< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HowIMethu -- 10 Ağustos 2017; 21:18:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HowIMethu -- 10 Ağustos 2017; 21:18:19 > |
mühendislikteki bu ayrımlar mechanics of continua teorisi geliştikçe oluşmuştur.
continuum daki denklemler bellidir: malzeme korunumu, momentum korunumu, ısı bilmemnesi. fakat bilinmeyen sayısı bağımsız denklem sayısından fazla olduğu için bu denklemler çözülemezler. bu yüzden, gündelik hayata pratik çözümler sunabilmek için, denklemler uydurulur; bunlara da constitutive relations ya da constitutive laws (artık bünye denklemleri midir, bünye yasaları mıdır nedir ben bilemeyeceğim) denir. dört temel mühendislik, ki bunlar inşaat, makine, elektrik ve kimya, bu çıkma denklemler nedeniyle birbirlerinden farklıdırlar. indirgemeci ekolden bir şarkı eşliğinde konuya bakarsak, inşaat metre, makine santim, elektrik milim, kimya ise molekül boyu tipik birimi mertebelerinde olaylarla uğraşır. ne bileyim, inşaatta moment ön plana çıkar, makine de kayma gerilmesi, elektrikte sürtünme/ ısı. en güzel kızlar bu dördü arasında kimya mühendisliğindedir. bu ekşi sözlük yazar entrysi Bunun kaynağı vikipedi Günümüzde mühendisliğin; elektrik, inşaat, kimya ve makine olmak üzere 4 ana daldan oluştuğu kabul edilmektedir. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|