Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu hafiften hafiften.CSB havasi verdi ama neyse ben gene de yorum yapayim. Pazarlik yapmasını bileceksiniz arkadaşlar , pisirik olmayin ilk girdiğiniz yerden almayin fiyat sorun sorusturun. Mesela geçen sene abim evlendi gelinliği 5binden 1.5'a indirdi. Direk 5 bin 3 bin söylerler hepsi yalan bir tanesinden hayvan gibi kar elde ediyorlar. Pazarlik yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şemsiye açılmıyor kardeş

• 10-20-30 bin lira düğüne para harcanır mı? Zengin misin? Çok mantıksız bence. Düğün istiyorsa gitsin zenginle evlensin.
  • sıkıntılı gunler seni bekliyor. tasarruf yapamayan kadınla omur gecirmek zor

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

http://forum.donanimhaber.com/m_76854369/tm.htm
    su konuyu bır ıncele

• Hocam zengin misiniz gerçekten? Eğer fakirseniz lütfen ona cimri olduğunuzu belli etmeden biz bu parayla tatile giderdik şimdi gidemeyeceğiz, çocuğu yurtdışında okuturuz vs. gibi laflar söyleyerek çaktırmadan çok para harcamamasını söyleyin..
  • turbolinea konusu sandım değilmiş çok şaşırdım
  • Düğün kız tarafı için genelde daha önemli ve anlamlı oluyor. O günü en iyi şekilde yaşamadıkları takdirde evlilikleri de kötü gidecekmiş gibi düşünüyorlar sanki. Düşünsenize daha çocukluklarından itibaren bu günün hayalini kuruyorlar, arkadaşlarıyla giyecekleri gelinliği tartışıyorlar. Daha düz çizgi çizemeyen kızların oturup gelinlik çizdiğini biliyorum :) Ben bu konuda çok şanslıydım. Eşim çok anlayışlı bir insan. Bana masraf çıkarmamak için çaba gösterdi. Ona rağmen benim ailem karşı tarafta bir kırgınlık olmaması için elinden geleni yaptı. Toplamda harcadığımız para gerçekten çok yüksek. Maalesef evlilik ciddi masraf ve uğraş gerektiren bir iş. Düğün günü "hayırlı olsun" diyenlere toplamda verdiğim harçlık bile dudak uçuklatır. Fotoğrafçısı, garsonu, nikah dairesi güvenlikleri ve memurları, zarflara koyulacak parası derken bir dünya para da öyle gitti :( Gecenin sonunda eve gittiğimde cebimde hiç para kalmamıştı. Yakın zamanda bir müşterimle sohbet ederken sohbet bu konuya kadar geldi. Müşterim eşiyle evlenmeden önce eşinin ailesini almış karşısına ve ben babasız büyüdüm ve bugünleri düşünerek yıllarca para biriktirdim. Şimdi isterseniz düğünü en güzel şekilde yaparım ya da sadece nikah yaparız ve düğüne harcadığım para ile ev alırım. Hangisini uygun görüyorsanız öyle yapayım demiş. Ailesi anlayışlı çıkmış ve ev almanız kızımız ve sizin için daha uygun olur demiş. 1 gün için harcayacakları parayı nikahta toplanan takılarla birleştirip ev almışlar. Belki ilk günlerinde eşi biraz hayal kırıklığı yaşamış olabilir ama şimdi eşi de kendisi de çok memnun bu kararlarından dolayı.

• quote:

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Hocam siz normalsiniz bu kızın babası ne iş yapıyor ki bu kadar harcama yaptı onu şimdiden frenleyin ileridede sıkıntı yaratmasın

• şükürler olsun...
  • şimdi aldığınız kıyafetlerin hiç biri bir kaç ay sonra olmayacak , gelinliği satın almak çok saçma saklaması bi dert sonra tekrar ne zaman giyecek ki.. , daha yolun başında çok aşırı para harcamışsınız yazık gerçekten , daha henüz hala evlenmemişken daha hayatının baharındayken daha yolun başındayken gel vazgeç :D şimdi ki aklım olsa evlenmezdim

• Bir kadınla,daha doğrusu aklı olan bir kadınla evlendiğinize eminsiniz değil mi?
  • başlığı görünce turbolinea sandım gidiyorum

• Düğün salonundan anlamam ama

Nişanlın seni ali ağaoglu sanmış

Çok harcama yapmisin ileride bu borçlarla mutlu olamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

Önemli olan hayatı birlikte yaşayıp mutlu olmak mı yoksa millete hava atmak mı?

bunu yengemize bir soruver.

+1

ama bunlar sonradan öğrenilecek şeyler değil bence. bunu senin demene gerek kalmadan bilmesi lazımdı. demek ki halden anlayan biri değil, gösterişi seven biri anladığım kadarıyla

şu düğün salonuna çok fazla veriyosunuz gibime geldi. başka düğün salonlarından fiyat almalısınız bence
  • birde şu açıdan baktım o kadar kredi çekilmiş borca girilmiş az maddi sıkıntı olunca hanım başının etini yer sinir küpü olursun sonra son pişmanlık

• DH özelde adamın biri evlenmiş boşanmış karısı evlenmeden önce aynı böyleymis bı ara bul o konuyu oku kararını ver

• Ahh Ahh..

Düğün öncesi saçma harcamalar...

Onunda kafasına dank edecektir.

Yada şöyle söyleyeyim evlenmemiş erkek kardeşi varsa , onun nişanlısı aynı taleplerde bulunduğunda eşinin cevaplarını gözlemle..

Bunları senden bugün isteyen insanın o gün geldiğinde nasıl bir değişime girdiğini göreceksin.

Çok doluyum anlatsam roman olur..
  • quote:

gelinlik, 4 bin lira
    Nişanlık 1500 lira

kusura bakmada o kız maddi anlamda pek tatmin olacak birine benzemiyor.inşallah değişir evlendiğinizde.

• Hocam sen burada dert yanacagina koza uygun bir dille bunlari anlatip durumunu soylemelisin.ha yok ben söyleyemem diyorsan yarin bir gün kimsede olmayan araba yi da aldirir evi de.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.