Şimdi Ara

odtü iibf mezunlarının çalıştıkları yerler ve istatistikler(detaylı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
20
Favori
12.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıl sonra yeni sayılarla dağılımları güncelledim. linkedinin yüksek lisansları da katmasından dolayı işletme bazı yerlerde olduğundan daha baskın onun harici veriler tutarlı sayılır yeni girecek arkadaşlar için up. eklememi istediğiniz sektör veya şirket varsa da ekleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 27 Haziran 2023; 19:46:25 >
  • Faydalı up. Onun dışında ING'de son yıllarda özel ne oldu bir bilginiz var mı ikiye katlamış odtü mezunu çalışan sayısini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yazarken ben de şaşırmıştım yk ve işte de iyi düşüş olmuş dengeliyorlar birbirlerini. yurtdışı imkanından dolayı olabilir belki çünkü hollanda ve civarı ülkelerde çalışmak için ing çok iyi fırsat

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    yazdiklarinizda isletme iktisat finans , politika uluslararası iliskiler satis pazarlama insan kaynaklarinda mi calisiyor boyle bir genellemeye ulastiniz mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok hocam böyle bi genelleme yapılamaz linkedinde ne tür iş yaptıklarının da verisi var olmadı ekleyeyim dediğin iyi oldu

• yurtdışı çalışma oranları ve mezunların ne iş yaptıklarını da ekledim konu gayet iyi oldu

• ödtü'ye iibf'de iyi değil diyorlar sebebi ne

• eğitiminin akademi odaklı ve çok teorik olması, ankarada olması ve iibf derslerin güncel olmaması, seçmelilerin yetersizliği, iibf'nin kendi arasında çap imkanı bulunmaması hatta derslerin bile açılmaması bu gibi katılıklar yüzünden iibf için eksiye yazıyor ama iyi değil demek doğru olmaz bence mezunları diğer top okul mezunlarıyla benzer yerlerde ve işlerde çalışıyor

2021 tm birincisi odtu ui'ye geçmiş bu arada iyi olmasa birinci geçer mi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 1 Temmuz 2023; 16:52:19 >
  • yukarı  

• Eada 12kdan sosyoloji yazıp kurum içi zorlamak mantıklı mı ?

• nutella gel N kullanıcısına yanıt

bölümün taban sıralamasıyla aranda x0.9 katsayı olması lazım kurum içi geçişte. benim sosyolojiden sbky geçen arkadaşım var ama 9k ydı sıralaması girdiği sene de 8.7k ydı bölümün tabanı ayrıca 3,67 ortalamayla geçti.

12k ile muhtemelen kurum içi imkansız olur x0.9 şartından dolayı

• oidb'de siteden baktım puan bazında 0.95 diyor. 431 puan 12k sıralama ediyor max 453 olması lazım herhalde iibfde en düşük bölümün(pols) 449 alan 6500. olmuş pols herhalde daha fazla ilerlemez deprem kontenjanlarından falan dolayı

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

sen eada 12kda olsan bu yıl ne yapardın ¿

sıralama bazında sanıyordum puan bazındaysa daha iyi. polsün taban puanı 460tı geçen sene, kontenjan mevzusu tüm üniversiteler için geçerli mi eğer öyleyse çok ilerlemez dediğin gibi hocam

YTÜ Econ veya İşletme yazardım. ama kurum içi geçiş olayı dediğin gibiyse sosyolojiden girip 1.sınıfın sonunda sbky geçebilirsin 3.5+ ile o da düşünülebilir, sosyolojiden geçen arkadaşım direkt bu kafayla sosyolojiye gelip geçti iyi bir ortalamayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 11:45:1 >
  • deprem bölgesindeki üniversitelerin kontenjanları %25 artıyormuş ilk 10k'yı etkileyecek bir durumu olmaz sanıyorum ki o bölgedeki kontenjan artışının ben de şimdi öğrendim :d mühendislikte 40 puan barajı var geçiş için diğer fakültelerde kendi puanınız/üni taban puanı 0.95ten fazla olacak başvurabilmek için. hazır yakalamışken seni devam zorunluluklarını sorayım derslerde yoklama alınıyor mu 1. sınıfta hergün ders var mıydı varsa kaçar saat oluyor, hazırlık için 1 yıl hiç gitmeyip en son prof verilebiliyor mu hem senin bölümün için hem sosyoloji için, yukarıda belki yapmışsındır bununla ilgili yorum ama okuyamadım

• bir de bi ekstra sorum daha var yök atlasta 2020 8k 2021 12k 2022 6k sizin bölüm, sayısal bölümlerinde böyle uçuk oynamalar olmuyor ilk 50k'da, bu yıl yine bi çılgınlık olur da direk kazanamaz mıyım acaba ya

Hocam şöyle genelde her gün dolu oluyor, ingilizceleri ders programına koyma şekline göre 1 günü boşa çıkartırsın ama o durumda diğer bir gün daha yoğun olur. Yoklama işi iibf de yarı yarıya diyebilirim, umursayan hoca da var genelde puanlamada %10luk kısmı katılıma ayırıyorlar, kimisi de dersine 3-5 kişi gelse de takılmıyor.

Hazırlıkta 40 saat devamsızlık sınırı olması lazım tek dönem için, yani gitmezsen kalırsın,haziran ve yaz okulu epelerine giremezsin ama eylüldeki profa girebilirsin veya kendi başına hazırlanıp toefl verip de geçebilirsin hazırlığı sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 12:6:53 >

2021 ekstrem bir sınavdı hocam o sene ilk 10kda sayısal kaynıyordu onun etkisi oldu, sayısalda olmaması normal araya tmci giremiyor ilk 50kda. Yani hocam realist olmak lazım bana imkansız geliyor zaten 6.040da kapatmış bu sene uluslararası ilişkilerin 2022'deki yeri gibi olur 4-4.5k beklentim çünkü 4k'dan sonra hukuk istemeyenler buraya yönelicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 12:12:22 >
  • Hocam bu sizin attığınız tabloda siyaset uluslararası ilişkilere göre daha iyi gözüküyor neden acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.