Şimdi Ara

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
23.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

odtü mimarlık mı yoksa tıp mı?

(En Son Oy Tarihi: 22.7.2020)
Giriş

Orjinalden alıntı: canısıcanısı

odtü mimarlığı tutturursam tıbba da yeter puanım, siz olsanız hangisine girerdiniz?

o avatarı çokmu aradın
    />
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Mimarlık kesinlikle yetenek ve inanılmaz emek ister. Bence mimarlık tıptan daha ağır. Tıpta dersleri ezberler geçersin, ama mimarlıkta yeteneğin yoksa ne yaparsan yap derslerden güzelce geçemezsin. Bir de mimarsan gece uyumayı unut:) Bol bol sabahlayacaksın. Bazen 4 günde 1 kez uyumak zorunda kalacağın günler bile olacak.

Diğer bölümlerin sadece final dönemi çektiklerini biz tüm dönem boyunca çekiyoruz.

Valla kimse kızmasın ama en ağır bölümler tıp ile hukuk diye biliyorum başka bilen varsa söylesin...

Tıp zor ama hukuk zor bir bölüm değil, huku'dan çok daha zor bölümler var.

Mesela;

TIP
    FİZİK
    MİMARLIK
    MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
    ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal_07 -- 2 Haziran 2008; 7:57:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kartal_07

quote:

quote:

Mimarlık kesinlikle yetenek ve inanılmaz emek ister. Bence mimarlık tıptan daha ağır. Tıpta dersleri ezberler geçersin, ama mimarlıkta yeteneğin yoksa ne yaparsan yap derslerden güzelce geçemezsin. Bir de mimarsan gece uyumayı unut:) Bol bol sabahlayacaksın. Bazen 4 günde 1 kez uyumak zorunda kalacağın günler bile olacak.

Diğer bölümlerin sadece final dönemi çektiklerini biz tüm dönem boyunca çekiyoruz.

Valla kimse kızmasın ama en ağır bölümler tıp ile hukuk diye biliyorum başka bilen varsa söylesin...

Mesela;

TIP
    FİZİK
    MİMARLIK
    MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

Zorluk göreceli kavram.Kişiden kişiye değişir.

• Uzun süredir hayatıma profesyonel ögrenci [ bi nevi meslek(; ] olarak devam ediyorum ve bu zamana kadar benim bölümde kolay bea kardeşim eşşegi baglasan 4 yılda mezun olur diyeni görmedim,

2. ögretim su ürünlerinden tut tıbba kadar herkes kendi bölümünün zorluguyla ilgili 7 cilt kitap yazar bıraksan, bunun temelinde biraz ego tatmini biraz da zaten herkesin kapasitesi ölcüsünde bir yerler kazanması yatıyor,

Tıpın fazladan dezavantajları mevcut, OSS'de matematik netleriyle kazandıgın halde bunlarla hiç alakası olmayan ayrı bir dünya olması ve daha önceden özel bir ilgin yoksa adaptasyon sürecinin sıkıntılı olması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 2 Haziran 2008; 8:29:25 >
  • TIP elbette
  • quote:

quote:

quote:

Elbette onlar da zor. Aslında zorluk da kişiye özgü durum. Mesela uyku ve çizim sorunu olmayana mimarlık kolaydır, ezber sorunu olmayana hukuk kolaydır. Kişiden kişiye değişen bir durum biraz. Ama mimarlıkta kesinlikle diğer bölümlerde final döneminde yaşanan gerginlik bizde tüm dönem var, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Devamsızlık neredeyse hiç yapılamıyor.

candoğana katılmala birlikte ekleyeyim konu sahibi arkadaşa bilgi olsun diye
    2 farklı kulvardan bahsediyoruz birisi tıp birisi mimarlık önce kendine dön ve ne istediğine bak derim arkadaşım ...
    itibar dersen tıp sana saygı duyarlar ama en prestijli meslekler araştırmasında sıralama şöyleydi bir araştırmada ;
    1.tıp
    2.avukatlık
    3.mimarlık

para kazanmak açısından ikisinde de çok kazanma şansın var az kazanma şansında var bu sana kalmış

zorluk dersen okuması en zor bölümler

mimarlık veterinrelik tıp ve hukuk olarak sıralanır

candoğanın dediği gibi diğer bölümlerin final ve vize zamanı çektiği zorluğu mimarlık okuyanlar bütün dönem boyunca çeker
    + mimarlık okuyacaksan okuldan kaytarmayı düşünme :) devamsızlık imkansız gibi bişey birçok ders için ...

parça parça aklıma gelenlerden bahsettim soracağn bişey olursa cevaplarım yine

en önemli noktayı atlıyordum
    bir arkadaş tıp hazırlıkla birlikte 7 yıl demiş
    sen şunu bil mimarlık , hazırlıkla birlikte 5 yıl zor sen onu 6 düşün , kendini 7 için ayarla , 8 olursa dünyanın sonu değil bunu da bil

geleceğini iyi seçersin inşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Uzun süredir hayatıma profesyonel ögrenci [ bi nevi meslek(; ] olarak devam ediyorum ve bu zamana kadar benim bölümde kolay bea kardeşim eşşegi baglasan 4 yılda mezun olur diyeni görmedim,

2. ögretim su ürünlerinden tut tıbba kadar herkes kendi bölümünün zorluguyla ilgili 7 cilt kitap yazar bıraksan, bunun temelinde biraz ego tatmini biraz da zaten herkesin kapasitesi ölcüsünde bir yerler kazanması yatıyor,

Tıpın fazladan dezavantajları mevcut, OSS'de matematik netleriyle kazandıgın halde bunlarla hiç alakası olmayan ayrı bir dünya olması ve daha önceden özel bir ilgin yoksa adaptasyon sürecinin sıkıntılı olması..

Mesajları okuya okuya geliyordum ki, bunu gördüm, yahu ben buraya ne zaman mesaj atmışım dedim :D

Çok benzerlerini yazacaktım, bence tıpla ilgili buradaki en doğru yorumlar bunlar. Ve de şu zorluk konusunda.
    Kolay bölüm yok kardeşim, çok zor - zorluğundan okunmaz bölüm de yok, benim kanaatim bu, zorluk konusunda farklar var mı var, ama sen tıp istiyorsan da zor diye girmiyorsan onu yapma işte. Tıpta biraz daha konu yüklemesi var, mantık aramadan oku-öğren-tamam yapabiliyorsan problem yok, bunun fazlası bile olsa yaparsın.

Aynı şekilde arkadaşın dediği gibi şu sayısaldan girilmesi ve ister istemez burada sayısal kafanı kullanacağını düşünerek gelinmesi insani biraz dumura uğratıyor, benim matematiğim diğer derslere göre iyiydi ve 45 mat sayesinde girdim, Marmara Tıp 3. sınıfım şimdi, 13 haziranda son sınavım var :D
    Ama gel gelelim 3 senedir yaptığım en zor matematik işlemi iki kere iki dört tadındadır. Hep yorup yapmak, problem çözmek, birşeyleri bağlamak istiyorsun, ama bir süre sonra bu kadar konunun hepsini mantıkla öğrenemeyeceğini anlayıp el mahkum notu al-oku-ezberle-oku-ezberle-sınavda çöz sistemine geliyorsun.

Ne seçersen seç, kendi kararın olsun, sonra kimseyi suçlama :D

Ayrıca tıbba giren dünyadan kopar, tıpçı inektir tıpçı şöyledir sözlerine de aldanmazsak sevinirim. Benim müzik grubum var çatır çatır konserlere çıkıyorum, akvaryumlarım var bir dolu onlarla uğraşıyorum, bu hobilerimi geçtim bilgisayar konusunda sürekli kendimi geliştiyorum, ps,flash, grafik ve animasyon kasıyorum, web tasarım ile uğraşıyorum, bir yandan alıyoruz tripodumuzu kameramızı senaryoyu yazıp film çekiyoruz montajlıyorum, mangala da gidiyoruz bara da gidiyoruz nargile içmeye de gidiyoruz vs vs.

Tabii ki bunları kendimi anlatmak-övmek için yazmadım, çünkü bu bir tek ben değilim, sınıfımdaki çoğu insan gayet normal hobileri olan gezen tozan insanlar. Bunu niye anlattım, şu tıpçı inektir tıpçı gezmez dünya görmez düşüncesinden biraz vazgeçilsin. Öylesi yok mu? Var. Bize kendisi söyledi her gün 5 saat civarı çalışıyormuş, biz 50-60 ile geçerken o 80 ile geçiyor ama bu tüm tıpçıları ve girecek arkadaşları da öyle yapmaz.

Biraz uzattım çünkü bu genel yargı heryerde var, öyle ki, okulda bile festival afişleri bizim sınıfın oraya asılmıyor, konser haberleri etkinlik haberleri asılmıyor, renk yok, çünkü onlar bile tıpçı eğlenmez sanıyor. Nereden çıkmış bu ben anlamadım.

Son olarak, bu anlattıklarım Marmara Tıp için geçerli, belki Hacettepe'den ya da Cerrahpaşa'dan İstanbul'dan vs. bir arkadaş çıkacak diyecek ki yok efendim tam tersi, onu bilemem. Ama benim gördüğüm bu.

İnşallah şuradaki herkes istediği bölüme girer, girmiş olanlar da keyfine bakar :D

• Tıp fakültesi öğrencisi olarak tabiki tıp diyorum.Uzman doktor olmazsan o kadarda ağır şartları yok.Tamam okurken diğer üniversitelilere göre çok daha fazla efor sarfediyorsun mesela bizim okulun diğer bölümleri sezonu bitirdi tıpın bitmesine daha 1 ay var.4 ve 5. sınıfların yaz tatili 40 gün 6. sınıfa geçerken 2 hafta yaz tatili var okadar.Tabi iş sorunu yok bitirip çalışmak istediğin andan itibaren anında atanırsın 10 aylık zorunlu hizmet var veya özeldede rahatla iş bulursun

Bence ideallerine düşkünsen tıp yaz
  • üniversite seçimine sadece meslek açısından bakma bence. liseden sonra gideceğin okulun ortamı , öğretim yanında sana vereceği eğitim , liseden sonra kişiliğin , hayata bakışın , siyasi duruşun , düşünce yapın üzerinde etkili olacak.
    üniversite lise gibi ders eksenli bir yer değil , sosyal iletişimin çok yoğun olduğu, kendi başına hayatta başaracağın ciddi işleri sınadığın bir yer. bilimsel çalışmalarda adının geçmesi , evleneceğin insanı seçme , hobiler edinme gibi hayatın sonuna kadar seni etkileyecek şeyler yapabilirsin.

zorluk kolaylık dersen: bence o kadar puanı alan bir öğrenci mimarlıkta da tıpta da başarılı olabilir.

ilk paragrafta dediklerim bağlamında ODTU sana katacakları açısından tıp fakültelerinin önüne geçer . ODTÜ kampüs, yemyeşil bir kasaba. ankaradaki tıp fakülteleri hastanaye yakın olma zorunluluğundan dolayı genelede şehir içine sıkışmış apartman - site benzeri yapılar. diğer şehirleri bilmiyorum.

kazanç konusuna gelince başarılı birisi hangi mesleği yaparsa yapsın iyi kazanır. vasat bir mimarda vasat bir doktorda standart kazancın üzerine çıkamaz. tabi memleketteki doktor açığından dolayı eğer beğenirsen devlet anında doğuya bir ile tayinini çıkarır maaşa bağlar. mimar olarak direk iş bulman daha zor.

tıp eğitimi 1+6+5 ( hazırlık - lisans- uzmanlık) 12 sene sonra ben oldum artık diyebileceksin. o arada yaşıtlarının çocukları ilkokula başlamış olacak :))

• Bilginiz olmadan konuşmayın..Bu tıp veya mimarlığın zorluğuna bağlı değildir..Yukarıda @ATA adlı arkadaşın dediği gibi senin bu işi sevmen önemlidir...Okuyacağın dersleri öğren ondan sonra karar ver..Sevip sevmeyeceğine bağlı..Tıpa gelince ilk 3 yıl paso ezberdir..4. sene pratiktir..5-6 senelerde ise kendini geliştirirsin ve hastanede stajerlik yaparsın..Tus denen sınavı kazanmak zor.Oda 6 yılın finali olarak say ve ona göre oku....Senin severek yapman önemli..
  • MIMARLIK - yaraticiliginin olmasi avantajdir, adini duyarabilen cok iyi calismalara imza atmis biri olursan sana cok iyi kazanc getirir ( ama ne yazikki bu turkiyede biraz zor)

TIP- sabit bir meslektir, okumasi bir hayli zordur. Mevzun olunca is bulman zor olmaz getiriside iyi bir meslekdir.

AMA sen arasinda ucurum bulunan iki farkli meslegi biri saglik biri cizimle ilgili soruyorsan, bu senin daha kisiliginin oturmadigina vede daha ne olmaya neyi gercekten sevdigini bilmedigini bir gostergedir.

Madem cok iyi puan yapacak kadar yeteneklisin, bu yetenegini degerlendir. Ilerde yapmak istedikleri mesleklere asik olan ama ne yazikiki bizim sinav sistemimizi asamayan baska bolumlerde heba olan kac ogrenci var bu ulkede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 2 Haziran 2008; 13:38:53 >
  • Kazanamassan hayal kırıklığına uğrarsın kazanda öyle.
  • Tıp oku amele gibi çalış kazan TUS'u hayvan gibi para yaparsın. bi tanıdık tusu kazandıktan sonra direk 15.000 ytl maaş + primle doğuda bi özel hastanede başladı. O yüzden bu sene ben de tıp istiyorum 270 civarı yapıyorum denemelerde. Mimar olup işini şansa bırakma bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal_07

quote:

quote:

Mesela;

TIP
    FİZİK
    MİMARLIK
    MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

Okuyorum diye demiyorum ama Eşit ağırlıktaki en zor bölümdür Hukuk... sadece bana zor gelse sorun bende dicem ama millet ne sıkıntılarla streslerle giriyo sınava.... ayrıca uzatma olayı fazla oluyo hukukta.. diğer bölümler için birşey diyemem ama TIP benim bildiğim zor bölümlerden biri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 2 Haziran 2008; 14:29:06 >

• valla ben olsam ikisini de seçmezdim ki seçmedim zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baterist

Tıp oku amele gibi çalış kazan TUS'u hayvan gibi para yaparsın. bi tanıdık tusu kazandıktan sonra direk 15.000 ytl maaş + primle doğuda bi özel hastanede başladı. O yüzden bu sene ben de tıp istiyorum 270 civarı yapıyorum denemelerde. Mimar olup işini şansa bırakma bence...

Biraz uçmuşun sanki, doğuda uzmanlara o parayı verseler tüm doktorlar doğuya gider.Senede 180 milyar maaş+prim le 5-6 sene doğuda çalışıp gelir kendine bi holding kurar.
  • yorumlar için teşekkürler
  • ŞEKİLCİLİĞE KAÇMA

İÇİNDEN HANGİ BÖLÜME SAMPATİ DUYUYORSAN YADA HANGİ BÖLÜME MERAKIN VAR ONU SEÇ
  • odtu mimarlık seçte ilerde rakip olmayalım
  • Ben olsam tıpı seçerdim.ilerde kendi dükkanına çıkarsın gelsin paralar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.