Şimdi Ara

Odtüde endüstri mi makine mi havacılık mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sunu söyleyim kendim icin yazmıyorum.Bir arkadas tercih yapacak ve hedefi eedi diğerlerini pek istemiyor ama yapacak bir sey yok yani cok farklı alanlar hangisini istiyorsan onu yaz demeyin :)
    Sıralama 5000 endüstri bir ihtimal gelebilir kontenjan artıslarıyla fakat endüstri eski popülaritesini yitiriyor gibi ve en fazla torpil gerektiren mühendislik deniyor.
    Makinedeki tereddütüm ise yazacak arkadasın kız olması :) malum makine 185erkek 15kız falan oluyor genelde :)
    İş imkanları ve eğitim bakımından hangisini sizce daha üste yazmalı ?
    Yorumlarınız için simdiden tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahbaba -- 4 Temmuz 2013; 15:13:52 >

• Hocam kesinlikle makine. Yazacak kız gibi saçma sapan bir nedenden ötürü büyün hayatını heba etme. Türkiye'deki en iyi makine eğitimi veren kurum ODTÜ. Hemen arkasından da İTÜ geliyor zaten. ODTÜ makine mezunu kesinlikle açıkta kalmaz. ROKETSAN-ASELSAN-TAI-VESTEL-TUBITAK SAGE-TUBITAK UZAY gibi kurumlarda çok rahat iş bulabilirsin. O yüzden düşünmeden makine yaz derim hocam.
  • Endustri zor zaten o sıralamaya bilgisayar düşünmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar düşünmüyor endüstri de geçen sene 4600le kapandı ve yavaş yavaş düşen bir mühendislik bu yıl tıp kontenjanlarıyla birlikte ben 5binin altına düşeceğini düşünüyorum :)
    Ayrıca makine mühendisliğinde erkeklerin daha öncelikli tercihi söz konusu mu ? Mesela inşaat mühendisliğinde genelde bayanları sahaya göndermezler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahbaba

bilgisayar düşünmüyor endüstri de geçen sene 4600le kapandı ve yavaş yavaş düşen bir mühendislik bu yıl tıp kontenjanlarıyla birlikte ben 5binin altına düşeceğini düşünüyorum :)
    Ayrıca makine mühendisliğinde erkeklerin daha öncelikli tercihi söz konusu mu ? Mesela inşaat mühendisliğinde genelde bayanları sahaya göndermezler .

Hocam o konuda tam bir bilgim yok ama makine erkek işi sonuçta :D Elinde bu puan varken hiç kaçırma derim.
  • Odtü endüstri geçen yıl 4.6 k ile kapattı. Bu tarz seçimler BENCE biraz da kişilikle alakalı. Ben çocukluğumdan beri yurt dışında çalışmak istiyordum New York, Chicago Hong Kong gibi bölgelerde. Bu bölgelerde finans,pazarlama tarzı bölümler genelde daha fazla kabul görüyor.Ben seneye gireceğim, bu yüzden Endüstri seçmeyi düşünüyorum.
    İş dünyasında torpil gerektirdiği doğru ama zaten Odtü üst düzey bir üniversite üzerine iyi bir MBA ile bence bu açığı kapatabilir.
    Bir de bir endüstri mühendisliği yakınımla konuştuğumda o bana , kendini işine fazla vermen gerekebilir, kendine vakit ayıramadığın zamanlar olabiliyor demişti. Bir de bu mesleğe girecek kişinin emir almak , azar yemek veya başka insanlar tarafından gölgede bırakılabilmek gibi şeylere katlanabilmesi gerekli. Sonuçta 30 yaşında değiştirelemeyecek bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anlamıyorsun -- 4 Temmuz 2013; 15:31:16 >
  • yorumlarınız için teşekkürler :) farklı görüşleri bekliyorum :)
  • quote:

yorumlarınız için teşekkürler :) farklı görüşleri bekliyorum :)

hocam makine yaz derdim ama bayanmış. onun için yazma diyorum. erkek çok diye değil, meslek bayanlara uygun değil. yok elim yağlandı, yok ben onu tutmam, yok öyle böyle diye naz yaparsa sıkıntı. tabi bunlara aldırış etmiyorsa sıkıntı yok. üstüm kirlenecek diyip kenara çekilirse sıkıntı olur. ve makine biraz daha fabrikanın içinde. Yani nasıl desem, daha içli dışlı işçilerle. onun için ben uygun görmüyorum makineyi bayanlara... endüstri tutar belki ona gitsin. İlla odtü mü olacak? itü endüstri olsun...

not: makineciyim...
  • Stainless.. kullanıcısına yanıt
    onları yapacak biri değil :) ayrıca illa odtü olacak :) yorumun için teşekkürler
    havacılık hakkında bilgisi olan yorum yapacak yok mu ?
  • Hocam havacılığın sonu pek belli değil. Tamam iş buluyorlar ama bulamayadabilir. Havacılık düşünüyorsa arkadaş kesinlikle İTU Uçak. İTU uçak ODTU'den çok daha iyi.

• quote:

onları yapacak biri değil :) ayrıca illa odtü olacak :) yorumun için teşekkürler

amcam makine müh, uzay ve havacılığın iş alanının az olduğunu söyledi.

makine okuyup, sonra uçak alanında uzmanlaşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awesom-o

quote:

amcam makine müh, uzay ve havacılığın iş alanının az olduğunu söyledi.

makine okuyup, sonra uçak alanında uzmanlaşabilir.

+1

• bende makine yazsın derdim ama bayan işi değil... akademisyen falan olsa tamam ama sanayide bayanların yapacağı meslek değil makine müh.
  • arkadaş kız olmak ne kadar sıkıntı :)
    çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.