Şimdi Ara

ODTU VS BILKENT IE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
5
Favori
6.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Irkçılık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

Irkçılık mı?

Psikolojik bir çatışma var sanırım burslu ırkıyla burssuz ırkı arasında.
  • Bilkent'te sosyoekonomik sınıftan ötürü oluşabilecek ayrımlardan endişe edenler hiç meraklanmasın. Yok öyle şeyler okulda.

IE nasıldır bilmiyorum, genel olarak okulların artılarını kıyaslayayım. Her şeyden önce iki okulun da hakkını yemeden eğitimi iyi diyelim, prestijli diyelim, sana bir kültür verir diyelim.

ODTÜ +'lar

ODTÜ kampüsünün çok daha güzel olduğu kanaatindeyim, daha yeşildir, daha büyüktür, daha çok mekan barındırır, daha bir yaşam alanıdır. Daha eğlenceli, daha canlı, daha yeşil bir kampüs kısaca.

ODTÜ'deki öğrenci profilini de daha çok beğeniyorum ben, keyifli bir sohbet tutturma ihtimaliniz Bilkent'e kıyasla daha yüksektir. Bilkent'in mühendislikleri paralısında dahi fena sıralamalardan kapatmadığı için öğrenci profili daha iyi diyorlar fakat maalesef benim konuşacağım konulara bir mühendis pek ilgi göstermiyor

Kampüsü daha ucuzdur. Yemek daha ucuzdur, çay daha ucuzdur, kahve daha ucuzdur. Kısacası ucuzdur, üstelik kalitesiz de değildir. Gayet rahat yaşanır bir kampüs.

Kampüse ulaşım daha kolay. Eskişehir yolu üzerinde, hemen metro çıkışında yer alıyor ODTÜ kapısı.

Okul daha bir "kimlik" haline gelmiş durumda. "Arkadaşlar siz ODTÜlüsünüz, kendinize gelin biz ODTÜlüyüz, ODTÜlüler gittiği yeri değiştirir" falan gibi sloganlar daha yaygın, okul tişörtü giyme olayı da daha fazla Bence bir tık rahatsız edici ama neticede daha oturmuş bir kültür var, tabi oturmuş kültürü sevmezsen eksi de olabilir bu.

Duyduğuma göre ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyberpark'tan daha iyiymiş. Tam olarak bir veriye dayanmıyor söylediğim şey ama öyle söyleniyor hep. Bilen ayrıntılarını verirse ben de sevinirim. Mesaja eklerim.

Yine bu okulu kimlik edinmeden ötürü mezunları da birbirini daha bir tutuyor sanki. ODTÜlü ODTÜlüyü sever muhabbeti var biraz. Bu yavaş yavaş azalıyordur sanırım ama mezunları birbirini daha çok tutuyor bence iş hayatında. Bu güzel bir artı.

Bilkent +'lar

ODTÜ'ye kıyasla çok daha modern ve kendini güncellemiş bir yer Bilkent. Hem müfredat açısından hem okul içi bürokraside daha güncel ve sorunsuz bir okul. ODTÜ'de uğraşıp da alamadığınız dersi Bilkent'te almaya tenezzül etmeyebilirsiniz. Ders seçimi dahi çok daha rahattır en basitinden.

Hocaları daha güncel, kendilerini daha "formda" tutuyorlar diyelim. Daha aktifler. Öğrenciyle de daha alakalı geliyorlar bana.

Okulun gerek Erasmus gibi lisans düzeyinde yapılan değişim programları olsun gerekse de hocaların yurt dışı ilişkileri olsun ODTÜ'ye kıyasla daha iyi bana kalırsa. Daha prestijli okullarla adı geçiyor Bilkent'in. ODTÜ'de de muhakkak vardır böyle hocalar ama Bilkent'te bu işi biraz daha kurumsal gibi, hocadan hocaya değişmiyor yani.

Okul içi ulaşım ODTÜ'ye kıyasla daha iyidir. Doğu Kampüs'te işin yoksa her yere yürüyerek gidersin, derli topludur kampüsü.

Durum eninde sonunda biraz "money talks" oluyor. Parayı veren konuşur hesabı Bilkent okulunda iyi akademisyenleri tutabiliyor. Yine bu yüzden daha fazla yabancı hocası oluyor. Elbette yabancı hoca daha iyidir diye bir ezber yok ama hem iyi hem de yabancı uyruklu akademisyen olması o okulda uluslararası bir akademik ortam var demektir.

Bilkent standartlarını korumakta biraz daha rahat. ODTÜ kan kaybına daha meyilli, sebebi yukarıda bahsettiğim para konuşur olayından ötürü. Çankaya, Atılım falan gibi okullar ODTÜ'den hocalar toplayarak THE gibi sıralamalarda falan üst sıralara çıktılar. Benim yorumum tabi bu.

Okul yönetimi iktidarın "açık" etkisinden daha uzak. Açık etki deme sebebim şu: elbette her rektör iktidarla iyi anlaşır, kendimizi kandırmayalım. Bilkent öyle pek de iktidara ters çıkan bir yer değil, gayet iyi anlaşıyor ama en azından atamalarda falan direkt olarak vakfın mütevelli heyetine bağlı. İktidar müdahalesine daha kapalı bi yer kısacası. Hoş Atalar var okulun başında, pek de iyi bir yönetim olduğunu da düşünmüyorum ben Bilkent'te ama yine de ODTÜ'de mevcut durumla kıyaslarsak Bilkent rektörünü gözüm kapalı tercih ederim.

Edit: Söylemeyi unuttum, ODTÜ kampüsünde daha rahat sigara içersiniz Bilkent'te bu alanlar şimdilik sınırlı, 2022'de tamamen kalkacak sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 29 Temmuz 2020; 19:49:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vezhack2

Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Bilmeden de kalbinizi kırdıysam özür dilerim, hatalıymışım. Sağ olun.
    estağfurullah hocam o ne demek, size yardım etmek için buradayız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Bilkent'te sosyoekonomik sınıftan ötürü oluşabilecek ayrımlardan endişe edenler hiç meraklanmasın. Yok öyle şeyler okulda.

IE nasıldır bilmiyorum, genel olarak okulların artılarını kıyaslayayım. Her şeyden önce iki okulun da hakkını yemeden eğitimi iyi diyelim, prestijli diyelim, sana bir kültür verir diyelim.

ODTÜ +'lar

ODTÜ kampüsünün çok daha güzel olduğu kanaatindeyim, daha yeşildir, daha büyüktür, daha çok mekan barındırır, daha bir yaşam alanıdır. Daha eğlenceli, daha canlı, daha yeşil bir kampüs kısaca.

ODTÜ'deki öğrenci profilini de daha çok beğeniyorum ben, keyifli bir sohbet tutturma ihtimaliniz Bilkent'e kıyasla daha yüksektir. Bilkent'in mühendislikleri paralısında dahi fena sıralamalardan kapatmadığı için öğrenci profili daha iyi diyorlar fakat maalesef benim konuşacağım konulara bir mühendis pek ilgi göstermiyor

Kampüsü daha ucuzdur. Yemek daha ucuzdur, çay daha ucuzdur, kahve daha ucuzdur. Kısacası ucuzdur, üstelik kalitesiz de değildir. Gayet rahat yaşanır bir kampüs.

Kampüse ulaşım daha kolay. Eskişehir yolu üzerinde, hemen metro çıkışında yer alıyor ODTÜ kapısı.

Okul daha bir "kimlik" haline gelmiş durumda. "Arkadaşlar siz ODTÜlüsünüz, kendinize gelin biz ODTÜlüyüz, ODTÜlüler gittiği yeri değiştirir" falan gibi sloganlar daha yaygın, okul tişörtü giyme olayı da daha fazla Bence bir tık rahatsız edici ama neticede daha oturmuş bir kültür var, tabi oturmuş kültürü sevmezsen eksi de olabilir bu.

Duyduğuma göre ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyberpark'tan daha iyiymiş. Tam olarak bir veriye dayanmıyor söylediğim şey ama öyle söyleniyor hep. Bilen ayrıntılarını verirse ben de sevinirim. Mesaja eklerim.

Yine bu okulu kimlik edinmeden ötürü mezunları da birbirini daha bir tutuyor sanki. ODTÜlü ODTÜlüyü sever muhabbeti var biraz. Bu yavaş yavaş azalıyordur sanırım ama mezunları birbirini daha çok tutuyor bence iş hayatında. Bu güzel bir artı.

Bilkent +'lar

ODTÜ'ye kıyasla çok daha modern ve kendini güncellemiş bir yer Bilkent. Hem müfredat açısından hem okul içi bürokraside daha güncel ve sorunsuz bir okul. ODTÜ'de uğraşıp da alamadığınız dersi Bilkent'te almaya tenezzül etmeyebilirsiniz. Ders seçimi dahi çok daha rahattır en basitinden.

Hocaları daha güncel, kendilerini daha "formda" tutuyorlar diyelim. Daha aktifler. Öğrenciyle de daha alakalı geliyorlar bana.

Okulun gerek Erasmus gibi lisans düzeyinde yapılan değişim programları olsun gerekse de hocaların yurt dışı ilişkileri olsun ODTÜ'ye kıyasla daha iyi bana kalırsa. Daha prestijli okullarla adı geçiyor Bilkent'in. ODTÜ'de de muhakkak vardır böyle hocalar ama Bilkent'te bu işi biraz daha kurumsal gibi, hocadan hocaya değişmiyor yani.

Okul içi ulaşım ODTÜ'ye kıyasla daha iyidir. Doğu Kampüs'te işin yoksa her yere yürüyerek gidersin, derli topludur kampüsü.

Durum eninde sonunda biraz "money talks" oluyor. Parayı veren konuşur hesabı Bilkent okulunda iyi akademisyenleri tutabiliyor. Yine bu yüzden daha fazla yabancı hocası oluyor. Elbette yabancı hoca daha iyidir diye bir ezber yok ama hem iyi hem de yabancı uyruklu akademisyen olması o okulda uluslararası bir akademik ortam var demektir.

Bilkent standartlarını korumakta biraz daha rahat. ODTÜ kan kaybına daha meyilli, sebebi yukarıda bahsettiğim para konuşur olayından ötürü. Çankaya, Atılım falan gibi okullar ODTÜ'den hocalar toplayarak THE gibi sıralamalarda falan üst sıralara çıktılar. Benim yorumum tabi bu.

Okul yönetimi iktidarın "açık" etkisinden daha uzak. Açık etki deme sebebim şu: elbette her rektör iktidarla iyi anlaşır, kendimizi kandırmayalım. Bilkent öyle pek de iktidara ters çıkan bir yer değil, gayet iyi anlaşıyor ama en azından atamalarda falan direkt olarak vakfın mütevelli heyetine bağlı. İktidar müdahalesine daha kapalı bi yer kısacası. Hoş Atalar var okulun başında, pek de iyi bir yönetim olduğunu da düşünmüyorum ben Bilkent'te ama yine de ODTÜ'de mevcut durumla kıyaslarsak Bilkent rektörünü gözüm kapalı tercih ederim.

Edit: Söylemeyi unuttum, ODTÜ kampüsünde daha rahat sigara içersiniz Bilkent'te bu alanlar şimdilik sınırlı, 2022'de tamamen kalkacak sanırım.
    Süpersiniz hocam. Daha iyi, daha süper bir şükran ifadesi bulana kadar şimdilik Allah razı olsun demekle kalacağım kusuruma bakmayın.
    Çok güzel yazmışsınız.
    @y9t hocam şuan sizin aklınızdan odtü veya bilkent arasında bir seçim yapmanızı istiyorum. Bunu aklınızda tutun.
    Şimdi kendi bakış açımdan yazacağım, biraz kendi hikayemi anlatacağım.
    +Neden ODTÜyü seçmeliyim?
    -Türkiyenin en kaliteli üniversitelerinden biri.
    -Kampüs yaşamı daha iyi(duyduğum kadarıyla), sizin dediğiniz gibi yeşillik vs. Birisi kampüsten çıkmadan yaşarsın demişti.
    -ODTÜlü kimliği daha çok hoşuma gidiyor. ODTÜlülerin birbirine sımsıkı tutunduğunu da bizzat kendi akrabamdan(yaşı biraz büyük odtülü abim) biliyorum. Ayrıca okuldan çıkan, mezun olduktan sonra da bırakmıyor. örneğin mezunlar derneğine kayıt oluyor. Okulla ilişkilerini koparmıyor.
    +Neden Bilkenti seçmeliyim?
    -Mezuniyetten sonra daha iyi bir yetkinliğimiz(?) oluyor galiba. Az önce bahsettiğim odtülü abim, mezun olduktan sonra bilkentli olmanın avantajı daha iyidir demişti odtülü olmasına rağmen.
    -En büyük artım burda. Bilkentin "kapsamlı bursu" beni çok çekiyor. Ailem madden bir miktar kötü durumda. ODTÜde okuyacağımda da biraz zorlanarak okuyacaktım ama odtü için değer.Ama öte yandan bilkent demek, aileme yük olmamak demek. Yurt + 1200 burs demek, ki üstüne kyk kredisi de gelince 1700 lira + yurt ücretsiz olacak. Çok cazip.

Şimdi @y9t hocam, şuanki kararınız ne olurdu benim için? 2 cevabınızı da merak ediyorum. Çok teşekkür ederim.

• 7 senedir ODTU'deyim. Yuksek lisans yapiyorum, teknokentinde de calistim. Bilkent'li arkadaslarim da oldu. Anlattiklarinin buyuk bolumune katiliyorum. Benim eklemek istedigim hususlar da sunlar.

1. Teknokent anlaminda en iyisi ODTU gibi duruyor. Sanayi ve teknoloji bakanliginin yillik siralamalarin saniryorum tamaminda 1. oldu su ana kadar. Ama bu bir tercih sebebi olur mu bilmiyorum. Iki okul da ankara'da. Birinde okurken digerinden faydalanabilirsin.

2. Siralamalara bakmayi cok onermem. Saglikli gelmiyor bana. Sen ac okumak istedigin bolumun ogretim uyelerine goz at, ne kadar aktifler, basarililar, ne kadar cesitli alanlarda calisiliyor vs. Bu anlamda da okulun basarisina bolum bazinda bakmak daha faydali olabilir.

Bu behsettiklerimden sonra tekrar degerlendirip arada kalirsan, bence Bilkent yaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihk08 -- 29 Temmuz 2020; 21:42:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihk08

7 senedir ODTU'deyim. Yuksek lisans yapiyorum, teknokentinde de calistim. Bilkent'li arkadaslarim da oldu. Anlattiklarinin buyuk bolumune katiliyorum. Benim eklemek istedigim hususlar da sunlar.

1. Teknokent anlaminda en iyisi ODTU gibi duruyor. Sanayi ve teknoloji bakanliginin yillik siralamalarin saniryorum tamaminda 1. oldu su ana kadar. Ama bu bir tercih sebebi olur mu bilmiyorum. Iki okul da ankara'da. Birinde okurken digerinden faydalanabilirsin.

2. Siralamalara bakmayi cok onermem. Saglikli gelmiyor bana. Sen ac okumak istedigin bolumun ogretim uyelerine goz at, ne kadar aktifler, basarililar, ne kadar cesitli alanlarda calisiliyor vs. Bu anlamda da okulun basarisina bolum bazinda bakmak daha faydali olabilir.

Bu behsettiklerimden sonra tekrar degerlendirip arada kalirsan, bence Bilkent yaz :)
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    İlk sorunun cevabını vereyim, ben kendi durumumda Bilkent'i seçtim zaten. Bana hitap eden şeyleri orası sunuyordu, dolayısıyla kendi açımdan cevabım Bilkent.

Gelelim sana. Senin durumunda içinde belli ki ODTÜ isteği var. Aslında sana ODTÜ seç derdim ben çünkü istediğin yerin orası olduğunu anlayabiliyorum mesajlarından. Fakat kapsamlı burs anladığım kadarıyla seni rahatlatacak bir şey. Hayatın kendisinde paranın lazım olan bir unsur olmasını geçtim eğitim dediğin süreç, yurt dışı tecrübeleri vs. gibi şeyler de paraya gereksinimi duyan şeyler. Dolayısıyla şimdi o teraziyi iyi kurman gerek. Bilkent'in sana vereceği para hakikaten iyi tecrübeler edinmeni, rahat okumanı sağlayacak bir şey olacaksa Bilkent seç. Diyorsan ki bir şekilde ekonomiyi kompanse ederim, ODTÜ seç derim ben çünkü oraya daha bi ısınmış gibisin.
  • ihk08 İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, elinize sağlık. Teknokent olayını aydınlatmış oldunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

İlk sorunun cevabını vereyim, ben kendi durumumda Bilkent'i seçtim zaten. Bana hitap eden şeyleri orası sunuyordu, dolayısıyla kendi açımdan cevabım Bilkent.

Gelelim sana. Senin durumunda içinde belli ki ODTÜ isteği var. Aslında sana ODTÜ seç derdim ben çünkü istediğin yerin orası olduğunu anlayabiliyorum mesajlarından. Fakat kapsamlı burs anladığım kadarıyla seni rahatlatacak bir şey. Hayatın kendisinde paranın lazım olan bir unsur olmasını geçtim eğitim dediğin süreç, yurt dışı tecrübeleri vs. gibi şeyler de paraya gereksinimi duyan şeyler. Dolayısıyla şimdi o teraziyi iyi kurman gerek. Bilkent'in sana vereceği para hakikaten iyi tecrübeler edinmeni, rahat okumanı sağlayacak bir şey olacaksa Bilkent seç. Diyorsan ki bir şekilde ekonomiyi kompanse ederim, ODTÜ seç derim ben çünkü oraya daha bi ısınmış gibisin.
    Hâlâ kafa patlatmaya devam o zaman hocam
    Tabi bir yandan da tobbda bilgisayar-yapay zeka okuma düşüncelerim de oluştu.
    Sonuçta ben bugüne kadar köpek gibi bilgisayar elektronik için çalıştım. Bilmiyorum belki makine tatmin edebilir çok uzak değildir ama endüstride mutsuz olabilirim(?)
    Söylediğimin kelimelerin hiçbirinden de emin değilim. Sonuçta okumadım hiç. Bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilkent IE öğrencileri zaten phyton öğreniyorlar, bana kalırsa tobbu aklından çıkar ve hiç karıştırma olaylara bilkent ve odtü varken. Bir Cs öğrencisi olarak benim sana tavsiyem yazılımdan hoşlanıyorsan bilg. müh üzerine bir yüksek lisans yapabilirsin. Ayrıca yazılım öğrenmek için bu işin bölümünü okumak şart değil kendini geliştirebilirsin ve ayrıca Bilkent adına konuşuyorum IE okurken Cs derslerinide alabilirsin, dersi almasan bile gidip dersleri dinleyebilirsin kimse sana bu niye burda demez.
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız hocam ne diyeyim

• İstediğim yerde okuma şansım olsa boun-odtu-bilkent endustri den birini secerdim. Bilkentte akademik kadro on plana cikiyor gercekten cok iyi bir kadro kocu bilmiyorum ama onun disinda en iyisi bilkenttir. Odtu de sektordeki muhendislik adiyla on planda. İkisinde de cok iyi bir egitim alirsin kisisel farkliliklar on planda bence. Daha iyi bir akademik kadroya yakin olmak, yurt ve burs imkanlari vs en iyi kampus ortami, guclu mezun agi ve rekabet mi?

Hocam yüksek puanlı bölümlerin burssuzları da düşük puanlı değil ki dediğiniz gibi bir akademik altyapı ayrımı olsun.
    Hocam Ceng'deki arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla Tobb, CS alanında eğitim olarak Bilkent ve ODTÜ kadar iyi değil ve IE okuyup CS yüksek lisans yapmak daha donanımlı bir seçim olacak gibi. Ayrıca Tobb'da bilkent gibi yaşaması daha pahalıca bir üniversite ve Kampüsü de bence ne ODTÜ ne de Bilkent kadar güzel.

Ben ODTÜ'lü olarak sanırım Bilkent'i öneririm [ama fazla yanlı olacak sanırım bu öneri çünkü uzaktan eğitim süreci çok çok yorucu geçti ve bazı bölümler için (matematik bölümüne sesleniyorum buradan) berbat yönetildi.]

Odtü kampüsü çok güzel ama ulaşım sıkıntısı var ve bazı yerler gereğinden fazla kalabalık ne yazık ki. Yürüyerek ve otostop çekerek bir yerden bir yere gidiliyor genelde çünkü ringler yeterince sık geçmiyor ve ağzına kadar dolu oluyor genelde. Kalabalıktan kastım mesela yemekhane için 15-20 dakika sıra beklemek gerekebiliyor.

Bölüm tercihi konusunda odtü'deki bazı hocalarla mailleştim ben tercih döneminde sağolsunlar yardımcı oldular. size de düşündüğünüz üniversite ve bölüm için hocalarla iletişime geçmeyi tavsiye ederim eğer sorularınız varsa.

• Tats T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam cevabınız için.
    Odtülü çok kişi nedense bilkent daha iyi olur diyor
    Bilkent makine, altına da odtü makine yazmayı düşünüyorum hayırlısı olsun bakalım

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Değerli (?) CS öğrencisi. Ben TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı Oğuz Ergin. Ben de bir ODTÜ EEE mezunu ve bu sınavda 282. olmuş birisi olarak senin bu cehaletinle milletin hayatına etki ederek hak yemene razı olamadım.

Bir IE öğrencisi phyton öğreniyor diyerek TOBB ETÜ bilgisayar mühendisliği yerine öğrencinin endüstri mühendisi olmasını önermek en hafif tabiriyle art niyettir. Bir kişi bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsa onu okumalıdır. Bir programlama dilini ucundan azıcık öğreniyor diye diğer alanlardaki kişilerin yaptıklarını yapabileceğini düşünmek cahilliktir.

Ben şahsen bu tarz cahillerin lafına kanan aday öğrencilerin yanlış tercih yapmasını istemem. Aday öğrencilere önerim gelin bakın bizimle konuşun, piyasadaki şirketlerle konuşun (ODTÜ, Bilkent TOBB ETÜ size iyi bir karşılaştırsınlar). Böyle boş konuşan adamların iki sözüne bakıp hayatınızla ilgili karar vermeyin.

ODTÜ Bilkent varken TOBB karıştırma demişsin. Sen bizi bilmiyorsun anlaşılan aç bir öğren:
    Oğuz Erginyoutube
    TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Müfredatı
    https://www.youtube.com/watch?v=a9bg6kaIdLg

Oğuz Erginyoutube
    TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=G4rA2DAltnA

Bir de birkaç mezunla konuştum ben onları izle (ağabeylerin, ablaların neler yapmış bir gör):

Adaylar siz de sloganlarla konuşan adamları bırakın artık. Endüstrinin ne olduğunu anlayın, bilin, sonra endüstri mühendisliği bölümlerini karşılaştırın. Mezunları ne yapıyor ona bakın. Gerçekten sonra endüstri mühendisliği istiyorsanız o zaman onu yazın ve başka da bir şey yazmayın.
    Ben de zamanında ODTÜ EEE seçerken bu arkadaş gibi boş konuşanların elektrik bilgisayarı kapsar lafına bakıp tercih yapmıştım. Onun hikayesini de bir dinleyin:
    Oğuz Erginyoutube
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği'ni Kapsar mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=nmwibfFD1oE&feature=youtu.be

Boşver sen yazdıklarımı, biz ne anlarız bu işlerden; Bilkent IE öğrencileri phyton öğreniyormuş, gerisi boşmuş :). Madem IE'de phyton alınıp bu işler halloluyormuş sen ne yapmaya CS öğrencisi oldun? (diye sorarlar adama).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzergin -- 31 Temmuz 2020; 14:14:45 >

• oguzergin O kullanıcısına yanıt
    Merhaba Değerli Hocam Oğuz Ergin,

Sizlerin düşünceleri bizler için çok kıymetli. Vaktinizi ayırıp bizlere açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederiz. Biz öğrencileriniz olarak biraz "cahil ve değersiz" kalmış olabiliriz sizin nezdinizde. Lakin, sizlerin böyle aşağılayıcı konuşmaları bir Bölüm Başkanı olarak ne kadar doğru tabiki sizlerin takdiri. Üniversite sınavına Tobb üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni hedef olarak koymuş bir öğrenciniz olarak anlatmak isterim. Tobb üniversitesini çokça araştırdım zamanında 2016 senesinde. Okulunuzu incelemeye, öğretmenlerle konuşmaya geldiğimde, saygıdeğer kıymetli bir akademisyen hocamıza Bilkente mi yoksa yarı burslu Tobb'a mı geleyim diye soru sordum. Bana aynen şu cevabı verince nasıl bir tercih yapmam gerektiğini anladım. " Eğitimin %100 ingilizce olması çok önemli, piyasada Bilkent sonrasında Odtü ve sonrasında biz geliyoruz" diyerek bana mesajı vermişti ve sağolsun sayesinde Bilkent'e gelerek ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Sizlerde benden daha iyi bileceksinizdir ki İngilizce bilmenin mühendisliğin temel taşı olduğunu ve Bilkent'in Tobb'a kıyasla İngilizce eğitiminin çok daha başarılı olduğunu. Dediklerim sizin nezdinizde "boş" olabilir bu beni çok üzdü lakin buradanda ülkemizin CS öğrencilerine ve düşüncelerine verdiğiniz değer anlaşılmaktadır. Keşke dediklerimden "Madem IE'de phyton alınıp bu işler halloluyormuş sen ne yapmaya CS öğrencisi oldun? (diye sorarlar adama)." bunu çıkarmak yerine, iyi bir yazılımcının bilgisayar mühendisliği okumakla olunması gibi bir şart olmadığını iletmeye çalıştığımı anlasaydınız. Çok üzüldüm sanırım sinirlendiniz yazdıklarıma fakat bu benim görüşüm, saygı duyarsınız duymazsınız bilemiyorum tabiki sizin söyledikleriniz çok daha değerlidir, keşke beni aşağılamak yerine kendi görüşünüzü başka yollarla iletseydiniz. Yine de sizlere çok değerli düşüncelerinizden dolayı çok teşekkür eder, siz kıymetli hocalarımızın bayramını kutlarım. Yazdıklarımıza cevap attığınız içinde çok teşekkür ederiz, gurur duyduk hocam. Sağolasınız...

• Ayrıca çok değerli hocamızın geçmişi bile dediklerime bir örnek oluşturmaktadır. Kendisi Odtü EEE'den mezun olup bilgisayar mühendisliği alanında en değerli akademisyenlerimizden birisi olmuştur. Aynı hocamın azmi ve çabasıyla, elbet ki Bilkent IE'den mezun olunup bilgisayar mühendisliği alanına yönelmek, bu alanda kendini geliştirmek gayet mümkündür ( Şahsi fikrimdir hocam, artık hakaret etmezseniz sevinirim ).
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.