Şimdi Ara

ODROID-C2 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
3
Favori
7.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: ender

Android fişi takınca kac sn de acıkıyor. Emmc modulu sd ye göre ne kadar hızlı merak edıyorum

22 sn'de ana ekran geliyor, defalarca deneyerek teyit ettim.

Bu arada cihazda sıkıntım çok. Wi-Fi modülü ile internet aşırı yavaş (saniyede 200 kb ile Google Play'den indirme yapabiliyorum), diğer 2 wi-fi modülünü (birisi TP-Link) tanımadı sistem. Videolar açılıyor ama bazı codeclerde ses gelmiyor. Oyun zaten oynanamıyor. Teamviewer ise kuruldu ama bağlanınca siyah ekran aldım. Çok yolum var daha.

hocam emmc ile 22 sn de(ubuntu ıse 16sn demişsiniz) acıldıgını belırtmıstınız... bende kı sandısk 16gb class 10 ile 33 sn de acılıyor... aralarında 11-12 sn fark var.. peki emmc nin yazma okuma hızını test edebıldınız mı ? acaba dıyorum dahada hızlı micro sd kart ıle senın 22 sn yenı yakalayabılırımıyız... yoksa boşuna para harcamayalım dırek emmc mı alalım.. her şartta emmc micro sd den hızlımıdır... yani en hızlı micro sd bile emmc hızını yakalayamaz mı ? sonucta protokolleri farklı ..

bu arada sizdeki 8gb lık emmc ve hızı dusukmus.. 32gb lıklar 120mb/s gibi gorunuyor yani 3 kat daha hızlı 8gb lık emmc lere göre

yanlız 32gb lık emmc de kargosuyle felan 50 doları geciyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 13 Nisan 2016; 9:56:37 >

• Ben çok memnun değilim e-mmc aldığıma. Takıp çıkartması ölüm gibi, bir şeyler deneme isteğini köreltiyor. Hızlısından sd kart alıp geçin bence.
  • En hızlısı bile emmc hızını yakalamaz sanırım .
  • Bilgi verebilecek var mı?

-salonda tvde kullanmak için
    -nette surf (klavye+mouse ile kullanım)
    -youtube da video
    -normal sd filmleri(700mb lık) usb den izlemek

amacıyla almayı düşünüyorum. Üstteki itiyaçlarım için uygun mudur?

Normalde intel nuc bakınıyordum ama sadece board ve kutu en az 500tl den başlıyor. Bu sebeple raspberry pi ve odroid e yöneldim.

Alırsam yanında kutu+wifi anten+e mmc+kumanda dan başka ne almalıyım?

Kullanacağım işletim sistemi ne olmalı?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarfhan

Bilgi verebilecek var mı?

-salonda tvde kullanmak için
    -nette surf (klavye+mouse ile kullanım)
    -youtube da video
    -normal sd filmleri(700mb lık) usb den izlemek

amacıyla almayı düşünüyorum. Üstteki itiyaçlarım için uygun mudur?

Normalde intel nuc bakınıyordum ama sadece board ve kutu en az 500tl den başlıyor. Bu sebeple raspberry pi ve odroid e yöneldim.

Alırsam yanında kutu+wifi anten+e mmc+kumanda dan başka ne almalıyım?

Kullanacağım işletim sistemi ne olmalı?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden tşkler.

Odroid C2 için yazıyorum ;

nette surf tabiki gayet mumkun hemde pc yi aratmıyor
    youtube kurabılırsınız sıkıntı yok
    4k fılmlerı oynatıyor SD fılmlerı zaten haylı haylı oynatacaktır.

odroidc2+kutu+ power adaptor+emmc 32gb kesınlıkle+ etherneti var ama sağda solda tasırım dersen wifi alabilirsin + kumanda için kalvye mouse kullanabilirsin yada ayrıca airmouse alabilirsin. yada bendeki C2 yi satabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 19 Nisan 2016; 9:33:27 >

• Hocam arkadaş senin için 39 dolarlık şeyi nasıl alsın? Kendi alacaklarını bile 32 gb e-mmc ile tek sepette alamaz (vergi öderim derse orası ayrı)

16 gb e-mmc alsa 29 dolar + c2 40 dolar + kutu 4,5 dolar = 73,5 dolar. Bu sepetle bile kargo ödeyeceğinden arkadaşla benim gibi gümrük için şikayet dilekçesi yazıp vergiyi iptal ettirmeye çalışacak. Çünkü pakete kargo dahil fiyatı yazıyorlar ve bir anda vergi geliyor.
  • quote:

Hocam arkadaş senin için 39 dolarlık şeyi nasıl alsın? Kendi alacaklarını bile 32 gb e-mmc ile tek sepette alamaz (vergi öderim derse orası ayrı)

16 gb e-mmc alsa 29 dolar + c2 40 dolar + kutu 4,5 dolar = 73,5 dolar. Bu sepetle bile kargo ödeyeceğinden arkadaşla benim gibi gümrük için şikayet dilekçesi yazıp vergiyi iptal ettirmeye çalışacak. Çünkü pakete kargo dahil fiyatı yazıyorlar ve bir anda vergi geliyor.

valla gumruk ve vergi durumu tamamen muamma... daha öncede sana dediğim gibi...

2 adet odroid C2
    2 adet kutu
    2 adet Wifi

aldık biz gumruge vs takılmadan geldi...

toplasan
    40+40+6+6+6+6= 104 dolar + 30 dolara yakında kargo 130 dolar lık kocaman kutu hiç bir yere takılmadan geldi...
    emmc dediği ürün zaten gozle bile gorulemeyecek ebatta ... ama dediğim gibi şans işi.. sen tek parca almıssın gumruge takılmış....

• @Sarfhan hocam sana yanıt veremedim bu esnada. Odroid C2 + Kutu + Wi-Fi modülü (yahut ethernet) + E-Mmc veya hızlı micro sd kart + kablosuz klavye ve fare takımı + adaptör + hdmi ihtiyacınız olacak. Kumanda bende var, pek işe yaramıyor, ucuz olduğu halde tavsiye etmem. Bu set ile her türlü h265/X265 videoyu Kodi ile sorunsuz oynatırsınız, 4K videolarda sıkıntı yaşamazsınız. Raspberry Pi sistemi bu videolarda tıkanır ve sizi üzer, ona hiç girmeyin derim. İnternette sörf olayı Raspberry Pi serisinde gene rezil durumda. C2 ise bu konuda orta sınıf cep telefonu gibi tatminkar sonuç veriyor. Youtube uygulaması kurabilir, hatta Kodi içinden dahi Youtube çalıştırabilirsiniz. Android veya Linux üzerinden ilerlemeniz gerekecek. Hatta benim gibi teamviewer sayesinde işten eve bağlanabilirsiniz.
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Takılması normal Korelilerin burnunun dikine giden n kalın kafalı adamlar içeriğini yazma diyorsun olmaz diyor fiyatını az yaz yoknyazmam diyor gumruknolayida şaibeli adamlar kargoyuda bekliyorlar vergiyi öyle alıyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu C2 için farklı bir pasif soğutucu ayarlayamaz mıyız? Cihaz çok ısınıyor, belki daha etkin bir pasif soğutma uygulanabilir.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Fan tak ustad

ODROID-C2
     ODROID-C2
     ODROID-C2
     ODROID-C2

Benim yaptıgım gibi yaparsan icin rahat olur

• güzel bir yöntem.... bu şekilde sanırım hiç ısınmaz...
    gerci hardkernelin yöneticisine mesaj atmıstım fan takalım fanı kontrol edecek bir yazılım yazın diye... gerek varmı cokmu ısınıyor... bence manasız gibi bişiyler yazmış.. ben ısrarla tamam en azından sız androidde kontrol eden bir yazılım verin dedim git yazılım öğren kendin yaz dedi adamlar.... yanılmıyorsam pin11 veya pin31 ile kontrol edilebiliyormuş.
  • Fan taktığım an alet benim gözümde çöp olur, çünkü en ufak bir ses çıkartmadığı ve pratik olduğu için bu ürünü aldım. Benim arkadaş ta Odroid XU4'ün fan sesinden şikayetçi, değişik bir çözüm arıyordu.
  • quote:

Fan taktığım an alet benim gözümde çöp olur, çünkü en ufak bir ses çıkartmadığı ve pratik olduğu için bu ürünü aldım. Benim arkadaş ta Odroid XU4'ün fan sesinden şikayetçi, değişik bir çözüm arıyordu.

http://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=139&t=18739&start=50

şöyle bir pasif sogutu önermişler
    http://www.ebay.com/itm/321884712304?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    http://forum.odroid.com/download/file.php?id=4013

Kaliteli bir fan alırsan hiç sesini duymaSın benim oyle

• quote:

Fan taktığım an alet benim gözümde çöp olur, çünkü en ufak bir ses çıkartmadığı ve pratik olduğu için bu ürünü aldım. Benim arkadaş ta Odroid XU4'ün fan sesinden şikayetçi, değişik bir çözüm arıyordu.

bu sayfayı ıncele

daha yuksek pasif sogutucu takanlar var

• link

önerilen ürün
    http://www.ebay.com/itm/321884712304?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 20 Nisan 2016; 8:23:25 >

• Hocam forumlarında o yüksek soğutucuları ben de gördüm ama malum, cihazın kasası sınırlıyor bizi. Bu durumda musakilic'in önerdiği gibi ses çıkartmayan kaliteli fan düşünmek gerekebilir. Sessiz fan önerisi olan var mı? Araştırmak gerekir normalde, hazıra konmak istemem ama fan konusundan hiç anlamıyorum.
  • quote:

Hocam forumlarında o yüksek soğutucuları ben de gördüm ama malum, cihazın kasası sınırlıyor bizi. Bu durumda musakilic'in önerdiği gibi ses çıkartmayan kaliteli fan düşünmek gerekebilir. Sessiz fan önerisi olan var mı? Araştırmak gerekir normalde, hazıra konmak istemem ama fan konusundan hiç anlamıyorum.

fan konusunda şöyl bir sıkıntı var... androidde fanı sıcaklıga gore acıp kapayabılecek ufak bir APK yazabilecek biri var mı ? yoksa sürekli vizildayan bir fan calısması hiç hoş olmaz herhalde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.