Quadro-Drive, Quadro-Trac II, VariLok, HyraLok, GeroMatic ve VersaTrak
Bunların mucidi kimdir?
Hikayesini de anlatayım madem;efendim bir ilkbahar,malzeme yüklemesi yapan bir çift dingilli AS950,tam kapasite dolunca zeminin de yumuşaklığı nedeniyle oturdu ve patinaj yapmaya başladı.Biz de nakiyatın aciliyetinden Kato vb. çağırmaktansa Unimog ile çekmeye çalıştık direkt.Aynı anda vinci de çalıştırıp hareket edince biraz zorlandı ama yerinden oynattı.Böylelikle takıldığı yeri geçti,biz de dedik ki "vay be 30-40 tonluk koca kamyonu çekti,ne aletmiş".Öyle öyle geçti zaman,biraz havalar güzelleşince bu sefer bir deniz keyfi yapalım dedik ve doğru sahil köylerinden birinin ucuna kumsala gittik.Sefamızı yaptıktan sonra tam dönüş yolunda bir baktık ki,güzel memleketimin güzel insanlarından biri üç dingilli petrol tankeri ile ailecek denize gelmiş.Bununla da kalmayıp kamyon yakında olsun diye girebildiği kadar kumsala girmiş.Tabii o araç oradan bir daha kalkabilir mi?Tabii ki hayır.Neyse biz tam dönüp köye çıkarken kamyonun sahibi bizi gördü,öyle bir baktı ki adam,sanarsınız boğulan adama cankurtaran koşuyor.Yalvardı yakardı bir yardım diye,diyoruz "yahu koca tanker,nasıl çekelim 4 tonluk araçla".Adam devam edince tabii bir şansımızı deneyelim dedik.Geçtik önüne,vinci bağladık çalıştırdık,milim oynamıyor biz geri gidiyoruz.Aynı anda hareket edelim dedik yine bir şey farketmedi.Karınca'yı açtık artık Unimog'un mekanik neyi varsa çalışıyordu,keşke bir videomuz olsaydı da görseydiniz.Lastik aşağı yukarı titriyordu güçten dolayı.Tabii yine işe yaramadı,nasıl olduysa Allah tarafından bir traktör görmüş bizi de geldi.O da bizim önümüze geçti,o bizi biz tankeri ne var ne yok herşeyle çekmeye çalışıyoruz.Nitekim başardık da.Allah'tan boşmuş ki kurtuldu.Biz de yolumuza devam ettik. Bütün hikaye oradan başladı,önce iki kere yolda giderken birden kendi kendine sola doğru attı kendini araç.Allah korudu ki kimseye çarpmadan yolun karşı tarafına geçebildik.Bir kaç saniye önce veya sonra olsaydı geçen arabalardan biri ezilmiş kola kutusuna dönerdi.Tabii akabininde hemen soluğu ustamızda aldık.Diferansiyel indi açıldı bakıldı ki,vay maşallah.Ayna mahruti hakikaten mefta.Neyse ikinci bir yedek parça amaçlı Unimog kadavrası var da oradan söküldü difeansiyel buna aktarıldı.Bu da böyle bir anımızdır .
quote:
Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari
Peki size bir soru da benden (özellikle TSMC'ye)
Bunların mucidi kimdir?
Amerikada yaşayan eski bir Rallici Türk
Aynen öyle, Murat Okçuoğlu boğaziçi üniversitesi makina mühendisliği mezunu bir abimiz.
quote:
Orjinalden alıntı: TSMC
quote:
Peki size bir soru da benden (özellikle TSMC'ye)
Bunların mucidi kimdir?
Amerikada yaşayan eski bir Rallici Türk
O adam benim bir akrabamın komşusu imiş. Zaten bana o dedi. Helal olsun ! Gerçekten çok akıllıymış.
Araçların şaseleri arasın da ne farklılıklar var, kupa dediğimiz şey ne oluyor? Mesela Discovery I ile 3 arasın da, Mercedes G ile GL arasında şase olarak ne tarz farklıklar var?
Buyrun bakalım; Bu aracın markası nedir peki?
Kolay gelsin,süreniz 1 yıl
Dostum off-road'dan off-war'a mı geçtik.
Şimdi biri çıkıpta savaş uçağı koysa ne deriz
quote:
Araçların şaseleri arasın da ne farklılıklar var, kupa dediğimiz şey ne oluyor? Mesela Discovery I ile 3 arasın da, Mercedes G ile GL arasında şase olarak ne tarz farklıklar var?
G ile GL'nin karşılaştırmalarına henüz rastlamadım fakat G'den esinlenerek ML ile G arasında bir araç yapıldığı bilinen bir gerçektir. Discovery meselesi ise,Disco 1'de şase varken Disco 3'te şase yoktur.
Şase'den anlatmak istediğiniz nedir, şase var şase yok ne manaya geliyor?
quote:
Orjinalden alıntı: RqJnr
quote:
G ile GL'nin karşılaştırmalarına henüz rastlamadım fakat G'den esinlenerek ML ile G arasında bir araç yapıldığı bilinen bir gerçektir. Discovery meselesi ise,Disco 1'de şase varken Disco 3'te şase yoktur.
quote:
Şase'den anlatmak istediğiniz nedir, şase var şase yok ne manaya geliyor?
Hocam 3. nesil Disco'da,iki nesildir kullanılan şase kaporta ile birleştirilmiş ve ortaya yekpare kupa+şase şeklinde garip bir şey çıkmıştır.Sitesinde o kadar daha iyidir daha performanslıdır diye anlatmasına rağmen,eski her zaman iyidir off-road açısından.Biz yine şasemizle arazi vitesimizle devam edelim yolumuza.
Madem üçüncü sorumuz zor geldi,yeni bir soru verelim öyleyse;
Sol alt köşede motora nazaran daha temiz olan parça nedir?
Bu arada deminki aracın markası Volvo idi.Niva gibi bu da ordu temelli bir araçtır.
bir soru sorabilirmiyim.???
sizce helezonlu (yaylı sistem) mi yoksa makaslı sistemmi arazide daha başarılı?? neden???
Arkadaşlar üzerinize afiyet biraz üşüttüm,o yüzden bu gece mesaiyi erken bitirmek zorundayım.Herkese iyi akşamlar
İyi akşamlar geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin inşaallah
quote:
Orjinalden alıntı: RqJnr
Arkadaşlar üzerinize afiyet biraz üşüttüm,o yüzden bu gece mesaiyi erken bitirmek zorundayım.Herkese iyi akşamlar