Şimdi Ara

OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir hafta önce bu ssd yi satın aldım. Bir kaç testten geçirdim. Okuma ve yazmada 100-150 mb aşağıda değerler alıyorum. İmzamdaki sisteme sahibim. Fırsat olmadığından işletim sistemi kuramadım. HDD üstünden işletim sistemi çalışıyor. Yakın zamanda işletim sistemi kuracağım SSD ye. Bundan dolayı hız düşüklüğü yapmış olabilir mi? Kullananlar ve yeni alacaklar için, arkadaşlar buraya görüşlerini yazarsa konu yararlı hale gelir, teşekkürler. Yakın zamanda ben de testleri ve fiziksel olarak yorumlarımı yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 22 Ağustos 2014; 20:51:12 >

• Arkadaşlar, farklı benchmark sonuçlarını gönderiyorum. İlk mesajda yazdığım gibi, sistem özelliklerim imzamdaki gibidir. Ayrıca şu an daha ssd ye sistem kurmadım. Deneme amaçlı 5-10 gb lık film yazmıştım. Değerlerde bir düşüklük var. Bu ssd ye sistem kurmadığımdan mı, yoksa sistem özelliklerim en fazla bu kadarına mı izin veriyor? Ayrıca hhd tune programında, 2 testte, resimlerde de görüleceği üzere, yazma testinde, "Writing is disabled. To enable writing please remove all partitions. please check the manuel for more information." hatasını veriyor. Aynı ssd yi kullanan veya başka ssd kullanıp yardımcı olacak arkadaşlardan yorum bekliyorum, teşekkürler.
     OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar  OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar  OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar
     OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar  OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar  OCZ Vertex 460 240 GB SSD Kullananlar
    Bu arada ssd yi fiziksel olarak, bir kaç özellik olarak yazayım. Dış kısım metal. Notebook ve ultrabook kullanıcıları için biraz ağırlık ekleyecek. Fakat metal olması ve tasarımı gayet hoş duruyor. Sata kablosunun takılacağı kısımda, sata kablonuz kilit mekanizmalıysa (https://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/ProductDesc/dkcbsata3l50icgorsel_2.jpg) buna uygun boşluk bırakılmamış. Benim kablom kilit mekanizmalı ve kilit sistemi şu an devre dışı kaldı. Fakat kablo yine de takılıyor. Sadece yanlışlıkla çıkmasını önleyecek kilit sistemi devre dışı. Zalman Z5 kasamdaki SSD takma kısmına bağladım. SSD kutusundan ayrıca 8 adet montaj vidaları ve etiket çıkıyor. Bir de ocz sitesinden indirip kullanabileceğiniz Acronis True Image programının serial key ve lisans kağıdı var. Kutu içinin tasarımı da gayet hoş. Görmek isteyenlere fotoğraf ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 16 Ocak 2018; 21:56:1 >

• SSD ye, 7 ultimate 64 kurdum. Win 10 yakın zamanda duyuruldu. Nisan gibi çıkacak galiba. 8' in Vista gibi bir geçiş sistemi olduğunu anlamıştım ve zaten çoğu kişi biliyordu. Daha çok dokunmatik cihazlar için geliştirildiği de aşikardı. Bu yüzden 7 kurmayı tercih ettim. Kurulumun hemen ardından ilk önce testleri çalıştırdım ve şu sonuçlara ulaştım. Önceki değerlerden daha iyi bir sonuç çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 16 Ocak 2018; 21:51:58 >

• Her ölçümde farklı sonuç çıkıyor. Sanırım bu skorlar başka ve daha iyi bir sistemde daha iyi çıkma olasılığını gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 23 Ağustos 2014; 13:27:37 >
  • Koskoca DH' de sadece ben mi kullanıyorum bu ürünü. İnsan bir sa. filan yazar. Konuya giren kaçmış. Sanki karantina bölgesi. Bir birleşelim, konuşalım sinerji oluşsun.
  • ssd nizin sitesine girip support bölümünden güncellediniz mi? tam okuyamadım yazdıklarınızı üstte ama. Bazen güncellemek gerekiyor ssd leri.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Firmware update diyorsanız kendi programı ve sitesinden baktım. Güncelleme yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ssd ler zamanla okuma ve yazma hızlarını kaybederler. Onu da geçtim test programlarına pek güvenmiyorum ben, Bende de 510 yazma 200 bilmem ne okuma var (yani rakamları atıyorum) çıkan sonuç 300 e 200 gibi rakamlar. Önemli olan soru şu windows hızlı açılıyor mu?
  • SSD'niz hayırlı olsun Bülent

Sizdeki modelin incelemesini yapmıştık: OCZ Vertex 460 240GB İncelemesi

Peki diske hiç Secure Erase uyguladınız mı ?
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Ürünü almadan önce bir çok inceleme okudum. Sizin incelemeniz de içlerindeydi. Ürünü alalı 2 hafta oldu. İlk olarak tam format attım, w7 altında, hızlı işaretini kaldırdım. Sistem kurmadan önce iki ad. yüksek boyut video atıp test yaptım. Sonra konudaki ilk mesajdaki değerleri test ettim. Sonra bideoları sildim. Ocz aracı ile trim komutu gönderdim. Sonra sistem kurdum. Dediğiniz işlem trim den farklı ise yapmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 de aldığım ssd son bir aydır ömrünü tamamladığına dair işaretler vermeye başladı. Sistem başlatırken sürekli disk tutarlılık testi, programlarda çökme, donanımların çalışmadığını göstermesi gibi yanıltıcı işlemler yapıyordu. Sistem tutarlılık testini win 10 kurduğum zamanlarda yapıyordu. 10 ile arasında bir sorun oldu sürekli. Aldığımdan beri ssd yi 4-5 kez kurmayı denedim. Fakat 1 ayı çıkartamadan win 7 64 e geri döndüm. 10 farklı sürümler denedim fakat hepsinde durum aynıydı. Bozulmasından biraz da 10 u sorumlu tutuyorum. Sürekli hata verip çökmelere neden oluyordu.
    Normal garanti bitti. Firmaların uzatılmış garantileri oluyor. Benim model için 3 sene garanti var. Firma ile yurt dışı adresinden bağlantıya geçtim. Durumu anlattım. Test raporlarını filan gönderdim. Fakat seri numarasına göre garanti süresi bitmiş, diskin kullanılmaz olduğu ve değiştirilmesi gerektiği söylendi teknik bölüm yazışmalarında. Fazla yazma işlemi yapmadığımı, diğer firmaların süre dolsa da bir şekilde yardımcı olduklarını filan yazdım, fakat nafile. Gerçekten de çok yoğun kullanılmadı. O zamanlar samsung alacaktım. Fakat markaya da güvenip ocz yi aldım. O an indirimdeydi vatanda ve marka iyi olduğundan tercihim bu yönde oldu. Fakat aldıktan sonra acaba diye de düşünmedim değil. Aynı tarihteki samsung 840 alanlar ile mukayese etmek lazım. Ona da bir ara bakarım. Aldıktan sonra firma toshiba ya devretti. Toshibayı da hiç sevmem. Eskiden beri firma ile sorunlu laptop hatıralarım var. Müşteriyi mağdur eden, cihazları da pahalı fakat kaliteyi artık kaybetmiş bir firma.
    İlk aldığımda üstteki testleri yapmıştım. Bir kaç gündür uğraşıyorum kurtarma olabilir mi diye. Kendi toolbox ı ile Secure Erase yaptım. Testten önce sonra hd tune programında yazma hızı 100 Mb lerde gösterdi. Ayrıca başka program da denedim. Parted Magic ile de secure erase yaptım. Daha sonra hd tune yazılımında erase sekmesinde 2 defa işlem yaptım. Yine hd tune programı test ettiğimde yazma hızının 100 mb lerde, okuma hızının 300 mb lerde gösterdi. Başka ne yapabilirim diye ararştırırken son kez sistem kurmaya karar verdim. Sonra ilk 100 gb mimleyip kullanılmaz yapacaktım. Geri kalanına sistem kuracaktım. Şu an yeni kurduğum win 7 64 den yazıyorum. Sabahtan beri çökme yapmadı. Disk tutarlılık testi de denk gelmedi. AS SSd benchmark ile test yaptım, 437 yazma, 460 okuma hızı çıktı. Aslına her program farklı sonuç çıkarıyor. Kendi yazılımı farklı sonuç veriyor. Hangisini baz almak lazım bilmiyorum.
    Fakat önemli olan sistemin çökmemesi. SSD bozulmaya başladığında, sistem başlatırken sürekli disk tutarlılık testi, programlarda çökme, donanımların çalışmadığını göstermesi gibi yanıltıcı işlemler yapıyor. Ben RAM ları tek tek test ettim. Tüm donaımları elden geçirdim neredeyse. Ekran kartımı fanlarından ayırıp, macununu yeniledim. Bir ara sıcak hava verecektim ekran kartı işlemcisine. 7850 ekran kartını şu pahalılıkta boş yere bozacaktım. Son anda vazgeçtim. Çünkü açılışta siyah ekra ve ekran gelmeme sorunları vermişti. Halbuki hepsi ssd kaynaklıymış. SSD yi çıkardım. İkinci 1 tb hdd ve ikinci sistemi açıp kullandım ve bir sorun olmadığını gördüm. Onda da az sorun yaptıysa da o kadar yapmamıştı. SSD yi sökmem ile düzeldi her şey. Bakalım şu an bir çökme yaşamıyorum ssd üzerinde. Bir ayı çıkartırsam yaptığım secure erase işlemleri işe yaradı demek olacak. SSD kullananların alttaki konuyu incelemesini tavsiye ederim. Yakın zamanda duruma göre üstte bağlantı verdiğim ocz 460 vertex inceleme konusunu güncelleyeceğim test raporları ve başımdan geçen durumu yazarak. Altta son günlerde yaptığım tesler mevcut.
    Anlatmak istediğim cihazları satın alırken, hangi firma hangi alanda, müşteri memnuniyet politikası en önemli kriter olmalı. Fiyat pahalı olsa da öncelik bu kriterler olmalı. Bir de ssd ye secure erase yaptıktan sonra testlere bakmayın. Yanıltıcı oluyor galiba. Sistem kurup stabiliteye bakın. Ben üst üste çok uyguladım secure erase. Normalde 6 ayda bir yapılabilirmiş.

Secure Erase işleminden önceki değerler:

Secure Erase işleminden sonraki değerler:

Diğerleri:

2 gündür sistem iyi gibi. Şu haliyle aldığım test sonucu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 19 Ocak 2018; 15:10:8 >

• hocam merhaba son yazdıgınızı okudum aynı ssd modelını kullanıyordum vatandan almıstım ne zamankı wın10 a gectım tuhaflasmaya basladı arada ramları gormuyor eksık gosterıyordu sureklı yerlerını degıstırıyordum yanı sız yazınca bendekı durumunda aynı oldugunu anladım 4 gun once wındows acılıs ekranında kalmaya basladı hıcbır sekılde acılmıyordu mecburen uzerındekı hdd ye wındows kurup actım ancak ssd kabloları baglı ıken wındows acılıs ekranına gelıyor ancak explorer.exe acılmıyordu mecburen kablolarını cektım yenı ssd sıparıs verdım. bu urune firmware güncellemesı yapmak mumkunmu yada kurtarmak cunkı hıcbır sekılde gırıs yapamıyorum kullanamıyorum format da denedıgımızde olmadı. onerılerınız nedır nasıl bır yol ızleyebılırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.