Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nedir lan bu forumun paragöz gelinlerden çektiği evlenme kemirir seni bu kadın kaç tane abimiz burda "boşanıyorum" konusu açtı yol yakınken bırak hepsini iade et
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugR1987

benim de aynı şeyler başıma geldi attım nişanı benim cebimi düşünmeyen kızdan bana karı olmaz..

Tam olmasa bile bende böyle düşünüyorum. Gerekse gelin gerekse damat adayı yapabileceklerinin en güzelini yapmalı. Bu kadar para harcamaya gerek yok, ilersini düşünmeli. Sonuçta evleneceksin daha bir sürü giderin olacak. O kadar para vereceğine arttır paranı balayınada git yani ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrem'

quote:

benim de aynı şeyler başıma geldi attım nişanı benim cebimi düşünmeyen kızdan bana karı olmaz..

Tam olmasa bile bende böyle düşünüyorum. Gerekse gelin gerekse damat adayı yapabileceklerinin en güzelini yapmalı. Bu kadar para harcamaya gerek yok, ilersini düşünmeli. Sonuçta evleneceksin daha bir sürü giderin olacak. O kadar para vereceğine arttır paranı balayınada git yani ne olacak.

Vov bi kızdan beklenmedik bir cevap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

Orijinalden alıntı: İrem'

quote:

Vov bi kızdan beklenmedik bir cevap.

Bence bunun erkek/kız olmakla alakası yok. Bir insanın içinde varsa zaten tutumlu olmak, aynen yazdığım gibi olur. Balayınada gider her yaz tatiline de gider :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Hele şu Gelinlik satın alma işi tam komedi...

Bir çok arkadaşımın eşi gidip gelinliği satın aldı... Çevremdeki kız arkadaşlarımın bazıları da aynı şekilde satın aldılar...
    Hep ağızlarında aynı argüman...!!!!

" Ayyyy hatıra olarak kalsın tabi ki satın alacam... ilerde tekrar giyerim nostalji olur"

Bu lafı söyleyip satın alan arkadaşların bir çoğu en geç 1 sene sonra Ayyyy nereye koyacaz bu kocaman torbayı boşuna yer kaplıyor diye söylenip satın aldıkları gelinlikleri birilerine vermeye başladılar... Tabi Gelinlik giyip sex hayatlarında çeşitli fanteziler yapmaya çalışanlar varsa bilemem

Evlilik alışverişi sırasında her iki tarafta anlayışlı olacak... İmkanın varsa imkanların dahilinde yapacaksın.... Hani paran varsa pintilik yapmayacaksın... Paran yoksa da hovarladık yapıp totonun ağzını bileceksin.... Örnek imkanın varsa gidip 2 Programlı Regal Çamaşır makinası almayacaksın... Ama imkanın yoksa da şanın yürüsün havan olsun diye de Miele dükkanına senet sepet yapmayacaksın...

İmkanın yoksa sırf kız istedi diye ya da kızın arkadaşları ne der diye...Ankastreyi Gaggenau , Beyaz eşya grubunu Miele , Elektrik süpürgesini Dyson , Çatal Kaşık zımbırtılarını Jumbo dan almaya kalkarsan evlendikten sonra 10 sene borç ödersiniz

Orta snıf bir Miele Çamaşır Makinası 3.000 TL civarında... Dyson Elektrik Süpürgesi 1.000 TL Yandı gülüm keten helvaaaa

Eşim Gelinlik seçerken epey bi piyasa araştırması yaptı , arkadaşlarına danıştı tanıdık vasıtası ile bir gelinlikçi buldu ve 2600 TL fiyatı olan gelinliği 1,500 TL ye KİRALADI.. !!! Aradan 1 sene geçti halen hanımın bekar arkadaşları sorar nereden aldık gelinliği çok güzeldi falan felan diye... Yani gidip 6-7 Bin TL öpülmeye gerek yok o meşhur isim yapmış gelinlikçilere..... Emin olun aşağı yukarı aynısını yarı fiyatına kadar bulma imkanınız var biraz araştırırsanız...

Allah razı olsun benim hanım bu konularda çok akıllıdır.. Millet ile sidik yarışına girmez hiç bir zaman... Örnek Kiralama ile satın alma arasında 300 TL fark vardı... Ne gerek var satın almaya Kiralarız olur biter , aradaki 300 TL ile de başka ihtiyacımızı alırız dedi bana..

Bende o aradaki 300 TL ile gidip Mercedes Viano Vip Kiraladım Gelin arabası olarak.... Hem gidip gelirken çok rahat ettik geniş geniş rahat oturup kalktık hem de bir yerden yaptığımız tasarruf ile diğer tarafta keyif sürdük.... Ufacın sedan araç ile dolaşıp inip binerken koca gelinlikle zorlanacağını , geniş geniş kocaman Viano Vip ile gezdik bütün gün...

Demem o dur ki , Akıllı kadının hali başkadır... Eşini hiç bir zaman zora sokmaz müşkül durumda bırakmaz... Heee eş olarak size yapılan bu iyiliğe karşı da sizde elinizden geldiği kadar imkanlarınız dahilinde bir dediğini iki etmemeye özen göstereceksiniz...

Allah yiyici tayfa kızlardan uzak tutsun tüm Erkek camiasını...

çok güzel bir yazı akıllı eşin hali başkadır Allah cümlemize akıllı eşler nasip etsin size de ömür boyu mutluluklar dilerim inşallah...

birşey soracam eşinizle görücü usulümü yoksa kendiniz tanışarakmı evlendiniz?

• Oha bi kere kadın dediğin erkeğini dusuncek. bu ne ya her sey para mı?

azcık idare..

durumun belli alacakların belli.

ne gerek var bu kadar borca..

yanlış anlama ama bende evlenme taraftarı değilim.

ama çok istiyorum

ama maddi imkanlar dogrultusunda bunları dusunuyorum

cunku evlilik sorumluluk ister..

ben dugun bile yapmayı dusunmuyorum. dusun..

ama sen gel gor ki aşmıssın

ama sende haklısın aşk iste, her seyi aşıyor..

iyi dusun bence kıs bence konusun anlasın seven lnsan esyaya paraya bakmaz, kocasının cebini dusunur onu zor durumda bırakmaz.

• buraya yazmışsın yorum hakkı açık demektir.
    kusura bakma ama sonunuz başlangıcından belli, bu durumda sen ne kadar verici olursan o bunu hiç anlamayacaktır.
    bunu belki şu an ödedin ama daha sonrası nasıl olacak bunu düşünmelisin. Ya şu andan itibaren konuşarak bazı şeyleri çözmelisin yada son kaçınılmaz olur.
    bu senden yana olacaktır bu kesin...

allah kolaylık versin.
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Kendim tanışarak evlendim arkadaş...

Ben oldum olası sevmem bu görücü usülü hikayeye...
    Bir hayatı paylaşacağın insanı başkalarının gidip görmesi tavsiye etmesi bana oldum olası ters gelir... 6 ay giyeceğin ayakkabıyı bile kendin gidip bulup beğenirken bir ömür paylaşacağın insanı da kendin bulmalısın... Görücü usulü hikayesi bana tiyatro geliyor biraz... Her şey yapmacık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

sen cimri değilsin, nişanlında sorun yok fiyatlar ise piyasa fiyatları seviyesinde hepsi normal..
    biz kız kardeşimi vlendireceğiz biz kız tarafı oldugumuz halde nerden baksan 20 bin tl harcadık hala da bitmedi eksikler burdan yak bide..

7500 lira elbiseye harcadım diyen bir adama üstelik koçun torunu değil arkadaş memurmuş..herşey normal kızda sorun yok..oda birşeymi biz 20 bin harcadık diyorsunuz Allah aşkına siz nerede yaşıyorsunuz..?

siz ultra zenginmişsiniz harcamışsınız 20 bini ama şu arkadaş kalkıpta 7500 elbiseye verdim diyor siz normal diyorsunuz..
    daha evlenmeden herşey istediğim gibi olacak diyip su gibi para harcayan bir kız nasıl normal olabilir..
    vebal almak büyük günahtır ve burada yazdıklarınızla vebal alıyorsunuz..

banyoyu da su yerine sütle yapıp tuvaletede arabayla gidiyormusunuz?

töbe estağfurullah töbe yaa...

Allah aşkına Memur'lar şuan ne kadar maaş alıyor bi onu açıklayın bana? Yahu be memur'lar 2000 den aşşağı maaş almazlar üstelik adamın babası memur bilmem kaç senelik var sen hesapla artık..
    Şimdi ultra zengin vs. değiliz.
    Ailenin tek kızı ve istediği şekilde nişan, düğün kına vs. yapmak onun hakkı, ki bu kız 2 üniversite bitirmiş mühendis olmuş birisi ise herşeyin en iyisi ona layık :)

Bak şöyle anlatayım sana;
    Yatak odası- 5 bin tl
    Halılar - 500 tl
    Diğer çeyiz malzemeri var hesapla sen gerisini artık..
    Sizin adetleriniz nasıldır bilmiyorum oradan buradan kısarak cimrilik yaparak masraf olur diyerek düğün herşeyin en ucuzundan alarak düğün yapıyorsanız orasını bilmem, adet, gelenek, görenek farkı vardır..

• 50 bin lik düğün yapanın 500 binde serveti olmalı kirada oturup bu. İşlere borc harc girilmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=76924605 bi başlığı oku derim ben sevgilimden ayrılmak üzereyim... 2 yıla evlilik düşünürken olay şu," ayyyy ben 5 yıldızdan aşağı balayına gitmeeem " e benim param olmayabilir" olsun benim ailem verir".

• Abi adamı yerden yere vurmuşsunuz ya :D yapcağım yorumlar zaten yapılmış.
  • Dostum kusurabakma da o kadınla evlenilmez mutlu olamazsın eğer csb değilse evlenme seven insan eşini düşünür.

• memur adam altından kalkamıyorsa asgari ücretle çalışan evlenmesin o zaman
  • Boyle bı kızla hayat gecmez dıye dusunuyorum maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer*

10bin tl dügün salonu

istanbul içinde ortalama yerler artık bu fiyatlardan aşağı değil ne yazık ki

• Turbo diye geldim :D

• awdasase kullanıcısına yanıt
    adetlerle yada cimrilikle ne ilgisi var herkes parasına bütçesine göre düğün yapar...sizin biricik kızınız evet ama para var ki yapıyorsunuz o masrafı olmasaydı ne yapacaktınız peki? o zaman yine 5 bine yatak odası alırmıydınız benim anlatmak istediğim budur.

ha arkadaş 2 bin maaş alıyordur iyi ama şu yaptığı düğünle kaç senesini borç altına alıyor onuda düşündünüz mü..hepi topu bir-iki saat giyilecek bi gelinliği 4 bin papel..ha adamın para sorunu yoksa zaten bunlar konuşulmaz orası ayrı..
  • İnsan hayatında bir defa evlenecek napsın masraf yapmayıpta? Paraları o bir tarafa götürebilecek mi?
    Ciddi konuşmak gerekirse öyle ahım şahım zengin değiliz orta halli kimseye muhtaç değiliz.
    Bu aldıklarımı nakit parayla değil, kredi kartıyla, senetle aldık.

Senin ilerde evlenip çocukların oldu diyelim onları büyüttün evlilik çağıda geldi onları istediği bir düğünü yapmaz mısın?
    Yoksa kendi kafana göremi düğün yaparsın?
    İçinden bir ses geçmişte ben düğün yapamadım böyle varsın çocuklarım yapsın borca da girersem Allah büyük öderim demez misin?
    Kendin için değil, çocukların için anlı şanlı bir düğün yapmaz mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awdasase -- 22 Temmuz 2013; 11:12:12 >
  • awdasase kullanıcısına yanıt
    elimden gelen neyse onu yapabilirim sadece,ama ayağını da her zaman yorgana göre uzatmak lazım derim.

birde devir değişti arkadaşım görüyorsun işte forumu öyle hayatta bir defa evlenilir lafları mazi oldu...
    Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin inşallah..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.