Şimdi Ara

odtü mü tum(technische universitat münchen) mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odtü ye girebiliyorum ama babamın çalıştığı okulda alman bir hoca arkadaşı onla konuşmuş bana almanya okuma fikrini açtı tum odtü dende bilkent dende boun da çok daha iyi bir okul ama küçüklükten beri odtü hayalim var orda yapabilir miyim bilmiyorum değer mi sizce ekonomik açıdan önemli değil almanya da okul bedava

• Münih Teknik'e nasıl giriceksin peki? Hem odtüye nasıl girebiliyorsun bi de o var LYS'mi açıklandı
  • Böck kullanıcısına yanıt
    ygs 9k lys sağlam almanya da okul not ortalamam yuksek referansım var bunlar tum a girmek için yeterli zaten oraya girmek marifet değil okumak marifet tr deki gibi değil 2 sınavdan kalınca sınırdışı sın
  • Kardas git once almanyada 1 hafta da olsa kal bi gor oralari herkes gibi sana da cennet gibi gelirse kalirsin yok oranin avantajlari senin icin onemli degilse ananin babanin yaninda olmak daha hojdir trde kal sonucta 18 yil yasadigin dunyan degiscek gidip gormeden karar verme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bunu geçen sen baya araştırdım. türkiye'de lisans okumanın daha mantıklı olduğuna karar verdim.

ayrıca almanya'da üni okumak için türkiye'de bir bölüme kayıtlı olman lazım. lise not ortalaması falanda önemli. benim ilkokuldan bir arkadaşım rthw aachen'da makina müh kabul aldı ama hazırlığını veremeyip döndü. eğitim dili hep almanca. ingilizce olsa kesin giderdim ama dil sıkıntı işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 7 Nisan 2016; 21:21:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryfex

ygs 9k lys sağlam almanya da okul not ortalamam yuksek referansım var bunlar tum a girmek için yeterli zaten oraya girmek marifet değil okumak marifet tr deki gibi değil 2 sınavdan kalınca sınırdışı sın

Biliyorum münih tekniği. Aşırı zor ve almancanın çok iyi olması lazım. Yapabileceğine inanıyosan git tabiki
  • Odtü hayalin odtü nün türkiye deki durumuna göre var. Türkiyenin en iyi teknik üniversitesi olsa da aletleri yarım asırlık falan. Ayrıca ankara diyorsun, münih diyorsun. Ne açıdan bakarsan bak, odtü yu seçenek olarak görmek bile saçma senin durumunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kocaeli'nde mi Kocaeli'de mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bizim lisede Avusturya ve Almanya ya giden öğrenciler var.7 yıldır okuyolar daha bitiremediler.Bu onların mı tembelliği tartışılır.Ama yurtdışı da öyle tozpembe değil iyi düşün derim.

• Mezun olabileceğine inanıyorsan, gerekli şartları sağlıyorsan ve gerekli çalışmayı yapabileceksen git. Yoksa burda kalıp odtü'ye git, yerinde olsam odtü'yü tercih ederdim.
  • hocam burda da ingilizce eğitim alıcam bide orda da kendi dili hep etkileşim halinde olcam öğrenirim diye düşüyorum bide orda okursam gerçekten hayatım kurtulur okuduğuma değer diye düşünüyorum okursam bilgisayar okurum ee makina beni oldurur heralde
  • quote:

hocam burda da ingilizce eğitim alıcam bide orda da kendi dili hep etkileşim halinde olcam öğrenirim diye düşüyorum bide orda okursam gerçekten hayatım kurtulur okuduğuma değer diye düşünüyorum okursam bilgisayar okurum ee makina beni oldurur heralde

nasıl ingilizce eğitim alıcan? öyle bir şey yok devlet okullarında, ben çok araştırdım danışmanlık şirketleriyle görüştüm. özeller var ama onlarda 20-30 bin euro
  • burda derken tr de ingilizcemde çok iyi değil
  • quote:

burda derken tr de ingilizcemde çok iyi değil

ingilizce kolay bir dil. odtü'de beginner bile başlasan ortalama bir çalışmayla hazırlığı atlarsın. Benim tavsiyem burada bir üniversiteyi iyi ortalama ile bitir yurt dışına master veya doktora için çıkarsın.
  • dilin yoksa hiç uğraşma bile ayrıca alışamazsın. O şehirde doğdum büyüdüm geçen yaz 5 haftalığına gittim , dayanamadım
  • munih teknik diyoruz odtü kimmiş ? yan yana yazmak bile küfür.

Beni dinlersen gitme. 9k puan yapmissin. Sıralamana yazik olur. Cunku emin ol Almanya lisans bakimindan cok zor. Turkiye de yata yata bitirirsin okulu.

• yukarıdaki arkadaş troll heralde dikkate alma. odtü makina diye bir gerçek var bu ülkede

yata yata bitirilirmiş
  • Almanyayı seçerdim ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence ODTÜ seç. TUM'da okulu bitirmek zaten çok zor. Bir de dile yeteri kadar hakim değilsen kendine yazık edersin. Ayrıca ODTÜ mezunu olup aç kalacağını da pek sanmıyorum.
  • Çalışkan biriysen kesinlikle TUM. Yurtdışı imkanını geçtim hem her türlü fırsat var hem de kesinlikle iyi maaşlı bir işle başlarsın. ODTÜ'yü kötülemiyorum. Kur cinsinden para kıyaslaması yapıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.