Şimdi Ara

ODROID-C2 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
3
Favori
7.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Odroid C2 siparişim de az önce geldi. PTT yetkilisinie 56,60 TL gümrük vergisini elden ödedim, cihazı görünce geri yollamaya içim elvermedi İlk izlenim olarak Raspberry Pi'ye göre daha küçük bir cihaz. Kutu oldukça dandik, bir süre sonra elimde kalacak gibi. Raspberry Pi 2 kutusu çok daha iyiydi. Emmc minicik bir şey, Android ön yüklü gelmiş olması lazım ama iş yerinde çalışmasını deneme fırsatım olmadı. Kumanda ise oldukça tok ve kaliteli duruyor, içinde çalışması için 2 adet AAA pil gelmedi. Emmc cihazın alt tarafına kolayca takılıyor fakat board'u kutuya koyunca emmc'yi board'tan çıkartıp tekrar takmak zahmetli olacak, üstüne üstlük kutu buna dayanmayacaktır. Zaten kutu tam kapalı gibi de durmuyor.

Kullandıkça deneyimlerimi paylaşır, Raspberry Pi 2 ile kıyaslarım.

Bu mesaja eklenen görseller:

ODROID-C2 ODROID-C2 ODROID-C2 ODROID-C2 ODROID-C2 ODROID-C2 ODROID-C2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 28 Mart 2016; 15:44:27 >

• ender E kullanıcısına yanıt
    Hangi kargoyla geldi
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Ustad biz ikitane siparisettik hic birsey demediler sizden nasıl 59 tl aldılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi kargo ile geldi
  • Ems ile geliyor

• Rasbery Pi 3 için 64 bit linux yok. odroid-c2 ye 64 bit linux kurulabiliyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

Rasbery Pi 3 için 64 bit linux yok. odroid-c2 ye 64 bit linux kurulabiliyor mu

Ubuntu var 64 Bit, hatta birazdan deneyeceğim.
  • Android fişi takınca kac sn de acıkıyor. Emmc modulu sd ye göre ne kadar hızlı merak edıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

Android fişi takınca kac sn de acıkıyor. Emmc modulu sd ye göre ne kadar hızlı merak edıyorum

22 sn'de ana ekran geliyor, defalarca deneyerek teyit ettim.

Bu arada cihazda sıkıntım çok. Wi-Fi modülü ile internet aşırı yavaş (saniyede 200 kb ile Google Play'den indirme yapabiliyorum), diğer 2 wi-fi modülünü (birisi TP-Link) tanımadı sistem. Videolar açılıyor ama bazı codeclerde ses gelmiyor. Oyun zaten oynanamıyor. Teamviewer ise kuruldu ama bağlanınca siyah ekran aldım. Çok yolum var daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: ender

Android fişi takınca kac sn de acıkıyor. Emmc modulu sd ye göre ne kadar hızlı merak edıyorum

22 sn'de ana ekran geliyor, defalarca deneyerek teyit ettim.

Bu arada cihazda sıkıntım çok. Wi-Fi modülü ile internet aşırı yavaş (saniyede 200 kb ile Google Play'den indirme yapabiliyorum), diğer 2 wi-fi modülünü (birisi TP-Link) tanımadı sistem. Videolar açılıyor ama bazı codeclerde ses gelmiyor. Oyun zaten oynanamıyor. Teamviewer ise kuruldu ama bağlanınca siyah ekran aldım. Çok yolum var daha.

sd kart ıle acılısım 33 sn cıvarında oluyor. emmc hızlıymıs o zaman...

vıdeo oynatıcı olarak mxplayer kullan.. ses gelmıyor ıse mxplayer sag ust koseden donanım + sec...
    wifi module kısa olanı aldıysanız evet o bıraz verımsız gibi...

• MX Player ve o dediğiniz ayarı denemiştim zaten, gene sıkıntı var. Cihazın android sürümünü güncelleyeceğim fakat adamların server kağnı gibi. 212 MB dosya gece boyu inmeyecek gibi.
  • quote:

quote:

Ubuntu deneyiminizi baylaşırsanız seviniriz.
  • quote:

quote:

quote:

Emmc çıkartmadan sd kart ile Ubuntu başlamadı, o yönden deneyimlemem zahmetli olacak. İşletim sistemi hızlıca 16 sn'de falan açıldı. Raspberry üzerindekine benzeyen bir Ubuntu gördüm. Çok şey deneyemeden kapattım.

Edit: Bu arada Google Play marketten indirdiğim Kodi ile 4K X265 video sorunsuz ve akıcı çalıştı. Kodi ile film izlemeye devam, bu sorun halloldu. Mx Player da güzel ama 4K çalıştıramayıp kasıldı. Vlc ise 4K'da görüntüyü akıcı verip sesi veremedi. Bu deneyimler tamamen Android üzerindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 30 Mart 2016; 0:04:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Emmc çıkartmadan sd kart ile Ubuntu başlamadı, o yönden deneyimlemem zahmetli olacak. İşletim sistemi hızlıca 16 sn'de falan açıldı. Raspberry üzerindekine benzeyen bir Ubuntu gördüm. Çok şey deneyemeden kapattım.

Edit: Bu arada Google Play marketten indirdiğim Kodi ile 4K X265 video sorunsuz ve akıcı çalıştı. Kodi ile film izlemeye devam, bu sorun halloldu. Mx Player da güzel ama 4K çalıştıramayıp kasıldı. Vlc ise 4K'da görüntüyü akıcı verip sesi veremedi. Bu deneyimler tamamen Android üzerindedir.

Teşekkürler, baya hızlı açılmış

• bu cihazdan sipariş gececek olan varsa tekrar hatırlatayım emmc modul istiyorum bende...
  • arandur kullanıcısına yanıt
    mx player ayarlarından donanımsal kod çözmeyi aktif ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambo34_orijinali

Evet, aktif ettim ama sorun çözülmedi. Kodi gibi bir güzellik varken (Raspberry Pi 2 ile sadece Kodi kullanıyorum) Mx Player falan lazım değil zaten.
  • quote:

Donanımsal kod cozme plus olanı var.. o sorunu cozuyordu
  • quote:

quote:

Evet, aktif ettim ama sorun çözülmedi. Kodi gibi bir güzellik varken (Raspberry Pi 2 ile sadece Kodi kullanıyorum) Mx Player falan lazım değil zaten.

bunlar nasıl denerız

http://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=137&t=20204

• ender E kullanıcısına yanıt
    Eleman daha stabil haş bir düzenleme yapmış ve normal 1.1 versiyona gore sd kartta %10 daha hızlı calısıyormuş kurdum bayagı guzel odroiddten daha iyi ve hızlı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.