Klima var. Benim de fazla vaktim olmuyor, rahatsızlandım 15 gün raporluyum, fırsat bu fırsat dedim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (39. sayfa)
-
-
Hocam benim link kablosunun type c ucu koptu herhangi bir type c ucu ile kabloyu bağlasam sorun olurmu sizce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
VR desteği olanlar zaten kütüphanemde vardı. Listedeki tüm oyunları Forkliftçi ve vatman hariç aldım Bunların dışında bir de Mini Golf ilgimi çekmişti onu aldım. Yine Beat Saber, Resident Evil 7-8 vardı VR'da sonra oynarım diye alıp kenarda tuttuğum. MSFS Steam'de var, bir süre oynadım VR ile devam ederim artık. Asetto Corsa'yı modlaya modlaya devam ediyorum ama F1 2022'nin fiyatı düşünce alırım muhtemelen. Geçen videosunu gördüm, VR ile güzel görünüyor o da. The Forest destekliyor. Subnautica, No Man's Sky, bayağı sağlam kütüphane var şaka maka. Fallout 4 VR birkaç gün önce indirimlerde 3 otuz paraya satılıyordu, almadım VR işini halledeyim önce diye, onu şimdi daha pahalı aldım gitti artık Toplasan 1000 lira çıkmamıştır cebimden, Türk olmanın keyfini yaşatan yegane platform Steam
Edit: Tetris Effect ve Into the Radius, Premium Bowling, First Person Tennis, Aerofly FS 2, Kartkraft, Rush, A Fisherman’s Tale, Sairento, Vtol, The Room, I Expect You to Die 1-2, Powerbeats, Population One, VR Skater, Eleven Table Tennis, Hellblade: Senua's Sacrifice, TWD Saints Sinners, Superhot, The Curious Tale of the Stolen Pets, Moss, Down the Rabbit Hole, Sportsbar, BoxVR, In Death, Westworld Awakining, Epic Roller Coaster, Crisis Vrigade 1-2, Thrill of the Flight, Golf It, Boneworks eklendi listeye. Kayak Mirage için aradaydım, diğer fiyatları görünce 100 lira pahalı geldi nedense, battı balık yan gider deyip onu da aldım
OVR Toolkit, XS Overlay(hangisi daha iyi bilemedim ) Virtual Desktop ve FPS VR’ı da aldım.
Gördüğünüz gibi biraz oynama ihtimalim ne varsa ekledim kütüphaneye. Naçizane tavsiyem bugünlerde aklınıza yatan oyun varsa alın, ertelemeyin. Normal oyunlarda dolar çoktan 10 olarak hesaplanmaya başladı, bazı oyunlar kurla falan uğraşmıyor tam fiyattan dayıyor fiyatları. 500-1000 arası fiyatlar standart hale geldi sayılır. VR tarafı çok satış olmadığından herhalde henüz fiyat güncellemelerine başlamamış. Steam üzerinde satılan ne var ne yok alsan 100 dolar falan ediyor, şaka gibi bu fiyatlar.
Size de teşekkürler liste için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Temmuz 2022; 13:1:54 >
-
@Bıyıklı Bey, @Ormanci bir soru daha sizlere.
Elimdeki bazı oyunlar Epic Store’da. Steam’den alınma ile fark ediyor mu VR kullanırken?
-
Steam dışı oyunları kütüphaneye ekleyerek oynayabilirsinizquote:
Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe@Bıyıklı Bey, @Ormanci bir soru daha sizlere.
Elimdeki bazı oyunlar Epic Store’da. Steam’den alınma ile fark ediyor mu VR kullanırken?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Zaten çok fazla yok ama Elite Dangerous gibi Epic’in ücretsiz verdiği oyunları satın almamıştım tekrardan. Hazır bedavaya yakın fiyatlardayken gerekirse alayım demiştim.
Oyunların bir kısmını da bilgisayara indirdim kurdum, şimdi malzemelerin gelmesini beklemek kaldı
-
Ben de bazılarını yazamamışım, telefondan bakarken atladıklarım olmuş. Ben de dün benzer şekilde birkaç tane oyun topladım dayanamayıp. Ama hangisine başladın desen, henüz pek yok
Kayak Mirage benim de aklımı çeliyor ya, demosuna bayıldım, ancak sonra düşündüm, 100 küsür TL vericem ama sonrasında neye yarayacak dedim. Yapabilecek pek fazla bir şey görünmüyor çünkü. Ama grafikler falan aşmış. Zaten olayı o galiba, teknoloji demosu modunda daha ziyade, ama her an alabilirim, ufak bi gaza bakar
OVR Toolkit ve XS Overlay ve FPS VR ne işlere yarıyor yav o tip programlara hiç bakmadım
Ha bu arada eğer seviyorsanız GTA5'i de REAL mod ile mutlaka VR oynayın
-
GTA V, VR ile Kesinlikle bakacağım
Ben 100 lira psikolojik sınırını aşalı çok oldu normal oyunlarda. Kayak’a da karar veremedim önce ama sonra aldım. Sadece Star Wars Squadrons’u tam fiyattan almaya elim gitmedi. VR Fest’te ona neden indirim gelmemiş bilemedim %75 indirime düşüyormuş ara ara, 70 liralara düşünce alırım.
Yazılımlar gördüğüm kadarıyla sanal bir ekran oluşturuyorlar Oculus içinde. Yani gözlüğü çıkarmadan masaüstünü yönetebiliyoruz. Kimi manyak bir tarafta oyun oynarken diğer yanda film izliyorum falan yazmış Birkaç pencere açıyorlar herhalde. FPS VR sanırım yine performansı takip etmek için bir yazılım. Virtual Desktop için kablosuz bağlantıda daha kaliteli performans almaya yarıyor demişler ancak mantığı anlamadım, onu da aldım, bir bakacağım.
-
Mutlaka bakın
Oyuna tekrar başlayıp gitmiştim bir süre, sonra Vorpx almıştım, onunla daha iyi falan dediler ama ayarları tutturamadım, eski haline de döndüremedim, sonra sildim o yüzden. Ancak tekrar yükleme isteği geldi şimdi
O ilk başlangıçta üzeri açık arabalara falan biniyoruz ya, üzerini açıyor eleman falan, o noktada kendimden geçtim zaten. Bir de direksiyon modu falan da yüklemiştim, oyunun kaderi değişti. Rockstar milleti online'da söğüşleyeceğim diye uğraşacağına şu oyuna resmi VR ve direksiyon desteği falan verse deli olacaktı Ama VR hala çok yaygın değil diye bir çok firma uğraşmıyor, uyuz oluyorum.
-
Bende 5Ghz modem var aslında, kabloya o kadar parayı boşa gömdük gibi Yine de iade etmeyeceğim, bir ara işe yarar deyip tutacağım kenarda.
-
Kablo ile oynayınca görüntü fark ediyor hocam 5ghz modem kullanıyorum evde 4 kişi kullanıyor neti Netflix Amazon ne varsa açık ara ara görüntü de düşmeler oluyordu kabloya geçince özellikle half life alyx de farkını gösterdiquote:
Orijinalden alıntı: Robinson CrusoeBende 5Ghz modem var aslında, kabloya o kadar parayı boşa gömdük gibi Yine de iade etmeyeceğim, bir ara işe yarar deyip tutacağım kenarda.
Bu bilgi güzel oldu
Bizde öyle yoğun kullanım yok ama hatun Youtube'da bayağı vakit geçiriyor. Ne halin varsa gör deyip takarım kablomu, dalgama bakarım ben de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Temmuz 2022; 12:27:7 > -
Modem benim de destekliyor güya ama gözlük ve PC arasındaki performans için yetmiyor sanıyorum, veya belki de Airlink betada, ondan kaynaklanıyor da olabilir, kablo ile daha iyi görüntü alıyorsunuz. O yüzden boşa almadınız merak etmeyin
-
Kendiniz test edin hocam farkı göreceksiniz birde tavsiye oyun vereyim Boneworks sağlam oyundur alyx gibi deneyim sunuyor :)quote:
Orijinalden alıntı: Robinson CrusoeBu bilgi güzel oldu
Bizde öyle yoğun kullanım yok ama hatun Youtube'da bayağı vakit geçiriyor. Ne halin varsa gör deyip takarım kablomu, dalgama bakarım ben de
Aldım bile. Steam indirimleriyle ilk tanıştığım zamanlara götürdü bu fiyatlar beni Herhalde 2000 liraya yakın para harcadım, elimde 100'e yakın oyun oldu
Medal of Honor'u da istek listesine ekledim, onu da alacağım güzel bir indirim aldığında.
-
En az 5mt kablo önerisi paylaşabilir misiniz?
Alyx ve pcvr için denediğiniz performansta sıkıntı yaşamadığınız bir ürün :)
-
Buyurun hocamquote:
Orijinalden alıntı: aritobasEn az 5mt kablo önerisi paylaşabilir misiniz?
Alyx ve pcvr için denediğiniz performansta sıkıntı yaşamadığınız bir ürün :)
Macrobot Oculus Quest 2 Link Kablosu 5mt 5Gbps USB 3.2 Hızlı veri aktarımı,Hızlı Şarj USB-CamazonMacrobot Oculus Quest 2 Link Kablosu 5mt 5Gbps USB 3.2 Hızlı veri aktarımı,Hızlı Şarj USB-Chttps://www.amazon.com.tr/dp/B08XK6W6SB/ref=cm_sw_r_apan_i_HMPY1PBQ4W147BGZKC92?_encoding=UTF8&psc=1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Geldi alet, şimdilik her şey sorunsuz gitti. Gerçekten çok keyifli bir deneyim.
Yalnız şöyle bir şey oldu. Steam için kurulumları yaptım. Oyuna girdim -ilk oyun HL Alyx tabi ki - her şey çok güzel. Derken bilgisayarın bağlı olduğu monitörü kapadım ve SteamVR "Headset bulunamadı hatası verdi" Açtım kapadım hem bilgisayarı hem Quest'i, masaüstünü açınca turuncu bir rengin ortasında ünlem işareti çıkıyor. Bilgisayarın bağlı olduğu monitörü açınca sorun çözülüyor. Var mıdır benzer deneyimi olan, monitörün sürekli açık olmasını istemem, görüntü sadece gözlüğe gelsin yeter.
Kablosuz performansı yeterli bu arada. Dubleks evde mesh sistemi kurmuştum geçtiğimiz senelerde. Bilgisayar üst katta, ben alt kattaki salonda boşça bir alanda rahat rahat oynadım oyunumu. Hatta Steam Link yazılımı ile salondaki TV'ye görüntüyü de aktardım; hatun oynarken ben izledim, ben oynarken o izledi, gözlüğü takan ne yapıyor merak etmedik hiç.
Kablonun şöyle bir artısı oldu, ilk günün hevesiyle uzun süre denemeler yapmak istedik. Doğal olarak şarjı bitti bir noktada. 5 metre kablo olunca şarja taktık ve kullanmaya devam ettik. Yani pek ideal olmasa da işi görüyor aralıksız kullanım için.
Ürün mevcut haliyle çok konforsuz. Ayarlanabilir kafa bandı falan malzemeler alınacak kesin.
Görünüşe göre bolca göz damlası ihtiyacı olacak, onun dışında çok bir negatiflik yok ilk izlenimlere göre.
Edit: Tam yazarken Steam’den bildirim geldi, Star Wars Squadrons %75 indirime girmiş. Onu da aldım gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 22 Temmuz 2022; 2:26:36 >
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam. Evet monitörü istiyor niyeyse. Belki bi ayarı falan vardır bilemiyorum.
Ben normalde hiç etkilenmiyorum diyordum şu motion sickness denilen olaydan, geçende ETS'de ikinci seferimi yaparken sol gözüm ağrımaya başladı. 400-500 km yolum vardı, teslim edeyim de kapatayım diyordum, dayanamadım sağa çektim ve kapattım. Bazen yoruyor demek ki.
-
Benim gözün numaraları seneler önce lazer ameliyatıyla sıfırlamıştım. Quest’ten çok bir ekrana bakmayla alakalı. Hatta ekrana bakmasam da göz damlasını yanımda bulundurmam gerekiyor sürekli
Yine de çok zorlamamak lazım, dediğiniz gibi bir noktada konforsuzluk artarsa durup dinlenmek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X