Şimdi Ara

Oda içi aydınlatma önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum arkadaşlar, hata varsa affola.

Kendi odam için bir lamba arayışındayım. Daha önce konuyla ilgili araştırma yapmadım, biraz tazeyim diyebiliriz. İnternette araştırdığım zaman 4 tip ampül çıkıyor karşıma:
    1-) Led Ampul
    2-) Halojen ampul
    3-) Tasarruf ampulü
    4-) Flüo kompakt ampulü

İnternette araştırdığım zaman hepsinin birbirine çok benzer özelliklere sahip olduğunu gördüm. Veya siteler karıştırarak anlatmış bilemiyorum orasını. Ayrıca Google Resimlerde arattığınız zaman hep aynı görseller çıkıyor. Hangi tür ampülün nasıl şekli olduğunu göremiyorum. Şeklinin pekte önemli olmadığını baştan söyleyeyim.
    Ampul alırken istediğim özellik gözü yormaması, yeterince aydınlık olması ve tasarruflu olması. Ders çalışırken lazım olacak. Şu anda odada 1 tane var fakat yeterli değil.

Odanın büyüklüğüne gelecek olursak 3m x 4.5m civarında ölçülere sahip(yuvarladım değerleri). Nasıl bir ampul işimi görecektir, karşılaştırma yaptığımız zaman hangisi daha avantajlı çıkıyor vs.
    Genel olarak kısaca bir arkadaş bilgilendirirse çok memnun olurum.

Düzenleme 1: Tavan boyunu da ölçtüm 2.57m ve lambanın sarkıtı da bi 25cm cıvarı. Aydınlatma açısı geniş olması gerekiyor. Hangi tür daha iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea99 -- 12 Kasım 2014; 14:12:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackSea99

Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum arkadaşlar, hata varsa affola.

Kendi odam için bir lamba arayışındayım. Daha önce konuyla ilgili araştırma yapmadım, biraz tazeyim diyebiliriz. İnternette araştırdığım zaman 4 tip ampül çıkıyor karşıma:
    1-) Led Ampul
    2-) Halojen ampul
    3-) Tasarruf ampulü
    4-) Flüo kompakt ampulü

İnternette araştırdığım zaman hepsinin birbirine çok benzer özelliklere sahip olduğunu gördüm. Veya siteler karıştırarak anlatmış bilemiyorum orasını. Ayrıca Google Resimlerde arattığınız zaman hep aynı görseller çıkıyor. Hangi tür ampülün nasıl şekli olduğunu göremiyorum. Şeklinin pekte önemli olmadığını baştan söyleyeyim.
    Ampul alırken istediğim özellik gözü yormaması, yeterince aydınlık olması ve tasarruflu olması. Ders çalışırken lazım olacak. Şu anda odada 1 tane var fakat yeterli değil.

Odanın büyüklüğüne gelecek olursak 3m x 4.5m civarında ölçülere sahip(yuvarladım değerleri). Nasıl bir ampul işimi görecektir, karşılaştırma yaptığımız zaman hangisi daha avantajlı çıkıyor vs.

Düzenleme 1: Tavan boyunu da ölçtüm 2.57m ve lambanın sarkıtı da bi 25cm cıvarı. Aydınlatma açısı geniş olması gerekiyor. Hangi tür daha iyidir?

Sizin tasarruflu diye tabir ettiğiniz kompakt floresan ampul en iyi seçenektir. Daylight alırsanız gözünüz yorulmaz, loş ışık seviyorsanız daha koyu sarı ışık veren modellerde mevcut. Marka olarak Osram veya Philips öneririm.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackSea99

Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum arkadaşlar, hata varsa affola.

1-) Led Ampul
    2-) Halojen ampul
    3-) Tasarruf ampulü
    4-) Flüo kompakt ampulü

-LED ampuller henüz gelişmedikleri için yeterince ışık veremezler. Az enerji harcarlar. Fiyatları çok yüksektir. Ömürleri çok uzundur. (25000-50000 saat)
    -Halojen ampullerin renksel geriverim değeri (CRI) 100'dür (güneş değerinde). Bunun önemi fazla değildir oda aydınlatacaksanız sorun olmaz. Orta enerji harcarlar. Ömürleri orta düzeydedir. (1000-2000 saat)
    -Tasarruf ampulü dediğiniz kompakt floresan ampul LED kadar tasarrufludur, fiyatları uygundur, ömürleri uzundur. (8000-10000 saat). Kırmızı, yeşil gibi renk seçenekleri olsa da bunlar oda için uygun değildir. Günışığı (sarı) ve beyaz renklerinden birini seçebilirsiniz. Açıldıklarında ısınmaları gerekir, 1-2 dakika sonra oda tam olarak aydınlanır.
    -Flüo kompakt ampul dediğiniz de öncekidir.

Ben 20W beyaz kompakt floresan ve gerekince 120W halojen projektör (sarı) kullanıyorum. Projektör çok ışık verir ve ışığı tek noktada toplar. Halojen lambası vardır. Bunu geniş odalarda kullanıyorum odayı daha aydınlık yapıyor.

Tasarruflu ampul (kompakt floresan) kullanın gözü yormaz öyle bir odaya da 20W kullanmanız yeterlidir. Daha önce belirtildiği gibi Osram ve Philips almanız en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 12 Kasım 2014; 18:06:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.