Şimdi Ara

Odtü makina vs Odtü havacılık ve uzay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu başlıktaki gibi sizce hangisi daha iyi ne farklari var

En onemlisi hangisinin yurtdışı imkanlari dsha çok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam makina daha zor net olarak hatta odtünün en zor bölümü fakat mezun olduğunuz zaman da yurtdışında bölümün zorluğunu biliyolar özellikle abd deki okullar,araştırırsanız bazı amerikadaki okullar-GeorgTech- gibi yüksek lisans için başvuru minimum sınırını 3.5 koyarken 2.7 ortalamali odtü makine mezunlarini kabul edebiliyor.Tabi bu yazdiklarim makine icin gecerli havacilikta 3.5 ustu ortalama kasmaniz gerek.Ama yapilabilir.Ve en önemlisi makina havaciliktan daha genis bi yelpazeye sahip ve makina üstü havacilik masteri yaptigin zaman havacilik mezunundan daha fazla kabul görürsün net bi sekilde,ben acikcasi makinaya puanim yetiyorken havacilik yazmazdim
  • Aga ben de aynı ikilemdeydim ama tercihimi yaptım havacılık ve uzay daha geleceğe dönük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orda okuyan arkadaşla konuştum 3. sınıftan itibaren iş teklifleri geliyormuş. Başlangıç maaşları da 4500-5000 civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: BayJacob

Orda okuyan arkadaşla konuştum 3. sınıftan itibaren iş teklifleri geliyormuş. Başlangıç maaşları da 4500-5000 civarı

Nerenin ?
  • Havacılık ve uzay. Aselsan ve Tai de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zupp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4500-5000 maaşı oraya giren öğrencilerden sadece yüzde 10 u ancak alabiliyor. İlk mesleğe başlarken daha düşük ücretlerle başlıyorsunuz. Havacılık ve uzay ile makinanın çok fazla ortak dersi var. Birbirinden ayrılan dersler belli başlı dersler aerodinamik vs.

Odtü'deyken oda arkadaşım havacılık ve uzay 3. Sınıftı. Çok fazla yoruluyordu sürekli projeler yapıyorlardı. 3 gün uyumadığı oluyordu. İki bölüm de sizi çok yorar iki bölümün de çalışma alanı çok farklı değildir benzer eğitimler alırsınız. Havacılık ve uzay, makinanın biraz daha spesifikleştirilmişi. Bölümü seçerken en doğrusu ders adlarına bakın. Hangisi size hitap ediyorsa o bölümü tercih edin.

• Hocam makina daha zor net olarak hatta odtünün en zor bölümü fakat mezun olduğunuz zaman da yurtdışında bölümün zorluğunu biliyolar özellikle abd deki okullar,araştırırsanız bazı amerikadaki okullar-GeorgTech- gibi yüksek lisans için başvuru minimum sınırını 3.5 koyarken 2.7 ortalamali odtü makine mezunlarini kabul edebiliyor.Tabi bu yazdiklarim makine icin gecerli havacilikta 3.5 ustu ortalama kasmaniz gerek.Ama yapilabilir.Ve en önemlisi makina havaciliktan daha genis bi yelpazeye sahip ve makina üstü havacilik masteri yaptigin zaman havacilik mezunundan daha fazla kabul görürsün net bi sekilde,ben acikcasi makinaya puanim yetiyorken havacilik yazmazdim

• dostum ben de iti uçakla odtü uzay arasında kaldım aslında itü uçak yazacağım ama ankaradan istanbula gitmek istemiyorum odtüyü ise uzay mühendisliği dediği için istemiyorum çünki uzay hakkında hiç ilgim yok öğrenmek de istemiyorum ben daha çok uçaklarla ilgilenmek istiyorum
  • bende gerçekten bayağı araştırdım havacılık ve uzay yazacağım hem mezunu az hemde itü ve odtü dışında 2-3 çöp üniversitede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: zodia

bende gerçekten bayağı araştırdım havacılık ve uzay yazacağım hem mezunu az hemde itü ve odtü dışında 2-3 çöp üniversitede var

hocam mezunlar nerelerde ne kadara çalışıyor biliyor musunuz?
  • hani para için meslek seçme derim ben, tabi tıpta daha komik rakamlar kazanırsın mühendisliğe göre ama bu işin birazda manevi hazzı var aylık 20bin alıp işe söve söve gideceğine 8 10 alırsın daha mutlu olursun.Genelde 2-3-4 gibi başlarsın yükselmene bağlı ama genelde 6-12 arası diye biliyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: zodia

hani para için meslek seçme derim ben, tabi tıpta daha komik rakamlar kazanırsın mühendisliğe göre ama bu işin birazda manevi hazzı var aylık 20bin alıp işe söve söve gideceğine 8 10 alırsın daha mutlu olursun.Genelde 2-3-4 gibi başlarsın yükselmene bağlı ama genelde 6-12 arası diye biliyorum hocam

para için meslek seçmiyorum zaten merak ettiğim diğer husus mezunlar nerelerde çalışıyorlar ben uçak istiyorum ama istanbula gitmek zor geliyor
  • Makine tanıtım videosu
    Odtülüler çekmiş bi bak istersen ve youtubede odtü makine de okuyanların çektiği baya video var hocam
    sen odtü makine yaz mekatronik yandalı yap kendini yazılımdada geliştir istediğin donanım sende olur !
  • quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

dostum ben de iti uçakla odtü uzay arasında kaldım aslında itü uçak yazacağım ama ankaradan istanbula gitmek istemiyorum odtüyü ise uzay mühendisliği dediği için istemiyorum çünki uzay hakkında hiç ilgim yok öğrenmek de istemiyorum ben daha çok uçaklarla ilgilenmek istiyorum

Senin gibi ben de bu ikilem arasındayım ve aynı şekilde uzay kısmı ilgimi çekmiyor. Ancak şunu söyleyebilirim bu uzay olayını araştırdım ve yalnızca seçmeli ders olarak "istersen" alabileceğini öğrendim. Ders planlarını incelersen uzay ile ilgili zorunlu dersin olmadığını göreceksin. O konuda sıkıntın olmasın. Dün Havacılık ve Uzay bölümünün tanıtımına gittim ve konuşma yapan doçent İTÜ Uçak ve ODTÜ Havacılık'ın programlarının aynı olduğunu söyledi.

Sanırım yalnızca şehire karar vereceksin :)

• ODTÜ' Havacılık ve Uzay mühendisliği öğrencisiyim. 2012 girişliyim.(Evet hala öğrenciyim :)) Öncelikle şunu söyleyeyim; İTÜ Uçak'la bizim bölüm aynı kategoride. Birkaç ufak detaydan dolayı isimler farklı. Hangisi daha iyi diye sorarsanız, buna cevap vermek zor olur. İstanbuldaysanız İTÜ'yü, Ankaradaysanız ODTÜ'yü tercih edin. :) 'Ya iş bulur muyum acep' kaygısıyla bölüm seçecekseniz bence üniversite okumayın. Okumak istiyorsanız, ilginiz varsa okuyun. Bu kadar basit. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim, boşta mezun görmedim henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.