Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ODTÜ NEDEN BU KADAR BAKIMSIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar haftasonu odtü ve bilkenti gezdim. Bilkenti anlatmaya gerek yok ama odtü benim için hayal kırıklığı oldu. Tamam bir devlet üniversitesidir ama odtüyle aynı yaşta 6 haneli sıralamalardan öğrenci alan eli ayağı daha düzgün üniler gördüm. Siyasi işlerden midir nedir?

Gelen cevaplar üzerine edit:
    Odtünün kalitesini tartışmıyoruz burada kardeşim. Binaya göre okul da seçmiyoruz. Ama insanları salak yerine koymayın, objektif olun çıkarın şu at gözlüklerinizi. Tarihi korumak demek binaları kaderine terk etmek değildir.

Son edit:
    KONU AMACINDAN SAPTI. SIĞ DÜŞÜNCELİLER SAÇMA BİR FANATİZM İÇİNE GİRDİ.
    BOŞVERİN ODTÜYÜ BİLKENTİ. KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim_dh7 -- 13 Temmuz 2015; 23:27:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boğaziçinin güney kampüsü dışında bütün devlet üniversitelerinin kampüsleri öyle.
  • Bilkent yazmaya mi karar verdiniz hocam?

• Bence çok sorun değil bina olarak kampüsü güzel ancak ben bilkent seçtim imkanlardan dolayı
  • Eski ve köklü bir üniversite olması sebebiyle 50-60 yıllık binalara sahip olduğu için olabilir mi? Bütün fakülteleri yıkıp yeniden mi yapsınlar ?

• Arkadas itü görmemis bi itü bak birader

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereyi ve neyi bakımsız buldun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakımsız dedıgın yer bır tarıhın yattıgı yerdır

• Avrupa ve abd de çoğu üniversite binası 600-700 yıllık katedrallerdir bunlar tarihi dokudur ama türkiiyede sizin gibiler yüzünden tarihi dokular bozuluyor

Bunu diğer yerlerdede görmek mümkün bir romanın şuanki yapılarına bakın birde istanbulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zteska -- 13 Temmuz 2015; 20:59:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hazırlık ve 9 u 1850 li yıllarda yapılan bi köşkte okudum.
    10-11-12 yi 1950 lerde yapılan bi binada okudum.
    aradaki farkı sadece okuyan anlar.

birinde tavan 5 metre yukarda,kapılar tavana kadar,merdivenler bile şaşalı, her sınıfın tarihi var.hatta 9. sınıfı kemal sunalın sınıfında okudum o 1 sıra önümde oturmuş.
    diğer bina dümdüz bina hiçbi şeyi yok.
    biz tuvalet için bile eski binaya giderdik yeni olunca bi şey olmuyo.
    eğer sadece fiziki açıdan okul seçiyosan bilkente de değil sabancıya git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

ben hazırlık ve 9 u 1850 li yıllarda yapılan bi köşkte okudum.

birinde tavan 5 metre yukarda,kapılar tavana kadar,merdivenler bile şaşalı, her sınıfın tarihi var.hatta 9. sınıfı kemal sunalın sınıfında okudum o 1 sıra önümde oturmuş.

Duygulandim ya benim okulumda 1889 yilinda yapilmis. iki binaydi biri 1980 yapimi biri iste 1889 dedigin gibi o tarihi bina o kapilar pencereler merdivenler. Okuyan bilir

• Hep bu gomunistler bunlar yok mu bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-aeromech

ben hazırlık ve 9 u 1850 li yıllarda yapılan bi köşkte okudum.

yeni binada deldiğiniz duvarı unutmadım
    odtüde yapmazsın öyle şeyler, şikayet ederim valla

• Buradaki bazı anlama özürlü arkadaşlar olayı ad hominem ile savunma yoluna gitmiş. Kimse tarihi doku bozulsun, tarihi binalar yıkılsın demiyor. Eğer binanın tarihi değeri varsa -ki 1960,1970'lerde yapılan binaların böyle bir durumu yoktur- aslına uygun olarak günümüz teknolojisiyle restore edilir ve gayet güzel, modern biçimde kullanılır. Yok tarihi yok bilmem ne diyerek viranelerde öğrencileri telef etmeye kimsenin hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loveislaw -- 13 Temmuz 2015; 22:00:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

boğaziçinin güney kampüsü dışında bütün devlet üniversitelerinin kampüsleri öyle.

hadi yav, anadolu yu gezdin mi? pamukkale yi?

boşu kes ikile.
  • loveislaw kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık.

• Evet hocam. Bilkenti ilk sıraya yazdım.
    Ayrıca tarih falan diyenlere avrupada da tarih korunuyor ama hiçbiri ayakta ölmüyor. Odtünün kalitesini tartışmıyorum burada. Binaları yıkıp yeniden yapsınlar da demiyorum. Sadece bazı egoları bırakıp iş yapın be kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burden XX

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

boğaziçinin güney kampüsü dışında bütün devlet üniversitelerinin kampüsleri öyle.

hadi yav, anadolu yu gezdin mi? pamukkale yi?

boşu kes ikile.

pamukkale ne lan üniversite mi var orda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveislaw

Buradaki bazı anlama özürlü arkadaşlar olayı ad hominem ile savunma yoluna gitmiş. Kimse tarihi doku bozulsun, tarihi binalar yıkılsın demiyor. Eğer binanın tarihi değeri varsa -ki 1960,1970'lerde yapılan binaların böyle bir durumu yoktur- aslına uygun olarak günümüz teknolojisiyle restore edilir ve gayet güzel, modern biçimde kullanılır. Yok tarihi yok bilmem ne diyerek viranelerde öğrencileri telef etmeye kimsenin hakkı yok.

GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİK TÜRK RESTORASYONU

ODTÜ NEDEN BU KADAR BAKIMSIZ?

• ÇAPA-CTF-HACETTEPE-ODTÜ-İTÜ vs vs hemen hepsini gezdim, ODTÜ yine kampüsü falan bişeye benziyor çok şükür. Devletin buralara ayırdığı paralar genelde araştırma için falan kullanılıyor. Ekstradan bina yenileme falan yapmaya kalksan araştırmaya para kalmıyor, masraflı iş zira. Bilkent, hele ki uzay üssünden hallice Sabancı elbette daha iyi binalara sahiptir, dış görünüş açısından en azından. Yoksa ODTÜ Teknokent'in cirosuyla 10 tane Bilkent kurulur. Türkiye işte önemsemiyor ne yaparsın. Yıllık 25-50.000 lira ödenilen vakıf destekli ünilerle elbette yarışamaz devletler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.