< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (37. sayfa)
-
-
merhaba iptv yi quest 2 den ızlemenın bır yolu var mı acaba?
-
Selam ff için ref rica edebilirmiyim lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bu alette film denediniz mi hiç? 3D film bi denemek istiyorum ben de..
Bir de VR film yükleyip denediniz mi hiç, bunları yükleyip bulabileceğim bir yerler var mıdır? VR film de bulmak zor sanırım, anca xxx içerikliler oluyor galiba, onlarda da görüntü saçma sapan genelde, telefonda basit gözlüklerle izlenmesi için yapılmış sanıyorum.
Oyunlardaki gibi "orada olma" durumu olamıyor galiba
-
Virtual desktop ile pc'den 3d film stream ettim. Rarbg'de yeterince 3d film var. Filmin kalitesine göre değişiyor ama çoğu film volumetric 3d olmadığı için orada olma hissiyati pek mümkün değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar kaliteli ucuz sorunsuz type c kablo var mı? 5 metre. bu konuda paylaşılmıştı ama şimdi bulamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 1 Temmuz 2022; 20:20:26 > -
Şöyle bir şey almıştım 2021'de, indirimde 400 TL gibi ama fiyatı iyice artmış tabi.
Gerçi sonradan başka arkadaşlar bu kadar pahalı ürünlere gerek olmadığını, belirli şarj vb değerlerini sağlayan nispeten kaliteli kabloların da aynı işi gördüğünü söylemişlerdi.
amazonMacrobot Oculus Quest 2 Link Kablosu 5mt 5Gbps USB 3.2 Hızlı veri aktarımı,Hızlı Şarj USB-Chttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08XK6W6SB/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 -
Hocam aslinda benim oculus magazasi ile isim yok aslinda ben Pc de AAA oyunlarini oynamak istiyorum re 2 remake olsun metro 2033 olsun. Ets2 gibi oyunlarda beni tatmin eder mi? Dun odeme asamasindan 20 kere döndüm hep vazcaydim. Almami onerir misiniz? Bazilari bulanik ekran diyor bazıları pikseller cok rahatsiz ediyor diyor. Elbet monitor kalitesinde performans beklemiyorum ama cokta pikselli olursa tatmin olamam tabiki. Sizin yorumunuz nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen zaten işiniz olmasın
PC'de her oyunu oynayamayacaksınız yalnız, VR desteği olanları oynayabileceksiniz. Bazı oyunların halihazırda var. Oculus'ta olan bazı oyunların ise Steam versiyonları var, PC aracılığı ile çalışanların grafikleri vs'si daha güzel oluyor bu arada.
Ben kesinlikle öneriyorum. Ancak bir şekilde deneme imkanınız varsa deneyin.
Görüntü beni rahatsız etmiyor. Çok acayip piksel piksel değil, ancak atıyorum 1080 değil de 720p oynuyormuş gibi düşüneceksiniz. Veya başlarda öyle gibi gelse de daha sonra gözünüz alışıyor ve görüntüyü daha "bütüncül" şekilde görüyorsunuz. Ha piksel piksel görmek isterseniz görüyorsunuz ama oynarken görüntüye öyle bakmazsınız, bakamazsınız zaten
Bir de asıl "motion sickness" denen olay rahatsız ediyor mu, buna bakmanız lazım.
ETS vs gibi oyunlarda "içinde olmak" hissiyatı efsane. Konuda da çok yazdık konuştuk, önceleri kamera ile kafa takip yapıyordum, VR gözlük ile daha ötesi ne olur diyordum, o kabin içinde olmak, kokpit içinde olmak hissiyatı bambaşka denildiğinde o zaman anladım. Gözlük etrafınızda 360 derece bir ortam çiziyor, olay sadece görüntü değil yani. Bu yüzden "aşmış" bir olay ve kesinlikle deneyimlenmeli.
-
Hocam VorpX yazılımı ile bütün oyunları VR olarak oynuyormuşuz. RDR 2 GTA5 vs. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 3 Temmuz 2022; 14:13:45 > -
Bütün değil.
Vorpx birçok oyunu VR gözlükte "theater mod" denen hale getirip oynamayı sağlıyor, bazılarında da o görüntüde bazı şeyler ufaktan 3d görmeyi sağlıyor sanıyorum biraz ama oyunun VR desteği yoksa hiç bir zaman VR olamıyor haliyle. VR görüntüden kastımız, "oyunun içinde" olmak şeklindeki her zaman bahsettiğimiz şey. Bunda "sinema salonunun içinde" olma durumu var daha ziyade.
RDR ve GTA'nın olayı ise "mod".
GTA5'te REAL mod denemiştim Vorpx'ten önce, gayet sağlıklı güzel çalışıyordu, daha sonra Vorpx ile daha gerçekçi 3d deneyimi sunduğunu, REAL modda bazı görüntülerin sorunlu veya yanlış olduğunu söylüyorlardı, Vorpx'le açtım ancak ayarlardan mıdır, başka bir şeyden midir, iyi verim alamadım ve kaldırdım.
Kısaca, Vorpx çok şart değil, denemek için aldım ancak pek açma ihtiyacı da hissetmedim şu zamana kadar. Bazısı bazı oyunlarda çok çok beğenmiş, bazısı para tuzağı diyor. Denemek lazım. Ama şimdiki kurlarla pahalı tabi biraz. Değer mi, çok da emin değilim.
-
Popüler RDR2 ve GTA 5 VR modlarını LukeRoss (https://www.patreon.com/realvr) yaptı ve yapıyor, GTA 5 modu bitmiş durumda ve bedava, RDR2 modu Patreon aracılığı ile erken erişime açık. Youtube'a GTA5 LukeRoss VR, RDR2 LukeRoss VR yazarak inceleyebilirsiniz.
VorpX programında çok fazla ayar seçeneği var, oturup ayarlamak, uğraşmak gerekiyor, kullanmadığım için pek bir yorum yapamam ama onu da merak ettiğiniz oyun yanında "<oyunismi> VorpX VR settings" benzeri Youtube'da ararsanız denediği ayarları ve görüntüleri paylaşanlar oluyor. İşin sonunda @Ormanci nin da dediği gibi denemek lazım, yorumlar kişiden kişiye değişiyor. Fakat firmanın iade almadığını hatırlatmak isterim, aklınızda bulunsun.
Aşağıya şu videoyu aşağıya bırakıyorum, düz ekrandan VR'a en iyi pc modları listesi, ücretli ve kol desteksiz, ücretsiz ve kol desteksiz, ücretsiz ve kol destekli gibi kategorilere ayrılmış. Çok güzel listeler yapan ve anlatan bir kanal ayrıca, tavsiye ederim. :)
https://www.youtube.com/watch?v=e5J2OJbA3bc
Edit: VorpX'in Cyberpunk 2077 modu ücretsizdi diye hatırladım, gözlük alırsanız kendi sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz. Reddit'te yazılandan anladığım kadarıyla VorpX'in kendisi olmadan çalışıyor ve çalışma prensibi biraz daha LukeRoss modlarına yakın. Aynı firmanın ürünü olduğu için denenebilir. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masque of the Red Death -- 3 Temmuz 2022; 17:56:55 >
-
@Masque of the Red Death @Ormanci
Hocam siparişi geçtim, satın aldım sonra sizin dediğinizi görünce benim işime yaramaz dedim iptal ettim. Sonra pişman oldum tabi ki keşke iptal etmeseydim diye. Şimdi de kartta limit olmadığı için alamıyorum.
Açık provizyonda iken iptal talebi oluştu fakat ben taksitle almıştım. Peşin direk hesaba mı gelir yoksa taksitli şekilde mi gelir. Taksitle gelirse benim bu ürünü almam hayal olur.
-
Keşke iade etmeseydiniz hocam bu cihaz alanı pişman etmez buna kefilim gelecek vaad eden bir teknoloji ve sürekli güncel kalıyor oyun çıkıyor bundan 5 yıl sonra daha da gelişmiş olacak ve ağzımızi açık bırakacak oyunlar çıkacak PC gibi düşünün kendine oyuncuyum diyen her birey de olması gerek bambaşka bir dünya gerçektenquote:
Orijinalden alıntı: aurosonic@Masque of the Red Death @Ormanci
Hocam siparişi geçtim, satın aldım sonra sizin dediğinizi görünce benim işime yaramaz dedim iptal ettim. Sonra pişman oldum tabi ki keşke iptal etmeseydim diye. Şimdi de kartta limit olmadığı için alamıyorum.
Açık provizyonda iken iptal talebi oluştu fakat ben taksitle almıştım. Peşin direk hesaba mı gelir yoksa taksitli şekilde mi gelir. Taksitle gelirse benim bu ürünü almam hayal olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben ilk Oculus DK1 denemiştim bir yerde çözünürlüğü berbat olsa bile beni içine çekmişti keza elimde Samsung GearVR var, telefon takılan model, o da görüntü berbat olmasına rağmen beni içine çekmişti.
Yabancı kaynaklardan araştırdığıma göre bunun 3. modeli yakın zamanda çıkacakmış. Q2 deki bazı sıkıntıları da giderecekleri söylenmiş.
Hala alıp almamakla kararsızım, çok araştırdım ve bu VR hakkında çok sağlam kaynakta yok. AAA oyunları nı SteamVR dışında nasıl çalıştırabilirim, hangi kabloyu almak lazım. Kablo 700 TL o kadar para vermekte istemiyorum açıkçası.
Daha ucuza kaliteli kablo mevcut mudur? Şuan SteamVR indiriyorum içeriklerine bir göz atayım. Sepette ürün şu an her an alabilirim.
-
Yukarıda arkadaş büyük çaplı oyunların nasıl çalışacağını anlatmış ben denemedim re7 VR mod denemek istedim olmadı farklı geldi bu yüzden program şart galiba bu tür de oyunları denemek için.quote:
Orijinalden alıntı: aurosonicBen ilk Oculus DK1 denemiştim bir yerde çözünürlüğü berbat olsa bile beni içine çekmişti keza elimde Samsung GearVR var, telefon takılan model, o da görüntü berbat olmasına rağmen beni içine çekmişti.
Yabancı kaynaklardan araştırdığıma göre bunun 3. modeli yakın zamanda çıkacakmış. Q2 deki bazı sıkıntıları da giderecekleri söylenmiş.
Hala alıp almamakla kararsızım, çok araştırdım ve bu VR hakkında çok sağlam kaynakta yok. AAA oyunları nı SteamVR dışında nasıl çalıştırabilirim, hangi kabloyu almak lazım. Kablo 700 TL o kadar para vermekte istemiyorum açıkçası.
Daha ucuza kaliteli kablo mevcut mudur? Şuan SteamVR indiriyorum içeriklerine bir göz atayım. Sepette ürün şu an her an alabilirim.
Yeni çıkacak olan model de çözünürlük adına ben bir kaynak bulamadım Q2 720p ise Q3 1080p olur tahminimce bekleyip göreceğiz çok dert ediliyor çözünürlük sorunu fakat göz alışıyor bir müddet sonra çok takmamak gerek monitör kalitesinde görüntü beklememek gerek.
Modemim 5ghz olduğu için airlink aracılığıyla bağlanıyorum sıkıntı yaşamadım hiç kablo için pek bilgim yok hocam alternatifi varmı bilmiyorum.
-
Hem airlink hem de Kablo ile deneyen biri var mıdır acaba?
Ben airlink ile 5Ghz modem üzerinden bağlanıyorum, gerçekten neredeyse sorunsuz çalışıyor fakat oyun içinde kalite ayarları var, bunları artırmaya çalıştığımda haliyle takılmaya ve sapıtmaya başlıyor. Bilgisayarım rtx3060 lı güçlü bilgisayar ama airlink çok yeterli olmuyor sanırım bu konuda. Görüntü kalitesini oyun içinde artırınca SteamVR üzerindeki aktarım yeşilden sarıya veya kırmızıya yükseliyor ve haliyle takılıp donmaya başlıyor.
Kablo alsam, tüm oyunları kendi içindeki ayardan en yüksek kalitesinde takılmadan oynayabilir miyim? Deneyen bilen arkadaş varsa izlenimlerini aktarabilir mi? Ona göre kablo alıp almama konusunda kararsızım.
Not: Modem kablonetin infinity 401 modemi ve 5Ghz modunda 1300Mbps ye kadar verebiliyor teknik olarak. Öğrendiğim kadarıyla Quest 2 ise 800-900Mbps aralığına ihtiyaç duyuyormuş. Kablo alırsam kablo ise 2500Mbps ye kadar iletebilecek sanırım..
-
Ben Başka arkadaşlar da var gerçi, görürse onlar da yazacaktır.
Airlink ile ne yaparsanız yapın, kablodaki görüntüye ulaşamıyorsunuz. Ya modemden, ya bağlantıdan, artık her neyse, bir şeyden kaynaklı. Belki de Airlink'ten. Zaten beta olarak bekliyor hala yanılmıyorsam.
Kablo ile daha net görüntü alabiliyorsunuz. En azından bende öyle oldu, çok hareketli oyunlarda çok fark etmeseniz de, mesela ETS'de uzak noktalara, bariyerlere falan bakınca bunu anlıyorsunuz.
Takılma sapıtmalar zaten ekran kartınızdan değil, çok büyük ihtimalle bağlantının o boyutta görüntüyü alıp gönderip işleyememesinden. Kablo takın kurtulun en güzeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 6 Temmuz 2022; 16:51:18 > -
Hocam kablo cidden bu kadar fark yaratıyormu mesela cihazın kendisinden oyun açınca görüntü daha iyi gibi geldi bana airlink üzerinden bağlanıyorum kablo alsam mı diye düşünüyorumquote:
Orijinalden alıntı: OrmanciBen Başka arkadaşlar da var gerçi, görürse onlar da yazacaktır.
Airlink ile ne yaparsanız yapın, kablodaki görüntüye ulaşamıyorsunuz. Ya modemden, ya bağlantıdan, artık her neyse, bir şeyden kaynaklı. Belki de Airlink'ten. Zaten beta olarak bekliyor hala yanılmıyorsam.
Kablo ile daha net görüntü alabiliyorsunuz. En azından bende öyle oldu, çok hareketli oyunlarda çok fark etmeseniz de, mesela ETS'de uzak noktalara, bariyerlere falan bakınca bunu anlıyorsunuz.
Takılma sapıtmalar zaten ekran kartınızdan değil, çok büyük ihtimalle bağlantının o boyutta görüntüyü alıp gönderip işleyememesinden. Kablo takın kurtulun en güzeli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X