Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bu konuya bir süre önce mesaj yazmıştım fazla ısınmıyor diye ama meğerse epey ısınıyormuş. Benim oynadığım oyunlar kartı zorlamıyor ve o yüzden 62-65 derecelerde geziniyormuş. Geçen gün 1-2 adet yenice oyun kurdum ve gördüm ki çok rahat 75 dereceyi görüyor kart. Kış aylarında sorun olmaz ama yazın ne olur belirsiz. Fan takma işine de soğuk bakıyorum sonuçta kartın zarar görmesi olayı var. Ayrıca ucuza getirdik derken birde fan parası vs çıkması pek iyi olmayacak.
  • Güzel kartmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 6 Mart 2019; 20:48:23 >
  • Güç yönetimi 10dk işlem yapılmadığında ekranı kapata ayarlı (uyku modu değil yalnızca ekranı kapat olarak). Bugün ikinci kez başıma geldi ekran kapandıktan sonra mouseu oynatıp ekran geldiğinde karıncalanmış tv gibi geliyor. Pcye reset atınca düzeliyor ama atmadan düzelmiyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Edit: Resetten sonra da masaüstü geldiğinde Türkçesi radeon wattman beklenmeyen bir sorunla karşılaştı gibi bir bildirim geliyor. Normal kullanımda hiçbir sorun yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 5 Mart 2019; 0:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

Güç yönetimi 10dk işlem yapılmadığında ekranı kapata ayarlı (uyku modu değil yalnızca ekranı kapat olarak). Bugün ikinci kez başıma geldi ekran kapandıktan sonra mouseu oynatıp ekran geldiğinde karıncalanmış tv gibi geliyor. Pcye reset atınca düzeliyor ama atmadan düzelmiyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Edit: Resetten sonra da masaüstü geldiğinde Türkçesi radeon wattman beklenmeyen bir sorunla karşılaştı gibi bir bildirim geliyor. Normal kullanımda hiçbir sorun yaşamadım
    Benim de yukarıda görebileceğiniz üzere benzer bir sorunum oldu ama sebebini hala çözebilmiş değilim.
    Çok aktif olmasa da yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve yalnızca 2 defa oldu; bende karıncalanma değil ama ekranın birçok yerinde noktalar belirdi(bios, önyükleme, GPU tanımlı olmayan Windows...gibi yani "sürücü yazılımı"nın etkin olmadığı hallerde değil; yalnızca GPU tanımlı Windows altında) ve ancak PC'yi kapattığım zaman kayboluyorlardı. (yeniden başlat değil.)

Sizin ve benim karşılaştığım durum gösteriyor ki, muhtemelen "sürücü yazılımı" kaynaklı bir sorun gibi duruyor ama emin de değilim.
    Şu 2 gündür birçok test ve deneme yaptım ama hiç aynı sorunu gözlemleyemedim.

NOT: Farklı olarak bu kez Radeon yazılımı kurduktan sonra, aygıt yöneticisinden kaldırıp sürücü lokasyonunu gösterdim.
    Bir de monitör daha önce sanırım "generic PnP" olarak tanımlıydı, ne kadar etkendir bilmiyorum ama onun da kendi sürücüsünü tanımladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewlf -- 5 Mart 2019; 8:5:31 >

• uzun bir aradan sonra herkese merhaba kart geçen hafta elime ulaştı fazla deneyimle fırsatım olmadı en son adrenalin driveri kurdum lakin gpu-z programında 896 shader görünüyor yapmam gereken bir işlem varmı
  • ZEPHYR kullanıcısına yanıt
    vhmproject kullanıcısına yanıt
    Bende de yüksek ayarlarda fortnite oynarken 85 dereceyi görmüştü.
    Araştırmalarım sonucu adrenalin yazılımında AMD watmanda fan hızının otomatikte çok düşük olduğunu gördüm.
    Manuele alıp fan eğrisini kendim ayarladım.
    Ben ısıya göre fan hızını 30 dereceye %30 yaptım
    40 dereceye %40 böyle yükselttim.
    100 derecede %100 fan hızını ayarladım.
    Şu anda 65 dereceyi nadiren görüyor bilginiz olsun.

Ama şu sıkıntı var bazen kendi kendine fanı tekrar otomatiğe alıyor.
    Bende her oyun için ayrı profil oluşturup ordan hızlarını oyun profili içinden ayarladım.
    Bakalım yine otomatiğe alıcakmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZELİ -- 6 Mart 2019; 18:25:24 >
  • snadboy kullanıcısına yanıt
    Yeni sürücüler sorunlu eski sürücü kullanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bundan 2 tane almistim, 2 si de 896shader li cikti. Unlock bios atmaya deger bir performans var mi arada? Unlock yapinca kartı tanitma da sıkıntı yasar miyim crossfire icin?

• Oem AMD Radeon 2GB RX460 kart için hangi sıcaklıklardan sonra endişelenmemiz gerekir kartın tam yukte 80 gormesi normalmidir yoksa 88'den sonrası sıkıntımıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Ben bundan 2 tane almistim, 2 si de 896shader li cikti. Unlock bios atmaya deger bir performans var mi arada? Unlock yapinca kartı tanitma da sıkıntı yasar miyim crossfire icin?
    merhaba benim anakart ta crosfire destekliyor bu karttan bi tane daha alsak crosfire olurmu
  • tekici kullanıcısına yanıt
    Oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Oluyor
    teşekkür ederim son olarak bir şey daha sormak istiyorum ana kart 880g çip li ikinci slot 8x hızında almaya değer mi yoksa anakartı yükseltmeli miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekici -- 6 Mart 2019; 16:19:48 >
  • tekici kullanıcısına yanıt
    Atilan ss lere bakarsaniz kart x16 da bile x8 hizinda calisiyor zaten. X16 x4 bile olur

• karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Bios atma da kart gibi biraz şans meselesi.
    Bende 896lık varken BİOS attığımda ekran hiç gelmedi. Pcde de ikincil ekran kartı yoktu. Uğraştırdı birazcık.
    Oyunlarda 3-4 fps farkediyor en fazla.
    Afterburner ile power limiti +%20 ye alınca mesela 10 fps artışı gözleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ewlf

Benim de yukarıda görebileceğiniz üzere benzer bir sorunum oldu ama sebebini hala çözebilmiş değilim.
    Çok aktif olmasa da yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve yalnızca 2 defa oldu; bende karıncalanma değil ama ekranın birçok yerinde noktalar belirdi(bios, önyükleme, GPU tanımlı olmayan Windows...gibi yani "sürücü yazılımı"nın etkin olmadığı hallerde değil; yalnızca GPU tanımlı Windows altında) ve ancak PC'yi kapattığım zaman kayboluyorlardı. (yeniden başlat değil.)

Sizin ve benim karşılaştığım durum gösteriyor ki, muhtemelen "sürücü yazılımı" kaynaklı bir sorun gibi duruyor ama emin de değilim.
    Şu 2 gündür birçok test ve deneme yaptım ama hiç aynı sorunu gözlemleyemedim.

NOT: Farklı olarak bu kez Radeon yazılımı kurduktan sonra, aygıt yöneticisinden kaldırıp sürücü lokasyonunu gösterdim.
    Bir de monitör daha önce sanırım "generic PnP" olarak tanımlıydı, ne kadar etkendir bilmiyorum ama onun da kendi sürücüsünü tanımladım.

Alıntıları Göster
    Bugün aldığımdan bu yana 3.kez noktalar belirdi. Aslında bunu defalarca çeşitli denemelerle ortaya çıkarmaya çalışmıştım.
    Sebebi çok büyük ihtimalle kullanılmadığında "ekranı kapat" veya bunla ilgili bir bileşen ile ilgili.
    Yalnız şöyle birşey var ben "ekranı kapat"ı denemek için 1 dk. ya indirmiştim, bu şekilde defalarca denedim ama olmamıştı. Bugün farklı olarak PC'nin başından 15-20 dk kadar ayrıldım ekranı uyandırdığım da noktaları gördüm.

Sorun büyük olasılıkla donanımsal değil, yazılımsal gibi gözüküyor.
    Görüş ve önerileriniz varsa memnun olurum.

Not: Noktaları görmemek adına, "ekranı kapat"ı "hiçbir zaman"a getirip kullanacağım sanırım. Kartı iadenin anlamı olduğunu sanmıyorum.

• AsSakallıDede kullanıcısına yanıt
    Riske alinacak bir durum değil anlasilan teşekkürler hocam

• merhaba rx460 için olan en son cıkan Adrenalin 2019 Edition 19.3.1 Optional driverini indirdim. yüklemeye calısırken bilgisayarın ekran siyaha döndükten hemen sonra bilgisayar kendini resetliyor.

ekran kartında bir sorun mu var sizce
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    O driverda bir sorun var sanırım drop fps oluyor

• Son sürücülerden uzak durun. her türlü garip şey oluyor. 1893 tavsiye edilir. Benim kullanıp denediğim sorunsuz bir sürücü. Başka eski sürücülerden de tavsiye eden olursa açığız. Hepsini tek tek denemek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 8 Mart 2019; 15:53:2 >
  • Bildiğiniz üzere Xeon kullanıyorum işlemci ve power olarak 460w power ama dandik bişey kaç verdiği belirsiz. Overclocktan önce problem yoktu iyi kötü idare ediyoduk ama 3.2 ghz geçtikten sonra bilgisayar sapıtmaya başlıyor. Mavi ekranlar , oyunda donmalar stabilite testinde donmalar fln olmaya başlıyor ve anakartım ıslemcım overlock için uygun 4x 2gb ramler aynı marka ve uygun. son seçenek power kalıyordu .

Dün 700w power sipariş ettim dayanamayıp artık birde 3 fanlı soğutucu. Bakalım pazartesi overlock ile 4ghzleri görebilecez mi. Oyun performansı nasıl artacak ve Rx460 ı tam olarak besleyecek mi.. merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.