Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Bana göre düğün gereksiz bir şey.Kuru nikah yeter de artar bile.

Zamanında düğünlere çok gittiğim için soğudum artık.

Nişan yapılabilir de kına gecelerini hiç sevmiyorum.Millet kudurmuş
    gibi göbek atıp duruyor.Nişanda ne kadar ağırbaşlı dediğin kına gecesi
    kendini dağıtıyor.

+1
    Ulan bi bok olduğu da yok iki tane ankaranın bağları vırt zırt çalıp pasta kesiyorlar ortadada millet salak salak oynuyor yapmayana da gavur gibi bakılıyor nedense

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar her istediğini almasına izin verme ileride başın ağrır benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 8 Temmuz 2013; 20:24:57 >
  • 10 bin salona vermen şaşırtmış liselileri ulan 10 bin ne ki salon için 10 bine istediğim salon olsa yoldan bi kız bulur yarın evlenirim, 10 bin iyi fiyat bütün yemekler müzik vs salon içindeyse tabi
  • İnsan neden sevdiği insanı zorlamak isterki bunun adı sadece bencilliktir bana kalırsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

Nişanı kız tarafı yapar. Sen niye ona da para veriyorsun ki ?

nişanı kız tarafı yapıyor elbisesini ayakkabısını, yiyeceği baklavayı sen alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

quote:

nişanı kız tarafı yapıyor elbisesini ayakkabısını, yiyeceği baklavayı sen alıyorsun

Almayacaksın hocam öyle şey mi olur. Nişanla alakalı hiçbir şeye elini sürmemen gereklidir. Karşı tarafta suç hangi yüzle o kadar örf adete karşı çıkıp nişan elbisesini cartını curtunu sana ödetmişler gerçekten ayıp.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Godolphin

Sizin boşanmanız yakın kardeş kusura bakma CSB değilse..

kardeşim csb nedir bilmiyorum ama gerçekleri söylüyorum

cool story bro en azından bi yükün kalkmış oldu
  • Şimdi millet niye AMD al diyor daha iyi anladım
  • quote:

quote:

quote:

Almayacaksın hocam öyle şey mi olur. Nişanla alakalı hiçbir şeye elini sürmemen gereklidir. Karşı tarafta suç hangi yüzle o kadar örf adete karşı çıkıp nişan elbisesini cartını curtunu sana ödetmişler gerçekten ayıp.

Sende abartma istersen dostum. Bende 4 ay önce nişanlandım, 3 ay sonrada düğünüm var.

2500 TL ben harcadım 2500 TL onlar harcadı.
    Ben kızın ne ihtiyacı varsa aldım. Kıyafet ayakkabı çantası çamaşırı vs. Onlarda aynı şekilde bana aldı...
    Herşeyde çok süper oldu. Kimse kimseye kırılmadı darılmadı.
    Alışverişe annemler ve nişanlım ben gittik 4 kişi...
    Biz ne istediysek onu aldık geldik. Hani millet lanet okuyor alışverişe çıktık hayatım kaydı vs diye de bende hiç öyle birşey olmadı şükürler olsun.

Ha şu da var: Benim eşim ve ailesi çok anlayışlı. Yaşam tarzımız çocukluğumuz vs. benziyor. Gözü yükseklerde değil. Birşeyi beğenir benim gözümün içine bakar, ben hayır dersem kesinlikle onu almaz. İlla herşey tam takım olacak diye birşey istemez. Tabi durum böyle olunca bende herşeyin en iyisini yapmak için çabalıyorum. Diğer çiftleri bilmiyorum da ben eşim gibi birine sahip olduğum için o kadar şanslı hissediyorum ki kendimi :)

Biz düğün salonunu 2500 TL'ye tuttuk 500 kişilik. Fotoğraf içinde herşey dahil 750 TL vereceğim. Albümü salonda çekinenleri negatifleri vs herşeyine 750 TL.
    Onun dışında daha birşey almadım ama 1500 TL'den fazla gelinliğe vereceğimizi sanmıyorum. Eşim istemez ben istesem bile
    Hepsi hallolur inşallah :)

Umarım bekar arkadaşların karşısına da böyle biri çıkar...

• quote:

Bunu biraz saf bulmuşlar galiba iteliyolar her şeyi

İkinci el bölümünde 1.600 liraya alınmış sadece birgün hatta 3-4 saat giyilmiş gelinliği 400 liraya satan biri var canlı örnek

http://forum.donanimhaber.com/m_71182495/f_//tm.htm#71182495

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 8 Temmuz 2013; 22:41:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

quote:

quote:

quote:

Sende abartma istersen dostum. Bende 4 ay önce nişanlandım, 3 ay sonrada düğünüm var.

2500 TL ben harcadım 2500 TL onlar harcadı.
    Ben kızın ne ihtiyacı varsa aldım. Kıyafet ayakkabı çantası çamaşırı vs. Onlarda aynı şekilde bana aldı...
    Herşeyde çok süper oldu. Kimse kimseye kırılmadı darılmadı.
    Alışverişe annemler ve nişanlım ben gittik 4 kişi...
    Biz ne istediysek onu aldık geldik. Hani millet lanet okuyor alışverişe çıktık hayatım kaydı vs diye de bende hiç öyle birşey olmadı şükürler olsun.

Ha şu da var: Benim eşim ve ailesi çok anlayışlı. Yaşam tarzımız çocukluğumuz vs. benziyor. Gözü yükseklerde değil. Birşeyi beğenir benim gözümün içine bakar, ben hayır dersem kesinlikle onu almaz. İlla herşey tam takım olacak diye birşey istemez. Tabi durum böyle olunca bende herşeyin en iyisini yapmak için çabalıyorum. Diğer çiftleri bilmiyorum da ben eşim gibi birine sahip olduğum için o kadar şanslı hissediyorum ki kendimi :)

Biz düğün salonunu 2500 TL'ye tuttuk 500 kişilik. Fotoğraf içinde herşey dahil 750 TL vereceğim. Albümü salonda çekinenleri negatifleri vs herşeyine 750 TL.
    Onun dışında daha birşey almadım ama 1500 TL'den fazla gelinliğe vereceğimizi sanmıyorum. Eşim istemez ben istesem bile
    Hepsi hallolur inşallah :)

Umarım bekar arkadaşların karşısına da böyle biri çıkar...

Şimdi hocam siz müşterek davranmışsınız ona lafım yok. Ama arkadaşı resmen kaz gibi yolmuşlar yani nişan masraflarını bile ona ödetmişler bu kadarda olmaz. Şimdi kız tarafı da erkek tarafı da ödeyebileceği miktarda hazırlık yapmalı herşeyi bir tarafa yıkmak veya adamı borcun içine sokmak bana göre terbiyesizliktir başka birşey değil.

• Haklısınız. Benim kayınbabam diyor biz size borç bırakmadan herşeyi yapacağız :)
  • Kardeş açık konuşcam böyle kadınlardan hayır gelmez ya bir çare bul yoksa bu seni batırır söyliyim keşke tanıyarak böyle işlere girseydin.
  • Allah yardımcın olsun ötesi söylenmez artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Orijinalden alıntı: Fus Do Rah

turbolinea konusu sandım değilmiş çok şaşırdım

o clioatantique değilmiydi ya

Haklısın eski nicki turbolinea'ydı ama yeni nicki clioauthentique gibi bir şeyler olduğundan yazmak zor geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: ugR1987

benim de aynı şeyler başıma geldi attım nişanı benim cebimi düşünmeyen kızdan bana karı olmaz..

Kesinlikle haklısın elelame hava mı önemli kocan mı önemli yahu, kimsenin sizin düğününüzü taktığı zaten yok, kendi kendine hava yapacak ertesi gün paralar yok, kaç yılda kazanılıyor o paralar bilmeyen kızdan hayırda gelmez, kadın dediğin evi gerektiğinde çekip çevirecek hatta kocasını frenleyecek, damat bende hava yapmak istiyorum dese ne olur peki ?
    kısacası o paralarla al bir tane güzelinden araba uzun vadede gez toz çok daha mantıklı...Avrupada vallahi adamlarda para olduğu halde bir çok kişi kuru nikah oda arkadaş arasında yapıyor, burada ise 77 sülaleye komşulara davetiyeler, gelenlerde içinden küfrediyor ulan gene mi düğün mecburiyet gibi..
    sonra damada geline eleştiriler ıyy yakışmamışlar, damat kısa, kız tipsiz vs deyip yüze gülmeler falan çok gittim zamanında düğüne aynen durum budur gerçekler böyle, en pahalı gelinliği alsan gene beğenmeyecekler yani..........Onun için bunun farkında olunmalı ve ucuza kapatılıp işin içinden çıkılmalı mutlu olmaya bakılmalı, Avrupa tatili yap, ne bileyim romantik şeyler yap mutlu olmaya çalış nedir bu gariban Türk insanın gösteriş merakı, ahanda geçen gün bir adam inanılmaz zengin düğün yapmadı ama eşine jep aldı mesela gösterişse kralını da yapardı mesela......
    Azıcık gerçekçi olmak, sevgiye önem vermek eşini o şekilde kabul etmek yıllarca borç ödemesini engellemek çok daha vicdanlı bir bayan için uygundur ve baş tacıda yapılır...hatta o istemez sen zorla düğün yaparsın ancak isteyince falan zorla şüpheli oluyor...ileride çekeceğin olacağının sinyali..Düğün eziyet değil keyif olmalı bence yoksa sadece keyifi gelin yapacaksa sen stressten öleceksen durum kötü..

• quote:

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

yazık o paraya

ya senin nişanlın kusura bakma ama görgüsüzün önde gideni arap + yağ moduna girmiş. ben bunları süzdüğüm kadar süzerim demiş

yada siz çok zengin bir aileden geliyorsunuz, öyle olmadığını söylediğine göre babannemin bi lafını söyleyim duruma tam uygun.

akılsız başın cezasını ayaklar çeker.

gezin durun sizde :))

bu arada param olduğu halde gelinliği ödünç aldırdım. nasılsa bi kere giyiceksin diye :)

damatlığı eşime aldırdım :)

evin tüm eşyasını ve düğün masraflarının tamamınıda kendim karşıladım.

duruşunuz net olsun, ezilmeyin şunların karşısında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 9 Temmuz 2013; 0:55:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

BEN VE EŞİM ÖĞRETMEN kına elbisesini bi arkadaşından buldu
    gelinlik kiraladık
    ayakkabıları kız kardeşinin 2 ayakkabısını kullandı sadece düğün günü için salonda giymeye ayakkabı aldı
    insan biraz düşünceli olması lazım deli gibi çalışırız
    paranın hakimiyei bende dir
    ama eşimde savurtkan biri değil ikimizde bütün harcamaları çıktıktan sonra cebimize 200 tl alırız
    geri kalan hooop yatırım
    biraz insan düşünceli olması gerek
    Allah yardımcın olsun

Allah inşAllah bana da böyle bir eş nasip eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Kezbansin

+1 bunu yazıcaktım

• abi 20 bin harcamışsın bide 30 binde kredi diyorsun. 30 bin tlyi kaç yıla ödersin Allah bilir. Allah yardımcın olsun kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.