Resilio Sync ile oyunları indidikten sonra gözlüğe nasıl atıyoruz? |
Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (9. sayfa)
-
-
sidequest ile hocam. Dev modunu vs aktif ettiyen takıyorsun questi uygulamayı açıyorsun. Sağ üstte menülerde task bölümüne gel. Sürükle bırak ile apkyı cihaz takılı iken gönder gitsin. İlk taktığında quest içerisinden bilgisayara her zaman güven seçeneğini seçmelisin.
Bazı oyunlarda apk dışında dosya(lar) olabiliyor. Bunları da yine side quest sağ üst file manager bölümünden android/obb altına klasör şeklinde(com.oyunismi vs şeklinde) gönder.
Oyunlar unknown sources bölümünde gözükecek. Bunu nasıl aktifleştireceğine youtube dan bak
-
Teşekkürler hocam, gayet iyi anladım. Q2 kullananlar içim bir Discord falan yok mudur, birbirimizi arkadaş olarak ekleyelim. :) -
Bildiğim bir tr sunucu yok ama yabancı var istersen özelden haber edeyim
-
Olur hocam.
-
Kendi kayışından rahat 3 kat daha iyi bir kayış. Elmacık kemiği sorunu bununla kalkıyor çok sıkmadığınız sürece sadece az bir kızarıklık oluyor o kadar
-
Tavsiye edermisiniz ? Alıp almamak arasında kaldım. Alyx oynamak istiyorum ama sonrasında sıkılır satarım diye düşünüyorum. Sadece alyx içinde 6k çok.
-
Hocam ben de benzer kaygıyı yaşadım, ilanlara bakarken "hevesimi aldığım için satıyorum" falan diye geliyordu çünkü çoğunluk.
Çünkü 41 yaşında hala bir oyun delisiyim ama bazen hiç bir şekilde bilgisayarı açmadan yattığım zamanlar oluyor. Atıyorum, çocuk 9-10'da yatıyor, 12'ye kadar ekrana baktığım oluyor, ne açayım, ne yapayım diye, Steam, Ubi, Epic, her taraf oyun dolu, hangisine başlasam, direksiyonu kursam mı, şimdi uzun sürer falan diye üşenip hiç bir şey açamıyorum mesela Bunun üzerine bir de VR eklendi. Ha PS4 de vardı, sattım, Xbox One duruyor bir de kenarda. Gamepass sağolsun sayesinde xbox açmıyorum gerçi ama neyse...
İşin PCVR kısmı ayrı, platformun kendisindeki oyunlar da apayrı. Ancak tabi türlerden hoşlanmanız ve rahatsız olmuyor olmanız lazım.
Örneğin Assetto Corsa, Project Cars, EuroTruck ve American Truck Sim, DIRT Rally falan gibi oyunlarda direkt olarak araçların içerisinde, kabinde olmak efsanevi bir duygu. Ayrıca göz mesafe-derinlik algısını daha iyi gördüğünden, bu tip oyunlarda algınız da değişiyor. Bunları sanıyorum Dante yazmıştı, 3 boyutlu görünce daha iyi anladım ne demek istediğini.
Bunların haricinde PCVR ve Quest'in kendisindeki aksiyon oyunları da baya başarılı. Örneğin geçende Lone Echo oynamaya başladım, çok beğendim.
Bu tip bir hevesiniz varsa sıkılmazsınız. Ama yok ben yarış da oynamam, aksiyon da oynamam, bunlar gözümü kafamı mahveder, uğraşamam derseniz zaten bulaşmayın tabi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OrmanciHocam ben de benzer kaygıyı yaşadım, ilanlara bakarken "hevesimi aldığım için satıyorum" falan diye geliyordu çünkü çoğunluk.
Çünkü 41 yaşında hala bir oyun delisiyim ama bazen hiç bir şekilde bilgisayarı açmadan yattığım zamanlar oluyor. Atıyorum, çocuk 9-10'da yatıyor, 12'ye kadar ekrana baktığım oluyor, ne açayım, ne yapayım diye, Steam, Ubi, Epic, her taraf oyun dolu, hangisine başlasam, direksiyonu kursam mı, şimdi uzun sürer falan diye üşenip hiç bir şey açamıyorum mesela Bunun üzerine bir de VR eklendi. Ha PS4 de vardı, sattım, Xbox One duruyor bir de kenarda. Gamepass sağolsun sayesinde xbox açmıyorum gerçi ama neyse...
İşin PCVR kısmı ayrı, platformun kendisindeki oyunlar da apayrı. Ancak tabi türlerden hoşlanmanız ve rahatsız olmuyor olmanız lazım.
Örneğin Assetto Corsa, Project Cars, EuroTruck ve American Truck Sim, DIRT Rally falan gibi oyunlarda direkt olarak araçların içerisinde, kabinde olmak efsanevi bir duygu. Ayrıca göz mesafe-derinlik algısını daha iyi gördüğünden, bu tip oyunlarda algınız da değişiyor. Bunları sanıyorum Dante yazmıştı, 3 boyutlu görünce daha iyi anladım ne demek istediğini.
Bunların haricinde PCVR ve Quest'in kendisindeki aksiyon oyunları da baya başarılı. Örneğin geçende Lone Echo oynamaya başladım, çok beğendim.
Bu tip bir hevesiniz varsa sıkılmazsınız. Ama yok ben yarış da oynamam, aksiyon da oynamam, bunlar gözümü kafamı mahveder, uğraşamam derseniz zaten bulaşmayın tabi.
Hemen hemen aynı yaşlarda ve aynı şartlardayız. Cocuk uyuduktan sonra bakınıyorum ne oynasam diye. Üşeniyorum. Yeni birşey denemek istiyorum. Gençliğimizin oyunu half life serisinin hastasıyım. Defalarca bitirdim seriyi. Sadece Alyx kaldı.
"Örneğin Assetto Corsa, Project Cars, EuroTruck ve American Truck Sim, DIRT Rally falan gibi oyunlarda direkt olarak araçların içerisinde, kabinde olmak efsanevi bir duygu" Ben bu şekilde oynanabildiğini bilmiyordum açıkcası. Demekki almam lazımmış. Kararımı verdim alacağım Teşekkür ederim
Son olarak Amazon.com'dan alınca Us fiş geliyor sanırım. Nasıl bir çevirici lazım burada kullanmak için ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 24 Ocak 2022; 15:16:36 >
-
Can alıcı yerden girmişim Valla benim de fikrimi patlatan bu oldu. Önceden bir webcam ve program ile kafa takip yapıyordum ve VR gözlüğe en yakın deneyim herhalde bu olsa gerek diye düşünmüştüm. Dante nikli arkadaş sağ olsun, VR başlığı altında yazılanları baştan sona okudum, o arada dikkatimi çekti, VR gözlükleri tanıtırken, yine ekranda siz 2 boyutlu görüntüyü görüyorsunuz, çünkü monitör onu gösteremiyor, oysa ki gözünüz bir de o görüntüyü 3 boyutlu görüyor, yani kabin içindesiniz diyordu. Hatta uzun süre oynadığı bir yarış oyununu VR gözlük ile açınca "oha x arabanın içindeyim?!!!!" diye bağırdım diyordu, ya yine kendisiydi ya da konudaki başka bir arkadaş.
Ben de aynı şeyleri yaşadım, hatta ETS'yi ilk açtım, yuhhhhh diye yüzümde bir gülümseme, görüntüde önümde duran direksiyonu tutmaya çalıştım. Ki bu arada beynimi ikna etmeye çalışıyorum, gördüğün görüntü gerçek değil, salak salak hareketler yapma falan şeklinde... Kolum bacağım bi yerlere çarpmasın diye yani
Hah fişi unutuyordum, çok standart bir çevirici bile olur, dandik şeyler oluyor genelde, herhangi bir elektronik olayı yok zaten, sadece ucu çevirmek amaç.
Bunun yanında usb-c girişli android bir telefon falan varsa onun şarjı da oluyor aslında. Kablo alırsanız zaten bilgisayardan şarj da olur. Yanında gelen kablonun iki tarafı da usb-c, o yüzden anakartta giriş yoksa bağlayamıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 24 Ocak 2022; 15:46:30 >
-
valla iyice heyecanlandım hocam. Direksiyonu raftan indirme vakti geldi. Bol bol ets oynarım
-
amerikadan vr geldi pm hala gelmedi ref olayı için de pm bekliyorum
-
10 gün oldu sipariş vereli, bu kadar uzun olacağını bilseydim jp den verirdim siparişi 3-4 güne geliyor ordan. 20 sinden beri uçakta gözüküyor anlamadim gitti -
Half life alyx kabloyla hiç çekilmiyor beyler güzel bir modem önerir misiniz bendeki Türk telekomun 4 yıl önce verdiği 2ghz modem airlink için yemiyor :/
-
Arkadaşlar bir sorum olacak,
Direk wifi 5ghz ye bağlayıp takilmadan oynayabilir miyim? Superonline ın 5ghz modemi var wifi5 şuan pc ye baglayamam laptop um desteklemiyor. İleride masaüstü alacağım. Yani ben en iyi performans kablosuz şekilde nasıl oynarım? -
Kablonetin verdiğini kullanıyorum gayet güzel. Modem tavsiyesi istemişsin ama hani belki geçiş düşünürsen diye fikir belirttim
-
Kaynağın (senin durumunda laptop) kablo ile bağlı olması çok önemli bir etken. Bir şekilde ethernet ile bağlamalısın pc yi. onun dışında 5ghz ile questi bağlarsan gecikme yaşamazsın.
-
Kafa bandı ile ilgili konuşmalar gördüm ben de deneyimimi aktarayım dedim. Çinden Bobo M2 pro set ve face cover sipariş etmiştim (ön fan aparatı ile birlikte).
Kafa bandı baya üzerine düşünülmüş bir aksesuar. İnternet yorumları müthiş ama inanır mısınız ben rahat etmedim. Dolar kuru tavandı 1800 lira vermiştim shipping ve tax ile birlikte. Şuan satmayı düşünüyorum.
Sanırım kafa yapınızla çok ilgisi var. Kafamın arkasına müthiş oturmuyor bu sebeple sürekli kayıyor hissiyatı verdi. Ek bataryasız kullanırsanız ön ve arka dengesi sağlanmadığı için arka kısım daha fazla kayıyor. Kaymasın diye arkadaki sıkıştırma mekanizması ile sıkıştırıyorum ancak bu seferde yüzüme çok baskı yapıyor. Batarya ile kullanınca da ağır hissettirdi ani dönüşler yapmam gereen oyunlarda hantallaştırdı. Face cover ve alnınıza temas eden tüm noktalar suni deri. Anladım ki benim cildime deri iyi gelmiyormuş stok çıkan kumaş face coverla daha iyi hissediyorum.
Fan aparatı ksinlikle işe yarıyor. Terlemeyi ve havalandırmayı arttırdı. Bunun dışında batarya ile uzun kullanım imkanı da baya başarılı. Belki bir şans daha veririm ama ihtimal vermiyorum. İsteyen olursa teklif yapsın pm olarak satış düşünebilirim (3 gün falan kullandım :) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jenghann -- 25 Ocak 2022; 12:54:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X