Arkadaşlar merhaba Güzelim arabamızı sattık Renault 19 1.6 RT Sattık satmasınada ne alacağız Kafam karman çorman Otomobil'den beklentin ne derseniz. Herkes gibi tercihen az yaksın Tercihen vergisi düşük olsun Bana sorun çıkarmasn 2006 model veya üzeri olsun Ha öyle az yaksın çok kaçsın gibi bir talebim yok hız ve serilik önemli değil yerde sürünmediği sürece Konfor olayına gelince zaten 2006 ve üzeri bir araççok da kötü olmaz diye düşünüyorum.Yılda yapacağım max. 5000-6000km
Ben ne baktım 1- Yeni kasa Toyoya Yaris 1.0 2007 model ortalama istenilen 20000ytl abs standart Görüntü yeterli Yakıt gayet iyi Vergi düşük Aslında tam istediğim netelikte 2- Hyundai Getz 2006 model 15000-16000ytl civarı alınabilir. Görüntü yeterli Yakıt tartışılıyor ama tam olarak bilmiyorum Vergi Yaris'ten fazla Getz'de birde 1.3GLS ve 1.4DOCH motor farkları var 1.3 olan satışı yok zannediyorum
20000YTL verebilirim ama bu %25 daha fazla ödeme yapmam gerekir Asıl soru şu Yaris ile Getz arasında 1 yaş için 4000ytl fazla vermeye değermi Aslında 2007 Getz'de 16000ytl civarı bulunabilir diye düşünüyorum
3. seçenek te şu hiç uğraşma git 2008 model 195000ytl'ye Bayiden 0 al ama sadece klima var Bu seferde 2007 Yaris'mi 2008 getz'mi bu arada eski kasa yaris istemem Corsa Yaristen daha pahalı o nedenle çok düşünmüyorum Ne yapmalıyım arkadaşlar bir fikir lütfen Belki başka alternatifler önerirsiniz. Tek ricam kullanmadıysanız yorum yapabilirsiniz ama kötülemeyin
İkinci el Yaris al geç hocam uzun yıllar sorunsuz binersin. 3 model arasında en mantıklısı bence.
getzin kasa değiştireceği söyleniyor bu yüzden fiyatları düşecektir ikinci elde hatta şuanki ikinci el fiyatlarına bayiden sıfırını bile alabilirsiniz bunu bir araştırın ama hemen almam gerek diyorsanız ben yaristen yana kullanıyorum tercihimi
Evet dediğim gibi 19500 e klimalı 20900'e Klima+Abs li Getz var ama 2006 yada 2007 gezt ve 2007 yaris arada minimum 3000ytl oynuyor buna değermi ona karar veremedim Yani Yaris'in getz'ten üstünlüğü nedir sonuçta 5 sene garanti veriyorlar Artı ve Eksilerini belirtirseniz sevinirim Dediğim gibi Yaris aklıma yattı ama 3-4bin ytl de fazladan vermemi gerektirecek artıları varmı varsa neler
quote:
Orjinalden alıntı: alp_o
Evet dediğim gibi 19500 e klimalı 20900'e Klima+Abs li Getz var ama 2006 yada 2007 gezt ve 2007 yaris arada minimum 3000ytl oynuyor buna değermi ona karar veremedim Yani Yaris'in getz'ten üstünlüğü nedir sonuçta 5 sene garanti veriyorlar Artı ve Eksilerini belirtirseniz sevinirim Dediğim gibi Yaris aklıma yattı ama 3-4bin ytl de fazladan vermemi gerektirecek artıları varmı varsa neler
toyota sorunsuzluğu ve kalitesi servis imkanları daha yeni bir kasa ve bence daha şık bir araç olması
kesinlikle yaris tavsiye ederim, pişman olmazsın.. zaten toyotayla hyundai kıyaslanamaz bile, 2-3 milyarı düşünüp yaristen cayma, insanlar yazın o paraya 1 hafta tatile gidiyorlar sen araba alıyosun ama, iyi düşün bence..
Benimde gönlüm Yaris'ten yana ama 1000cc ve 3 silindir olması biraz düşündürüyor
bende yaris derim kesinlikle çok rahat bi araba. Deneme sürüşü yapmıştım
Getz Yaris'le kıyaslandığında bu kadar kötümü
Hyundai'nin 5 yıl mekanik garantisi var.Ama Toyota'nın da yıllardır güven veren bir marka prestiji ve sorunsuz 500.000 km yapabilen motorları var.Kalite bakımından kıyaslarsak Yaris açık ara önde...
İkisini de kullanmadım ama çevremde kullananlar var. Kimse de pek şikayetçi değil, halinden memnun. Bence uzun süre kullanırım diyorsanız sıfır km alın da ne alırsanız alın. Getz alsanızda çok şikayetçi olacağınızı sanmıyorum. 99'dan bu yana hep hyundai accent kullanan birisi olarak bana hiç sorun çıkartmadığı için gözümü kırpmadan alırım. (ki tekrar aldım)
vergileri : yarisin 1.0'ın yıllık vergisi : 351 getzin 1.4'ün yıllık vergisi : 561 Arada yaris lehine yıllık 200 YTL fark var. Tüketim: Yılda 5000 km yapacağınız söylemişsiniz ki bu da yaklaşık 1000 YTL benzin parası demek. Yaris tahminen %20 daha az yaksa 200 YTL'de benzinden geliyor. Bakım fiyatları arasındaki farkı da hesaba katabiliriz ama yaris aldığınızda yıllık 400 YTL kara geçeceksiniz demektir, 8-10 yıl sonra aradaki 3000-4000 YTL fakı çıkarabilirsiniz. Gerçi sattığınızda da yarisin lehine bir fark oluşacaktır bunu da göz ardı etmemek lazım.
Bu arada kusura bakmayın sabah sabah bir hesap yaptım kafanızı karıştırdım...
quote:
Orjinalden alıntı: alp_o
Getz Yaris'le kıyaslandığında bu kadar kötümü
Seçeneklere Jazz eklemende fayda var.
bir yaris kullanıcısı olarak yarisin getz den daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Ancak bence hemen hemen aynı fiyata 2. el 1.0 yaris alacağına 0 km Getz sanki daha bi mantıklı gibi duruyor. Eniştemin de getz'i var hiç de kötü bir araç değil, beş yıl garanti de cabası, yakıt olayı da tamamen kullanıma bağlıdır, 1.0 yaris eğer biraz basacak olursan 1.4 getz den fazla yakabilir haberin olsun.
ncrdbl arkadaşım senin yaptığın hesapları bende yaptığım için karar veremiyorum zaten sonuç ortalama aynı yola çıkıyor ama konfor farkı diyorlarki ben her 2 aracıda kullanmadım o yüzden bilmiyorum Honda Jazz olayına gelince bir ara baktım nedense vazgeçtim Honda City'lere baktım sonra listeden çıkardım Kullananlar inanılmaz mennun ama çok fazla kişi bindiğin sürece iyi satmaya çalışırsan problem olur üretimleri bile kalkacak dediler
Aslında gerçekten niye JAZZ düşünmediğini anlayamadım, eğer ailenin tek arabası olacaksa aslında JAZZ daha mantıklı 380 lt bagajı var birçok c grubu hatchbackden daha fazla bagaj hacmine sahip yakıtıda çok iyi tek sorun kasanın çok eskimiş olması ve yakında yenisinin çıkacak olması
1.0 yarisi es geç hocam, pişman olursun. 1.3 yaris bak, onunda vergi avantajı var. getz'lerde güzel araba ama onunda 1.4 (16V-98hp) olanına bak. tabi kalite olarak toyota bir adım önde. corsayıda düşünebilirsin.
Neden 1.0 yerine 1.3 motor Performans merakım yok 1.0 motor çokmu süründürür
18000-20.000 liraya full akseauralı 2005-2006 model mitsubishi colt tiptronik\manuel alabilirsin.
4 havayastığı,abs,ebd,alaşım jant,otomatik klima,elektrikli ısıtmalı dikiz aynaları, yol bilgisayarı,6 hoparlörlü ses sistemi, soğutmalı torpido gözü gibi aksesuarlar standarttır.
1.332 cc 95 hp motoru vardır.
5 ileri manuel yada 6 ileri tiptronik seçenekleri var.
7,5 litre\100 km istanbul şehir içi tüketimi vardır.
incelemeni öneririm.
ayrıca jazz ı da mutlaka gözden geçir.
colt ve jazz diğer B segmenti araçlarında olmayan genişlikte iç hacim sunmaktalar.