Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar isteyenler, netleriniz nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba gençler, bu yeni sistemdeki sorular ygs/lys'ye göre biraz daha az sayıda ve kolay sanırım. Sıralamaların da her yıl uçtuğunu hesaba katarsak yeterli sıralamayı elde etmek için AYT'den vs. fullemek mi gerekiyor/gerekecek sizce?

• Tyt de genel olarak her bölümden ortalama yanlışın 3 olsun maximum, ayt kimyada fire vermezden, fizik ve biyolojide belki birkaç gözünden kaçabilir. Ayt matematik zaten bam bam bam tabiri caizse. Kazanırsın dostum benim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slokend

Tyt de genel olarak her bölümden ortalama yanlışın 3 olsun maximum, ayt kimyada fire vermezden, fizik ve biyolojide belki birkaç gözünden kaçabilir. Ayt matematik zaten bam bam bam tabiri caizse. Kazanırsın dostum benim
    Ben 2017 girişliyim, bazen bölüm tavsiyesi vs. isteyenler oluyor onlara tavsiye ediyorum bölümü. Benim zamanımda soru sayısı fazla olduğundan yanlış sorunun götürüsü şuan olduğu kadar değildi anladığım kadarıyla. Ayrıca sosyalin ve biyolojinin etkisi düşüktü (ikinci aşamada 30 soruluk biyoloji sınavı vardı mesela ve bu sınavın genel puana etkisi sadece %5'di). Şuan acaba direkt full'e yakın yapmak mı gerekiyor buraya girebilmek için bunu öğrenmek istedim.

• kafadan netler yzarsan en tatmin cevabı alırsın reis
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Hocam herhangi bir sorunun diğer sorudan daha fazla bir artısı yok şu an eski zamanın ygs, bugünün tyt sınavında. Matematik ortalama bölüm başı 2 3 yanlış yapılırsa giriliyor rahat, mesela Türkçe 3, sosyal 3 mat 3 fen 3 gibi. Ayt İçin Kimyada fire vermeyip ( 13 soru zaten) fizik biyoloji 2 ser yanlış yapılsa, Matematikten de hadi 3 yanlış yapılsa gidilir. Durum böyle. Ben en rahat gidilebileceğini düşündüğüm, öngördüğüm notları yazdım. Dönemin taban puanını yapan 5 yanlış da yapabilir Türkçe'den, belli olmaz. zaten yapıyorlar da

• Slokend S kullanıcısına yanıt
    siz baya düşürmüşsünüz öyle kolay girilmez şöyle olmalıydı bence:
    tyt 8-9y
    ayt 2y
    obp 96.5
    Muhtemelen bu sene 1.1-1.2k arası seneye de 800-900 kapatacağını varsayarak yazdım.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene buna çok daha iyi gelmiş olması lazım hocam sende sanki Fazla yazmışsın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet, baya iyi yapmak gerekiyor sanırım ve bu iyi bir şey değil bence. Bizim girdiğimiz sene (2017) bölüme girenlerin 2. aşama matematik net ortalaması 80 üzerinden 64.7 idi. Bu yılki ortalama 40 üzerinden 38 veya daha fazla olacak belki de. Soru sayısı az ve bir dikkat hatası kim bilir ne kadar gerilemeye sebep oluyor.
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    hmm peki hocam biraz bölümden bahsetseniz? Benim aklımda Sabancı ve ODTÜ var da.Genel olarak okuldan ve bölümden memnun musunuz? Eksileri artıları nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raaitben10

hmm peki hocam biraz bölümden bahsetseniz? Benim aklımda Sabancı ve ODTÜ var da.Genel olarak okuldan ve bölümden memnun musunuz? Eksileri artıları nelerdir?
    BEN 2013 2018 ARASI 5 YIL YATTIM CIKTIM ODTUDE. SABANCI ILE KARSILASTIRILMAZ. SABANCIDAN CIKAN COCUKLAR NASIL DESEM BIRAZ ŞEY. BU KONUDA DAHA FAZLA BIR SEY SOYLEMEK YAKISMAZ. BILKENT OYLE DEGIL MESELA BILKENTTEN DE YIGIT VE MERT COCUKLAR CIKAR AMA SABANCIDAN NE KADAR ADAM GORDUYSEM HAYAL KIRIKLIGINA UGRADIM.

OKUL ILK 3 YIL COK EGLENCELI GELIYOR INSANA HEP YENI YENI DERSLER KALABALIK BIR ORTAM YENI BIR SEYE BASLAMANIN HEYECANI. SON 2 YIL ISE ARTIK BÖLÜMDE DAHA COK VAKİT HARCAYINCA RUTİNLESMEYE BASLIYOR.

ODTU ABD TARZI BIR UNININ TURK KÜLTÜRÜYLE HARMANLANMIS HALI IKEN SABANCI EN FAZLA BATI ÖZENTİSİ BİR KURUM OLARAK KALIR. YERLI VE MILLI BIR DURUS SERGILEMEK ISTIYORSAK ODTU IYIDIR.

BÖLÜMÜN EKSISI OLABILECEK TEK SEY TÜM BİLGİSAYAR BÖLÜMLERİNDE OLDUGU GİBİ ANTİSOSYAL VE ARIZA ADAMLAR KARSINA CIKABILIR INSAN YONETIMI SANATINI BILGISAYAR OKURKEN OGRENIRSIN KIM NASIL IDARE EDILIR VS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 9 Temmuz 2020; 11:14:29 >

Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tercih dönemi bir soru cevap konusu açmayı düşünüyorum. O zaman daha detaylı cevaplar verebilirim. Fakat şu durumda sabancı veya odtü'nün vereceği eğitimin kalitesinden şüphem yok. O yüzden okul/şehir tercihine biraz daha önem verebilirsin. @Vedddddddd ile de benzer bir şekilde bilkent - odtü durumunu konuştuk ve ona eğitim konusunu kafasına takmayıp okul seçimine yoğunlaşmasını söylemiştim. Birbirinizden fikir alabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.