Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
461.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi gsm operatorunu onerirsiniz? Hangi paketi kullaniyor daha cok ogrenciler? Fiyatlar nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte her neysen kullanıcısına yanıt
    Kktcell daha çok kullaniliyor .Paket olarak ne kullaniliyor bilmem ama faturali olanlara ay sonu baya bi para girdigi oluyormus .Ben 30-40 tl harasi aylik kontor yukluyorum yetiyor 2 gb internet

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mfk

Kktcell daha çok kullaniliyor .Paket olarak ne kullaniliyor bilmem ama faturali olanlara ay sonu baya bi para girdigi oluyormus .Ben 30-40 tl harasi aylik kontor yukluyorum yetiyor 2 gb internet

800 kontore sanirim mega paket varmis gnctrkcll liler icin. 3 gb internet 100 dk konusma 10 bin sms gnctrkcll liler ile sinirsiz konusum

• Yurt Başvuruları bugün belli oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srosh

Merhaba arkadaşlar ben Berke. Odtü KKK Elektrik-Elektronik Mühendisliği %75 burslu kazandım.

Başlık çok güzel, aydınlatıcı ve yol gösterici olmuş teşekkürler.

Kaç bin ile girdin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ulaswin

Konu çok yararlı olmuş bende bu sene sınava gireceğim hayalim ankara kampüsü ama nolursa olsun ODTÜ'lü olmak istiyorum sormak istediğim bir kaç şey var, internet hızı nedir yurtta ve ayrıca okul kampüsü Ankara'dakine göre ne kadar büyük, mesela stadyumu falan var mı? Ayrıca hayat pahalımı kıbrısa hiç gelmedim, Eskişehirdeki Üniversite ortamı gibi rahat, arkadaşlarla takılacak ortamlar var mı? Teşekkürler

İlk geldiğimizde Package Loss sorunu vardı ama onu düzelttiler. İnternet hızlı bence, en yoğun olduğu vakitlerde bile saniyede 1 mb indirilebiliyor yaklaşık olarak. Oyunlarda hiçbir şekilde ping veya delay olmadı Package Loss sorununu düzelttiklerinden beri. Sorun olabilecek tek şey şu, haftada 7 gb kotan var. Bu kotayı aşarsan sonraki hafta daha az kotayla başlıyorsun. Ama bana 7 gb kota yetiyor da artıyor. Ayrıca DC'miz var. Her türlü güncel dizi-film-oyun-müzik mevcut orada.

Kampüsü Ankara'dakiyle kıyaslamak acımasız olur bence ama çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki Türkiye'deki çoğu üniversite kampüsünden büyük. Binalar oldukça yeni. Stadyum yok.

Hayat pahalılığı kişiden kişiye değişir. Burada Türkiye'nin aksine yemek porsiyonları gayet büyük oluyor, dolayısıyla doyduğunu hissediyorsun. Ama minimum 10 TL'den başlıyor. Bu yüzden ya günde 1-2 öğünü kendin yapacaksın ya da yemekhanede yiyeceksin. Yemekhanede 4 çeşit yemek (Genelde 2 çeşit yemek + çorba + tatlı/salata) 5.90 TL. Su ve ekmek sınırsız. Tahmin edebileceğin gibi yemekhanede pek güzel şeyler çıkmıyor ama ara ara efsane menüler de geldiği olmuyor değil. İşin püf noktası şu: EKMEK SINIRSIZ. Ekmeğe abanacaksın. Yoksa yemekhanede imkanı yok doyamazsın.

Alkol çok ucuz. Geçenlerde shotlar 2 tl olmuştu Kalkanlı'da. Hesap et yani Türkiye'de bir shot 7 tl'ydi en son hatırladığım.

Kendi yemeğini yapman senin faydana olur diye düşünüyorum. Ben öyle yapıyorum. Hem spor yaptığım için ne yediğimi bilmem gerekiyor hem de daha ucuza geliyor.

Arkadaşlarla takılma konusuna gelirsek, kampüsün kapısından çıktığın anda Kalkanlı Köyü'ndesin. Ama köy olduğuna bakma. Adım başı bar, club, restoran, market vs. var. Bence gayet yeterli. Ayrıca çok rahat takılabilirsiniz orada.

Rica ederim, herhangi bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

Edit: Haftalık internet kotası 7 gb'tan 10 gb'a yükseltildi yaklaşık 3 hafta kadar önce.

Edit 2: Yurtta yaklaşık 1 ay öncesinde yaptığım speedtest sonucunu arkadaşlara whatsapp'tan atmıştım inanmıyorlar diye. Buyrun o fotoğrafı da paylaşayım sizlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 26 Ocak 2016; 23:44:24 >

• Arkadaşlar sosyal yaşam ,kampüs eğitimi vs. hicbir şeyi sormayacağım tek sorum mezun olanlara : diplomadaki o Ankara yerine KKK yazması iş olanaklarında dezavantaj oluyor mu? İşe alacak kısıler ama sen kıbrıs kampüsüsün gibi şeyler diyor mu ya da kısıtlıyor mu yani iş imkanını ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vargo

Arkadaşlar sosyal yaşam ,kampüs eğitimi vs. hicbir şeyi sormayacağım tek sorum mezun olanlara : diplomadaki o Ankara yerine KKK yazması iş olanaklarında dezavantaj oluyor mu? İşe alacak kısıler ama sen kıbrıs kampüsüsün gibi şeyler diyor mu ya da kısıtlıyor mu yani iş imkanını ?

Mezun bir bilgisayar mühendisi olarak görüşmelerimden yaptığım çıkarımları paylaşayım:

İnsan kaynakları yetkilisi ile görüşünce Kıbrıs mı diye soran oldu birkaç kez. Çoğu ODTÜ KKK'yı tanımadığından soruyor. İK'cılar genelde incik boncuk şeylere takıldığı için bu tür sorular gelebiliyor.

Eğer mühendis ile konuşuyorsanız kampüs hakkında 0'a yakın soru oluyor. Teknik konulardan konuşuyorsunuz.

İş imkanını kısıtlıyor mu?

Hayır, aksine bazı yerlerde mezunların pozitif yönde izlenim bıraktığını söyleyebilirim. Hatta "sizin bölümden şu pozisyon için tanıdığın var mı?" gibi soruların sorulduğu oluyor (Buna ben de dahilim). Birbirlerine referans olanlar oldu ...

Diğer yandan Ankara'dan mezun olmanın fark yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ODTÜ KKK'daki aylık harcamanız İstanbul'dan daha az olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 26 Ocak 2016; 23:23:42 >

• Cok sağol yani istanbulda yeditepe bahcesehirden muhendis olacağıma ben odtu kkk dan mezun olsam daha iyi gibime geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Orijinalden alıntı: vargo

Arkadaşlar sosyal yaşam ,kampüs eğitimi vs. hicbir şeyi sormayacağım tek sorum mezun olanlara : diplomadaki o Ankara yerine KKK yazması iş olanaklarında dezavantaj oluyor mu? İşe alacak kısıler ama sen kıbrıs kampüsüsün gibi şeyler diyor mu ya da kısıtlıyor mu yani iş imkanını ?

Mezun bir bilgisayar mühendisi olarak görüşmelerimden yaptığım çıkarımları paylaşayım:

İnsan kaynakları yetkilisi ile görüşünce Kıbrıs mı diye soran oldu birkaç kez. Çoğu ODTÜ KKK'yı tanımadığından soruyor. İK'cılar genelde incik boncuk şeylere takıldığı için bu tür sorular gelebiliyor.

Eğer mühendis ile konuşuyorsanız kampüs hakkında 0'a yakın soru oluyor. Teknik konulardan konuşuyorsunuz.

İş imkanını kısıtlıyor mu?

Hayır, aksine bazı yerlerde mezunların pozitif yönde izlenim bıraktığını söyleyebilirim. Hatta "sizin bölümden şu pozisyon için tanıdığın var mı?" gibi soruların sorulduğu oluyor (Buna ben de dahilim). Birbirlerine referans olanlar oldu ...

Diğer yandan Ankara'dan mezun olmanın fark yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ODTÜ KKK'daki aylık harcamanız İstanbul'dan daha az olacaktır.

Peki abi iş görüsmeleri falan demissin de sen su an calısıyo musun yani iş görüsmeleri olumlu geçmiştir heralde ankara kkk arasında fark yaratmıyorsa işe alanlar?

• Çalışıyorum
  • KKK Psikoloji bölümü hakkında ne düşünürsünüz? 2. üniversitem olacak eğer olursa.
  • Odtü kkk'yı bırakan tayfa burada mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Çalışıyorum

Hocam merhabalar, bende bu okulda ogrenciyimde sizinle tanismak istedim, zaman zaman sorularim olacaktir diye dusunuyorum, acaba musait olur musunuz cevaplamak icin :)
  • odtü işletme marmara ing işletme arasında kaldım.... diploma fark yaratırmı acaba ankara ile arasında.... biliyorunuz ki mckinsey gibi büyük firmalar bilkent odtü koç gibi ünivleden alıyolar çalışanlarını .. kafam sadece buraya takıldı odtü kktc de iibf okuyan yada bilgisi olan açıklama yapabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

odtü işletme marmara ing işletme arasında kaldım.... diploma fark yaratırmı acaba ankara ile arasında.... biliyorunuz ki mckinsey gibi büyük firmalar bilkent odtü koç gibi ünivleden alıyolar çalışanlarını .. kafam sadece buraya takıldı odtü kktc de iibf okuyan yada bilgisi olan açıklama yapabilirmi

hiçbir fark yok diyenler gelir birazdan
  • Kktc odtu makina muh %75 burslu okumayı düşünüyorum gece hayati olan gezmeyi seven bi tip değilim açıkçası. Sizce gitmeliyim sıkıntı yaşarmıyim?sadece ingilizcede zorlanabilecegimi düşünüyorum

• Mezunlar iş imkanlarından eğitimden bahsederse çok iyi olur.

• buralar çok sessiz bu sene
  • Devlet harçları kaldırsa kampüs ve Kıbrıs seviye atlar.

• 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.