Şimdi Ara

ξ¿ξ---Ogame Başlangıç Bilgileri--- ξ¿ξ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
55.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.savunması yok ise ve bir kaç tane savaş gemisi var diyorsun sende eger savas gemin var ise 10 tane felan koy saldir adama mesela adamda 4 hafif avci var ise sende 10 tane hafif avci birde nakliyelerini koy gemiye dal ;)

2.Füzyoenerji Santrali seninde dedigin gibi det harciyo genede biraz yap ama solara paran yetmez acil enerjiye ihtiyacin varsa basarsın ne diyim duruma göre

3.diyelimki saldirdigin gezegende 30k(30.000) maden var eger sen saldirip savası kazanirsan saldirdigin gezegendeki madenlerin sadece yarisini almaya hak kazanirsin ok;) bütün madenlerin kristal,maden,det hepsinin yarisini almaya hak kazanirsin yani hepsini diil. sende dalgali saldiri yap hepsini olmasada mesela 30k buldun gezegenin birinde savunması yok bu adama önce yarisi ne yapar 15k yani 3 küçük nakliye geriye 15 kalir gezegende onu yarisi 7 ikinci seferdede 2 nakliye ile dalarsin adama ok;) 22k maden almiş olursun bu şekilde dalgalı saldirilar gerceklestir...ama dikkat et 3/24 kuralı denen bişi var eger bir gezegene günde 3 defadan fazla saldirirsan gelişmeyi engellemekten ceza yersin oyunda..o yuzden yarim saat içinde ard arda yapilan 3 saldiri 1 saldiri sayilir..yani dalgalı olarak saldirirsan 9 defa dalabilirsin 3 er 3 er her saldirida yarim saat dilimi içinde olucak ok;)

umarim yardimci olabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_ -- 2 Mart 2006; 16:46:48 >

• Çok Teşekkürler kaan_ hocam çok yardımı olacak

edit: bişey daha geldi aklıma onuda sorayım. Şimdi yarım saat içinde Ard arda saldırı yapmak için filoları ard arda kaldırsam olurmu benim filolar malum 2 saatten önce varmıyo mesela bi filoyu kaldırsam 10 dk sonra bi tane daha kaldırsam aynı yere olurmu ? . Yoksa filonun gezegene varmasımı lazım ?

bide dikkat ettim hertkes sömürgem var diyor bu iş nasıl oluyor birisiyle savaş edip kazanırsan o senin sömürgenmi oluyor senin içinmi çalışıyor

Şimdiden Teşekkürler . Valla alıştırdınız beni oyuna böyle ara sıra başınızı ağrıtacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 2 Mart 2006; 23:59:59 >
  • :)) edit:haju mesela gönder filonu saldir 1 dakka sonra gene gönder sonra bir tane daha gönder ardarda 1 dakka arayla yeterki yarim saati geçmesin ok;)

sömürge olayı şu kardes önce teknik bölümüne gir ogamede orada gemilerden koloni gemisi için gerekenler Uzay Tersanesi(Kademe 4), Impuls( Içtepi ) Motortakimi(Kademe 3) yap bunlarida arastirma menusunden yapabilirsin bunlari yapinca tersaneye girdiginde koloni gemisini görüceksin açılıcak..koloni gemisini basıyosun 1 tane üret bos bir gezegene gönder galaksinde 15 gezegen olur genelde 4-6-11-12-8 buralara göndermeye bak çünkü bunlar büyük olur gezegenler küçük cıkarsa degiştirme lazim ilerde fazla bişi yapamiyosun küçük gezegende onun için;) sömürge olayı bos bir gezegeni aliysun senin oluyo orada kademeler yukseltiyosun orada maden üretmeye baslıyosun falan yani bir tane gezegenin daha olmus oluyo;) bu arada sen gel msn pm attım msn de daha rahat anlatiyim;) yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana;)

• Çok teşekkür ettim çok yardımcı oldun hemde msn e ekliyorum hemen ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan_

quote:

Orjinalden alıntı: nevra

Sömürge çok büyük bir etken.. Büyük çapta sömürgeler kurup yalnızda maden üretimi için dizayn ederseniz.. Getiriniz muhteşem olabiliyor..

evt katiliyorum

ewet bende katiliyorumm
  • s.a. millet ben yeni uye oldum bu siteye bakıyorum burdada ogame muhabbetleri dönüyo :),ben 2 seneden beri oynuyorum bu lanet oyunu bırakmakda bırakamıyorum.cocuk acısı gibi koyuyo bırakmak 12.ewrende olan warmı burda....
  • ayrıca ben kısa bir giriş yapmak isterim oyun hakkında ee 2 senemizi bosuna wermedik ya :)

oncelikli olarak kesinlikle tum söürgelerinizi atmaniz lazım toplam 8 adet sömürge atabiliyosunuz ama tabii benden size tavsiye butun sömürgelerinizi aynı sisteme atmayın(örneğin:4 275 1 , 4 275 2 , 4 275 3 , 4 275 4 , 4 275 5...gibi). ana gezegene yakın en fazla 4 5 tane söm olsa yeterlidir. Sömürge sıralamasıda cok önemli tabii en sıcak 1 ile 3 arası deu için sonlara yani 13 14 15 e söm atarsaniz deu daha fazla elde edersiniz.deu ne işe yarıyo derseniz filonuz olunca cokca lazım olacak olan yakıtınızdır.su an bana filomu kaldırmak iiçin 300k yani 300.000 deu lazim..:)

solar enerji : gezegenin enerjisini artırır madeninizi sağlıklı çıkarabilmeniz için enerjiniz kırmızı olmaması gerekiyo.

füzyo enerji : Deu nuzu kullanarakenerji sağlar bunu yalnızca deu kademenizi artırmak için kullanmanızı öneririm.

robot fab. : yapılan inşaatların surelerini belli oranda azaltır.

nanit fab. : tum inşaatların we arastırmaların surelerini yarı yarıya indirir.

uzay ters. : filo çıkarabilmek için gereklidir.ayrıca ne kadar basarsanız filoların tershaneden çıkış sureleri o kadar azalır.

depolar ise malınızın artsı için onemlidir hiç depo kademesi artırmadıgınız takdirde metal, kristal we deu nuz miktarı 100k oldugunda kırmızı yanmaya baslar we daha orda maden çıkmaz eger 1 kademe bastığınız zaman
    50k daha artış yaptınız demektir.

b.arastırma : arastırmalar için önemli bir etkendir ne kadar basarsaniz o kadar arastırma sürelerinizi belli oranda süre indirimine gider :=))

roket silosu : eger savunma yaparsanız ki ben tavsiye etmiyorum yaptığınızı farz edelim 2.kademeye geldiğinde yakalyıcı roketleriniz açılır savunmada we size atılacak olan gar ları imha etme gücüne sahip olursunuz her 1 kademe 10 yakalayıcı 5 gar demektir(gar = gezegenler arası roket düştüğü yerde ki sadece bununla savunmaları wurabilirsiniz savunma kendini yenilemeye gecemez yani deaktive olduktan sonra %70 yenileme gecer we kayıp ettiğiniz savunma aracları geri dönme ihtimali wardır.Ne kadar yakalayıcı roketiniz warsa o kadar gar imha etme sansına sahip olursunuz.)

soldaki bolumde tum gezegeni idare edebilmeniz için gerekli olan butoonlar mevcuttur.

bu anlattıklarım bina linkinde mevcut

gelelim arastırmalara,

casusluk tekniği : sizin dusmanın gezegeninde ne oldugunu ögrenmeniz için gerekli olan casus sondalarının bilgi alma yetkisimi artırır.tabii bu dusmanın casusluk tekniği ile belli olur.yani dusmanın eger casusluk tekniği sizden fazlaysa az bilgi alırsınız bunun içinde 1 den fazla sonda atmanız gerekir fakat bu seferde sondalarınızın geri gelme sansı azalır yakalanma riskleri artar.

bilg. tekn. : filo kaldırma adetini artırır.yani ilk oyuna basladıgınız zaman gezegeninizden 1 kere filo kalkar 3 5 ne akdar filonuz warsa ama her kademe artı filo kaldırmanızı sağlar ayrıca bu teknik 10 oldugunda nanit fabrikanız acilir robot fabrikasıda 10 olması lazım tabii

silah tekniği : her kademesi sizin atış gucune sahıp oldugunuz filo weya savunmanızın gücünü %10 artırır.

koruyucu kalkan : her birimin kalkanlarını (savunma we filo) %10 artırır

zırhlandırma : bu da aynı sekilde koruyucu kalkan gibi bir birimdir ayrıca yazacak bişey yok..

yanmalı motor : kucuk naklıye buyuk naklıye hafıf avcı we sondalarınızın hızını artırır.

impuls : agır avcı koloni bombardıman we size lazım olacak olan kruvazör gemilerinin hızını artırır.

hiper uzay iticisi : komuta gemisi için lazım bir motor.

gravitasyon : ölüm yıldızı için gereklidir.bunu acabilmek için 300k enerjiye ihtiyac wardır o da ortalama gezegenin sıcaklığına bağlı olarak tabii 9000 uydu demek

sıra geldi filolara..

atış gucune sahıp gemiler : h.awcı , ağır awcı , kruvazor , komuta (ki bu gemi çok önemlidir yalnız basına bir işe yaramaz tabii o ayrı mesele), bombardıman , muhrip we son olarak bu çok zor buna kasmayın yoksa filo yapamazsınız ÖLÜM YILDIZ ı en buyuk gemide budur..

koloni gemisi sömürge almanıza yarar.
    geri donüşümcü harabe alanalrını toplamaya yarar.
    solar uydu gezegenin sıcaklığına bağlı olarak enerji sağlar.

teknik linkinde ise çıkartmak istediğiniz bolumler mevcuttur fişlo savunma arastırma teknikleri gibi...

BENDEN SİZE SÖYLE BİR TAVSİYE FİLO SIRALAMANIZ SADECE KOMUTA OLMASIN.BEN KOMUTA GEMİSİNİ KORUMASI İÇİN H.AWCI, H.AWCI KATİLİ OLARAK BİLİNEN KRUVAZOR Kİ ÇOK HA BİRİKTİREN WAR YANİ HAFIF AWCI, WE CASUS SONDASI ATIŞ GÜCÜ YOK AMA ÇOK İŞE YARIYO HELEKİ SAVUNMA WE FİLO OLMAYAN Bİ YERE YUKLU MİKTARDA BENİM GİBİ GÖNDERİRSENİZ TASIDIGI MİKTAR KADAR MAL GETİRİR HEMDE 1 DAKKA İÇERİSİNDE :=))

HE Bİ DE KAYNAK ARTIRIMI İÇİN HIZLI BİR ARTIŞ OLMASI İÇİN SIRALAMA WERİYİM Bİ DE...
    M = METAL MADENİ , K = KRİSTAL MADENİ , D = DEUTERİUM MADENİ , S=SOLAR ENERJİ

S1 M1 M2 S2 M3 K1 S3 M4 K2 S4 D1 S5 M5 K3 K4 S6 K5 S7 M6 M7 S8 K6 M8 S9 D2 M9 S10 M11 K7 S11 K8 BURDAN SONRASINI LAZIM OLAN MADENE GÖRE YAPABİLİRSİNİZ.

AKLIMA GELEN SU AN BU KADAR Bİ YARDIMIM DOKUNDUYSA NE MUTLU BANA SİZE İYİ OYUNLAR QUELİAS.

• @Quelias ellerine saglık haju
  • yaw ben bu yağmayı anlamadım filoyu seçtik koordinatlarını yazdık,görev olarak nakliye mi saldırmak mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafayilmaz

yaw ben bu yağmayı anlamadım filoyu seçtik koordinatlarını yazdık,görev olarak nakliye mi saldırmak mı

saldırı yapacan ama filoyu bos gonderecen bu hatayı yapan cok arkadasım war ondan belirtiyorum bu noktayı..
  • nerden alıcam veya indirecem ben bu ogame i
  • www.ogame.com.tr üye olucaksın. indirilmior siteden oynayacan
  • ogame de gis ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknorütbe

ogame de gis ne

kardeş GİS bir gemi ama yapilmasi oldukça zor,uzay tersanesi 10,iyon tekniği 8,hiper uzay iticisi 9 olacak bu gemiyi yapabilmek için,ayrica 70k metal 40k kri ve 15k da deu istiyor,uzun yazılışı da Gravite İyon Sondası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 4 Nisan 2006; 19:26:48 >
  • Steinberger uzaklaştırılmış...Ne için uzaklaştırılmış?Tek taraflı bakarsanız onlar uzaklaştırdı :) Nasıl olsa; her türlü hak onlarda ;siliyorlar,uzaklaştırıyorlar,ne isterlerse yapıyorlar...Hakkaniyet;nerde derseniz,herkesin kendi doğrusunda saklı diye düşünüyorum...

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: ©em

quote:

Orjinalden alıntı: teknorütbe

ogame de gis ne

kardeş GİS bir gemi ama yapilmasi oldukça zor,uzay tersanesi 10,iyon tekniği 8,hiper uzay iticisi 9 olacak bu gemiyi yapabilmek için,ayrica 70k metal 40k kri ve 15k da deu istiyor,uzun yazılışı da Gravite İyon Sondası

• merhaba arkadaşlar ben bu oyunda daha yeniyim kaan bilgilerini okudum tebrikler güzel hazırlamışsın benim pek zamanım olmuyo şimdi tershane kuruyodum (robot fabrikası kademe 2) bi süredir bile bile kurmuypdum tershane kurunca bana saldırabiliyorlar dimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamshot

merhaba arkadaşlar ben bu oyunda daha yeniyim kaan bilgilerini okudum tebrikler güzel hazırlamışsın benim pek zamanım olmuyo şimdi tershane kuruyodum (robot fabrikası kademe 2) bi süredir bile bile kurmuypdum tershane kurunca bana saldırabiliyorlar dimi?

arkadaşım sana saldırabilmeleriyle tersanenin alaksı yok,senin puanınla alakalı,kısaca şöyle özetliyim,

5000 Puan Altında
    Oyuncu, kendi puanının %20'si ve altındaki ile %500'ü ve üstündeki oyunculara saldıramaz, o oyuncuların saldırısına uğrayamaz.

5000 Puan Üstünde
    Koruma yoktur.

ayrıca şu linke de bakarsan sana yardımcı olacaktır.tıkla<<<<<<

• quote:

Orjinalden alıntı: ©em

quote:

Orjinalden alıntı: jamshot

merhaba arkadaşlar ben bu oyunda daha yeniyim kaan bilgilerini okudum tebrikler güzel hazırlamışsın benim pek zamanım olmuyo şimdi tershane kuruyodum (robot fabrikası kademe 2) bi süredir bile bile kurmuypdum tershane kurunca bana saldırabiliyorlar dimi?

arkadaşım sana saldırabilmeleriyle tersanenin alaksı yok,senin puanınla alakalı,kısaca şöyle özetliyim,

5000 Puan Altında
    Oyuncu, kendi puanının %20'si ve altındaki ile %500'ü ve üstündeki oyunculara saldıramaz, o oyuncuların saldırısına uğrayamaz.

5000 Puan Üstünde
    Koruma yoktur.

ayrıca şu linke de bakarsan sana yardımcı olacaktır.tıkla<<<<<<

sağolasın bana arkadaşım yanlış söylemiş demekki

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.