Şimdi Ara

ODTÜ Hakkında Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hazırlık senesi hakkında ne söyleyebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elfosa E kullanıcısına yanıt
    hazırlık atlama sınavı nam-ı diğer proficiency sınavı sistemi bu sene değişti sınav biraz daha zor bir seviyeye çıkarıldı yani hazırlığı geçmek eskisi kadar kolay değil ilk geldiğinizde bir muafiyet sınavı oluyorsunuz ( isteğe bağlı ) bir de kur belirleme sınavı
    bu sınavınızın sonucuna göre beginner, elementary , pre-intermediate, intermediate veya upper-intermediate olarak başlıyorsunuz intermediate ve yukarısı başlayacak düzeyde ingilizceniz varsa kolay geçersiniz aksi takdirde verilen ödevleri yapmanızı öneririm ödevden kastım her haftasonu yapmanız için bir weekend homework verilir bunu yapmanız yeterli olur. onun haricinde hazırlık senesinde olabildiğince rahatlamaya gezmeye tozmaya sosyalleşebildiğiniz kadar sosyalleşmeye bakın
  • benim kendi arkadaşım değil hocam sadece forumda konuyu görmüştüm o yüzden yönlendirdim
  • tarih bölümü hakkında bilginiz var mı hocam? nasıldır?
  • Ieaael kullanıcısına yanıt
    malesef hocam konunun başında dediğim gibi hazırlığı yeni bitirdiğim için bölümlerle ilgili pek alakam yok ama istediğiniz ilginizin olduğu bölüme ODTÜ'de girebiliyorsanız girin derim pişman olmazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Insaatta agirlikli olarak hangi dersleri goruyorsunuz,mat fizikle arasi cok iyi olmayan biri icin sorun olur mu?

Ayrica Odtu Metalurji ve malzeme muhendisligi nasildir,is imkani filan?
    3. Sınıfa geçmiş biri olarak cevap vereyim, inşaat mühendisliği su, yer, hava, iklim gibi çok çeşitli konularda da akademik kariyer yapabileceğiniz bir alan. Bu yüzden fizik sevmeyen biri pek ala barajların doluluk oranıyla veya iklim değişikliğiyle ilgili çalışabilir.

Sorduğunuz şey eğer yapı derslerinin fizik sevmeden yapılabilir olup olmadığıysa durum şu: Fiziksel konseptleri kafanızda canlandırmayı, fizikteki moment tork alma konusunu vs seviyorsanız sorun olmayacaktır.

Günün sonunda, mutlu olacağınız tercih: sizin yeteneklerinize en uygun olan, ve size en seveceğiniz çalışma ortamını sunan tercihtir.

Bence inşaat mühendisliği ile alakali çok daha önemli soruları kendinize sormalisiniz. Bu meslek mühendisin işçiyle de patronla da muhattap olmasını gerektiriyor. Üst düzey insan iliskileri insan yönetimi istiyor.

Çalışma temposu ağır ve diğer mühendisliklere göre zorlu şartlara sahiptir.

Metalurji hakkında söyleyebileceklerim şunlar, dünyada çok önemi olan, Türkiye'de ne önemi ne de değeri olan bölümdür. İş imkanları kısıtlı. Staj yeri bulurken bile zorluk çekiyorlar. Özel sektörde maaşları iç açıcı değil, çalışma şartları zorlu. Savunma sanayiisine girme şansları var ama her zaman azınlıklar ve üretim departmanı başına 1-2 tane metalurji mühendisi çalışıyor. Hal böyle olunca Aselsandaki eeci, havelsandaki bilgisayarci, Taideki makineci gibi olamıyorlar hiçbir zaman. Bence Türkiyede okumaya değmeyecek bir bölüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ankarada yasiyorum, ücretini verdiğim taktirde yurtlarınızda kalabilir miyim?

• a7xes kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam böyle bir imkan sunulmuyor sadece okulun öğrencileri faydalanabiliyor onda da başvuranlar arasından açılan kontenjan kadar kişi yararlanabiliyor
  • Tesekkurler hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • Genel olarak kimya mühendisliğiyle alakalı bilgi alabilir miyim ?

Türkiye ve Dünya'daki geleceği , iş imkanları , mezunlarının nerede oldukları vb. şeyler .

Pek önerilen bir mühendislik dalı değil ama yine de sizden de bir şeyler duymak isterim .

Bir de sadece ODTÜ için değerlendirirsenz daha güzel olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baypessimist -- 6 Ağustos 2018; 13:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7xes

hocam ankarada yasiyorum, ücretini verdiğim taktirde yurtlarınızda kalabilir miyim?

Yurtlarda şehirdışından gelip öğrencisi olmama rağmen ben kalamıyorum sen nereye kalacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'dan nefret ederim, ODTÜ'ye gittiğimde pişman olur muyum?
  • kampüsten 2 ay çıkmadığım olmuştur :) sadece sigara alkol almak için çıkıyordum, odtü kendini ankaradan soyutlamış biryer gibi yani pişman olmazsın
  • baypessimist kullanıcısına yanıt
    hocam dediğim gibi bölümlerle ilgili sorulara bilgim olmadığı için cevap veremiyorum ama bu linkte 2014 mezunlarıyla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz :
    http://che2.metu.edu.tr/system/files/mezun%20anketleri-ppt2003.pdf
  • Hazırlığı geçememekten korkuyorum açıkçası

Ing pek iyi sayılmaz işte oyunlardan filmlerden öğrendiğimiz kadarıyla biliyorum çok zorlanır mıyım ?

• Saul.Goodman kullanıcısına yanıt
    hazırlığı geçmek için 3 şansın olacak haziran,temmuz,eylül profları bunların birinde illaki geçersin bir şekilde geçiliyor beginner başlayıp geçen birçok kişi var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.