Şimdi Ara

odtü iibf mezunlarının çalıştıkları yerler ve istatistikler(detaylı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
20
Favori
12.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam bu hazırlık işini ben cevaplayayım, ben 1. dönem gidip 2. dönem deprem sonrası gitmedim elimde ielts belgesi olduğu için şimdi 1. sınıfa başlayacağım. ama odtü’de artık yeni alınan ielts belgeleri geçerli değil, eğer hazırlığa gitmezseniz eylül epe’sine veya toefl, pte gibi bir sınav vermek zorundasınız.

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

Sbky ui'den 20 sene önce açılan bölüm odtünüm ilk bölümlerinden yani nerden baksan 1000-1500 kişi mezun fazlamız var bu da linkedine yansımış, mezunlar daha çeşitli yerlerde doğal olarak.

İş kişide bitiyor ui ve sbkyde okurken üstüne ne kadar koyarsan(staj,kariyer topluluğu vb.) mezun olurken o kadar iyi yerlere girersin bu iki bölümün imajı ve iş ilanları aynı nerdeyse kurumsalda

• Başarı Bursları | ODTÜ Aday Öğrenci (metu.edu.tr) TM'de ilk 10-100-500-1000 için başarı bursları da bu şekilde itü gibi olmuş az çok derece öğrencilerini teşvik eder diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 13:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylerman

hocam bu hazırlık işini ben cevaplayayım, ben 1. dönem gidip 2. dönem deprem sonrası gitmedim elimde ielts belgesi olduğu için şimdi 1. sınıfa başlayacağım. ama odtü’de artık yeni alınan ielts belgeleri geçerli değil, eğer hazırlığa gitmezseniz eylül epe’sine veya toefl, pte gibi bir sınav vermek zorundasınız.

kötü olan durum şu ki ben çalışıyorum ve mesai saatleri içerisinde hazırlık sınıfında olmamın yeryüzünde olasılığı yok :d iş kaygım da yok, odtü hep içimde yara idi, kendi sınavıma gireli çok oldu. hem böyle bir şeyler okuyup yeni şeyler öğreneceğim hem de arada sırada devrimde takılabileceğim bi bölüme gideyim diyorum ama devam zorunluluğu büyük bir problem benim için :d sade hazırlık değil de tüm üni boyunca sadece arada uğrayabilirim o da galiba hafta sonları olur, tytde feni kaydırmasaydım belki odtü sevdasından vazgeçip aü hukuk falan yazabilirdim devam zorunluluğu olmadığı için ama kısmet bazı şeyler hayatta ne yapalım (:

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    hocam yan dal mevsusu hakkinda ne dusunuyorsunuz yapmasi zor mu 3.5 ustu ortalama zor mu sizce siyasette yapmak
  • napiyorm N kullanıcısına yanıt

Corporate finance, ba ve econ yandalları çok iş görüyor özel sektörde daha rahat staj buldurur bu da işe başlarken iyi yerlere gelmenizi sağlar

Econ yandalı olan bildiklerim p&g, simon kutcherda staj yaptılar

Corporate finance ve ba ilk senenin sonunda başvuru alıyor, 3.6+ gerekiyor mühendislerden de başvuran oluyor çünkü ama bizim bölümde ortalama kasması daha kolay. İlk sene ingilizcen iyiyse çabuk adapte olursun düzenli çalışmayla 3.5+ ortalama rahat gelir ama şans da lazım soyadına göre gelen section hocaları iyi olmalı ilk sınıfta birkaç hoca düşük not veriyor gersi yardımcı oluyor,

Econ yandalı micro ve macro sonrası yani 3'e geçerken başvuru alıyor burada avantajı var bölümün çünkü micro ve macro alan bölümler işletme,endüstri ve ui

Ui ilk sınıfta alıyor bu dersleri onlar eleniyor endüstri sanırım bizle beraber başvuruyor ama yaklaşık 20 kişi alınıyor 3.4+ kurtarır econ yandalına tabi talebe de bağlı.

Bide ikinci sınıf daha zor bazı hocalar cidden sıkıntılıydı notları da kıt o yüzden econ yandal istiyorsan 1.sınıf ortalaman çok iyi olsun ki 2'de çok düşmesin ayrıca micro ve macroyu minimum ba vermeye çalış.

Kim diyor bunları ? tamam referans çok iş yapar iş ilanlarında olmayan stajı kaparsın da referans bulmadan da staja girilir gayet. 1 ve 2 de zor bulunuyor eş dost tanıdık yoluyla veya direkt direktörlerle ik managerlerla linkedinden vs iletişime geçersen kendini ispatlarsan olabilir bu şekilde 2.sınıfta big4 stajı yapan biri var bölümde yeni mezun oldu konuşmuştum sonra simon kutcher consulting ve p&g finance stajı yaptı.

linkedin ve kariyer nete açılan genel iş ilanlarından da staj koparabilirsin bir arkadaşımla jotform digital marketing başvurduk o kabul aldı ben alamadım ben de investment banking üzerine staj yapcam ama 10-15 red aldım bu staja kadar çok rahat, arçelik sınıftan dolayı elemişti misal  

Kariyer kuluplerinde yükselmek istiyorsan 1 sene ayak işi(bazıları yararlı) yapman gerekecek. Rağbet çok fazla uğraşcaksın ön plana çıkarcaksın görevler alcaksın. Yk olursan managerlerla iletişimin olur referanslar belki stajlar kaparsın.

Ben de jotform a kim kabul alıyor diyordum, neyse size en azından dönüş yapmışlar bana onu da yapmadılar  .

• Econbender kullanıcısına yanıt

Kanka bana da dönmediler(red diye saydım işte). Bu arada deneyime bakıyorlar bence benim arkadaşın e-ticaret,pazarlama üzerine deneyimi vardı o etkili oldu gibi. Bilkent pols, odtü felsefeden giren gördüm onların da deneyimleri vardı yoksa bilkent econun hayli hayli girmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Temmuz 2023; 23:48:2 >

Olabilir, benim sadece yazarlık tecrübesi vardı. Neyse artık seneye şansımı deneyeceğim ben de.

Bu arada dönmemeleri de ayıp aw bari bir formaliteden başkasını aldık mesajı falan atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 20 Temmuz 2023; 23:48:46 >
  • Econbender kullanıcısına yanıt

Aynen ama ankaradaki en iyi staj yapılacak yerlerden biri peşini bırakmamak lazım 20 günlük süreçte başarılı olursan long term çalışan oluyorsun üni okurken müthiş cidden

Ne referansı hocam niye bu kadar takıldın buna mülakatta başarılı olursan girersin işe. Ben zaten umut satmam dezavantajı var üstüne üni hayatında staj kovalamadılarsa zorlanırlar. Benim tanıdığım mezunlar daha diploma töreni olmadan işe girdi bile iş kişide bitiyor yani

• Mezunların en çok çalıştıkları yerleri de linkedin üzerinden alarak konuya ekledim. bir up atayım  

• Çok faydalı ellerine sağlık
  • Cengaver _adayı C kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam 

Hocam bu menzunlara nasıl bakıyorsunuz genelde ben ağ dan dolayı hesaplara bakamıyorum.
  • Cengaver _adayı C kullanıcısına yanıt

Belli bir bağlantı sayısına ulaşırsan hesaplara bakabilirsin dh grubu var oradan kasabilirsin. Eğer genel olarak mezunların nerede çalıştığına bakmak istiyorsan sırayla üni sayfasına girip eski çalışanlara tıklayıp sağa kaydırarak bölümü seçmen lazım bu şekilde çalışanların çalıştıkları yerler karşına çıkar ekle kısmından istediğin firmayı ekleyip kaç çalışan ollduğunu görebilirsin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.