nadir bulunması lazımdı ve üreticiler kartlarına 2 ila 5 yıl arası garanti verirrken bu durumu zaten göz önünde bulunduruyorlar, kısaca o.c model kartlar konusunda kafan rahat olsun çünkü üreticiler zaten uç seviyede o.c değil küçük bir dokunuş yapar gerisini kullanıcıya bırakırlar, hatta hepsinn o.c konusunda müşterilerini teşvik etmek üzere hazırlanmış o.c yazılımlarıda kartla beraber verilir v.s.
  • Buna çok fazla katılmıyorum. EVGA'nın FTW, Classified ve Kingpin serileri; ZOTAC'ın AMP! Extreme serileri; MSI'ın Lightning serileri ya da GALAX'ın Hall of Fame serilerine hiç overclock yapmayalım o zaman.

Kartın aslında elektronik ürünün ömrünün kısalması ısınmayla alakalı. Eğer kart ısınmıyorsa ömründen bir şey kaybeder diyemeyiz. Fabrika çıkışı üzerine yaptığınız overclock ile kartınızdan %10'ları aşan performans artışı alabiliyorsunuz (Kendi GTX1070'imde %12-%13 civarında). Bunu yapmak için de profesyonel veya üst düzey olmaya gerek yok zaten. 5 dakikalık bir yazıyı doğru okuyarak 2 çubuğu kaydırıp ayar yapıyorsunuz. Sadece limitleri doğru öğrenin yeterli. Bu konuda da zaten istediğiniz desteği burada alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.