Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • damatlığını armaniden al, "benim yıllardır almak istediğim ve giymek istediğim damatlık bu " de.
    ayakkabını da armaniden al, 4 bin lira kitlesinler bi onlara.

saat olarakta ulysse nardin iste. 10 bin liralık bişeyler aldır fazla acımasız olma.

çok yakın bi arkadaşımın başına geldi biliyorum, sadece gelinliğe 9 bin lira ödedi. aynı fikri ona verdim 13 bin liralık tag heuer grand carrera caliber 17 saat istedi. sonuç olarak aldılar ama kavga kıyamet, kız kafayı yedi ama bazı şeyleri idrak etti
  • Kusura bakmayın ama çocukluğundan beri gelinlik giyme hayalleri olan kızların nasıl bir kafayla yaşadıklarını anlayamıyorum. Yani insanın kariyer hedefi olur, farklı hobileri falan olur kendini ona adar ama kendini gelin olmaya endekslemeyi anlayamıyorum. Önemli olan o gelinliği giymek değil, o gün bitip gelinliği üzerinden çıkarttıktan sonra evliliğindeki güzellikler ve evliliği düzgün adımlarla yürütmek değil midir? Yoksa giydin gelinliği evlendin 1 sene sonra ayrıldın bu muydu çocukluk hayalin derler insana. Evlendikten 1 ay sonra ayrılan arkadaşım oldu. Hemde 8 senelik bir ilişkiden sonra evlenmişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

damatlığını armaniden al, "benim yıllardır almak istediğim ve giymek istediğim damatlık bu " de.

saat olarakta ulysse nardin iste. 10 bin liralık bişeyler aldır fazla acımasız olma.

çok yakın bi arkadaşımın başına geldi biliyorum, sadece gelinliğe 9 bin lira ödedi. aynı fikri ona verdim 13 bin liralık tag heuer grand carrera caliber 17 saat istedi. sonuç olarak aldılar ama kavga kıyamet, kız kafayı yedi ama bazı şeyleri idrak etti

hocam kısasa kısas şimdi yapmazsan ilerde başına yaparlar unutma :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Normal bunlar ya. Kaç kızla tanıştım daha bu yaştan evlilik hayalleriyle büyümüş, gelinliği hazır, düğünü yapacağı yer bile hazır. Biz erkekler pek önemsemesek de kızlar bu olaylara çok önem veriyorlar.
    Bir kere evleniyorsun zaten. Eminim ki bütün kızlar şaşalı bir düğün ister ne kadar zıttını söylese de!
    Düğünün tadını çıkarmak en güzeli olur.

şu 1 kere evleneceksiniz lafının sürekli söyleniyor olması artık yanlış anlaşılmaya neden oluyo. burda kimse: "kız 10TL lık bez parçasıyla düğüne çıksın" demiyo zaten. burda asıl mevzu kızın: "ben ne dersem o olacak" deyip, bir gelinliğe 4bin gibi bi rakam ödetmesi. gelinlik 4bin falan etmez, alayı kandırmaca-düdükleme. zaten bu ülkede mesele düğün olunca fiyatlar bi anda 3 katına çıkıyo.

• Arkadaş şu an evlenemem bir sevgilm bile yok ama bırak evlenirken beni o kadar darda sokacak insanı, çıkarken bile her şeyi bana ödetiyorsa anında ayrılırım. Kusura bakma dostum ama o seni sevmiyor olabilir her şeyi sana ödetiyorsa. Bu evlilik yukarıdaki arkadasın da belirttiği gibi fazla uzun sürmezsürmesi için sabrın olması lazım . Evlilikte de başına felaketler açıp çocuk gibi her şeyi satın al(dır)mak isteyebilir. Biraz fazla da masraf yapmışsın ya neyse. Ömür boyu Mutluluklar dilerim.

Not : Kimdi troll gibi görünmek istemem, Eleştirime aldırma,kusura bakma seviyorsanız birbirinizi elbette evleneceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affirmative!! -- 8 Temmuz 2013; 15:13:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz hemen her şeyimizi ortak aldık,tabi bütçemize göre. Bir kere evleniyorum diye kantarın topuzunu da kaçırmamak lazım.
  • benim de aynı şeyler başıma geldi attım nişanı benim cebimi düşünmeyen kızdan bana karı olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

damatlığını armaniden al, "benim yıllardır almak istediğim ve giymek istediğim damatlık bu " de.

vay arkadaş :D ona patronun kim olduğunu.. :D
  • babasınla konuş meseleyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

sen cimri değilsin, nişanlında sorun yok fiyatlar ise piyasa fiyatları seviyesinde hepsi normal..
    biz kız kardeşimi vlendireceğiz biz kız tarafı oldugumuz halde nerden baksan 20 bin tl harcadık hala da bitmedi eksikler burdan yak bide..

• Bu daha başlangıcı sen yarın evlenince ozaman parmağında oynatcak seni
  • quote:

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Senin o harcadığın paraya ben komple evimi duzdum evlendim ve balayina gittim. Yoktu paramiz ailem hiç destek olamadı. Eşim ne yapabilirsek fazlası olmasın dedi. Gelinliği kiraladı ayakkabılarını isportadan aldı. Düğün yerine nikah kabul etti. Borcsuz evlendik. Birbuçuk sene önceydi bunlar. Şimdi ikimizde çalışıyoruz. Birikim yapıyoruz kısmet olursa iki aya çocuğumuz olacak. Ha bu arada ben eşime ne hakediyorsa yaptım. Borcsuz evlendigimiz için durumumuz çok şükür iyi. O zaman belki istediğimiz herşey olmadı ama şimdi hayatımızı yaşıyoruz ve hiç pişman olmadık. Çünkü maddi manevi kenetlenerek evlendik. Size tavsiyem sizden çok şey isteyen banane ben birkere evleniyorum herşeyin en iyisi olacak diyen insanlardan uzak durun. Anlayissiz insanla ve ailesiyle ömür geçmez. Eşiniz yumuşak huylu ve anlayışlı olmazsa erken ölürsunuz.

• BEN VE EŞİM ÖĞRETMEN kına elbisesini bi arkadaşından buldu
    gelinlik kiraladık
    ayakkabıları kız kardeşinin 2 ayakkabısını kullandı sadece düğün günü için salonda giymeye ayakkabı aldı
    insan biraz düşünceli olması lazım deli gibi çalışırız
    paranın hakimiyei bende dir
    ama eşimde savurtkan biri değil ikimizde bütün harcamaları çıktıktan sonra cebimize 200 tl alırız
    geri kalan hooop yatırım
    biraz insan düşünceli olması gerek
    Allah yardımcın olsun
  • normal kardeşim , sen bakma burdakilere çoğu öğrenci . Evlenirken özenir ister.He tutumlu olabilirmiş ama genç kız işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind
    Birinin sana açtığı masraf ile sevip sevmemesini nasıl ölçebilirsin. 5000 tllik gelinlik alsan az seviyor, 2000 tllik alsan çok mu seviyor olacak.

Çok rahat ölçülür....

Kız adamın ne kadar kazandığını mali durumunun ne olduğunu mutlaka bilir....
    Bunu bilmesine rağmen adamın maddi imkanlarının üzerinde harcamalar talep etmekte ve bunlar için ısrar etmekteyse bu hatun tamemen kendi zevk ve keyfini düşünüp etrafındaki arkadaşlarına akrabalarına hava civa yapmak için damat üzerinden nemalanan statüdedir..

Adamın eti-budu belli... Sen kalkıp her ürünün üst segmentten talep edersen bu adam da bi yerde patlayacaktır...
    Hatun milletinin aklına gelmeyen konu , düğün dernek işinde borca batırdıkları adam ile bi ömür o borcu beraber ödeyecekleridir.... ???
    Düğün günü " Aaaaaa ne güzel gelinlik 6 Bine almışlar , Ayakkabıları özel yapılmış 500 TL ye almışlar " diyen millet , bir sene sonra " Yazık yaaaa...!!! Ne güzel düğünleri vardı şimdi hergün kavga ediyorlarmış borç harç yüzünden düzenleri bozulmuş " diye arkasından konuşacaktır...

Sen damat olarak imkanın varsa imkanların dahilinde harcama yapacaksın , O da gelin olarak senin totonun değilini bilip o çapta harcama yapacak...

Heee bi de açık açık herşeyi anlatacaksın kıza.... Seni Koç'un torunu zannetmeyecek ya da öyle bir intiba vermeyeceksin... Çapını çevreni bilecek ki kız ona göre davransın....

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcaytc

quote:

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira

Senin o harcadığın paraya ben komple evimi duzdum evlendim ve balayina gittim. Yoktu paramiz ailem hiç destek olamadı. Eşim ne yapabilirsek fazlası olmasın dedi. Gelinliği kiraladı ayakkabılarını isportadan aldı. Düğün yerine nikah kabul etti. Borcsuz evlendik. Birbuçuk sene önceydi bunlar. Şimdi ikimizde çalışıyoruz. Birikim yapıyoruz kısmet olursa iki aya çocuğumuz olacak. Ha bu arada ben eşime ne hakediyorsa yaptım. Borcsuz evlendigimiz için durumumuz çok şükür iyi. O zaman belki istediğimiz herşey olmadı ama şimdi hayatımızı yaşıyoruz ve hiç pişman olmadık. Çünkü maddi manevi kenetlenerek evlendik. Size tavsiyem sizden çok şey isteyen banane ben birkere evleniyorum herşeyin en iyisi olacak diyen insanlardan uzak durun. Anlayissiz insanla ve ailesiyle ömür geçmez. Eşiniz yumuşak huylu ve anlayışlı olmazsa erken ölürsunuz.

Hocam insanın başına böyle düşünceli insanlar kolay kolay çıkmaz. Ne diyelim helal olsun ikinize de borçsuz bir şekilde kapatmışsınız olayı. Ve de önemli olan manevi kitlenme.

• Yanliş hayata giriyorsun sen cimriysen nışanlı cimri olmanın tavsiye derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam memur halinizle sizi bu kadar zorluyorsa bu kiz, ben sonunu hayir gormuyorum bu isin.

Kiz calisiyor mu?

• Nışanlın çalışıyormu eğer çalışımyorsa senden paran isteyebilir normal durum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.