Şimdi Ara

Ödediğim Vergi Borcu Ödenmedi Gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
53.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , Geçtiğimiz sene 2. dönem vergi borcunu gib.gov.tr den baktığımda ödenmemiş gözüküyor.Tahsilat makbuzum yok, kaybettim,Aynen şöyle yazıyor.

E-TAHSİLAT BİLGİLERİ

(*)Vergi Dairesi hesaplarınıza işlenmek üzere Banka veya Katılım Bankaları aracılığı ile yapmış olduğunuz vergi ödemelerinizin listesi aşağıdadır.

(*)Bankaya yaptığınız vergi ödemeleri, ödeme yaptığınız tarihten sonra en az 3 gün içinde vergi dairesindeki hesaplarınıza işlenmektedir.

(*)3 gün geçmesine rağmen hala borcunuz görünüyorsa muhtemelen banka ödeme bilgilerindeki bir eksiklikten dolayı tahsilatınız hesabınıza işlenememiştir. Bu durumda banka ödeme makbuzunuzla birlikte vergi dairenize başvurmanız gerekmektedir. Muayene veya ilişik kesme işlemlerinden önce bu başvuruyu yapmanız vergi dairesinde sonradan zaman kaybetmenizi önleyecek ve daha süratli hizmet alabilmenizi sağlayacaktır.

Alttada ödemiş olduğum banka;

VERGİ TÜRÜ DÖNEM TAKSİT TAHSİLAT TARİHİ ALINDI NO TAHSİLAT ŞEKLİ BANKA ADI TUTAR
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2007 2 23/07/2007BANKA T.C. ZIRAAT BANKASI 164,00

Bu şekilde yazmakta.Ancak borçlarım bölümünde bu tahsilat yatırılmamış gözüküyor.

Elimde sadece 2007 Aralık ayında almış olduğum borcu yoktur yazısı var.Daha önce borcum gözükmüyordu ne olduysa birden borç çıktı.Ödedikten 1 ay sonra baktığımda ödendi borç yoktur derken şimdi borç var gözüküyor.Vergi dairesine gittim ordada gözüküyor.

Bu durumda bu borcu nasıl sildirebilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ödediğiniz Vergi Borcu Ödenmedi Gözüküyor: Nedenleri ve Çözümleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) veya diğer vergi borçlarınızı ödemenize rağmen sistemde hala borç görünebilir. Bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Eğer MTV ödedim ama borç gözüküyor diyorsanız, ödemenizin henüz sisteme işlenmemiş olması mümkündür. Ödemeyi banka aracılığıyla yaptıysanız, işlemin tamamlanması birkaç gün sürebilir. İnternet üzerinden ödeme yaptıysanız, işlem genellikle anında gerçekleşir.

Vergi borcumu ödedim ama borç görünüyor sorunu yaşıyorsanız, ödeme işleminde bir hata meydana gelmiş olabilir. Örneğin, yanlış vergi numarası girmiş olabilirsiniz. Bu durumda, vergi dairenize başvurarak durumu bildirmelisiniz.

Bazı durumlarda, MTV ödediğiniz halde borç gözüküyor olabilir. Bunun nedeni, aracınızla ilgili başka bir borcun bulunmasıdır. Örneğin, trafik cezası veya plaka borcu gibi. Aracınızla ilgili tüm borçlarınızı ödediğinizden emin olun.

Ödediğim vergi borcu ödenmemiş görünüyor ise, ödemenizin kaybolmuş veya çalınmış olması mümkündür. Bu durumda, vergi dairenize başvurarak durumu bildirmeli ve yeni bir ödeme fişi almalısınız.

Ödediğiniz borcun sistemde görünmediği durumlarda, vergi borcu ödedim sistemde gözükmüyor diyebilirsiniz. Bu durumda, vergi dairenize başvurarak ödeme kanıtınızı göstermelisiniz. Ödeme kanıtı olarak banka dekontu veya internet üzerinden ödeme yaptığınızı gösteren belgeyi kullanabilirsiniz.

MTV ödenmemiş görünüyor veya ödediğim borç ödenmemiş görünüyor sorunları, genellikle basit hatalardan kaynaklanır. Ödeme işlemini doğru yaptığınızdan ve aracınızla ilgili başka borcun olmadığından emin olarak bu sorunları çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ediyorsa, vergi dairenize başvurarak yardım istemelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Makbuz yoksa çok sıkıntı çıkartırlar büyük ihtimal plakanı yanlış yazmışlardır. Ama itiraz edeceksin...
  • hocam ödediğiniz bankada dekont fotokopisi alabilirsiniz (banka kayıtlarını saklıyorlardır)
  • meta80 in dediği gibi bankaya gidin, durumu izah din, bikaç bilgi isteyecekler sizden, sonra makbuzunuzu alır vergi dairesinde düzelttirirsiniz :)
  • İnşallah öyle olur, makbuz yok ortada , teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta80

hocam ödediğiniz bankada dekont fotokopisi alabilirsiniz (banka kayıtlarını saklıyorlardır)

bankada tanıdığınız varsa iş kolay yoksa çile bülbülüm çile
  • Ben vereceklerini sanmıyorum ama deneyeceğim,

Farzedelim vermediler, o halde tekrarmı ödeyeceğim.
  • bunu normal olarak bankadan yatirdiniz degil mi?

banka da vardir kaydi, tam gununu verince cikartmakta pek sorun olmuyor ama "ya bugun ya su gundur" derseniz bakmak istemiyorlar.
  • Borcu yoktur yazısını veren maliye değilmi? Maliyeye sorsanız madem borcum vardı bu yazıyıo nasıl verdiniz diye ne diyecekler ?Atrıca yatırdığınız tarih belli banka o güne ait kayıtlarından çıkarabilir.ama memurlarına değil müdüre söyleyin bence.
  • Bankadan kaynaklı bir durum. Özellikle kamu bankaları tahsilatlarında hep olagelen bir durumdur bu.. Gidip ödemeyi yaptığınız banka şubesine durumu anlatın yardımcı olurlar. Değilse bizi bilgilendirin ben size yol göstereyim...
  • vergi ödemelerini mümkün olduğunca bağlı bulunan vergi dairesine yapmakda fayda var.
    bankalarda problemler sık çıkıyor.makbuzun kesinlikle saklanması gerekiyor.
  • İlk başta ödeme kabul edildi, internetten baktım ödendi gözüktü, aradan 6 ay geçmiş ve yılbaşından beri bakıyorum şimdi borçlu gözüküyo ve üzerine faiz binmiş , benim anlamadığım başta ödenen meblanın sonra nasıl oluyorda geri çekiliyor olması.
  • ülkemizde vergini yatırmasan dert yatırsan daha bir dert anlayamıyorum
  • Ben de 2007 ikinci mtv taksidini temmuz ayı başında muayene öncesi ödedim ama aradan 1 yıl geçti,www.gib.gov.tr adresinde ödenmemiş gözükmeye başladı. Hadi bankadan ödense tahsilat geç ulaşıyor diyelim, bu nasıl bir iştir? Acaba sadece internette mi öyle gözüküyor bu borç?
  • sistem bozuk demeğin. sistem varmı? bunu sorgulayın...
  • MTVVD@gelirler.gov.tr mail adresine durumu açıklayıcı mail atın.Orda herhangi bir sorun yok.Sorun şu.
    Borç kısmı sistem tarafından otomatik yaratılırken tahsilat kısmı her ayın sonunda insanlar tarafından sisteme işleniyor.Haliyle de gözden kaçanlar oluyor.Aynı sorun benim başımda da vardı tahsilatlarda ödeme yaptıgım gözükürken mtv kısmında ödenmemiş borç olarak bulunuyordu.Mail attım o gün içinde düzelttiler sisteme işlediler tahsilatı sorun halloldu..
  • yıllardır bu sorun var devlet artık bu numarayı cekmekten vaz gecsin 15 senedir araba kullanıyorum her seferinde bu sorunla karşılasıyorum makbuzlar olmasa ayvayı yemistim.
  • tahsilatta da gözükmüyor benim. 2007 yılına ait olduğundan belki de...insaf yahu, alacağını tahsil ederken bari biraz ciddi olsun kurumlar! mtvd'ye mail attım cevap bekliyorum.
  • >>aynı durum benim başımada geldi.aracı satarken temiz kağıdı almaya gittiğimde 2007 nin 2. mtv si ödenmemiş dedi vergi dairesinde.imkansız ödedim dediğimde git dekontu getir dedi pişkinlikle.Allah aşkına hangimiz saklıyoruz 2-3 sene bir dekontu ama Allahtan internet bankacılığından ödediğim için gittim bir kafeye hesabımın dökümünü yaptırdım ödediğim ortaya çıktı dekontu yazıcıdan çıktı alıp götürdüm attım önüne.sonra ne deseler beğenirsiniz.birkaç ay geç yatırmıştım neymiş banka sistemi gecikme faizini düşük almış 1 lira 20 kuruş daha yatır gel verelim temiz kağıdını dediler.sizinde başınıza böyle bir durum gelmiş olabilir.vergi dairesinde ısrar edin ayrıntıya bakmaları için.
  • vergi yi her zaman için vergi dairesinden yatıracaksın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.