Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim 45w'ı geçmiyor güç tüketimi performans kaybı varmı acaba ? 775 soket anakart var doğal olarak pci x8 1.1 bağlı
  • HWS kullanıcısına yanıt
    bu sitede asus rx 460 strix 4gb incelemesi var. kartın fotoğraflarına bakın,
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

vrm lerde şu sogutucu var,
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**),
    bu kadar sogutucuya rağmen buda aynı kartın orta ve yüksek yük altında altında ısı dağılımı,
    bu da ir ve kartın kendi görüntülerinin superpose edilmiş hali.

yani,bizim karta göre çok daha iyi soğutmada bile sonuçlar ortada gpu ve vrm ler arasında bir sıcak nokta oluşuyor ve 95 dereceye çıkıyor.O yüzden ben hala fazla zorlamaya gerek olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acanbulat -- 24 Şubat 2019; 13:0:23 >

• Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Benim buna bir itirazım yok asıl söylemek istediğim OC yapılacaksa eğer kartın arkasına veya önüne 12cm 'lik CFM 'si yüksek bir fan yerleştirilirse o 95,8 derecelik alan kadar ısınmayacaktır. Bunun uygulanmış örneğini aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz.

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

Buradaki kişi Unigine Heaven - Xtreme 1xGPU sıralamasında Radeon RX 460 (896 Shaders) kartı sıralamada üçüncü olmuş.

5.2Ghz 'e OC edilmiş 2500K 'lı bir sistem kullanmış yani son model bir sistem değil ama kartı resmen uçurmuş. İzlemek isteyenler için videosunu aşağıya ekledim.

Aldığı skor buradaki kişinin MSI RX 470 'in 1360/1750MHz OC 'lu skorunun %27 gerisinde. Yani standart hızda çalışan RX 470 'den yaklaşık %10-15 arası daha yavaş.

Edit: Video eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 24 Şubat 2019; 17:5:24 >

Bu kadar uğraşıp masraf edene kadar direk Rx470 alırım Bu kartların bi limiti var , fabrikadan çıkınca keyfine koymuyolar bu hızları. Oc editionlar bile max 20 30 mhz oynuyor. Bişey olmaz mantığıyla hd4850 ye 60 80 mhz overclock yapmıştım ekran kartı 2 gün sonra patladı. zorlamanın anlamı yok ne kadar ekmek o kadar köfte. ayrıca hangimiz oturup 24 saat oyun oynuyor yada 5 10 fps bu kadar değerli? +60fpsin zaten bi anlamı yok insan gözü içinde çoğu monitör içinde. Resmen insanın kendini tatmin etme çabası , doyumsuzluğu , benim kart yüzde 20 daha hzılı deyince ne olacak yani . ^^
  • gecel G kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen hemen aynı sısteme sahibiz. Oc potansiyeli yüksek anakartınızın da işlemcinin de, Ama iyi bir soğutucu şart. Psunun izin verdiği değerlerde 3.7 3.8ghz çok rahat Oc olur ramlerde max 850 900 çalışır oda problem çıkarmaz . (800mhz ise) Ramlere de voltaj ver stabilite açısından. 1.8v de ise 2ye yaklaştır.
  • medyanet60 kullanıcısına yanıt
    Bu iş tamamen zevk meselesi kimi insanlar bununla uğraşmaktan keyif alır, mutlu olur kimileri de gider en iyisini alır ve hakkını verir ama bir de şöyleleri var en iyi sistemi toplar eyw da stok hızda kullanır dün birisi ile konuştum adam garantisi bitik kutu fatura vs. yok sadece anakart ve arka plakası olan MSI Z97 Gaming 6 'yı 600 TL 'ye satmaya çalışıyor işlemcisi de i7-4790 K'sız olanı gidip H81 en ucuz anakarta taksa işlemci aynı hızda çalışacak ama yok illa en iyisi olacak bir de diyor ki abi ama bu sınıfının en iyisi en donanımlısı full olanı M.2 slotu bile var vs. ama stok hızda kullanıyorsun kardeşim taktığın o işlemci de ne öyle sorsan abi zaten aynı hızda çalışıyor diyor lafa bak hakkını verecek i7-4790K gibi bir işlemci taksa 7700K'nın 5.0Ghz OC 'lusundan 4790K 'nın 5.0Ghz OC 'lusu sadece %12 yavaş kalacak ama gel de anlat bugün 2.el 7700K almaya kalk 2K 'dan aşağı satan yok düşün işte en iyisi olsun ama stok hızda kullanayım yeter mantığı herkeste olduğundan kimse bu işlere merak sarmıyor ve uğraşmak istemiyor yapacak bir şey yok.

Burada da 125TL 'lik anakartta 4790K 'yı nasıl 4.5Ghz 'de kullanmış bu kişi deneyimlerini anlatmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 24 Şubat 2019; 18:23:12 >

• hazzır uygunken bi siparişte ben çektim sistemim: p5kple se e8400 4 gb ram 120 ssd ve saphire h7850 1gb modelinden olusuyordu gecenlerde kart kafayı yedı ve cızzgıler olusmaya basladı kartı 100 tlye tamir ettirdim buyuk ıhtımal bi fırına verıp cıkardılar bende yapardım ama tırstım biraz yani omru bıtıyor 3-5 ay ıcınde tekrar gider bu fırsat varken alım dedım henuz elıme ulaşmadı umarım cok darbogaz yasamam zaten lol hearthstone gwent gıbı basıt oyunlar oynamaktayım yuksek ayarlarda 5. kez bir witcher 3'te bitirsem of kebab baska bişi istemez umarım sorun yaşamayız ben kartı full fan speed 'ile calıstırmayı dusunuyorum ne akdar dogru olur overclock yapmıcak zaten işlemci zzor besler bana bişi katmaz kartıda yakmaya gerek yok =) iyi forumlar.
    İşlemci konusunda katılıyorum. İşlemciler ekran kartlarına göre nispeten basit ve son derece dayanıklı parçalar. Tek masraf max 200 tllık soğutucu ve iyi bir ankartla önün açık işlemci konusunda. Kimse overclock yaptım işlemcim yandı demez duymadım şahsen. Ama mevzu ekran kartına gelince overclock olay saçmalık bence, overlocktan zevk alan xeon kullanan biri olarak söylüyorum bunu. Ekran kartı yakanlar klübü var forumda. girin oraya yüzde 80i overlock voltaj işleriyle uğraşıp boş yere yakan tayfa.. Konu ekran kartı ise ya üstünü almak lazım yada eldekiyle yetinmek. Overlock konusunda ekran kartında son derece karşıyım.
  • vhmproject kullanıcısına yanıt
    Hocam o işlemci ile beslemez kart ztn yarısını kullanacak fan hızına gerek yok. anakartın benim önceki ve hala elimde olan anakart. Xeon işlemci alıp takabilirsin. o anakartla ve E5450 ile 3.3ghz de bu ekran kartını Yüzde 80 90 besleyecek şekilde rahatça kullanabilirsin. denenmiştir.
    Voltaj kilidini açıp kartı daha da zorlayıp yakmak ayrı voltaj kilidine dokunmadan OC ile en stabil hızları bulmak farklı bir olay en kötü pc kilitlenir reset atar defaulta çekersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medyanet60

Hocam o işlemci ile beslemez kart ztn yarısını kullanacak fan hızına gerek yok. anakartın benim önceki ve hala elimde olan anakart. Xeon işlemci alıp takabilirsin. o anakartla ve E5450 ile 3.3ghz de bu ekran kartını Yüzde 80 90 besleyecek şekilde rahatça kullanabilirsin. denenmiştir.
    benim işlemcide overclock'lu stabil 3.6ghz bi faydası olurmu yoksa ila almı dersin xenon ?
    Hocam voltaj vermeden de çok çok rahat ekran kartı bozabilirsin. En basit örnek , artır frekansları , kart halıyle daha fazla ısınsın - soğusun , chip soğuk lehime düşsün, çizgili bir ekran sahibi ol kısa yoldan. Sonra at fırına tamir oldu oldu olmazsa çöpe .. ^^ Ekran kartında oc tamamen gereksiz , extra 2 6x 8x pin güç girişli müthiş soğutmalı bir model değilse ki bizim kart son drece basit .
    Hocam şöyle söyliyim e8400 2 treads 2 çekirdek bi işlemci , e5450 4 cekirdek 4 treads li quad bir işlemci. Tek çekirdek performansı olarak pek fark olmaz overlock ile ama her oyunun çoklu çekirdek kullandığını düşünürsek yarı yarıya performans farkı ortaya çıkıyor ve ekran kartını beslemesi imkansız. Xeon bile ciddi bir overlock ile %100 besleyebiliyor.
    Soğutmasını iyi yaparsan kart neden bozulsun ben de sana bunu anlatamıyorum neyse sen bildiğin gibi standart olarak kullanmaya devam et.
  • Güzel konu olmuş. Eski bilgisayarımı zaman buldukça en uygun ölçülerde geliştirmeye çalışacağım..

Sistem 2009 dan kalma, oyun vs hiç oynanmayacak sadece sağlam program için kullanılacak.

Anakart budur GA-EP45-DS3L
    Harddisk; SAMSUNG HD754JJ 750GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5
    Ekran kartı; ati radeon 4850 hd 512M gddr3
    Ram ; Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz KHX8500D2K2/4G
    İşlemci; intel core2 quad q8200

......
    Şimdi ilk iş olarak samsung 860 evo 250 gb Ssd aldım windows 10 kurdum Sata2 olmasına rağmen baya baya fark etti.
    İkinci iş olarak 2x2 ddr2 aynı ramlerden daha buldum 8gb ddr2 1066 ram oldu. Ama 1066 kullanamıyorum şuan.
    .....
    Anakartı uygun fiyattan nasıl ciddi fark edebilir şekilde yükseltebirilim karar veremedim.
    Işlemci olarak xeon e5450 alacağım, çinden 120 liraya geliyor.
    Üstüne de uyarsa bu ekran kartından alayım tam olsun diyorum.

Tavsiye varsa alabilirim, çok yüklenmeden orta halde iş görsün yeter diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam attığın videoda adam oraya kamyon radyatörü koymuş 250 tane fan takmış sıvı soğutma yapmış rx470 ten biraz düşükmüş yinede fln . o yaptığı aksiyonla rx580 alınır dıyorum bende.. bu karta 200tllık soğutucu bile taksan bi üst modeli alacak kadar masraf ediyosun. hemde overclock ile kartın dengesini bozarak. bunu söylüyorum bende. hani stok soğutma ile mesela asusun bıoslarında olan overclock değerleri mantıklı gayet , oralara çıktım biraz denedim ısınmıyo bile kart fan hızı %50de 65 derece max , çok iyi değerler . bu makul geliyor bana fazlası karta işkence . Tabi kartı fantezi amaçlı kullanıyosundur istediğin gibi işkence eder denersin ama maddi durumunu zorlayıp kartı alan arkadaşlar ağırlıkta konuda. bu yüzden zorlayıp kartı pert etsin istemiyorm kimse.
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemimiz Ram hızları hariç bire bir aynı Öncelikle DDR2 de o anakartın üstü yok desek yeridir. Canavar gibi overclock performansı 16gb ram desteği olan bikaç karttan birisi. Anakartını elinde tut ddr3 sistem toplamayacaksan, ki toplasan Xeonla işin yok diye düşünüyorum.
    Bende hd 4850 1 gb modelinden geçtim bu karta . xeon e5450 3.3ghz overlock kullanıyorum ve ekran kartını %80 -100 oyununa göre besliyor ama 3.7 civari bi overclock bu ekran kartının hakkı xeon için..

Ram frekanslarını bios üzerinden 1066 çekebilirsin anakart 1333 kadar overlock desteği sunuyor. o ramler ve anakartla ıyı bir soğutucu ile gözün kapalı 4ghz de çalışır e5450. Psu güçlü ise güç sıkıntın yoksa direk x5460 al 4 ghz de son derece stabil kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: medyanet60

Hocam sistemimiz Ram hızları hariç bire bir aynı Öncelikle DDR2 de o anakartın üstü yok desek yeridir. Canavar gibi overclock performansı 16gb ram desteği olan bikaç karttan birisi. Anakartını elinde tut ddr3 sistem toplamayacaksan, ki toplasan Xeonla işin yok diye düşünüyorum.
    Bende hd 4850 1 gb modelinden geçtim bu karta . xeon e5450 3.3ghz overlock kullanıyorum ve ekran kartını %80 -100 oyununa göre besliyor ama 3.7 civari bi overclock bu ekran kartının hakkı xeon için..

Ram frekanslarını bios üzerinden 1066 çekebilirsin anakart 1333 kadar overlock desteği sunuyor. o ramler ve anakartla ıyı bir soğutucu ile gözün kapalı 4ghz de çalışır e5450. Psu güçlü ise güç sıkıntın yoksa direk x5460 al 4 ghz de son derece stabil kullan.
    O iyiymiş hocam toplarken danışabileceğim birisi oldu:) aynen ddr2 kalsın daha yeni 8 gb yaptık ikinci elde de biraz bakınık olurum belki zamanla 4x4 yaparım. O zaman anakartdan yana sıkıntı yok:) işlemci olarak da e5450 f/p olarak iş görecek gibi üzerine de bu karttan aldığım zaman orta halde iş görecek kasa toplanmış olur

Ram frekanslarına bakmıştım ama bios dan izin vermedi belki işlemciden veya bios güncel olmadığından dolayı diye düşündüm. Onu işlemci gelince de arttırabilirim. Huntkey green power 550 watt psu var, yeter mi bilmiyorum.
    Sıcaklıkla pek alakam olmadığı için kasa kapakları kullanmıyorum belki uygun güzel bir şey bulursam kasayı da değiştiricem:)

Konunuzu da gördüm, güzel bir güncelleme olmuş. Sistem yeniden dünyaya gelmiş oyun çalıştırmış :)
    Önce işlemciyi halledelim o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

e7500 oc 3.76ghz ile bende witcher 3 oynuyorum 4gb ddr3 ram full ayarlarda 28fps altına düşmüyor. Ara ara darboğaz oluyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acanbulat

bu sitede asus rx 460 strix 4gb incelemesi var. kartın fotoğraflarına bakın,

vrm lerde şu sogutucu var,
    ,
    bu kadar sogutucuya rağmen buda aynı kartın orta ve yüksek yük altında altında ısı dağılımı,

bu da ir ve kartın kendi görüntülerinin superpose edilmiş hali.

yani,bizim karta göre çok daha iyi soğutmada bile sonuçlar ortada gpu ve vrm ler arasında bir sıcak nokta oluşuyor ve 95 dereceye çıkıyor.O yüzden ben hala fazla zorlamaya gerek olmadığını düşünüyorum.
    işte aradığım cevap.... teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.