Şimdi Ara

odama ses komutuyla ışıkları açıp kaparmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben kendi odamın aydınlatmasını ses komutu ile açıp kapatmak istiyorum böyle aletler var da nasıl birşey almalıyım elektronikten pek anlamam benim extra istediğim bir olay var alacağım alette kendim yazılım olarak müdahele etmek istiyorum araştırdım baya yanlız net bi şey bulamadım bir öneride bulunabilir misiniz.

• El çırpması ile yakıp söndüren devreler var fakat sesli komut ile derseniz iş çok karışır. Sesi grafiğe döküp ve karşılaştırma yapılması lazım. Bunun için de güçlü bir mikrodenetleyici veya bilgisayar kullanılması gerekir ve çok iyi yazılım bilgisi gereklidir.
  • eskiden el cırpmayla öten kuslar vardı,hatta arasan bulabilirsin.
    Bu cihazın hoparlörüne giden kabloyla anahtarlama yapabilirsin ve el cırptıgında ısık yanar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acemili A kullanıcısına yanıt
    ben yapmıştım çok uğraştım ama tam olarak elektronik değil. arkadaşın eski pc aldım çalıştırdım köşede usye bağlı. usb eski bozuk gamepade bağlı. bilgisayara ses analiz programını yükledim. program doğru komutu alınca gamepadi titreştirmek için voltaj veriyordu. ardından pic bunu algılıyordu. pcye komutu şöyle vermiştim mesela kapıyı aç diyince sağ tarafı 1 saniye titreştir. ardından pic 1 saniyelik 5 voltu alıyor ve buna göre kapıyı açacak devreyi çalıştırıyordu. aynı şekilde 0,5 saniye için pic ışığı yakıp söndürüyordu. zamanlama bir süre sonra 10-15 saniyeye çıkınca şunu denemiştim önce sol kola voltaj verir ve sonra sağa verirse 1 komutu önce sağ sonra sol verirse 2 komutu gibi. hatırlamıyorum tam olarak nasıl yaptığımı ancak mantık böyleydi mors alfabesi gibi kodluyordum. pic de bunu algılayarak daha önceden kaydettiğim işi yapıyordu. maliyet olarak bilgisayar-bedava tuşları kırık oyun kolu-bedava 16f877(emin değilim buydu sanırım) 5 lira bir de işte çalıştırdığı motorlar var. yani benim için çok da pahalı olmadı ancak dediğim gibi elektronik ile de pek ilgili olmadı. uğraşmak istemezsen uno'lar var kullanmadım ama pc üzerinden açılıp kapanıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.