Şimdi Ara

Octavia 1.0 tsi mi 1.5tsi mi 1.6tdi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar 8 yıldır astra hb kullanıcısıyım. Ailemiz büyüdüğünden arabamızı geniş ve otomatik bir araba ile değiştirmek istiyoruz. Önce 2015-2018 arası seat leon stationwagon ile 2018-2019 octavia sedan arasında kaldık. Fakat daha çok tutulması ve daha ferah olması sebebiyle tercihimiz octaviadan yana oldu. Şimdi motor karmaşası yaşıyoruz. Bakım masrafları düşük, arıza açmayacak uzun yıllar bizi idare edecek bir araba istiyoruz. Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

• Şunu da belirtmeliyim ki 1.5 Tsi motor beni heyecanlandırıyor fakat ralliye katılacak halim yok. İkincisi 700-800 bin tl değerinde bir arabaya binmek üzerimde stres oluşturuyor. Bunun yerine 1.0 tsi düşük km garantisi devam eden bir araç alsam kafam daha rahat edecek gibi sanki.

• 1.0 Scala da tavsiye ederim. 700'e kadar düşük km. 2020 ve üstü birçok araç mevcut.

• firat1337 F kullanıcısına yanıt

İki çocuk olmasa Scala tercih ederdim muhtemelen. Gerçekten güzelmiş.

• hocam bende 2015 dizel otomatik octavia var. 4. octaviam (III) ve 2001 den beri de skoda kullanıcıyım.

ikizler ve köpeğimiz var. bagaj konusunda bundan daha rahat edeceğin bir araç olamaz.

danışacağım bir konu olursa sorabilirsin.

• Octavia gereksiz pahalı. Parasını haketmiyor. O kadar versem superb vs d segment alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra hb'den sonra Octavia'ya geçmiş biri olarak kesinlikle 1.5 tsi diyorum. Bende 2018 1.4 tsi sport vardı 150 ps. 140 ps Astradan sonra araba uçak gibi gelmişti. İlk farkettiğim Astrada olan zorlanma hissi hiç yok, araba tabiri caizse akıyor. Motor kasayı taşımakta hiç zorlanmadığı için de yakıt tüketimi çok iyiydi. Hatta şöyle bir örnek vereyim, bir arkadaşımın 1.2 tsi golf'üyle gitmiştik arabayı almaya, dönüşte ikisi birebir aynı yakmıştı.

Yazmışken arabanın 2 yılda tecrübe ettiğim artı ve eksilerini yazayım.

Artılar :

*Motor performansı çok iyi, yakıt tüketimi benzinli bir araca göre iyi hatta dizel passatla litre başına aşağı yukarı aynı yakıyor çok denedik.

*Arka yaşam alanı ve bagaj efsane.

*Bakım maliyeti uygun

* Yol tutuşu güzel, HB araçlara yakın bir yol tutuşu var.

Eksiler :

* Mekanik el freni

* Maalesef bir aile aracı için sert ayarlanmış süspansiyon. (ilk başlarda rahatsız etmiyor ama sonraları fark ediyorsunuz, özellikle başka bir araçtan geçince anlaşılıyor)

* Yalıtım konusunda zayıf, hatta rüzgar yalıtımı konusunda başarısız diyebilirim. Işıklarda özellikle yanımda sesli bir araç durduğunda camı açık unuttum zannetim kapatmaya çalıştım çoğu kez. Astranın kalın fitilli kapılarıyla rüzgar yalıtımı daha iyiydi.

* Bazıları çok takmaz ama direksiyon, multimedya aydınlatması beyaz renkken, klima ve cam düğmeleri yeşil renk. Neden böyle saçmalamışlar anlamadım bu uyumsuzluk beni rahatsız ediyordu.

Sonuç olarak:

Bir daha alır mıyım? Passat veya SUV fiyatına çıkamıyorsam Evet. Kendi fiyat skalasına göre parasını son kuruşuna kadar hak eden bir araç. İyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bakalım nasibimize ne düşecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.