Şimdi Ara

OFFFF OFF Getz'mi Yeni kasa Yaris'mi yoksa Corsa'mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 1990 1995 arasında kalan senelerde Mitsubishi parça fiaytlarını iyi biliyordum.
    Şöyleki Mazdanın 3 katı Kia'nın 4 katıydı.
    Ama inşanlar şöyle yapıyordu.
    Mitsubishi minibüs yağ filitresi yerine Kia yada mazda minibüs'ün yağ filitresini alıyorlar çok daha ucuza geliyordu.
    Tabi bazı servislerde bunları kullanıp müşteriye orjinal diye Mitsubishi fiyatından sattıklarına sahit olmuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp_o

Neden 1.0 yerine 1.3 motor
    Performans merakım yok
    1.0 motor çokmu süründürür

Arkadaşım 1.0 yaris ile 1.3 yaris arasında yakıtta 100 km de ortalama 0.5 litreden fazla fark olmaz, ama performans farkı bu 0.5 litreden çok fazla. Bende 1.0 yaris var motor hacmine göre performansı çok iyi ama 1.3 ile kıyaslanmaz, bizim ikinci aracımız olacağı için 1.0 tercih etmiştik, tek araç olarak da yeterlidir, ancak yakıt ekonomisi yapmanız için gerçekten 90 ın üzerine çıkmamanız gerekiyor. Ancak lütfen yanlış anlamayın 1.0 araç alınmaz demiyorum, aralarındaki perfonmans farkının fazla olduğunu ifade etmeye çalışıyorum, birçok 1.0 kullanıcısı aracından memnundur, 1.0 araçlar konusunu merak ediyorsanız şu linke bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_21619197/tm.htm

• Bende yaris öneririm ama 1.3 öneririm. Sonuçta 1.3 ile 1.0 vergileri aynı yakıtları da 10 6 lt yakıyorsa 1.3 7lt yakar şehir içinde. Ama biri 69 hp iken diğeri 87 hpdir. uzun yolda performans aramasanız bile önemlidir bence. Getz konusundaysa aslında tam tüketici arabası ama arkadaşımın var ben de kullanırım bazen konforsuz bir araç süspansiyon konforu yok ama içi geniş yüksek ön konsol filan estetikten çok uzak dümdüz araba yani ayrıca 1.3 gls 3 silindirdir ben 2 gün kiralamıştım belki benim kiraladığımın bakımları yapılmamıştı bilemiyorum ama çok yakıyor yani şehir için 9 lt gibi bi yakıt tüketimi oldu. Getz düşünürsen sıfır almanı öneririm ama burada Yaris 1.3 almak daha mantıklı. 2007 modeli 22000 e filan zorlarsanız alırsınız. Ben buraya seat ibizayı da eklemenizi öneririm. Stylance modelini 21000 e filan alabilirsiniz çok donanımlı bir araç.
  • Sizin önceliklerinizi düşündüğümzde Yaris 10 adım öne fırlıyor.Hiç düşünme bile derimArkadaşın dediği gibi 1.0 alınmaz değil ancak uzun yıllar binmei düşünüyorsan al 1.0 ı bence.Satarken belki pek tercih edilmeyebilir ancak uzun yıllar sorunsuz bineceğini düşünürsek buna değer.
  • merhaba arkadaşım.
    ben de eylül 2006'da senin gibi 1997 model renault 19 europa RT 'mi (hatchback ve ege mavisiydi) takasa verip sıfır getz dizel aldım.
    1.5 yıldır da kullanıyorum ve de çok memnunum.
    bi fikir olur belki diye söyledim.
    alacağın araç şimdiden hayırlı olsun.
  • Yaris veya Corsa.
  • Evet Yaris çok fazlasıyla ağır basıyor
    Yaris yada Getz
    Peki siz yada bildiğiniz Yarisini satmak isteyen varmı
    Yalnız değişeni boyalısı çiziği olanı istemem ben 1-2 tane buldum ama ya boyalı ya düzeltilip boya istiyor.Yokmudur temizini makul fiyata satan
    Bide Yeni kasa yaris için çizik bile olmayanını buldum diyelim kaç paraya alırsam normal fiyatı bu diyebilirim
    İlginize teşekkürler
    istediğim fiyata bulabilirsem Yaris'te karar verdim ama bulamazsam Getz'e yöneleceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp_o -- 24 Mart 2008; 1:02:12 >
  • Bence seçeneklerin arasında honda jazz da olmalı. 1.4 motoru oldukça az yakıyor ayrıca renault 19 dan sonra iç hacim olarak tatmin edebilecek bir araç jazz.
  • Netten bir Yaris buldum 21000ytl istiyor 10.000km civarında pırıl pırılmış fiyat nasıl
    20000ytl'ye honda jazz ın hangi modelini alabilirim
  • Arkadaşım linki ve de bakalım araca.Tekna mı sol mu vs
    quote:

Orjinalden alıntı: alp_o

Netten bir Yaris buldum 21000ytl istiyor 10.000km civarında pırıl pırılmış fiyat nasıl
    20000ytl'ye honda jazz ın hangi modelini alabilirim
  • seçeneklerine saygı duyuyorum ama bu sınıfta bana göre en ideal alınabilecek araçlar jazz ve colt...colt jazz ile aynı donanıma sahip ve jazzdan daha ucuz...1.3 motor 95 hp seni fazlasıyla tatmin eder.

benim kanaatim 1.4 araba tercih edilmemeli...yakıt olarak 1.6 lardan farkı yok ve vergisi aynı...buna karşılık düşük performans ve konfor kaybı...ama 1.3 motorun vergisi düşüktür....coltun motor gücü hemen hemen tüm 1.4 lerden fazladır...sanırım gp de 95 hp...
  • http://www.sahibinden.com/satilik_toyota_yarisWQQaXQQ5286457WQQpXQQdisplayitem

Resmi yok ama gelip görebilirsin çizik dahi yok diyor

Birde bu var ama indirim yapsa düşünmeye başlayacağım yada bu fiyat iyimidir
    http://www.sahibinden.com/full_full_hyundai_getz_1_3WQQaXQQ5408087WQQpXQQdisplayitem

Bu arada tamam Honda Jazz'da artık listemde ama Colt listede yer alma ihtimali yok
    Yaris
    Jazz
    Getz

• Şu yanlış bilgiyi düzelterek başlayayım :
    Colt 1.3 1.4-1.6 sınıfına girer çünkü silindir hacmi 1300 cc nin üstündedir. Yani Focus astra megane vs. ile aynıdır vergisi. Ayrıca ben kullandım test ettim bir çok yerde de şikayet ediliyor motor sesi içeride çok hissediliyor özellikle 3000 devirden sonra motor kucakta gibi. Ses izolasyonuyla çözülebilir bilemiyorum. Jazz da çok iyi bir tercih ama 2003 model jazza 20000 istiyorlar yuh yani bu kadarı da. Yukarıda belirttiğim gibi Yaris iyi seçenektir ama onun da jazz fiyatlarından pek farkı yok (1.3 için konuşuyorum) ama güncel bi kasa jazza göre ve sorunsuzluk denince toyota geliyor akla. Ancak Jazz yaristen daha kullanışlı daha ekonomik biraraç. Seçim sizin...
    quote:

Orjinalden alıntı: tavakspor

seçeneklerine saygı duyuyorum ama bu sınıfta bana göre en ideal alınabilecek araçlar jazz ve colt...colt jazz ile aynı donanıma sahip ve jazzdan daha ucuz...1.3 motor 95 hp seni fazlasıyla tatmin eder.

benim kanaatim 1.4 araba tercih edilmemeli...yakıt olarak 1.6 lardan farkı yok ve vergisi aynı...buna karşılık düşük performans ve konfor kaybı...ama 1.3 motorun vergisi düşüktür....coltun motor gücü hemen hemen tüm 1.4 lerden fazladır...sanırım gp de 95 hp...

• bence jazz ı bi düşün hem az yakıt bide otomatik olursa süper olur.bence jazzı atlama
  • http://www.sahibinden.com/full_full_hyundai_getz_1_3WQQaXQQ5408087WQQpXQQdisplayitem

bu satılmış bunu unuttum
    Arkadaşlar tamam Jazz'ıda listeme aldım ama o kadar para vereceksem çizik bile istemem
    Ama 20000ytl ye Jazz yok en azından temizi satanı bilen varsa bakayım
  • vergi olayında haklısın..baktım colt 1332 cc...gürültü olayı ise kişiden kişiye değişir...ben şahsen izolasyon yaptırmıyorum ses hoşuma gidiyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: n a v y_35

Şu yanlış bilgiyi düzelterek başlayayım :
    Colt 1.3 1.4-1.6 sınıfına girer çünkü silindir hacmi 1300 cc nin üstündedir. Yani Focus astra megane vs. ile aynıdır vergisi. Ayrıca ben kullandım test ettim bir çok yerde de şikayet ediliyor motor sesi içeride çok hissediliyor özellikle 3000 devirden sonra motor kucakta gibi. Ses izolasyonuyla çözülebilir bilemiyorum. Jazz da çok iyi bir tercih ama 2003 model jazza 20000 istiyorlar yuh yani bu kadarı da. Yukarıda belirttiğim gibi Yaris iyi seçenektir ama onun da jazz fiyatlarından pek farkı yok (1.3 için konuşuyorum) ama güncel bi kasa jazza göre ve sorunsuzluk denince toyota geliyor akla. Ancak Jazz yaristen daha kullanışlı daha ekonomik biraraç. Seçim sizin...
    quote:

Orjinalden alıntı: tavakspor

seçeneklerine saygı duyuyorum ama bu sınıfta bana göre en ideal alınabilecek araçlar jazz ve colt...colt jazz ile aynı donanıma sahip ve jazzdan daha ucuz...1.3 motor 95 hp seni fazlasıyla tatmin eder.

• yaris tabi ki getz den daha konforlu daha ekonomik ve tasarımı daha güzel
  • Evet tamam Yaris daha iyi ama daha pahalı ve 2. el akmak istediğimde
    istediğim temizlikte bulamıyorum bulursamda fiyat bence yüksek
    Şimdi Liste fiyatı Yaris 1.0 AC 24,750ytl eee bu araç ortalama 20000km yol yapmış lastikler, ön takım vs önrünün en az %25'ini doldurmuş.
    1-2 sene yağmur çamur görmüş ve sadece yenisinden 2000-2500ytl aşağı fiyat isteniyor bu istenene alım satım vb masrafları ekleyince anlamı kalmıyor 2. ele o kadar para vermeyin
    Yanlışmı hesap yapıyorum
  • Bence seçenek sayısını daraltabildiğiniz kadar daraltın.Son karar jazz ve yaris ise benim düşüncem şöyle.Sizin baktığınız 20000 YTL civarındaki yarisler 1.0 motor.3 silindir.Ha binilmez mi?Neden binilmesin,hem de vergi avantajı var.Vergi önemli değil donanım ve güçte istiyorum diyorsan 1.3 Yaris ve Jazz kıyaslanır.Çocuğunuz varsa ve bagaj istiyorsanız Jazz öne çıkar.Yanılmıyorsam 380 LT bagaj var.Yaris bu konuda geri kalıyor,bagajı dar jazz a göre.İsterseniz gidin 2 aracı da test edin.İkisi de iyi araçlar bence.Son kararı kullanıp verin derim ama ne yaparsanız yapın kafanızı buşandırmayın.Seçenekleri 2 ye indirin ve bunları irdeleyin.Zor iş,kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: panisher

Bence seçenek sayısını daraltabildiğiniz kadar daraltın.Son karar jazz ve yaris ise benim düşüncem şöyle.Sizin baktığınız 20000 YTL civarındaki yarisler 1.0 motor.3 silindir.Ha binilmez mi?Neden binilmesin,hem de vergi avantajı var.Vergi önemli değil donanım ve güçte istiyorum diyorsan 1.3 Yaris ve Jazz kıyaslanır.Çocuğunuz varsa ve bagaj istiyorsanız Jazz öne çıkar.Yanılmıyorsam 380 LT bagaj var.Yaris bu konuda geri kalıyor,bagajı dar jazz a göre.İsterseniz gidin 2 aracı da test edin.İkisi de iyi araçlar bence.Son kararı kullanıp verin derim ama ne yaparsanız yapın kafanızı buşandırmayın.Seçenekleri 2 ye indirin ve bunları irdeleyin.Zor iş,kolay gelsin

Pardon verdiğiniz linkteki getz e baktım şimdi.Sakın derim.17500 hem de benzinli.Ne yakıyo biliyo musunuz?

İlanlardaki fiyatlara bakmayın,parayı cebinize koyup gidin.Pazarlık yapın.Mutlaka bir yerlerde kısmetiniz sizi bekliyor.Sabredin,pazarlıkla 20 den aşağıya yaris alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.