Şimdi Ara

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
23.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı?

(En Son Oy Tarihi: 22.7.2020)
Giriş
  • Para da herşey değil be...İnsan biraz da kendini düşünmeli,çok büyük oynamamalı.Mimarlıktan aldığın para yetmeyecek mi sanki?Ha doktor olursan tabii ki daha çok paran olur ama küçük şeylerle yetinmeyi bilen bir insansan mimarlık seçtiğine pişman olmazsın.

Ayrıca KHO'yu niye terk ettin?Ben HHO istiyorum ama millet patır patır çıkıyor anlamadım gitti.Tamam AL gerçekten çok eziyet çektiriyor ama HHO'yu daha ılımlı sanıyordum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MortMorello

quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

Tıp oku amele gibi çalış kazan TUS'u hayvan gibi para yaparsın. bi tanıdık tusu kazandıktan sonra direk 15.000 ytl maaş + primle doğuda bi özel hastanede başladı. O yüzden bu sene ben de tıp istiyorum 270 civarı yapıyorum denemelerde. Mimar olup işini şansa bırakma bence...

Biraz uçmuşun sanki, doğuda uzmanlara o parayı verseler tüm doktorlar doğuya gider.Senede 180 milyar maaş+prim le 5-6 sene doğuda çalışıp gelir kendine bi holding kurar.

Doğuda 25 milyar kazanan pratisyen doktor bile var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Para da herşey değil be...İnsan biraz da kendini düşünmeli,çok büyük oynamamalı.Mimarlıktan aldığın para yetmeyecek mi sanki?Ha doktor olursan tabii ki daha çok paran olur ama küçük şeylerle yetinmeyi bilen bir insansan mimarlık seçtiğine pişman olmazsın.

Ayrıca KHO'yu niye terk ettin?Ben HHO istiyorum ama millet patır patır çıkıyor anlamadım gitti.Tamam AL gerçekten çok eziyet çektiriyor ama HHO'yu daha ılımlı sanıyordum...

ben HHO ya gidecektim zaten, ama ayrılacağım için muayenede gitmek istemediğimi söyledim, sonradan da KHO dan ayrıldım.
    para herşey değil. ben kafamın etinin yenmesinden şikayetçiyim. küçükken çocuklar ya asker olmak ya da doktor olmak ister, ben 2sini bir arada olmak istedim, össye girişi kaldırdılar AL de ben de bıraktım. bu arada HHO ılımlı falan değil bunu aklından çıkart. hepsi aynı

bu arada farklı alanlar senin kişiliğin oturmamış diyen arkadaşa söylemek isterim. illaki bir alana şartlanmak mı kişiliğin oturmuş hali? 2 alanı da seviyorsam sorun yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

Orjinalden alıntı: MortMorello

quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

Tıp oku amele gibi çalış kazan TUS'u hayvan gibi para yaparsın. bi tanıdık tusu kazandıktan sonra direk 15.000 ytl maaş + primle doğuda bi özel hastanede başladı. O yüzden bu sene ben de tıp istiyorum 270 civarı yapıyorum denemelerde. Mimar olup işini şansa bırakma bence...

Biraz uçmuşun sanki, doğuda uzmanlara o parayı verseler tüm doktorlar doğuya gider.Senede 180 milyar maaş+prim le 5-6 sene doğuda çalışıp gelir kendine bi holding kurar.

Doğuda 25 milyar kazanan pratisyen doktor bile var...

Devlet doğuya giden pretisyen hekime 6 milyar veriyorsa özelde çalışanlar hayli hayli kazanır..Fakat fakültede çalışan doktorların kazancı çok iyi..Mesela fakülte hastanesine bi arkadaşım gitmiş...Muayene ücreti 150 milyon..adam günde en az 40 hastaya bakıyor..Kazandığı paranın yarısı hastaneye gidiyor..Geriye dünya kadar para kalıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: canısıcanısı

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Para da herşey değil be...İnsan biraz da kendini düşünmeli,çok büyük oynamamalı.Mimarlıktan aldığın para yetmeyecek mi sanki?Ha doktor olursan tabii ki daha çok paran olur ama küçük şeylerle yetinmeyi bilen bir insansan mimarlık seçtiğine pişman olmazsın.

ben HHO ya gidecektim zaten, ama ayrılacağım için muayenede gitmek istemediğimi söyledim, sonradan da KHO dan ayrıldım.
    para herşey değil. ben kafamın etinin yenmesinden şikayetçiyim. küçükken çocuklar ya asker olmak ya da doktor olmak ister, ben 2sini bir arada olmak istedim, össye girişi kaldırdılar AL de ben de bıraktım. bu arada HHO ılımlı falan değil bunu aklından çıkart. hepsi aynı

bu arada farklı alanlar senin kişiliğin oturmamış diyen arkadaşa söylemek isterim. illaki bir alana şartlanmak mı kişiliğin oturmuş hali? 2 alanı da seviyorsam sorun yok.

Arkadaşım Al'den geldi,dayak filan yiyorlarmış büyüklerden,yememklerini filan alıyorlarmış diye bahsetti...Harp Okulunda da böyle şeyler olmaz heralde?Eziyetten kastım bu.Yoksa gerisini biliyorum babam da ordu mensubu...

• arkadaşım, üst sınıf olayı sivil liseler ya da üniversiteler gibi değil. hiyerarşi tam olarak var. doğal şeyler bunlar. yazılı olmayan kurallar
    bunlar harp okulunda olur mu sorusu...
    al deki gibi olmaz. üst sınıflar sırada önüne de geçmez. harp okulunda bunlar olmuyor ama yazılı olmayan kuralların bir kısmı yazılıya dönüşüyor. üst sınıfların senin başına komutan olarak veriliyor.

eziyet değil de bazı şeyler psikolojik eğitim olarak adlandırılır. al okumadıysan sen rahatsın. seni kaçırmamak için şevkat gösterirler
  • bana kalırsa mimarlık derim.. bana mimarlık hayatı her zaman daha renkli gelmiştir.. üstelik boğazda evi olan bi doktor tnımıorm ama mimar çok :D
    yani gelir açısından bakarsanız, doktor dendiğnde bana normal bi aile yaşantısı gelio, eve elnde ekmek gelen baba:D ama böle mimar dynce ne bliym rrengarenk üst düzey bi yaşam gelio işte anlatamadm:D

ikisi de güzel mesleklerdr tüm meslekler güzel neticede(: ama ben farklı düşüncelermden dolayı mimarlığı seçtm zaten bzzat kendm (; eğitim açısından mimarlıkta da tıpta da geçmek için hayvan gbi çalışmak lazım.. ama mimarlıkta yetenek hayal gücü ve zeka önplandayken tıpta sadece ezber... bana tıp çok basit bir alan geliyo nedense böyle hedefi olmayan amacı hayatta yaşama zevki olmayan insanlarn seçeceği bölüm gbi.. belki gerçekte böyle değil ama düşüncelerm bende uyandırdığı his böyle,, çnkü kme baksan tıp der olmş.. neden diosn, iyi bölüm puanı yüksek iş var..

mimarlık isteyenlerde bi tutku var heyecan var, ben odtü mimarlıktaym 362 puanla grdm ve çevremde böyle hevesli, amacı bişeyleri garantiye almanın dışında hayatn tadını çıkarma bişeyler yaratma olanlar var. bu çok gurur verici, ve 'mimar' unvanı bana her zaman büyüleyici gelmiştir.. umarım ben de başarılı bir mimar olurum..

ancak şu da bi gerçek ki, tıp ve mimarlk çok farklı alanlar.. yeteneğinize karar vern ve ne istediğinizi iyi bilin ona göre hareket edin derm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistikwhite -- 3 Şubat 2010; 16:48:44 >

• odtü mimarlığa girmek için nasıl hazırlandın günde kaç saat çalışıyordun bende odtü mimarlık istiyorum lütfen cevaplar mısın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.