Şimdi Ara

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
23.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı?

(En Son Oy Tarihi: 22.7.2020)
Giriş
  • Farklı bölümler... zevk meselesi... itibar artı para diyosan doktorluk.. ha bi de ineksen ve çalışmayı göze alabiliyosan (abim doktor) ..diğer türlü mimarlık derim...
  • ben olsam tıp seçerdim
  • aslında eşit aırlıım daha yüksek çıkıyor, genelde saydan 10 puan fazla ama neye yarar hukuğu vermiyorlar bize

neyse tıp kötü deildir ama işte kafamı yediler tıp diye, bir önyargı oluştu

ekleme: Ğ harfim iyi basmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canısıcanısı -- 2 Haziran 2008; 1:33:51 >
  • şimdiki aklım olsa türkiyede okumazdım(babanın parası varsa direk yurtdışı yap), haa boğaziçi filan kazanırsın gidersin ama mühendislik filan istiyosan türkiyede okuma, tıp da okuma, ille de türkiyede okuyacağım dersen diş hekimliği ve eczacılık(babanın parası varsa) oku, bak mak mühendisliğindeyim 5. senem daha da uzayacak gibi.
  • Ama sen o 20 puan ekle zırvalığına güvenip tıp hayali kuruyorsan pek ümitlenme,bol bol deneme çöz kalan şu kısa zamanında...Allah işini rast getirsin...
  • yurt dışı imkanım var da ben istemiyorum. khodan ayrıldım 55 milyar tazminat çıktı. o 20ye düşecek ama yine de daha yük olmak istemem. kardeşim gitti yurt dışına ama benim imkanım varken oralara gitmem bence vatana ihanet olur. ailem göndermek istiyor hatta yazın ingilizce kursa da gitmem için baskı var 1 yıldır ingilizceye bakmıyorum çünkü ama ben kesinlikle istemiyorum

yatıyorum arkadaşlar yarın devam ederim, herkes sağolsun

ekleme:
    kyle

ben o 20 puan işine güvenmediğim için inşaat okumayı istiyorum, aynı anda aradan jeolojiyi de çıkartırız inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canısıcanısı -- 2 Haziran 2008; 1:46:48 >
  • @canısıcanısı

Sen de gel 9 Eylül mimarlığa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 2 Haziran 2008; 1:47:06 >
  • hacettepe tıptayım pişmanım.mühendislik istemiştim keşke yazsaydım baskılara katlanıp..en azından diş yazsaydım..hazırlıkla birlikte 7 yıl tıp.çekilir dert değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: canısıcanısı

aslında eşit aırlıım daha yüksek çıkıyor, genelde saydan 10 puan fazla ama neye yarar hukuğu vermiyorlar bize

neyse tıp kötü deildir ama işte kafamı yediler tıp diye, bir önyargı oluştu

ekleme: Ğ harfim iyi basmıyor

dostum hukuku vermemeleri gibi bi durum yok sen kendi bölümünde avantajlısın
    ea kendi bölümünde..

sen hukuku tercih edebilirsin ama orta ögretim basarı puanın 0.8 yerine 0.2 yle carpılır

bu durumda hukuka girmene imkan yok gibi

• kesinlikle katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

şimdiki aklım olsa türkiyede okumazdım(babanın parası varsa direk yurtdışı yap), haa boğaziçi filan kazanırsın gidersin ama mühendislik filan istiyosan türkiyede okuma, tıp da okuma, ille de türkiyede okuyacağım dersen diş hekimliği ve eczacılık(babanın parası varsa) oku, bak mak mühendisliğindeyim 5. senem daha da uzayacak gibi.
  • @dallas
    ea için 0.3 ile çarpılıyor, bir miktar da olsa fazla yine :D

iletimmesaj
    işte ben de sıkılmayacağım bir şey istiyorum.
  • Ben hukukta okuyorum (5.senem) .. eğer yazabiliyosan ve ilgin varsa yaz.. eğer ilgin yoksa 3. sınıftan sonra oluşmaya başlar... bu arada insan idealleri ile mantığı arasında kalıyo o çok kötü bişi işte...
  • Mimarlık kesinlikle yetenek ve inanılmaz emek ister. Bence mimarlık tıptan daha ağır. Tıpta dersleri ezberler geçersin, ama mimarlıkta yeteneğin yoksa ne yaparsan yap derslerden güzelce geçemezsin. Bir de mimarsan gece uyumayı unut:) Bol bol sabahlayacaksın. Bazen 4 günde 1 kez uyumak zorunda kalacağın günler bile olacak.

Diğer bölümlerin sadece final dönemi çektiklerini biz tüm dönem boyunca çekiyoruz.
  • tıp a bulaşma, ömrünü götürür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Mimarlık kesinlikle yetenek ve inanılmaz emek ister. Bence mimarlık tıptan daha ağır. Tıpta dersleri ezberler geçersin, ama mimarlıkta yeteneğin yoksa ne yaparsan yap derslerden güzelce geçemezsin. Bir de mimarsan gece uyumayı unut:) Bol bol sabahlayacaksın. Bazen 4 günde 1 kez uyumak zorunda kalacağın günler bile olacak.

Diğer bölümlerin sadece final dönemi çektiklerini biz tüm dönem boyunca çekiyoruz.

Valla kimse kızmasın ama en ağır bölümler tıp ile hukuk diye biliyorum başka bilen varsa söylesin...
  • makine mühendsiliği de çook ağırdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Mimarlık kesinlikle yetenek ve inanılmaz emek ister. Bence mimarlık tıptan daha ağır. Tıpta dersleri ezberler geçersin, ama mimarlıkta yeteneğin yoksa ne yaparsan yap derslerden güzelce geçemezsin. Bir de mimarsan gece uyumayı unut:) Bol bol sabahlayacaksın. Bazen 4 günde 1 kez uyumak zorunda kalacağın günler bile olacak.

Valla kimse kızmasın ama en ağır bölümler tıp ile hukuk diye biliyorum başka bilen varsa söylesin...

Elbette onlar da zor. Aslında zorluk da kişiye özgü durum. Mesela uyku ve çizim sorunu olmayana mimarlık kolaydır, ezber sorunu olmayana hukuk kolaydır. Kişiden kişiye değişen bir durum biraz. Ama mimarlıkta kesinlikle diğer bölümlerde final döneminde yaşanan gerginlik bizde tüm dönem var, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Devamsızlık neredeyse hiç yapılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 2 Haziran 2008; 3:23:25 >

• Bazı 4 yıllık güzel bölümlerin 2 yıllık yüksekokulları var.Ben bunlardan birine girmeyi düşünüyorum.2 yıllık mezunları çok horlanıyor galiba 4 yıllık olmadı mı adamın yüzüne bakmıyorlar.2 yıllık bir bölüme 2 yıl emek veripte insanların küçümser tavırlarını çekemem.
  • diş hekimliği
  • quote:

Orjinalden alıntı: canısıcanısı

yurt dışı imkanım var da ben istemiyorum. khodan ayrıldım 55 milyar tazminat çıktı. o 20ye düşecek ama yine de daha yük olmak istemem. kardeşim gitti yurt dışına ama benim imkanım varken oralara gitmem bence vatana ihanet olur. ailem göndermek istiyor hatta yazın ingilizce kursa da gitmem için baskı var 1 yıldır ingilizceye bakmıyorum çünkü ama ben kesinlikle istemiyorum

yatıyorum arkadaşlar yarın devam ederim, herkes sağolsun

ekleme:
    kyle

ben o 20 puan işine güvenmediğim için inşaat okumayı istiyorum, aynı anda aradan jeolojiyi de çıkartırız inşallah

Ben yurt dışında ekonomi okuyorum.Avantajım iyi derecede dil bilmem ve okul müfredatı olarak Türkiye'deki dengim bölümlere göre daha iyi ve yoğun programa sahip olmak.Üniversitenin adı olduğundan diplomamında değeri olacak.Dil de cabası...

Benim bulunduğum yerde seçim serbest.Fakat bazı limitler var.Mesela mühendislik okuyacaklar matematik sınavına giriyorlar.Tıp okuyanların belli bir oranı notlar ne olursa olsun sınıfı geçebiliyor.Kalanlar sene tekrarlıyor.2 kere kalanlar hemşirelik, ebelik, biyolojik bilmemne gibi dallara yönlendiriliyorlar.

Babam mühendis olmamı istedi.Annem tıp istedi.Üniversitedeki arkadaşlarımdan biri hariç hepsi ekonomi okuyordu(Türk olanlar).Diğeride tıp okuyordu.Ben matematik bölümünden mezun olmuştum.Sayısal derslerim çok iyiydi.Kimse bana meslek sormadan önce dişçi olmak istiyordum.Dişçilikte de tıptaki gibi limit vardı.Gideceğim üniversitede de yapancıları ayırıyorlar dendi.Ürktüm.Babama konuyu açtım."Limitten korkuyorsan yapma" dedi.Destek alamayınca da moralim bozuldu...Limitlerin olmadığı bir bölüm aradım.Yukarıda yazdığım ekonomi okuyan arkadaşların etkisiyle gittim ekonomiye yazıldım.Tabi bunun öncesinde aileden kopma derecesinde tartışmalar yaşandı...Türkiye'ye memleketi ziyarete gittim.Her zaman fikirlerini duymak istediğim kişi olan dayıma beni çok iyi tanıdığından ekonomi mi yoksa tıp mı dedim.Ekonomi oku, sonra biraz yurt dışında çalış.Türkiye'ye geri döndüğünde iyi para kazanırsın dedi.Mantıklı geldi.Sonra kuzenlerimden biriside ekonomi dedi.Kalanların çoğu tıp dedi.Sebebide ailede 2 tane süper kariyerli doktor olmaları ve çooook acayip para kazanmalarıydı.Yani kime sorsam parasal açıdan düşünüyor.Tatil bitti, geri döndüm.Tıp okuyan(aslında okuyacak olan) arkadaşın annesi doktor.Küçüklüğümden beri beni tanır.Tıp senin için daha uygun diye düşünüyorum dedi.Her seferinde gidip kaydımı değiştireyim dedim.Aklıma lanet olasıca limit ve babamın sözleri geldi.Bir bakmışım dersler başladı.İlk başlarda hiç zevk almadım.1 kişi ile muhabbet kurmadım.Bazen gitmediğim dersler oluyordu.Sınavlar desen çok ciddiye almıyorum bile...2. dönem başladı, durum daha iyi ama yinede zevk vermiyor.Yaz geldi.Ağustos'ta sınav var.Stresten saçlar dökülmeye başladı.Uykusuzlukta yanında.Yattığımda sürekli bir boşluk.Alttan 4 ders kalır.Üstten ders alarak devam.Yine derslerden zevk almıyorum.Zaman geliyor "tıbbı mı seçseydim?" diye kendime soruyorum.Ve halada durum öyle.Açıkçası mutsuzum.İleride diplomat olurum diye ekonomi seçtim.Olmadı özel şirketlerde iş rahat iş bulurum dedim.Ama kendimi kandırmışım.Ekonomi şeçerken derslere bile bakmadım.

Sonuç?
    Hala boşluk...

Benden sana yaşayan birisi olarak tavsiye, asla ve alsa kimsenin dediğine kulak asma.Ders programlarını incele.Sadece ilk sene değil, tüm seneleri.Sonra ileride ne olmak istediğini hayal et.Parayı boşver.Diploman olup, işini sevdikten sonra her türlü para kazanırsın.Ben şu anda 1,5'uncu sınıftayım.AB ülkelerinde üniversiteler 3+2 sene.Eğer bölümümü sevseydim önümüzdeki eğitim yılında son sınıfa gidecektim.Yani 21 yaşına girmeden üniversiteden mezun olacaktım.23 yaşıma girmeden master yapmış olacaktım.

Kaybolan yıllar geri gelmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 2 Haziran 2008; 3:32:50 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.