Şimdi Ara

OCTAVİA 1.6 FSİ KULLANCILARININ YARDIMINI BEKLİYORUM.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR 1.6 FSİ MOTORUN TEKNİK VERİLERİNİ BULAMADIM. ARACIN YAKITI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ. ÇOK CİDDİ ANLAMDA BU ARAÇTAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE ALMALIMIYIM. ARAÇ KULLANICISI OLARAK EKSİKLİKLİKLERİ HAKKINDADA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
    SAYĞILARIMLA...

• VW grubunun kulandığı FSI motor, bilinen bir sıkıntısı yok, övgüler alan TSI ( Turbo-FSI) 'ın turbosuz hali, sorunsuz, ekonomik teknolojik bir motor.

Motor 102 HP, Tork 148
    0-100 yaklaşık 12,4 sn
    yakıt tüketimi şehir içi 10 lt şehir dışı 6lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

VW grubunun kulandığı FSI motor, bilinen bir sıkıntısı yok, övgüler alan TSI ( Turbo-FSI) 'ın turbosuz hali, sorunsuz, ekonomik teknolojik bir motor.

Motor 102 HP, Tork 148
    0-100 yaklaşık 12,4 sn
    yakıt tüketimi şehir içi 10 lt şehir dışı 6lt

Hocam 1.6sr ile karıştırmışsın

1.6 FSI lar 115 hp dir torku da 150 lerde birşeydi
  • Bu motorlara LPG uygulanamıyor ve şehiriçi kullanımda pek de ekonomik değil. Şahsi tecrübelerimle cansız olduğunu da söyleyebilirim. (Özellikle alt devirlerde)
    LPG ye bakış açınız nedir bilmiyorum ama çevremde sırf benzin tüketimden bıkıp aracını satarak aynı modelin 1.6 102 hp versiyonunu alan kişiler var.

Okadar yakıt tüketip performans hissi bile vermeyen bir motor kullanmak çok da mantıklı değil bence. FSI motor kalktı zaten artık bu motor seçeneği sunulmuyor.

Aracı sorarsanız sonuna kadar tavsiye ederim. 2006 da 0 alıp 40.000 km de satmıştık. Sebebi de araçtan memnuniyetsizlik değil babamın sık araç değiştirmesi idi. Değiştirdiğine pişman olduğu ender araçlardan biriydi diyebilirim hatta.
    İçi geniş, konforlu, sorunsuz bir araçtı. Bence parasın hakkını vermişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Üye

Bu motorlara LPG uygulanamıyor ve şehiriçi kullanımda pek de ekonomik değil. Şahsi tecrübelerimle cansız olduğunu da söyleyebilirim. (Özellikle alt devirlerde)
    LPG ye bakış açınız nedir bilmiyorum ama çevremde sırf benzin tüketimden bıkıp aracını satarak aynı modelin 1.6 102 hp versiyonunu alan kişiler var.

Okadar yakıt tüketip performans hissi bile vermeyen bir motor kullanmak çok da mantıklı değil bence. FSI motor kalktı zaten artık bu motor seçeneği sunulmuyor.

Aracı sorarsanız sonuna kadar tavsiye ederim. 2006 da 0 alıp 40.000 km de satmıştık. Sebebi de araçtan memnuniyetsizlik değil babamın sık araç değiştirmesi idi. Değiştirdiğine pişman olduğu ender araçlardan biriydi diyebilirim hatta.
    İçi geniş, konforlu, sorunsuz bir araçtı. Bence parasın hakkını vermişti.

bilgiler için teşekkür ederim.
    şehir içi yakıt sarfihatı hakkında bilginiz varmı?
    teşekkürler

• Sehir ici, hele ki istanbulda yasiyorsan hatta daha da vahim bir hal olsun mesela ikinci koprude is cikisi trafigine yakalandiysan!!!!! arac 8-10 arasi yakiyor. Acimiyor, affetmiyor YAKIYOR!

Aracin konforu hakkinda emin olabilirsin cok memnun kalirsin, bende 2007 model octavia 1.6 FSI Elegance modeli var, binenler cok cok begeniyorlar. Performans konusunda yukarda yazmis olan arkadaslara katiliyorum, oyle aman aman bi performansi yok. Motor sanki hemen tepki vermiyo gibi ama arac da sol seritlerin fatihi olsun diye de tasarlanmamis..

FSI oldugu icin arkadasin da dedigi gibi LPG takilamiyor. Zaten artik FSI almanin da pek mi mantigi yok, dizel tercih etmeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: okan3807

Sehir ici, hele ki istanbulda yasiyorsan hatta daha da vahim bir hal olsun mesela ikinci koprude is cikisi trafigine yakalandiysan!!!!! arac 8-10 arasi yakiyor. Acimiyor, affetmiyor YAKIYOR!

Aracin konforu hakkinda emin olabilirsin cok memnun kalirsin, bende 2007 model octavia 1.6 FSI Elegance modeli var, binenler cok cok begeniyorlar. Performans konusunda yukarda yazmis olan arkadaslara katiliyorum, oyle aman aman bi performansi yok. Motor sanki hemen tepki vermiyo gibi ama arac da sol seritlerin fatihi olsun diye de tasarlanmamis..

FSI oldugu icin arkadasin da dedigi gibi LPG takilamiyor. Zaten artik FSI almanin da pek mi mantigi yok, dizel tercih etmeni tavsiye ederim.

İlginize teşekkür ederim.
    102 Hp lik motora lpg takılıyor doğrumu?
    ( dizeli şu an düşünemiyorum )
    iyi günler

• 102 hplik versiyon lpg ile tam uyumludur, gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz
  • Arkadaşlar fsi kesin olarak lpg takılmıyor mu?
    Bunu ben de biliyordum da brc nin ve romanonun fsi motora uyan bi kit yaptığını duymuştum bi aralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 19 Haziran 2010; 12:22:10 >
  • Az önce skoda bayisini aradım ilanlarındaki ovtaviayla ilgil bilgi aldım.
    Fsi lara lpg takılıyor dedi yanlız maliyeti %40...%50 fazlaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 19 Haziran 2010; 13:26:14 >
  • FSI a LPG takarsın ama hem maliyeti daha fazla olur hem de tasarruf oranı daha düşük olur.
    Yani sorun aslında tam olarak takılamaması değil astarının yüzünden pahalıya gelmesi.
    Bazı sitelerde montaj yapılmış FSI araçları görebilirsin.
    Ama montaj yapan kişiler yani bu işi yapan kişiler kendi sitelerinde istenirse takılabileceğini ancak önermediklerini söylüyor.
  • quote:

FSI a LPG takarsın ama hem maliyeti daha fazla olur hem de tasarruf oranı daha düşük olur.
    Yani sorun aslında tam olarak takılamaması değil astarının yüzünden pahalıya gelmesi.
    Ama montaj yapan kişiler yani bu işi yapan kişiler kendi sitelerinde istenirse takılabileceğini ancak önermediklerini söylüyor.

Peki hocam normal lpg %40 tasarruf sağlıyor diyelim.
    Fsi da araç lpg yle beraber benzin de yakıyor diye hatırlıyorum.
    Bu durumda yapacağı tasarruf ne kadardır? %20..25 gibi rakamlar yazanlar var mı?

Eğer böylesye bu oran da az değil bence.
    araç normalde 32 krş yakıyorsa %20 tasarrufla 26 krş a düşücektir.
    6 krş için değer mi belki değmez ama hazır lpg takılmış arabalar alınabilir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 20 Haziran 2010; 17:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

FSI a LPG takarsın ama hem maliyeti daha fazla olur hem de tasarruf oranı daha düşük olur.

Peki hocam normal lpg %40 tasarruf sağlıyor diyelim.
    Fsi da araç lpg yle beraber benzin de yakıyor diye hatırlıyorum.
    Bu durumda yapacağı tasarruf ne kadardır? %20..25 gibi rakamlar yazanlar var mı?

Eğer böylesye bu oran da az değil bence.
    araç normalde 32 krş yakıyorsa %20 tasarrufla 26 krş a düşücektir.
    6 krş için değer mi belki değmez ama hazır lpg takılmış arabalar alınabilir sanırım.

Evet okuduğum rakamlar %20 gibiydi.
    Sanırım dediğiniz gibi taktırmak değil de takılmış bir araç bulmak mantıklı olabilir.

• Konu eski olmasına rağmen yazayım dedim 2 yıldır 1.6 FSİ LPG li octavia kullanıyorum. lpg litresi 2.5 tl iken uzun yolda km de 20 krş yakmaktaydı. Yani km de 8 litre yakıyor. Çekişinde veya diğer konularda hiçbir sıkıntı yapmadı. Lpg kiti markası BRC. LPG 2011 yılında takılmış.5 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.
  • 2010 yılındaki konuya 2016 da güncelleme gelmiş.
    bende 2019 güncellemesini yapayım.
    uzun zamandır skoda tercih eden bir aile olarak uzun arayış ve araştırmaların sonucunda 1,6 fsi (lpg li) 2006 octavia elegance aldım.
    aracı alırken bu lpg olayı çok kafama takılıyordu bilinmelik olduğu için. ama 2016 da benden önce mesaj ayazan arkadaşın görüşleri bir nebze olsun ışık tuttu.
    aracı alış sebebim öncelikle çok temiz olmasıydı.sonra octavia ve sonrasında da 1,6 olduğu için lpg li olmasıydı.
    1 haftadır kullanıyorum. herhangi bir sorun yok henüz.

LPG olayınada açıklık getirirsek şöyle özetleyelim.
    fsi motorlara lpg takılıyor.ancak sadece blf kodlu motorlar uyumlu. diğer motorlara takılması durumunda hata veriyor diye biliyorum ve sürekli arıza çıkarıyor. (motor kodu ruhsatta yazıyor)
    benim araçta ilk sahibinin 8 yıl önce taktırdığı landi renzo var. bu zamana kadar sorun çıkarmamış.

Şuana kadar aracıda lpg yide sorunsuz kullanıyorum.
    tavsiye ederim.
    yakıt tüketimim ise uzun yola daha çıkmadım ama dikkatli kullanan biri olarak 7,5lt şehir içi verisi diyebilirim.
    bu da şimdiki 3,23 tl lpg fiyatına göre 24 Kr. yapar. gayet iyi denilebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.