Şimdi Ara

ODTÜ Soru-Cevap (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
16
Favori
21.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17-22 Eylül arası sınava gelen öğrenciler için yurtlar açık olacak.
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Hayır karışılmıyor. İsteyen istediğini giyer, kimse de karışmaz.
  • ousan kullanıcısına yanıt
    Peki kazanmak için nasıl çalıştınız?
    Yazın YGS mat geo kimya bitirdim. Okulların açılmasıyla LYS mat ve kimyaya başladım. Tüm dersler için 12.sınıf konularını okuldan takip ettim. Şubat ortalarına kadar ara sıra deneme ve okuldaki etütler harici YGS odaklı çalışmadım. YGS'ye 1 ay kala devamlı YGS denemesi ve okulda devam eden 12.sınıf konuları, ara sıra da LYS denemesi çözdüm. YGS sonucum tek hedefim olan ODTÜ Kimya Mühendisliği'ne girebilmek için yeterliydi. Bu sebeple YGS sonrası LYS'ye çok kasmadım. Sadece matematik ve kimya deneme çözdüm çünkü çözerken en çok eğlenebildiğim iki ders onlardı. Ayrıca matematik için mümkün olduğu kadar hızlanmak istiyordum. (Her gün en az 3 mat 2 kimya çözüyordum.) Okulda devam eden etütler sayesinde de fizik ve biyolojiyi takip ettim ama ikisi için de ekstra bir çaba göstermedim. Sonunda hedefime rahatlıkla ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ousan -- 8 Eylül 2017; 19:2:0 >

Matematik için hangi kaynakları kullandınız? Nasıl çalıştınız? Ve kaç netti? :)
    Çok net hatırlamıyorum ancak YGS için denge, palme, derece ve apotemi çözdüm. 40 net.
    LYS için de denge, palme, derece ve apoteminin yarısı ve hatırlayamdığım bir kaç yayın daha. 47.50 net.
  • Burs başvuruları ile ilgili bilgi:
    oidb.metu.edu.tr
    Burs ve Yardım Başvuruları | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    http://oidb.metu.edu.tr/burs-ve-yardim-basvurulari
    Laboratuvarlar nasıl? Öğretim üyelerinin projelerinde çalışıyor musun? Kendiniz projeler üretebiliyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vorqes89 V kullanıcısına yanıt
    Henüz 1.sınıfa yeni geçtiğim için böyle bir soruya cevap vermem doğru olmaz. Yalnız bölüm laboratuvarlarından birini gördüm. Gayet büyük, dolu ve lazım olabilecek her şey var.
  • West Side Pcs kullanıcısına yanıt
    Hayır, Hacettepe de okuyanlara yurt dışı yasağı var.

• Ortamı nasıl hocam bilkente kıyasla

İnsanlar gruplasiyor mu çok

Bir de muhabbeti nasıl mesela o emmeli gömmeli pis karı kız muhabbeti var mi çok

• askerim102 A kullanıcısına yanıt
    Bilkent ortamını bilmediğim için kıyaslama yapamam. Ancak ODTÜ'de gruplaşma yok demek yanlış olmaz sanırım. Her türlü inançtan ve siyasi görüşten arkadaşım var ve birisinin inancı veya görüşü yüzünden başkasıyla arkadaşlık etmekten kaçındığını görmedim hiç.
    Dahil olduğun ortama göre her türlü muhabbeti bulabilirsin.
  • Hocam odtünün dünya sıralamalarında düşmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Hazırlıkta sizi kaliteden tereddüte düşürecek bir şeyle karşılaştınız mı geçtiğimiz yıl? Bir de oryantasyon-bölüm tanıtımlarına gelmeye gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalem99 -- 11 Eylül 2017; 12:59:0 >
  • Hocam kur belirleme sınavı hakkında bilgi verir misiniz ?

Advanced kuru var mı ?

Hocam gruplasma derken arkadaş gruplasmalari hani gruplar bir kere kuruldu mu giren çıkan olmayan arkadaş grupları

Kari kiz muhabbeti yani çoksa kötü bir durum bence ondan sordum

• kalem99 K kullanıcısına yanıt
    Bu konuda birkaç hafta önce rektör bir mail atmıştı. O sıralamayı hazırlayan kurumların 2015-2016 yılında kriterlerini değiştirdiği ve sıralamaya dahil ettiği üniversitelerin sayısını arttırdığı yazıyordu. Ayrıca Webometrics'in hazırladığı listede ilk 500'e giren (456) tek Türk üniversitesi yine ODTÜ olmuştur. Hazırlıkta kaliteden tereddüte düşmedim hiçbir şekilde.
    Oryantasyona gelmeniz şart değil ancak yararınıza. Başka bir şehirden gelip henüz yeni ortamınıza alışamadan hemen derslere başlarsanız zorlanmanız olası.
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Kur belirleme sınavında çeşitli seviyelerden sorular var. İlkokul düzeyinde de soru var, lise düzeyinde de. Genel olarak kolay bir sınav. Ancak bu sene hazırlık sisteminin değişeceği söyleniyordu, farklı olabilir.

5 kur var: Beginner-a/Beginner-b/Elementary/Intermediate/Upper Intermediate.
    İkinci dönem bu kurlar Pre Intermediate-a/Pre Intermediate-b/Intermediate/Upper Intermediate/Advanced olarak değişiyor.
  • askerim102 A kullanıcısına yanıt
    O şekilde bir gruplaşmaya da hiç rastlamadım. Olduğunu da pek sanmıyorum.
  • kalem99 K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda bende bir şey söylemek istiyorum . Sadece tek bir sıralamaya bakıp ODTU düştü demek ne yazıkki gerçekçi olmaz.Webrometrics,RUR,CWUR,UNESCO gibi sıralamalarda yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'nin birinci üniversitesi ODTU.
    Hocam aslında bunu sorma sebebim bilkent eedeyim hazırlıkta iğrenç bir pis ağız karı kız muhabbeti olmasi

Ortamı çok kötü gibi hissettim

ODTÜ ye seneye myp ile geçiş yapacağım

Yani ondan sordum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.