Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
215.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari

Evet arkadaşlar yaklaşık 1 aylık ayrılıktan sonra tekrar aranızdayım

hoşgeldin
  • arkadaslar herkese selamlar
    you tube de bi video vardı range rover ve fiat panda 4x4 test ediyolardı
    aklıma takılan rr nin gittigi yerden panda da biraz zorlanıyo gibi gözüksde ilerliyebilyordu yani bu iki aracın arsında teknik bazı farklılıklar var nasıl oluyoda böyle bi sonuç çıkıyor anlamadım yani panda da rr kadar iş görürmü?
    sanıyorum panda viscous coupling rr ise transfer case sisitemi kullanıyor
    siden ricam bu videoyu izledikten sonra bi yorum yapabilmeniz
    çok tesekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari

Evet arkadaşlar yaklaşık 1 aylık ayrılıktan sonra tekrar aranızdayım

Hocam nerelerdesin,gözlerimiz yollarda kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: werus

arkadaslar herkese selamlar
    you tube de bi video vardı range rover ve fiat panda 4x4 test ediyolardı
    aklıma takılan rr nin gittigi yerden panda da biraz zorlanıyo gibi gözüksde ilerliyebilyordu yani bu iki aracın arsında teknik bazı farklılıklar var nasıl oluyoda böyle bi sonuç çıkıyor anlamadım yani panda da rr kadar iş görürmü?
    sanıyorum panda viscous coupling rr ise transfer case sisitemi kullanıyor
    siden ricam bu videoyu izledikten sonra bi yorum yapabilmeniz
    çok tesekkürler...

Videoyu izledim.Yorumum,o parkurdan önden çekişli focus ile rahat bir şekilde geçebileceğim şeklindedir.
    Velhasıl-ı kelam,eğer gerçekten 4x4'ü test etmek isteniyorsa hafif de olsa adam akıllı bir parkura sokup araçların artılarını-eksilerini orada değerlendirmeleri daha mantıklı olacakatır kanaatimce.

• Daha önce belirttiğim gibi,motorun gücü yeterli.Tek eksiklik,benzinli olmasından dolayı motorun ürettiği düşük Tork miktarı olacaktır.Bu da size asfaltta ara hızlanmalarda yetersizlik,arazide ise ağır devirde ilerleme gerektiren şartlarda arazi tarafından mukavemet olarak geri dönecektir.
    Tabii "asfaltta bir 4x4'e uygun süratlerde seyir edeceğim,arazide ise çok ağır şartlara girmeyeceğim" derseniz bu araç size yeterli imkanları sağlayacaktır.

Saygılar.

Sevgili RqJnr benimle uğraştığınız için önce size teşekkür ederim.
    Peki son tahlilde sizce Discovery 2.0 Mpi'mi yoksa Grand Vitara 2.0 düz vites mi? Bir de Discovery 2.0 Mpi ile ilgili kulağınıza gelen hiç bir müzmin sorunu varmı?
    Teşekkür ederim.
    Teşekkür e
  • you tube da audi allroad quattro videosunu arattırın 4 5 aracın karda tırmanış testi vardı araclardan biri sizin methettiğiniz nissan patrol dü
    bu 4 wd diye üstün gördüğünüz arac bırak allroad quattro yu x 5 e bile rakip olamaz hani sizin ÜSTÜN 4 WD SİSTEMİNİZ...................
    madaem 4 wd araclar sizi agır arazi kosulları ve derin karda üstün kılacaktı burada sizin degiminizle kıçıkrık audi ye geçiliyor...........
    volvo xc 70 haldex sistemli bu bile SİZİN 4 WD PATROL ünüze kafa tutuyor..........
    HANİ 4 WD ÜSTÜNDÜR ANLAYIŞI BURADA DA BASARISINI GÖSTERSEY Dİ YA
    bide arazi tasıtı nedir konusuna gelmek istiyorum
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ NE ARAC GİRİS MEVZUATINA Bİ GÖZ ATMANIZI HEPİNİZDEN TALEP EDİYORUM...
    4 WD DİYE Bİ SINIF YOKTUR.....SUV SINIFI ESASTIR.
    BURADAKİ MADDELERİN 4 VEYA 5 TANESİNİ YERİNE GETİREN HER ARAC ARAZİ TASITI DİYE TANIMLANIR.....
    LÜTEN ISRARLA 4 WD FARKLI Bİ KATEGORİDEDİR DEMEYİN

YANİ İLLA ARZİ ARCI DİYE KAMYONLA VEYA 70 MODEL DÖKÜNTÜ ARZİ ARACLARIYLA MI İSTANBUL DA BOY GÖSTERECGİZ.

SİZİN BAHSETTİĞNİZ SUV LARA RUHSATTA NE YAZDIRACAGIZ
    EGER SEHİRDE KAMYONDAN BOZMA ARCLA GEZECEKSEK EYVALLAH O NA SÖZÜM YOK
    HERKESE SELAMLAR............................
    ............................
    ........................

• quote:

Orjinalden alıntı: werus

you tube da audi allroad quattro videosunu arattırın 4 5 aracın karda tırmanış testi vardı araclardan biri sizin methettiğiniz nissan patrol dü
    bu 4 wd diye üstün gördüğünüz arac bırak allroad quattro yu x 5 e bile rakip olamaz hani sizin ÜSTÜN 4 WD SİSTEMİNİZ...................
    madaem 4 wd araclar sizi agır arazi kosulları ve derin karda üstün kılacaktı burada sizin degiminizle kıçıkrık audi ye geçiliyor...........
    volvo xc 70 haldex sistemli bu bile SİZİN 4 WD PATROL ünüze kafa tutuyor..........
    HANİ 4 WD ÜSTÜNDÜR ANLAYIŞI BURADA DA BASARISINI GÖSTERSEY Dİ YA
    bide arazi tasıtı nedir konusuna gelmek istiyorum
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ NE ARAC GİRİS MEVZUATINA Bİ GÖZ ATMANIZI HEPİNİZDEN TALEP EDİYORUM...
    4 WD DİYE Bİ SINIF YOKTUR.....SUV SINIFI ESASTIR.
    BURADAKİ MADDELERİN 4 VEYA 5 TANESİNİ YERİNE GETİREN HER ARAC ARAZİ TASITI DİYE TANIMLANIR.....
    LÜTEN ISRARLA 4 WD FARKLI Bİ KATEGORİDEDİR DEMEYİN

YANİ İLLA ARZİ ARCI DİYE KAMYONLA VEYA 70 MODEL DÖKÜNTÜ ARZİ ARACLARIYLA MI İSTANBUL DA BOY GÖSTERECGİZ.

SİZİN BAHSETTİĞNİZ SUV LARA RUHSATTA NE YAZDIRACAGIZ
    EGER SEHİRDE KAMYONDAN BOZMA ARCLA GEZECEKSEK EYVALLAH O NA SÖZÜM YOK
    HERKESE SELAMLAR............................
    ............................
    ........................

4WD konusunda gram bilginiz olmadığı aşikar.
    Yazdığınız her kelimeye cevabım var ama konuyu takip eden arkadaşlara karşı görgüsüzlük olacağından yazmamayı tercih ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 6 Mart 2007; 17:52:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Göksoy

Daha önce belirttiğim gibi,motorun gücü yeterli.Tek eksiklik,benzinli olmasından dolayı motorun ürettiği düşük Tork miktarı olacaktır.Bu da size asfaltta ara hızlanmalarda yetersizlik,arazide ise ağır devirde ilerleme gerektiren şartlarda arazi tarafından mukavemet olarak geri dönecektir.
    Tabii "asfaltta bir 4x4'e uygun süratlerde seyir edeceğim,arazide ise çok ağır şartlara girmeyeceğim" derseniz bu araç size yeterli imkanları sağlayacaktır.

Saygılar.

Sevgili RqJnr benimle uğraştığınız için önce size teşekkür ederim.
    Peki son tahlilde sizce Discovery 2.0 Mpi'mi yoksa Grand Vitara 2.0 düz vites mi? Bir de Discovery 2.0 Mpi ile ilgili kulağınıza gelen hiç bir müzmin sorunu varmı?
    Teşekkür ederim.
    Teşekkür e

Hocam estağfurullah,uğraşmak ne demek?
    Şahsen Discovery 2.0 MPI'a ne denk geldim,ne tecrübe ettim.O yüzden 2000cc benzinli LR motoru nedir ne değildir bilemiyorum.Fakat arazi için her ne olursa olsun Disco>Vitara'dır.Yine başta söylediğim gibi daha önce karşılaşmadığımdan Disco 2.0 MPI ile ilgili bir şikayet/övgüye de rastlamadım.
    Disco'yu alırsanız fabrika çıkışı olsa bile iyi nitelikte arazilere girebilirsiniz.Vitara ise biraz daha farklı bir klasmandadır arazi konusunda.Vitara'dan ziyade Suzuki,sürat-off road karışımı bir hizmet sunmaktadır kullanıcısına.Bu yüzden de toprak ve kum pistlerde yapılan off-road kulüp yarışlarında talep ağırlıklı olarak Suzukiler'edir.Bu yüzden biraz da sizin kullanım şartlarınız bu iki araç arasındaki tercihinizi yapmanızı sağlayacaktır.

Saygılar.

• 4wd ve Awd bilgisi yetersiz bu forumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

4wd ve Awd bilgisi yetersiz bu forumda

AWD değil de,madem yetersiz buluyorsunuz 4WD bilgisini,buyrun paylaşın biz de öğrenelim bilmediğimizi-bildiğinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 6 Mart 2007; 19:57:36 >
  • Sevgili RqJnr verdiğiniz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Size bütün bu soruları şunun için soruyorum; çok afedersiniz ben Gökçeada (İmroz) da dağın başında yani normal yolu olmayan bir bölgede (kışın yol kapanıyor, çamur oluyor iri kaya gibi taşlar var yani tam manasıyla "off-road" bir yol oluyor) ayrıca biraz fotoğraf merakımız olduğu için dağ tepe her kesin gidemeyeceği yerlere gitmek de dahil, yani ben Feneryolu'ndaki evimden Kadıköy'deki işime gitmek için 4x4 almak hevesinde değilim ama bütün bunların yanında eşim bu araçla bilhassa Kadıköy yakasının trafiğinde bütün gün dolaşmak zorunda. Çünkü biz iki araç alabilecek kadar zengin değiliz. Tekrar çok teşekkür ederim.
  • Sevgili RqJnr verdiğiniz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Size bütün bu soruları şunun için soruyorum; çok afedersiniz ben Gökçeada (İmroz) da dağın başında yani normal yolu olmayan bir bölgede (kışın yol kapanıyor, çamur oluyor iri kaya gibi taşlar var yani tam manasıyla "off-road" bir yol oluyor) ayrıca biraz fotoğraf merakımız olduğu için dağ tepe her kesin gidemeyeceği yerlere gitmek de dahil, yani ben Feneryolu'ndaki evimden Kadıköy'deki işime gitmek için 4x4 almak hevesinde değilim ama bütün bunların yanında eşim bu araçla bilhassa Kadıköy yakasının trafiğinde bütün gün dolaşmak zorunda. Çünkü biz iki araç alabilecek kadar zengin değiliz. Tekrar çok teşekkür ederim.

Çok özür dilerim, yukarıdaki mesajı eksik yazmışım o Gökçeada daki bölgede bir kır evi yapıyorum, bütün derdim her türlü şartta o eve ulaşabilmek.

• quote:

Sevgili RqJnr verdiğiniz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Size bütün bu soruları şunun için soruyorum; çok afedersiniz ben Gökçeada (İmroz) da dağın başında yani normal yolu olmayan bir bölgede (kışın yol kapanıyor, çamur oluyor iri kaya gibi taşlar var yani tam manasıyla "off-road" bir yol oluyor) ayrıca biraz fotoğraf merakımız olduğu için dağ tepe her kesin gidemeyeceği yerlere gitmek de dahil, yani ben Feneryolu'ndaki evimden Kadıköy'deki işime gitmek için 4x4 almak hevesinde değilim ama bütün bunların yanında eşim bu araçla bilhassa Kadıköy yakasının trafiğinde bütün gün dolaşmak zorunda. Çünkü biz iki araç alabilecek kadar zengin değiliz. Tekrar çok teşekkür ederim.

Çok özür dilerim, yukarıdaki mesajı eksik yazmışım o Gökçeada daki bölgede bir kır evi yapıyorum, bütün derdim her türlü şartta o eve ulaşabilmek.

Anladım hocam,ben şahsen Disco'yu tercih etmenizi öneririm.

• Merhaba RqJnr bir gün tanışırsak size fotoğrafda olsun bahsettiğim yerleri gösteririm.
  • quote:

Merhaba RqJnr bir gün tanışırsak size fotoğrafda olsun bahsettiğim yerleri gösteririm.

Memnuniyet duyarım.
  • Teşekkür ederim sevgili RqJnr
  • quote:

Teşekkür ederim sevgili RqJnr

Rica ederim.
  • Kusura bakmayın acemiliğimden bu alıntı yapma meselesini beceremiyorum, birde serde bilgisayar özürlülük var
  • Estağfurullah hocam,amaç anlaşmak değil mi?Amacımıza ulaşabildikten sonra,ne şekilde olduğunun ne önemi var.
  • Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.