Şimdi Ara

OCZ Vertex 3 120 gb Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ocz Vertex 3 120 GB SSD aldım Daha 2. gün bugün ama en az 5 kere mavi ekran hatasıyla karşılaştım.
    Anakartım ASUS p8p67 LE

SATAYI VE MARVELL İ ACHI ve IDE modlarında denedim gene aynı sorunla karşılaştım. Vatan bilgisayardan aldım ürünü bugün değiştirmek için gittiğimde bana bir kaç ayar yapmamı söylediler windows açılırken CTRL+M kombinasyonunu kullanıp Raid Toolsa gireceksin felan dediler ama bence CTRL + M kombinasyonu hiçbirşeyi açmıyor.

BU konuda bana yardımcı olurmusunuz..

• Ocz SSD kullanan ve Yardımcı olabilecek biri yokmudur?
  • Mavi ekran hatasının Kodunu yazınız.yardımcı olalım.neyden kaynaklandığına bakalım mavi ekran hataları genelde ramden kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Mavi ekran hatasının Kodunu yazınız.yardımcı olalım.neyden kaynaklandığına bakalım mavi ekran hataları genelde ramden kaynaklanıyor.

Daha önceden normal harddiskim takılıyken herhangi bir mavi ekran hatasıyla karşılaşmamıştım ve sadece HDD yi taktığımda sorun yok.
    Ama işletim sistemi kurduğum SSD üzerinde herhangi bir yazma işlemi yapılınca veya bir müddet açık bırakınca MAVİ EKRAN hatası alıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovemove

quote:

Mavi ekran hatasının Kodunu yazınız.yardımcı olalım.neyden kaynaklandığına bakalım mavi ekran hataları genelde ramden kaynaklanıyor.

Daha önceden normal harddiskim takılıyken herhangi bir mavi ekran hatasıyla karşılaşmamıştım ve sadece HDD yi taktığımda sorun yok.
    Ama işletim sistemi kurduğum SSD üzerinde herhangi bir yazma işlemi yapılınca veya bir müddet açık bırakınca MAVİ EKRAN hatası alıyorum..

Hmm O zaman ssd ile ilgili bir ayar vardır tecrübeli arkdşlar yardımcı Olur ben ssd kullanmadım Bilemiycem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lovemove

quote:

Hmm O zaman ssd ile ilgili bir ayar vardır tecrübeli arkdşlar yardımcı Olur ben ssd kullanmadım Bilemiycem.

işte o ssd ile ilgili ayarı öğrenmek istiyorum forumda çok araştırdım her yazılanı denemeye çalıştım olmadı.

benim gibi sorun yaşayanlar SSD için ne ayarlar yapmalı bunu SSD kullanan bir arkadaş yazsa çok dua edicem..

• aynı modeli bende kullanıyorum taktım ahcı modda windows 7 ultimate kurdum başka hiçbir ayar yapmadım gayet performanslı çalışıyor hoşgeldiniz yasını görmeden masaüstüne geliyor...
  • mavi ekran hatasını genellikle remler ve işlemciverir birde sata sürücüleri olmayan xp yi ahcı modda çalıştırmaya çalışınca rastlamıştım ssd kullanmadığım için tam olarak bilemeyeceğim ama driver sweeperla sata driverlarını silip güncel olan versiyonunu tekrar yükleyin oc ayarlarınız varsa defaulta getirip bide öyle deneyin
  • SSD'nin Firmware versiyonu nedir ?
  • 2.15 en son versiyon firmware onda bir problem yok.. AHCI Modundaydı IDE moduna aldım SATA yı fakat bu seferde Kilitleniyor yazma işlemi yaparken..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem26x

aynı modeli bende kullanıyorum taktım ahcı modda windows 7 ultimate kurdum başka hiçbir ayar yapmadım gayet performanslı çalışıyor hoşgeldiniz yasını görmeden masaüstüne geliyor...

benimkide hızlı bir şekilde açılıyor yazma işlemi yapıyorum bir müddet sorun olmuyor daha sonra mavi ekran çıkıyor mecburen resetliyorum..
  • sen onu geri götür arkadaşım madem 2 gün olmuş aldığın...
  • götürdüm zatende arıza yoktur dediler bi ayarı varmış sanırım.. yapamazsam son çare iade edicem.. ama belki bilen bi arkadaşımız vardır başına gelmiş..
    Bana O ayarları yapmazsan hangi SSD yi alırsan al aynı sorunu yaşarsın dediler..
  • vallaha ben hiç ayar yapmadım ahci modu diyorlardır onlar ...

benim wd caviar blackde 0 mb görünüyordu götürdüm banada diski biçimlendirin bizde görüyor deyip geri vermişlerdi ortada göünen bir hardisk yoktuki biçimlendiriyim ezbere konuşuyor çoğu ikinci defa götürdüğümde servise gitmesi lazım dediler...
  • SSD üzerinde son Firmware olmasına rahmen sorun cıkarıyor ise muhtemelen chipset uyumsuzlugundan kaynaklanıyordur. Iade edip farklı bir model alabilirsiniz. Önerim Corsair Force GT .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

SSD üzerinde son Firmware olmasına rahmen sorun cıkarıyor ise muhtemelen chipset uyumsuzlugundan kaynaklanıyordur. Iade edip farklı bir model alabilirsiniz. Önerim Corsair Force GT .

teşekkürler Ziver Vatana iade ettim bozukmuş cihaz CORSAİR FORCE GT Aldım şuan herhangi bir sorun gözükmüyor kurdum bakalım. ayar yapmam gerekiyormu?

Birde Hızını ne ile görebilirim tşkler..
  • Merhaba,
    Bu 2 konuda istedeğiniz hemen hemen her bilgiye ulaşabilirsiniz. Tekrar hayırlı olsun.

SSD'YE GEÇMELİ Mİ? SSD İLE İLGİLİ HERŞEY!
    http://forum.donanimhaber.com/m_39385485/tm.htm

İNCELEME : CORSAIR120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD
    http://forum.donanimhaber.com/m_53114637/tm.htm

Ekleme ; Atto Disk Mark ve CrystalDiskMark kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 28 Aralık 2011; 10:04:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.