Şimdi Ara

Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.657
Cevap
88
Favori
104.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Referal dan 30 dolarim var beyler. Sizce mağazadan hangi uygulama veya oyunu almalıyım. Karar veremedim. Aklımda blade and soccery var.
  • bersgurs kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Kurulumda aşağıdaki link boş çıkıyor, bahsettiğiniz bu dosyayı PM atma şansınız var mıdır?

• arkadaşlar hayatımda ilk kez bir cihaz konusunda bu kadar kararsız kaldım. PS4, Logitech G29, playseat, xbox 360 ve guitar hero bundle sahibiyim. Hiçbir oyuna 30 dolardan fazla verdiğimi hatırlamıyorum. Senede oynadığım oyun sayısı 4-5'i geçmez. Fifa 21'e çok sarıyordum ultimate team muhabbetinden. Fakat oyundaki görevler WL maç sayısının fazlalığından Fifayı da bıraktım. Genelde oyunları çıktıktan 1 sene sonra falan alıyorum fiyatları düşünce. Bunları niye yazdım. Oyuncu olarak tarzımı anlayın diye. Bu cihazın yaptığı işleri biraz inceledim Açıkçası bana çok çocukça ve casual oyunculara yönelik geldi. Oyunları hem pahalı hem de çok basit. İçindeki barındırdığı teknoloji üst düzey olabilir ama daha emekleme aşamasında. Zaten 128 gb hafızası var. PS 4'de adam akıllı bir oyun 40-50 gb'dan aşağı değil. Metaverse diyorlar bir odadan bir odaya bağlanıyorsun sadece. Wii'nin daha teknolojik bir hali gibi ama oyunları Wii gibi. Oynayanların genel düşüncesi nedir? Bunu almak yerine PS 5 almak sanki daha mantıklı geliyor.

• sabriaga81 S kullanıcısına yanıt

Bence yanlış açıdan bakıyorsun. Vr gözlük ile konsolu karşılaştırmanın bir amacı olamaz. Sundukları ve amaçları benzer olsa da farklı olduğunu düşünüyorum. Bir xbox ile ps5 i karşılaştırmayı mantıklı bulaiblirim. Ancak şuan senin yatığn karşılaştırma domates mi almalıyım elmamı almalıyım gibi birşey. İkisini de yiyorsun ama kullanım amaçları farklı. Senin için önemli olan daha iyi grafikler ise, daha güçlü görseller ise konsola yönelirsin örneğin. Fiyatlandırma noktasında birşey diyemem senin için f/p ne demek bununla ölçülebilir bir durum. Kısaca yanlış soruları soruyorsun bence

Bence güzel araştırmamışsınız, biraz daha araştırmalısınız madem bu kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsunuz.. Ya da madem bu yargıya vardınız, niye soruyorsunuz, bu anlamda biraz çelişki var gibi geldi  

Evet VR emekleme aşamasında gibi gelebilir ancak bu aletin bir güzelliği "standalone" olması, yani kendi başında bir telefon gibi çalışıyor ve haliyle yalnızca oturarak, kabloyla bağlantı vesaire ile oynamaya gerek kalmıyor. Bu sayede de çok büyük yapımlar olmamasına rağmen, oynanışı çok daha zevkli oyunlar olabiliyor.

Elbette ki çok fazla saçma sapan, çocuk oyunu gibi oyunlar var, ancak oynanabilir olanları da bir kenara topladığımızda, üzerine bir de PC-VR'ı da eklediğimizde, bence işin boyutu baya değişiyor.

Açabileceğiniz PC-VR oyunlarını Steam'den bir inceleyin derim. Ekran kartınız, sisteminiz falan da yetiyorsa gayet keyifli olur.

Bunun haricinde, yalnızca Oculus ortamında yer alan oyunların da bazı kaliteli yapımları "basit" olarak nitelendirilebilecek şeyler değil.

Evet Oculus mağazası pahalı, zaten şu anda büyük çoğunluk buraya para vermiyor sanıyorum şimdilik  

Ha bu arada, VR'ı da yine zevkli keyifli kılan şey, 3 boyut olayı. Herhangi bir konsol, baktığınız TV veya monitör bu 3 boyut hissiyatını vermiyor, veremiyor, haliyle de "oyunun içinde olma" hissini hiç bir zaman bunlardan elde edemiyorsunuz.

VR'ın da zaten en büyük olayı bu, adı üzerinde.

Ben de bunları, direksiyon, Xbox, PS4 ve PC sahibi bir oyuncu olarak yazıyorum  

Haaa, PS5'in şu anda bence bir anlamı da kalmadı, çünkü zamanında "exclusive" dedikleri oyunları Sony kendisi PC'ye getirmeye başladı zaten (Bkz Death Stranding, God of War(?!) gibi yapımlar), ki devamı da gelecek anlaşılan. Şu noktada asıl PS5 mantıksız kalıyor gibi.

Üstelik adamlar yakında Gamepass gibi bir yapılanmaya gidecekler, PSNow ile PC'de oynama zaten mümkündü, bir de bunu yaparlarsa konsol almanın da anlamı kalmayacak bu gidişle.

Xbox hesabımdaki birkaç oyun haricinde konsolu açmaz oldum zaten Gamepass sayesinde. PS de bu hale geliyor gibi sanki yavaştan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 26 Ocak 2022; 14:52:33 >

• Arkadaşlar tekrar mehaba. Bir kaç sorum olacak.

1- Gözlüğü alalı çok olmadı ama yeni farkediiyorum sağ göz de zor farkedilen ama farkettikten sonra da hep dikkatinizi çeken ve rahatsız eden 1 adet ölü pikselim var. İzce garanti oalayı ülkemizde nekadar yürümekte bu cihaz için. Cihazı hepsi burada dan aldım. Cihazı bu kusurundan dolayı değiştirme ihtimalleri çok az sa göndermek yada içini açtımak istemiyorum.

2- Yeni katılımcılar için 30 dolar market hediyesi var ama gözlüğü olan bir tanıdığım olmadığından faydalanamıyorum. Biliyorum daha önce de yazmıştım ama bir yanıt gelmediğinden tekrar paylaşmak istedim.

3- Haricen yüklediğimiz apk serverlarında daha çok oyun bulunmakta. Uygulamaya daha pek denk gelemedim. Uygulamalar bilmediğim başkaca serverlardan mı yükleniyor yoksa zaten geneli oyunmu bu aletin?

4- Gözlükteki ana ev de kol yardımı ile dolaşmak nümkünmü ben beceremedim çünkü. Mevcut bir yuvarlak halı üzerinde onun üstünden ayrılamadan dolaşabiliyorsunuz ama ben fiziken gidemesemde kontrolcü sayesinde hareket etmek istiyorum.

5- Ana evdeyken örnek veriyorum browser açtım. O ekranı uzağa veya yakına hareket ettirmek istiyorum. Boyut değişikli yapabiliyorum ama uzaklaştırıp yakınlaştıramıyorum.

6- Diyelim 3 browser ekranı açtım. Birinde maillerim açık birinde instegram sonuncusunda da youtube. diğer ikisini incelerken youtube açtığım sekmede tam ekran yapmak istiyorum ama tam ekran yapınca pencere içinde değil herşeyi arka plana atıp komple ortamı kaplayan bir tam ekrana dönüşüyor. Çözümü var mı?

7-Haricen yüklediğim apk lar malum bilinmeyen kaynaklar başlığı altına geliyor. Bunlara ana ekran uygulamalar penceresindeki gibi resim göstermesini sağlaya bilir miyiz? İsimlendire bilir miyiz? Uygulamaların olduğu ana ekrana gönderebilirmiyiz? Her seferinde bilnmeyen kaynakları seçip 50 tane uygulama yada oyunun içinden ismini hatırlamaya çalışmak istemediğimden soruyorum.

8- Dış kaynaklı yüklediğim apk ların çoğunda uygulama çalışsa bile özellikle online konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ya hata veriyor ya da bekle bekle birşey olmuyor. Bunun crackli olmalarına veriyorum ama bir çözümü var mı?

9- Dış kaynaklı yüklediklerimden örneğin beat saber mevcutta bir sürü parça var. ama ben daha çok parça yüklemek yada satılan şarkı paketlerinden kullanmak istiyorum mesela. Bunları haricen nasıl bulurum. Sadece beat saber özelinde konuşmuyorum benzer bir kaç tane daha uygulama var. Server seçeneklerinde Extras diye bir şey var dı. Bu sorumun cevabı orada mıdır mesela.

Çok şey sordum biliyorum kusura bakmayın ama enazından benzer soruları olanlara da gelecek yanıtlar rehberlik edecektir. Şimdiden teşekkürler.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Şunun için soruyorum benim kaçırdığım benim anlamadığım bir şeyler mi var acaba? Yoksa alanların çoğu bir kaç hafta oynadı hevesini aldı bir kenara mı attı cihazlarını? Steam VR'ı gündemime alamam çünkü bir oyun bilgisayarı için bütçem ve yerim yok. Bu arada yarış direksiyonu da böyle bir şey alınca 2-3 ay takılıyoruz. Sonra hevesi geçiyor 6 ay unutuyoruz 6 ay sonra yine bir heves geliyor tekrar aynı gazla başlıyoruz. Evet cihazda 3 boyut var oyunun içindesin eyvallah ama oyunlar da bir Call Of Duty ayarında değil mesela. Ayrıca mesela neredeyse her platforma oyun çıkaran EA, Rockstar gibi firmalar neden VR için doğru dürüst oyun geliştirmiyorlar? Oyunlar bol bol hareket etmemizi sağlıyor kilo verdiriyor deniliyorsa bunu anlarım yoksa light saber denen oyunu guitar heroyla kıyaslamak da çok mantıklı değil. Bu cihazın sanırım en büyük olayı rahatlıkla taşınabilir, standalone olması ve insanı hareket ettirmesi. 3 boyutlu filmler için Türkçe altyazılı destekli platformlar var mı ya da half sbs'yi bilgisayar üzerinden 3d'ye çeviriyor mu bu cihaz? Yoksa tüm filmlerde yapay bir 3d mi yaratıyor. Gördüğüm sinema salonunda film seyrediyorsun ama evdeki büyük ekran TV ve ses sisteminin yanında aynı keyfi verir mi bilemedim.

Game plus gforce now ı incelemenizi tavsiye ederim Ben üyeliğimi kapattım gözlüģu daha almamıştım ama gözlüğe destekli programlar gelirse gözlüğün olayı değişebilir. Belkide zaten kullanılabiliyordur browser aracılığıyla falan. O zaman bir call of duty değil yorumumuz deģişebilir. Kol falanda desteklerse 200" ekranda akıcı şekilde kablosuz call of duty v.s oynarsak şahane olur bence. İlla herşeyin 3d olması gerektiğini düşünmüyorum.

• batuhano B kullanıcısına yanıt

Buyurun hocam bu linkten bulabilirsiniz. Güncel config dosyaları sidenoder telegram grubunda paylaşılıyor.

justpaste.it
    JustPaste.it - Share Text & Images the Easy Way
    https://justpaste.it/90wyq

Hocam elbette ki son karar size ait, ben de kendi adıma yaşadıklarımı söyledim. Henüz geçmiş bir heves yok ve PCVR ile biraz daha boyut atlıyor olay. Ha PC'de böyle bir imkanım yok diyorsanız evet belki bu anlamda 7-8 oyun oynadıktan sonra belki yavan gelebilir.

VR için doğru düzgün oyun çıkamamış olmasının sebebi olarak genellikle "herkesin kullanamaması" ve maliyetler olarak bakılıyor sanıyorum.

Örneğin gözlükten ben en ufak şekilde etkilenmezken, eşim daha gözüne takar takmaz eeeeöööeeeeyyyy diye çıkarıyor.

Haliyle biraz dar bir pazar. Bu sorunları çözerlerse gelişebilir.

Ancak metaverse muhabbetleri ile falan da bu iş çok yakın gelecekte zaten çığırından çıkacak bence. Uzaktan çalışma, toplantılar, şu bu, hatta çeşitli makinelerin operatörlüğü vesaire gibi işleri de buralardan yaptıracaklar.

Oyunlar şu anda işin "gösteri" boyutunda tabi biraz bu anlamda.

Bu şekilde eğer dar bir kullanımda kalacaksanız o zaman konsol oyunculuğu düşünebilirsiniz tabi. Veya hevesleneyim alayım, sonra satarım derseniz o da olur  Ben oyuncu olduğunuzu okuyunca PC'de de takılıyorsunuzdur diye düşündüm.

• Arkadaşlar merhaba bende series x oyun konsolu var bu gözlüğü alırsam buradaki oyunları ve netflix uygulamasındaki filmleri izleyebilirmiyim filmin ve oyununun içindeymiş gibi, deneyen oldumu hiç birde bu gözlükte youtube uygulaması varmı VR videoları 360 derece izleyebilirmiyim

• Tolga Han06 T kullanıcısına yanıt
    Series x e bağlayamazsın. Aletin kendi netflix uygulaması var ama çok kötü bir uygulama yok varsayabilirsin. Youtube uygulaması var iyi çalışıyor
  • Tolga Han06 T kullanıcısına yanıt

Youtube netflix 360 derece videolar hepsi var

• En uygun Amazon US'den mi aliniyor, yoksa daha uygun bir yer var mi?

• -Rango- kullanıcısına yanıt

japonya da var yakın fiyatları, 15 ocakta amerikadan sipariş verdim henüz gelmedi

• Herkese selamlar, çeşit çeşit Vr dan sonra bende quest 2 ile aranıza katıldım. Malum yolları biri tarif edebilir mi bana özelden :)

Birde refereal kod yollayan olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulloween -- 30 Ocak 2022; 12:58:46 >
  • Quest 2 yi ilk çıktığında aldım. Birkaç ay kullanıp geçen ay da sattım. Önceden de quest 1 ve psvr kullandım. Quest 1 oled ekran olduğu için siyahları daha gerçekçiydi. Fakat çözünürlüğü düşüktü. Quest 2 de ise karanlık sahneler daha gri görünüyor. Half life alyx i ve bitirdim ve daha birçok kaliteli tanımlanan oyunu oynadım. Şu var ki, hiçbir oyun alyx in yanına yaklaşamaz. Biraz beat saber. Oda farklı bir konsept. Kısaca, hadi görüntü yeterli olsa da, yazılım ve oyun ve video konusunda çok kaliteli görseller yok henüz. Çabuk sıkılınıyor.

• arkadaşlar cihazım yarın gelecek referral code gönderebilecek var mı ? Birde hesap oluşturdum ben facebook a baglayarak kod olmadan sorun olur mu ?

• merhaba banada gönderir misiniz

• Referal olayını nasıl yapabiliriz? Cihazı açıp , üyelik girdikten sonra olmuyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.