Şimdi Ara

ODTÜ KKK YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mühendislik Fakültesi İktisat (İngilizce) (Tam Burslu) taban puan; 291,85227

Mühendislik Fakültesi İşletme (İngilizce) (Tam Burslu) taban puanı; 338,97754

2 sorum olacak;

1. ingilizce bölüm olduğu için 4 yıl boyunca tüm dersler ingilizce görülme gibi durum var mı?

2.bu 2 bölümden hangisi seçilmeli bu üniversitede?

• xraydeniz X kullanıcısına yanıt
    1. Türkçe ve tarih gibi dersler dışındaki tüm dersler İngilizce.
    2. İkinci sorunun cevabı sende yatıyor. Bir başkasının bunu cevaplaması pek doğru değil.
  • eterNity. kullanıcısına yanıt
    ya o sorun değil ders ne olursa olsun ben hallederim hani iktisat mı işletme mi okumak daha avantajlı burada? o önemli. bide madem tüm dersler ingilizce ilk yıl hazırlık okutulur eminim, hazırlık sınıfında çok zorlanırmıyım ingilizceyi öğrenmede? tam burslu kazandım diyelim ve ilk yıl hazırlığıda geçemedim ne olucak bursum iptal mi ediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xraydeniz

ya o sorun değil ders ne olursa olsun ben hallederim hani iktisat mı işletme mi okumak daha avantajlı burada? o önemli. bide madem tüm dersler ingilizce ilk yıl hazırlık okutulur eminim, hazırlık sınıfında çok zorlanırmıyım ingilizceyi öğrenmede? tam burslu kazandım diyelim ve ilk yıl hazırlığıda geçemedim ne olucak bursum iptal mi ediliyor?

Selam hocam,

Aslında yine sorunun yanıtı sende yatıyor. Hangisini daha çok seversen, seveceksen o işte başarılı olursun. O iş senin için avantajlı olur. Hazırlıkta zorlanmakta senin elinde olacaktır. Kimse sana anadilin gibi İngilizce konuş demeyecek sonuçta. Çalışırsan, verilen ödeveleri yaparsan hazırlıkta zorlanmazsın sınavlara girer, geçersin. Geçemediğin zaman bursun hazırlık için kesilir ama 50+ bir not aldıysan hazırlık atlama sınavlaırnın bitanesinden 1 dönem daha ETP öğrencisi olarak burslu okursun. ETP nedir hocam diyorsan eğer ETP olarak 1 ders alıyorsun bölüm öğrencisi gibi oluyorsun. Genellikle kredisiz dersler verilir ama aldığın nota kadar 4 krediyi aşmamak koşulu ile bir kredili ders alabilirsin.

• Xbartu X kullanıcısına yanıt
    anadilim gibi ingilizce konuşamazken sonraki derslerde ingilizce konuşan hocayı anlamakta zorlanmazmıyım ya? hazırlık dönemi sadece ingilizce mi oluyor başka ders yok mu? bu dil olayında güvenemiyom işte eğer inansam kendime 1 yılda öğrenirim desem yazıcamda eğer kalır bursum kesilirse ekonomik sıkıntılar başlar üniversite parası yurt parası harçlık derken bütçe baya bi aşar sonra belkide üniversiteyi değiştirmem gerekicek; tekrar ygs lys . düşünmek bile moralimi bozdu hocam ya :D
  • quote:

anadilim gibi ingilizce konuşamazken sonraki derslerde ingilizce konuşan hocayı anlamakta zorlanmazmıyım ya? hazırlık dönemi sadece ingilizce mi oluyor başka ders yok mu? bu dil olayında güvenemiyom işte eğer inansam kendime 1 yılda öğrenirim desem yazıcamda eğer kalır bursum kesilirse ekonomik sıkıntılar başlar üniversite parası yurt parası harçlık derken bütçe baya bi aşar sonra belkide üniversiteyi değiştirmem gerekicek; tekrar ygs lys . düşünmek bile moralimi bozdu hocam ya :D

Hepimiz aynı zorluklar, aynı şeyleri düşünürek geldik. Gerçi bir kısmı bunun farkında değil. Eğer bunun farkında isen derslere çalışırsan hazırlık abartıldığı kadar zor değil. Eğer sen çalışırsan hazırlıktaki tüm hocalar elinden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışır. Zaten çalışırsan bu yardıma gerek kalmadan geçer gidersin. 1 ay sonra sınava giriyoruz benimde dahil olduğum bir kısım olarak. Korkma hocam sadece kendine güven, İngilizceyi herkes bir şekilde öğreniyor, öğrenmek gerekiyor. Sen bunu herkesten önce halletmiş olacaksın. Tabi bu dediğim sadece ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu için geçerli değil.

hocam son sorum olarak da; hazırlıkta geçemezsek bursu kaybediyoz sonraki yılın hazırlığının parasını ödüyoruz anladığım kadarıyla. peki hazırlıktan sonraki yıllarda nasıl oluyor bu? bir yıl not ortalamam düşük diye tüm yılların mı bursu yanıyor filan? açıklarsan sevinirim.

ama harbi içime su serptin hocam ya, pek sosyal ortam kurabilen bir tip değilim zaten, ortam ayağına takılıp dersleri aksatabilcek biri değilim yani, adam gibi düzenli veririm derslere geçerim hazırlığı, temel ingilizcem sağlam zaten çok sıkıntı çekmem o halde O:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tobb-Bilgi-Özyeğin-Bilkent Hukuk
    10 yıl önce açıldı
    odtü böte hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam son sorum olarak da; hazırlıkta geçemezsek bursu kaybediyoz sonraki yılın hazırlığının parasını ödüyoruz anladığım kadarıyla. peki hazırlıktan sonraki yıllarda nasıl oluyor bu? bir yıl not ortalamam düşük diye tüm yılların mı bursu yanıyor filan? açıklarsan sevinirim.

ama harbi içime su serptin hocam ya, pek sosyal ortam kurabilen bir tip değilim zaten, ortam ayağına takılıp dersleri aksatabilcek biri değilim yani, adam gibi düzenli veririm derslere geçerim hazırlığı, temel ingilizcem sağlam zaten çok sıkıntı çekmem o halde O:)

Sorularını çekinmeden sorabilirsin hocam. Hazırlık okudunuz diyelim, 4 tane hazırlık atlama şansınız oluyor. Bunlardan iki tanesi için puan toplamanız gerekmektedir. Haziran ve Temmuz sınavları bu dediğim. Ertesi yıl ETP(tekrar belirteyim ETP sadece bir dönem içindir) olamazsanız bursunuz gider. Ondan sonraki yıl hazırlığı geçemezseniz tekrar hazırlık okuyamazsınız. Sadece 1 sınav hakkınız olur her yıl. Okul tarafından verilen burs 1+5 yıldır. Yani bir hazırlık yılı ve not ortalamasına bakılmaksızın 5 bölüm yılını kapsamaktadır. Bu beş yıl sonunda bursunuz yanar.

hayırlısıyla ilk tercihe odtu iktisat yazıyorum o zaman :D çok sağol hocam bilgilendirme için ;)
  • quote:

hayırlısıyla ilk tercihe odtu iktisat yazıyorum o zaman :D çok sağol hocam bilgilendirme için ;)

Rica ederim hocam. Hayırlı olsun, aklına gelen soruları çekinmeden sorabilirsin.
  • Hocam birde Kıbrıstan alınan diplomalar uluslararası geçerliliği olmaz diyorlar doğru mudur??
    Dünya devletleri kıbrısı bir devlet olarak tanımıyormuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SworD70

Hocam birde Kıbrıstan alınan diplomalar uluslararası geçerliliği olmaz diyorlar doğru mudur??
    Dünya devletleri kıbrısı bir devlet olarak tanımıyormuş..

Hocam alacağınız diploma ODTÜ diplomasıdır. Her yerde geçerlidir. Sadece ODTÜ için değil DAÜ'nün ABET'i var mesela, amerikan üniversiteleri ile eş değer sayılır eğitimi ve bu ABET sadece 7 üniversitede var Türkiye'de.
  • Merhaba odtüde okul haricinde şehirde çalışma imkanımız varmı hem okuyup hem çalışmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.