Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
215.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gt-40

DOSTLARIM YUKARIDAKİ FORUMLARI YAKLAŞIK 4 SAATTEN BERİ MACERA FİLMİ SEYREDER GİBİ OKUYORUM.ÖZELLİKLE RqJnr arkadaşımız(yahu nıkın çok zor)ve ebu zer gıfarı dostumuz çok başarılılar.ELLERİNE YÜREKLERİNE SAĞLIK,SAYENİZDE İÇİMİZDEKİ ASLANI UYANDIRDINIZ VE OFF-ROAD ŞEVKİMİZİ ALEVLENDİRDİNİZ.TEKRAR TEKRAR VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM KENDİ ADIMA.OFF-ROAD HAKKINDA PEK BİLGİMİZ OLMASADA SİZLERİ UZAKTAN TAKİP ETMEK ÇOK HAZ VERİCİ.ARADA SIRADA SORULARIMIZA YANIT VERİRSENİZ MEMNUN OLACAĞIMI BİZZAT BİLDİRİRİM.BAŞARILARINIZIN VE PAYLAŞIMLARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.TAKİPE DEVAM DOSTLAR İYİ GİDİYORSUNUZ.
    UNUTMADAN HANGİ BABA SİZİN--(UNIMOG)--KAPALI KASA İSE SANKİ GÖRMÜŞLÜĞÜM VAR.ÇOK GÜZEL OLMUŞ ALLAH KAZALARDAN KORUSUN...
    quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Off-road konumuzu da bayağı boşladık bu arada.Nasıl etsek de rağbet yaratsak şu olaya bilmem ki.

Hocam iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
    Elimden geldiğince ne sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışacağımı bilmenizi isterim.
    Bu arada;
    http://forum.donanimhaber.com/m_12087737/tm.htm konusunda araçlarımızı görebilirsiniz.Belki o zaman daha iyi tazelersiniz hafızanızı.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım

/>

ÇORBADA BİZİMDE TUZUMUZ BULUNSUN İSTEDİM

Resimler için çok teşekkürler,bu arada bir üstteki mesajınızda sorduğunuz şanzıman hakkında malumatım olmadığından cevap veremedim.Kusura bakmayın.

• merhaba millet ben geri döndüm.Konu bayağı ilerlemiş çok şey kaçırmışım.Takip etmeye çalışacağım
    tekrar.

EDİT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganehb -- 10 Mart 2007; 23:21:33 >
  • waaaaaaay çok güzel resimler doğrusu....
    [ Göksoy ] alıntı yapmak içinn post yazdığın bölümün üzerinde seçenekler var orda alıntı diye bir yer var oraya tıklayıp yazacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magdeniz -- 11 Mart 2007; 0:43:37 >

• geldim yiğenim
  • Herkeze selamlar yaklaşık forumunuzu 2 günden beri'dir okuyorum. Bilgilerinize ve emeğinize çok teşekkür ederim. jeep ler konusunda epey bilgi sahibi oldum. Bilhassa RGJNR arkadaşımız bu konularda çok yorulmuşa benziyor. emeğine yüreğine sağlık ha bu arada foruma yeni üye oldum:
    hepinize saygılar. ATEK.
  • Forum sayfasında deneme
  • DENEME
  • quote:

Orjinalden alıntı: atek

Herkeze selamlar yaklaşık forumunuzu 2 günden beri'dir okuyorum. Bilgilerinize ve emeğinize çok teşekkür ederim. jeep ler konusunda epey bilgi sahibi oldum. Bilhassa RGJNR arkadaşımız bu konularda çok yorulmuşa benziyor. emeğine yüreğine sağlık ha bu arada foruma yeni üye oldum:
    hepinize saygılar. ATEK.

Hoşgeldiniz.
  • RqJnr dostum çok zevklisiniz iki araçta pardon tankta sizinmi.?yanlız üstünde gtt eksik(geri tepmesiz top)belki unutmuşsunuzdur diye parantezledim..nedir bunlar böyle unımog'u tanıdımda diğer mekine pek bilindik bişey değil veya biz geri kalmışızçok güzel ALLAH yollarınızı açık etsin tüm otomobil tutkunlarını ve bütün yolda seyahat edenleri korusun.çok beğendim tekrar tekrar söylüyorum.gözümüz üstünüzde konuları takip edeceğiz.başarılar.............
  • slm lar ben CJ-5 jeep ler hakkında genel teknik bilgi almak istiyorum... Artıları+ ve eksileri- nelerdir.....Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdi den teşekkür ederim....
  • quote:

RqJnr dostum çok zevklisiniz iki araçta pardon tankta sizinmi.?yanlız üstünde gtt eksik(geri tepmesiz top)belki unutmuşsunuzdur diye parantezledim..nedir bunlar böyle unımog'u tanıdımda diğer mekine pek bilindik bişey değil veya biz geri kalmışız çok güzel ALLAH yollarınızı açık etsin tüm otomobil tutkunlarını ve bütün yolda seyahat edenleri korusun.çok beğendim tekrar tekrar söylüyorum.gözümüz üstünüzde konuları takip edeceğiz.başarılar.............

Evet hocam araçlar bizim.Ayrıca çok teşekkür ederim bütün yazdıklarınız için.

slm lar ben CJ-5 jeep ler hakkında genel teknik bilgi almak istiyorum... Artıları+ ve eksileri- nelerdir.....Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdi den teşekkür ederim....

Hocam evvela Cj-5'ten ziyade CJ serisinin en büyük problemi arıza konusudur.Hemen hemen her aksamdan her parçadan arıza çıkartma potansiyeli çok yüksek araçlardır.Gerek gezilerde,gerekse yarışlarda en çok problem yaşayanın CJler olduğunu görebilirsiniz.
    Artısı ise,her Jeep aracı gibi,özellikle kayalık arazilerde yüksek performans sergilemesidir.
    Bir negatif yanı ise yakıt sarfiyatıdır.Rakamsal bir bilgi şu an için veremem ama çoğu kullanıcısını LPG sistemine yönelttiği bilinen bir gerçek.

• quote:

quote:

Hocam evvela Cj-5'ten ziyade CJ serisinin en büyük problemi arıza konusudur.Hemen hemen her aksamdan her parçadan arıza çıkartma potansiyeli çok yüksek araçlardır.Gerek gezilerde,gerekse yarışlarda en çok problem yaşayanın CJler olduğunu görebilirsiniz.
    Artısı ise,her Jeep aracı gibi,özellikle kayalık arazilerde yüksek performans sergilemesidir.
    Bir negatif yanı ise yakıt sarfiyatıdır.Rakamsal bir bilgi şu an için veremem ama çoğu kullanıcısını LPG sistemine yönelttiği bilinen bir gerçek.

peki en çok nerelerde nasıl arıza çıkarttığını detaylı olmasa da yüzeysel olarak açıklarsan çok sevinirim .......

• dostum sabri oran hocamızın uçan lada nivası satılık.google'ye ismini yaz görürsün.oda sakatlığından dolayı off-road'a veda etmiş ve aracını satıyordu.bir araştır derim alabileceğin bir araç kaçırma derim,ama yinede üstadlara bi danışhemde tam bir off road aracı herşeyiyle hazır bir araç.ama fiyat için mail çekmen lazım.
  • RqJnr hocam tavsiyem için sen nedersin mantıklı değilmi?sabri oran üstadımızın aracı ....çok sıkı bir araç yapmış full off-road aracı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: magdeniz

quote:

quote:

peki en çok nerelerde nasıl arıza çıkarttığını detaylı olmasa da yüzeysel olarak açıklarsan çok sevinirim .......

O zaman bizzat şahit olduklarımı anlatayım;
    -Debriyaj=Berbat bir parkurda debriyaj ayırmamaya başladı,Cj-6 da olduğu yerde kalakaldı öyle.
    -Elektrik aksam=Bir çok yerde olabiliyor
    -Karbüratör=Özellikle ıslak parkurlarda
    -Aks=En son şahit olduğum buydu,mil başları nasıl olduysa yamulmuş,3 lastik birden yalpa yapıyordu önümdeki CJ'de.

Gerçi bunlar ufak bir oranda olsa sahiplerinin çoğunlukla aracın sınırlarını zorlamasıyla oluşan problemler.CJ'de arızaya meyilli olduğundan hemen cereyan ediyor sorun.
    Ama şöyle bir iyi yanı var benim gözlemlediğim,ne kadar CJ sahibi varsa artık araçlarının kronik sayılabilecek sorunlarını ezberleyip,problem meydana geldiğinde araçlarında bulundurduğu gerekli alet-parçalarla hemen müdahalede bulunabiliyorlar.

CJ'nin bir üst mesajda değinmeyi unuttuğum bir eksisi ise TJ'e göre daha az stabil olmasıdır.Laf arasında benim Jeep altındaki tercih sıralamam;
    Cherokee>TJ>CJ>Liberty>G. Cherokee şeklindedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: gt-40

RqJnr hocam tavsiyem için sen nedersin mantıklı değilmi?sabri oran üstadımızın aracı ....çok sıkı bir araç yapmış full off-road aracı.

Doğrudur hocam,zaten fabrika çıkışı olsa dahi her harükarda;
    Niva>değil CJ bütün Jeep modelleri.
    En nihayetinde;
    "Built for Siberia,not for Suburbia".
  • Herkeze selamlar yeni suzuki grand vitara diesel 1.9 nasıl bir jeep bilen yada kullanan varmı bilgisini paylaşırsa memnun olurum. Şimdiden sağolun.

• quote:

-Debriyaj=Berbat bir parkurda debriyaj ayırmamaya başladı,Cj-6 da olduğu yerde kalakaldı öyle.
    -Aks=En son şahit olduğum buydu,mil başları nasıl olduysa yamulmuş,3 lastik birden yalpa yapıyordu önümdeki CJ'de.

Gerçi bunlar ufak bir oranda olsa sahiplerinin çoğunlukla aracın sınırlarını zorlamasıyla oluşan problemler.CJ'de arızaya meyilli olduğundan hemen cereyan ediyor sorun.
    Ama şöyle bir iyi yanı var benim gözlemlediğim,ne kadar CJ sahibi varsa artık araçlarının kronik sayılabilecek sorunlarını ezberleyip,problem meydana geldiğinde araçlarında bulundurduğu gerekli alet-parçalarla hemen müdahalede bulunabiliyorlar.

CJ'nin bir üst mesajda değinmeyi unuttuğum bir eksisi ise TJ'e göre daha az stabil olmasıdır.Laf arasında benim Jeep altındaki tercih sıralamam;

İlgin alakan için saol gerekli bilgileri şimdilik aldım inşallah başka sorularım da olur.... senin gibi üstad lar lazım böle forumlara

• quote:

Orjinalden alıntı: magdeniz

quote:

İlgin alakan için saol gerekli bilgileri şimdilik aldım inşallah başka sorularım da olur.... senin gibi üstad lar lazım böle forumlara

Estağfurullah,rica ederim.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.