Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su dugun kadar gereksiz bir sey yok abi basin nikahi gecin iste. Allah sabir versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

O paraya bırak 1i, 10 tane gelin alırım :D

• İstemeden evvel sormak lzm aslında niyetleri
    Amaç evlenmekmi yoksa saga sola gösteris yapmakmı diye
    Huyu ztn gösteris olanin evlendikten sonrada durumu fazla degismez
    Gelinlik olur araba
    Kinalik olur 5i bir arada olan herzaman damada olur damat git kendi paranla al diyemedikten sonra

• Hele şu Gelinlik satın alma işi tam komedi...

Bir çok arkadaşımın eşi gidip gelinliği satın aldı... Çevremdeki kız arkadaşlarımın bazıları da aynı şekilde satın aldılar...
    Hep ağızlarında aynı argüman...!!!!

" Ayyyy hatıra olarak kalsın tabi ki satın alacam... ilerde tekrar giyerim nostalji olur"

Bu lafı söyleyip satın alan arkadaşların bir çoğu en geç 1 sene sonra Ayyyy nereye koyacaz bu kocaman torbayı boşuna yer kaplıyor diye söylenip satın aldıkları gelinlikleri birilerine vermeye başladılar... Tabi Gelinlik giyip sex hayatlarında çeşitli fanteziler yapmaya çalışanlar varsa bilemem

Evlilik alışverişi sırasında her iki tarafta anlayışlı olacak... İmkanın varsa imkanların dahilinde yapacaksın.... Hani paran varsa pintilik yapmayacaksın... Paran yoksa da hovarladık yapıp totonun ağzını bileceksin.... Örnek imkanın varsa gidip 2 Programlı Regal Çamaşır makinası almayacaksın... Ama imkanın yoksa da şanın yürüsün havan olsun diye de Miele dükkanına senet sepet yapmayacaksın...

İmkanın yoksa sırf kız istedi diye ya da kızın arkadaşları ne der diye...Ankastreyi Gaggenau , Beyaz eşya grubunu Miele , Elektrik süpürgesini Dyson , Çatal Kaşık zımbırtılarını Jumbo dan almaya kalkarsan evlendikten sonra 10 sene borç ödersiniz

Orta snıf bir Miele Çamaşır Makinası 3.000 TL civarında... Dyson Elektrik Süpürgesi 1.000 TL Yandı gülüm keten helvaaaa

Eşim Gelinlik seçerken epey bi piyasa araştırması yaptı , arkadaşlarına danıştı tanıdık vasıtası ile bir gelinlikçi buldu ve 2600 TL fiyatı olan gelinliği 1,500 TL ye KİRALADI.. !!! Aradan 1 sene geçti halen hanımın bekar arkadaşları sorar nereden aldık gelinliği çok güzeldi falan felan diye... Yani gidip 6-7 Bin TL öpülmeye gerek yok o meşhur isim yapmış gelinlikçilere..... Emin olun aşağı yukarı aynısını yarı fiyatına kadar bulma imkanınız var biraz araştırırsanız...

Allah razı olsun benim hanım bu konularda çok akıllıdır.. Millet ile sidik yarışına girmez hiç bir zaman... Örnek Kiralama ile satın alma arasında 300 TL fark vardı... Ne gerek var satın almaya Kiralarız olur biter , aradaki 300 TL ile de başka ihtiyacımızı alırız dedi bana..

Bende o aradaki 300 TL ile gidip Mercedes Viano Vip Kiraladım Gelin arabası olarak.... Hem gidip gelirken çok rahat ettik geniş geniş rahat oturup kalktık hem de bir yerden yaptığımız tasarruf ile diğer tarafta keyif sürdük.... Ufacın sedan araç ile dolaşıp inip binerken koca gelinlikle zorlanacağını , geniş geniş kocaman Viano Vip ile gezdik bütün gün...

Demem o dur ki , Akıllı kadının hali başkadır... Eşini hiç bir zaman zora sokmaz müşkül durumda bırakmaz... Heee eş olarak size yapılan bu iyiliğe karşı da sizde elinizden geldiği kadar imkanlarınız dahilinde bir dediğini iki etmemeye özen göstereceksiniz...

Allah yiyici tayfa kızlardan uzak tutsun tüm Erkek camiasını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 9 Temmuz 2013; 9:13:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel_666

quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

damatlığını armaniden al, "benim yıllardır almak istediğim ve giymek istediğim damatlık bu " de.
    ayakkabını da armaniden al, 4 bin lira kitlesinler bi onlara.

saat olarakta ulysse nardin iste. 10 bin liralık bişeyler aldır fazla acımasız olma.

çok yakın bi arkadaşımın başına geldi biliyorum, sadece gelinliğe 9 bin lira ödedi. aynı fikri ona verdim 13 bin liralık tag heuer grand carrera caliber 17 saat istedi. sonuç olarak aldılar ama kavga kıyamet, kız kafayı yedi ama bazı şeyleri idrak etti

hocam kısasa kısas şimdi yapmazsan ilerde başına yaparlar unutma :))

+1
    Konudaki en mantıklı yorum yemin ederim :)

• Ablam kendisi gelinlik aldi 4 milyara calisiyo yani

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Hele şu Gelinlik satın alma işi tam komedi...

Bir çok arkadaşımın eşi gidip gelinliği satın aldı... Çevremdeki kız arkadaşlarımın bazıları da aynı şekilde satın aldılar...
    Hep ağızlarında aynı argüman...!!!!

" Ayyyy hatıra olarak kalsın tabi ki satın alacam... ilerde tekrar giyerim nostalji olur"

Bu lafı söyleyip satın alan arkadaşların bir çoğu en geç 1 sene sonra Ayyyy nereye koyacaz bu kocaman torbayı boşuna yer kaplıyor diye söylenip satın aldıkları gelinlikleri birilerine vermeye başladılar... Tabi Gelinlik giyip sex hayatlarında çeşitli fanteziler yapmaya çalışanlar varsa bilemem

Evlilik alışverişi sırasında her iki tarafta anlayışlı olacak... İmkanın varsa imkanların dahilinde yapacaksın.... Hani paran varsa pintilik yapmayacaksın... Paran yoksa da hovarladık yapıp totonun ağzını bileceksin.... Örnek imkanın varsa gidip 2 Programlı Regal Çamaşır makinası almayacaksın... Ama imkanın yoksa da şanın yürüsün havan olsun diye de Miele dükkanına senet sepet yapmayacaksın...

İmkanın yoksa sırf kız istedi diye ya da kızın arkadaşları ne der diye...Ankastreyi Gaggenau , Beyaz eşya grubunu Miele , Elektrik süpürgesini Dyson , Çatal Kaşık zımbırtılarını Jumbo dan almaya kalkarsan evlendikten sonra 10 sene borç ödersiniz

Orta snıf bir Miele Çamaşır Makinası 3.000 TL civarında... Dyson Elektrik Süpürgesi 1.000 TL Yandı gülüm keten helvaaaa

Eşim Gelinlik seçerken epey bi piyasa araştırması yaptı , arkadaşlarına danıştı tanıdık vasıtası ile bir gelinlikçi buldu ve 2600 TL fiyatı olan gelinliği 1,500 TL ye KİRALADI.. !!! Aradan 1 sene geçti halen hanımın bekar arkadaşları sorar nereden aldık gelinliği çok güzeldi falan felan diye... Yani gidip 6-7 Bin TL öpülmeye gerek yok o meşhur isim yapmış gelinlikçilere..... Emin olun aşağı yukarı aynısını yarı fiyatına kadar bulma imkanınız var biraz araştırırsanız...

Allah razı olsun benim hanım bu konularda çok akıllıdır.. Millet ile sidik yarışına girmez hiç bir zaman... Örnek Kiralama ile satın alma arasında 300 TL fark vardı... Ne gerek var satın almaya Kiralarız olur biter , aradaki 300 TL ile de başka ihtiyacımızı alırız dedi bana..

Bende o aradaki 300 TL ile gidip Mercedes Viano Vip Kiraladım Gelin arabası olarak.... Hem gidip gelirken çok rahat ettik geniş geniş rahat oturup kalktık hem de bir yerden yaptığımız tasarruf ile diğer tarafta keyif sürdük.... Ufacın sedan araç ile dolaşıp inip binerken koca gelinlikle zorlanacağını , geniş geniş kocaman Viano Vip ile gezdik bütün gün...

Demem o dur ki , Akıllı kadının hali başkadır... Eşini hiç bir zaman zora sokmaz müşkül durumda bırakmaz... Heee eş olarak size yapılan bu iyiliğe karşı da sizde elinizden geldiği kadar imkanlarınız dahilinde bir dediğini iki etmemeye özen göstereceksiniz...

Allah yiyici tayfa kızlardan uzak tutsun tüm Erkek camiasını...

Hocam imkanlar dahilinde diyorsunuz da imkan olsa bile. Masraf yapilmaz dugun , nikas , kina islerine . Dedigin gibi kiralican ne var ne yoksa

Satin almanin manasyi yok. Ozellikle gelinligi satin alip ne yapicaksin bez parcasini . O dugunden sonra degeri dusuyor gerisini nostalji ayagina suruklemeye calisiyorlar kisaca fasa fisom

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Düğün salonunu bir günlük kiralayacaktınız kardeş, naptın peşinat verip krediyle direk satın mı aldın?

• Sıkıntı karşı tarafın durumunuzu hiçe saymasında. Tabi ki her kız en iyisini en güzelini ister ama karşınıdakinin de özellikle maddi durumunu görmesi lazım. Ben hep kız arkadaşıma şunu derim benim elimde olsa en iyisini en güzelini almaz mıyım diyorum evet alırsın diyor. O bunun farkında benim elimde olsa dünyayı sereyim ama gücüm kudretim bu diyorum o da sağolsun ona göre hep alternatifli geliyor bana o olmazsa bari bu olsun şekilde.

Yani gelinde bitiyor iş ama arkasında dolduruşa getirenler varsa bilemem.
  • quote:

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

ver eline kalan bütçeyi o harcasın kalanı...

• boşanma avukatıyım kardeş. ilerde lazım olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Kezbansin

Çoğu aynı çoğu.

Hepsinde aynı zihniyet. Hep de aynı bahane, bir defa alıyoruz, bir defa yapıyoruz.

Tamam, bir defa yapıyorsun da, sonrasında sıkıntıya gireceksen biraz masrafı kısman gerekir. Sıkıntıya sokmayacaksa da en iyisini yap.
    Bu kadınlar evlendikten sonra da aynı, alışverişte savuruyorlar o biçim paraları.

Erkekler niye daha tutumlu bu konuda ?
    Söyliyim, ekmek parasını kazanan onlar da ondan. Paranın nasıl kazanıldığını onlar iyi biliyor (Çalışan kadınlara lafım yok)

Koca eve para getiremediği zaman, hemen tartışmalar başlıyor. Ee be kadın, har vurup harman savururken iyiydi ya.

• Yalnız millet 5 sayfa tartışmış, konuyu açan arkadaş ortada yok. Bana sazan.avi gibi geldi açıkcası. Ya da bizden gazı alıp yüzüğü atmaya gitti
  • Dün gittim sen bir kere evleniyorsan bende 1 kere evleniyorum dedim, bana nikaha, kınaya, nişana takım elbise ve ayabbılarını alın dedim. Tamam dedi ama şimdilik ses seda yok bakalım ne olacak sonu.
  • csb degilse imza atmadan once bir daha dusun derim..
  • Kardeş tahmin edebiliyorum o kadar yaşanmışlıktan sevgiden sonra yüzüğü atmanın zor olacağını, ama yol yakınken bir zahmet ..

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira

sen cimri değilsin, nişanlında sorun yok fiyatlar ise piyasa fiyatları seviyesinde hepsi normal..
    biz kız kardeşimi vlendireceğiz biz kız tarafı oldugumuz halde nerden baksan 20 bin tl harcadık hala da bitmedi eksikler burdan yak bide..

7500 lira elbiseye harcadım diyen bir adama üstelik koçun torunu değil arkadaş memurmuş..herşey normal kızda sorun yok..oda birşeymi biz 20 bin harcadık diyorsunuz Allah aşkına siz nerede yaşıyorsunuz..?

siz ultra zenginmişsiniz harcamışsınız 20 bini ama şu arkadaş kalkıpta 7500 elbiseye verdim diyor siz normal diyorsunuz..
    daha evlenmeden herşey istediğim gibi olacak diyip su gibi para harcayan bir kız nasıl normal olabilir..
    vebal almak büyük günahtır ve burada yazdıklarınızla vebal alıyorsunuz..

banyoyu da su yerine sütle yapıp tuvaletede arabayla gidiyormusunuz?

töbe estağfurullah töbe yaa...

• sen ayvayı yemişsin kardeş bak düğün salonu tutma nikah dairesinde herşeyi hallet bizmi öğretelim alla alla 700 tl ye düüğün al sana sonra bide nikahtan sonra aile arası yemek oh 35 binlira cepete
  • quote:

Dün gittim sen bir kere evleniyorsan bende 1 kere evleniyorum dedim, bana nikaha, kınaya, nişana takım elbise ve ayabbılarını alın dedim. Tamam dedi ama şimdilik ses seda yok bakalım ne olacak sonu.

kanki harbiden benim abimin durumu senin durumun kardeş işin zor biran önce masaya yumruğunu vur hatta dağıt masayı ciddi kontrolü ele al akıllı ol hayatını zindana çevirme köle değilsin sonuçta peki annenle arası nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldfire3

Benimde benzer seyler basıma geldi 50.000 liraya yakın masraf yaptım nisanliyken ayrılmadım ne oldu 1,5 sene bile olmadı daha evleneli su anda mahkemelik olduk sen sen ol kac kurtul bu olaylarda çıkıyor ilerde ne olacagi insan gorupte gormemezlige vermemeli bak şimdi 1500 lirada nafaka istiyor karunuz ya Aq

geçmiş olsun hocam ee öyle bir hale getirdiler ki ülkeyi şu anda ülkemizdeki kanunlara göre kadın erkek eşitliği yok kadına pozitif ayrımcılık geldi yani eşitliği bozdular kadın erkekten daha yüksek görülüyor..

1500 lira nedir ya az paramıdır hiç erkeği düşünen yok..toplum çok bozuldu..kız evde oturuyor hiçbir iş yapmıyor ama her şeyi erkekten bekliyor onsans sorada eşitlik tripleri..nah alırsın...evlenmiyom lan,zaten yaşta geçti iyice

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.