Şimdi Ara

ODTÜ Hazırlık ve Kimya mühendisliği hakkında sorularınızı cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene 1.sınıfa geçeceğim chede bölüm dersleriyle ilgili çok fazla bilgim yok ama hazırlık,çalışma yerleri imkanları,bu bölüm mezunu ne iş yapar gibi sorularınızı cevaplayabilirim

• Up!!
  • Mezunlar nerelerde çalisabilir?
    Bolume 103 kisi girmis.Bu sene kac kisi mezun olmus?Hemen is bulunuyor mu?
    Mezunlar ne is yapar?
    Yurtdışı imkanı var mı?
    marmara bilgisayarin mi onu açık yoksa odtu kimya mühendisliğinin mi?
  • Mezunların çalışabileceği yerler fazla,çünkü temel mühendisliklerden bir tanesi,mezunların nerede çalıştığına dair bölümün sayfasında anket var,savunma sanayisinden petro kimya endüstrisine kadar bir çok alanda çalışabiliyorsun.Ne kadar sürede iş bulabildiğin sana bağlı bir durum,103 kişinin 60ı falan mezun oluyor sanırım ama okuması çok zor bir bölüm ve üniversite.

Mezunlar aselsan,tai,roketsan gibi yerlerde de çalışabiliyor ama genel olarak tüpraş,şişecam,petkim gibi firmalarda çalışıyor ya da unilever p&g gibi özel firmaları da tercih edenler oluyor,mezunlar genelde operasyon kısmında çalışıyor,kimyager küçük ölçekte bir madde üretiyor sen bunu büyük ölçekte seri üretim haline getirmeyi amaçlıyorsun,o ürünün büyük ölçeğe gelmesi sırasındaki prosessleri inceliyorsun,her üretim aşamasını denetliyorsun(yurtdışında kimya sanayindeki büyük reaktörleri falan tasarlıyorlar)
    makine mühendisliğiyle nerdeyse aynı ilk 2 yıl alacağın dersler.Yani makina mühendisi yeteri kadar kimya bilmiyor ki kimyasal ürünlerin prosesslerini inceleyebilsin,kimya mezunu da mühendislikten anlamıyor,che de bu 2 disiplin birleşiyor diyebiliriz.

Yurtdışı imkanı en yüksek olan bölümlerden birisi,almanya hollanda gibi ülkeler chemical engineer arıyor sürekli,mezunlardan da buralarda çalışan çok fazla insan var,amerika keza öyle linkedIn den bakabilirsin mezunlar nerede çalışıyor ne yapıyor.Ayrıca yurtdışında en revaçta olan bölüm diyebilirim,en çok kazanan mühendislik bölümlerine bakarsan örneğin amerikada 1 petrol 2 kimya mühendislisliğini görürsün.Ayrıca bu bölüme girmesi de makina elektrik,bilgisayar etc. den daha zordur usa da eu da

Bilgisayar çok önü açık bir mühendislik açıkçası ama bu bölüme giren herkes dünyayı değiştirecekmiş gibi bir havaya bürünüyor ve marmara üniversitesi odtünün gerisinde kalıyor bir çok açıdan.Yazılıma ilgin varsa tabi marmara yaz ama ben olsam yazmazdım.

• Zaten yazılıma ilgim yok hep odtu düşünüyordum ailem muhendislige sıcak bakmıyor işsiz kalırsın gibi algıları var fakat gelirse ben yapabileceğimi düşünüyorum.Teşekkürler.
  • Hacettepe Makine mi ODTÜ Kimya Müh mi sizce sebepleriyle yazarsanız sevinirim.
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    ben che de okuduğum için tabi che diyeceğim ama bence mezunlarla falan konuşman gerek,yani burada sana ne desem çok objektif olmaz sadece odtüye gelirsen bölüm çok zor ve iş yükün çok fazla olacak hacettepeye göre özellikle 3.sınıfta haftada 3 labın olacak sosyal hayatın olmayacak nerdeyse,bunları göze almadan gelenlerden bazıları bırakıyor bölümü getirileri de oluyor ama senden götüreceği şeyler de var :))
  • hocam kimya mühendisliğini çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim, görünenden çok daha zor bir bölüm,o yüzden kimya seviyorum diye gelirseniz çok canınız yanar, puanım yetiyor diye değil de bilinçli bir tercih yapmanızı çok isterim,özellikle odtüde bu yüzden başı yanan ve hayatı kararan çok insan var :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrlecter77 -- 17 Temmuz 2019; 15:8:35 >
  • Breaking bad izliyor musun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuuuut -- 17 Temmuz 2019; 15:10:34 >
  • mrlecter77 M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam birçok yerde duydum bölümün bayağı bir zor olduğunu.Kimyayı seviyorum ama bölümün fizik ve matematik ağırlıklı oldugunu da biliyorum daha arastirma asamasindayim zaten.Kafamda su da var : Eğer Odtu gelmezse kimya mühendisliği için itu nasil acaba bir bilginiz var mı?
  • hocam itü che hakkında fazla bilgim yok ama itünün sıkıntısı ingilizce eğitiminin yetersiz olması itü dünya sıralamasında kimya mühendisliğinde odtünün önünde yer alıyor tabi kriterleri falan iyi incelemek lazım.Yani odtüye gelirseniz muhtemelen bölümün hocalarına söveceksiniz keşke itüye falan gideymişim diyeceksiniz iki üniversitenin mezunlarıyla da konuşmakta fayda var.Öğrenciye ve hocaya sorarak çok net bir cevap alınabileceğini sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.