Şimdi Ara

ξ¿ξ---Ogame Başlangıç Bilgileri--- ξ¿ξ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
55.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RAPTOR666

kardeşim ortada bi emek varsa saygımız sonsuz konunun sıkıcı olduu bi anda bi msj attık anlayıp dinlemeden lapin gibi aklınızca konu yaptınız mevzuuyu
    he ben ne kademe yaptım ne bişe nakliyem bile yoktu nanit dikildiinde arkadaşlık denen bi olguya sahibiz biz sen olsan oyuna giren bi arkadaşına nanit dikmezsin ama bizde öyle arkadaşlar var ben dikmişim başlkası dikmiş ne fark ediyo ortada bi olay var sonuçta adamın biri noobtan çıkmadan naniti koymuşmu lööp diye sen ona bak

((yok böle bişi kardes yok..yani seninle ikimizin böyle bir ortak noktada buluşması gibi bir sey söz konusu olamaz)) edit:şahan

bunuda nerden kopyalayıp yapıştırdıysan uhhuuhuahahhahhahh

kardes sen insanların neyi kopyalayıp yapıştırdığına bakacağına kendi yapmadığın şeyi ben yaptım die soyleip hava atmamayı ogren ok mi kendi hatan olmadığı zaman insanların hatalarını bulmaya başlarsın

• kardeş burda kopyala yapıştır tartışması yapılıyo sen oyunu sewmedim diyon yaw.oynamazsın olur biter.hem sewmiyosan bu forumda n'apıyon bakim??
  • saol abi bu bilgileri site yapıyom sitemde yayınlıcam

• quote:

Orjinalden alıntı: player_X2

saol abi bu bilgileri site yapıyom sitemde yayınlıcam

sende saol

• slm arkadaslar:) araniza yeni katildim.ogame icin roket simulatoru ariyodum bi arkadasa lazimdi yazdiklariniz tartismalariniz ilgimi cekti:) usenmedim kayit oldum ben de bi iki sey yazayim dedim.ama hala roket simulatorunu bulamadim:)
    ben ogame i 1 yildir oynuyorum.ve gordum ki aranizda bir cok arkadas yeni baslamis.benim tavsiyelerim de soyle olacak:
    1-ufak bi filo kurun
    2-etraftaki gezegenlere dalarak maden toplayin
    3-somurgeleri tamamlayin
    4-binalarinizi 23 e falan dayayin

internetin basinda cok zaman gecirenler:
    1- savunmayla hic ugrasmayin bina arastirma ve filo basin
    2- surekli saldirarak buyuyun
    hele bi de ayiniz varsa yasadiniz.aydan zaten radarla yararlanicaksiniz.buna ek olarak filonuzu nete giremiceiniz zaman aydan harabe alanlarina sokmeye gonderin.o zaman kimse filonuzu goremez.

internete az girebilenler:
    1-ayınız yoksa bu oyunu bırakin:) ben ay yokken 3-4 kere bıraktım.isiniz zordur, savunma yaparsin yıkarlar, filo yaparsın indirirler.kacirirsin aydan gorup gene indirirler.o yuzden tavsiyem uzak galaksilere 5-6-7-8 hatta 9 a atin tum somurgelerinizi.orda kendi kendinize binalari 25 belki de 30 a dayayin.hemen hemen 2 ay sadece bina basin demek oluyor bu.orada saglam bi filo kurarak ana gezegeninizin oldugu yere gelin.

2- ay varsa: (benim durumum bu).7-8 ay boyunca 1000 e yakin komutami indirdiler ay cikmadi ben de biraktim.geri dondugum de 3 ayim oldugunu gordum sasirdim:) 100 ha indirmisler ona bile cikmis.o sayede geri dondum oyuna.internette oldugumda her gece 200 300 kom indiriyorum.ama cevremde pek guclu kalmadi:( sinavlar var mesela.o zamanda filoyu aydan herhangi bir harabe alanina sokme goreviyle 55 saat gidis 55 saat donus 110 saatlik yola gonderiyorum mesela bi kac gun kafam rahat oluyo.

ayrica yeni baslayan arkadaslar icin soyluyorum gene, unutmayinki bu oyunda maden icin gelir kaynagi binalar degil geri donusumculerle toplanan harabe alanlarıdır.o yuzden geri donusumcu yu erken uretmeye calısın.
    umarım yeni baslayan arkadaslara yardımcı olmusumdur.emeginiz bosa gitmesin istiyorsaniz zamaninda yaptigim hatalardan cikardigim tecrubelerimi dinlerseniz iyi olur.
    saygilar

• @nitrocay

öncelikle aramiza hoş geldin kardeş.yazdıklarin için teşekkur ederim çok ii demişin saolasin

bu arada seni devamlı forumda görmek isteriz yani ben isterim

ellerine sağlık;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nitrocay

slm arkadaslar:) araniza yeni katildim.ogame icin roket simulatoru ariyodum bi arkadasa lazimdi yazdiklariniz tartismalariniz ilgimi cekti:) usenmedim kayit oldum ben de bi iki sey yazayim dedim.ama hala roket simulatorunu bulamadim:)
    ben ogame i 1 yildir oynuyorum.ve gordum ki aranizda bir cok arkadas yeni baslamis.benim tavsiyelerim de soyle olacak:
    1-ufak bi filo kurun
    2-etraftaki gezegenlere dalarak maden toplayin
    3-somurgeleri tamamlayin
    4-binalarinizi 23 e falan dayayin

internetin basinda cok zaman gecirenler:
    1- savunmayla hic ugrasmayin bina arastirma ve filo basin
    2- surekli saldirarak buyuyun
    hele bi de ayiniz varsa yasadiniz.aydan zaten radarla yararlanicaksiniz.buna ek olarak filonuzu nete giremiceiniz zaman aydan harabe alanlarina sokmeye gonderin.o zaman kimse filonuzu goremez.

internete az girebilenler:
    1-ayınız yoksa bu oyunu bırakin:) ben ay yokken 3-4 kere bıraktım.isiniz zordur, savunma yaparsin yıkarlar, filo yaparsın indirirler.kacirirsin aydan gorup gene indirirler.o yuzden tavsiyem uzak galaksilere 5-6-7-8 hatta 9 a atin tum somurgelerinizi.orda kendi kendinize binalari 25 belki de 30 a dayayin.hemen hemen 2 ay sadece bina basin demek oluyor bu.orada saglam bi filo kurarak ana gezegeninizin oldugu yere gelin.

2- ay varsa: (benim durumum bu).7-8 ay boyunca 1000 e yakin komutami indirdiler ay cikmadi ben de biraktim.geri dondugum de 3 ayim oldugunu gordum sasirdim:) 100 ha indirmisler ona bile cikmis.o sayede geri dondum oyuna.internette oldugumda her gece 200 300 kom indiriyorum.ama cevremde pek guclu kalmadi:( sinavlar var mesela.o zamanda filoyu aydan herhangi bir harabe alanina sokme goreviyle 55 saat gidis 55 saat donus 110 saatlik yola gonderiyorum mesela bi kac gun kafam rahat oluyo.

ayrica yeni baslayan arkadaslar icin soyluyorum gene, unutmayinki bu oyunda maden icin gelir kaynagi binalar degil geri donusumculerle toplanan harabe alanlarıdır.o yuzden geri donusumcu yu erken uretmeye calısın.
    umarım yeni baslayan arkadaslara yardımcı olmusumdur.emeginiz bosa gitmesin istiyorsaniz zamaninda yaptigim hatalardan cikardigim tecrubelerimi dinlerseniz iyi olur.
    saygilar

guzel bilgiler yeni başlayanlar için faydalı olucak emeğin için sağol

bu arada bende seni forumda gormek isterim burdaki arkadaslara yararlı olucaksın

• Gayet açıklayıcı olmuş verilen bilgiler.
  • ilginize ve cvp lariniza tesekkurler arkadaslar:) bi ornek vermek istiyorum
    İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy' a sormuşlar;
    -Bu şiir gerçekten çok başarılı olmuş, isteseniz tekrar yazabilir misiniz böyle bir şiir?
    kendisi de cvp vermiş;
    -Bu şiiri yazmak için o gunleri yaşamak o duyguları hissetmek gerekir.Allah bir daha böyle bir şiir yazacak duyguları hissettirecek gunleri göstermesin.

Biraz aşırı bir örnek oldu ama, ben de yaşadığım kotu tecrubelerden çıkardım bu yorumları, umarım bir daha yaşamayız o kazaları.Umarım tecrubelerimizden ders cıkaran arkadaslar da yaşamaz:) Ve ayrıca en çok umuyorum ki kimse bu yazımı yanlış anlamaz:)
  • arkadaslar filo kurmayla ilgili tavsiyede bulunmak istiyorum.

oyunun basinda hafif avcilara agirlik verin bence.son derece iyi gemilerdir.isterseniz speed sim de hesaplayin komuta gemisi ve hafif avci maliyetlerine gore sayilarini ve kimin daha guclu oldugunu.

şoyleki;

1 ha = 3000 metal + 1000 kri
    1 kom=40000 metal + 20000 kri

40 ha = 120.000 metal + 40.000 kri
    3 kom=120.000 metal + 60.000 kri

burda 3 komutanın maliyetinin 40 ha nın maliyetinden 20 k kri fazla oldugunu goruruz.

ticaret kuralları geregi 1 kri = 1.5 metal den

6 ha daha yapilabilir.buna gore aynı maliyette

46 ha = 3 kom

speedsim de bu iki gucu karsilastirin ve sonucu gorun.

Bu hesapla tavsiyem hafif avcıları kucumsemeyin ve bol miktarda yapin.
    hemen komuta gemilerini acmaya calısmaktansa hafif avcı basarak filonuzu buyutun ve kruvazorlu filoları indirin.ordan kazandiklarınızla komutaya gecin.

bu ispattan sonra filo kurmada dikkat edilecek hususlar;

1- hafif avcı basın (300 tane kadar)
    2- komutaya gecin
    3- filonuzda komutanın en az 6 katı hafif avcı bulundurun; karsı taraf hafif avcılarınızı indirirken komutalarınızın sayısı azalmaz bu sayede karsı tarafa daha buyuk hasar verirsiniz.
    4- saldiri filonuzda aynı dusunceyle casus sondası bulundurmayın.sondalar cok cabuk dustugunden yarardan cok zarar getirir.bunun yanında cok miktarda yapacaginiz casus sondalarıyla ( 4000-5000 adet) çevrenizdeki savunması olmayan gezegenlere dalarak kısa surede maden toplarsınız.ya da acil durumlar da ( ör: filonuzu kaldıracak kadar deuteryum olmadıgında ) nakliye amaclı kullanabilirsiniz.

muhrip ve bombardıman gemisiyle bosuna ugrasmayın gerek oldugunu dusunmuyorum.ileride teknik bolumunde kırmızı yazı gormek istemezseniz, tum yazıları yeşile ceviremk amacıyla yapabilirsiniz:)

saygılar, kolay gelsin

• @nitrocay ellerine saglık
  • kaan_ güzel bir çalışma olmuş.Her ne kadar hepsi Ogame'den alıntı olsa bile.EMEĞE SAYGI!
  • elinize sağlık
  • Küçük Nakliye Gemisi 801
    Büyük Nakliye Gemisi 170
    Hafif Avci 30935
    Agir Avci 127
    Kruvazör 420
    Komuta Gemisi 1688
    Geri Dönüsümcü 1725
    Casus Sondasi 8592
    Bombardiman Gemisi 20
    Muhrip 10

8. evrendeyim sonda bile yemiyorum evrene korku saldim filoda ha larin inanilmaz büyük etkisi var tavsiye ederim.

not:nobtan çıkmadan nanit basılmaz atarken düzgün atın
  • beyler ben oyuna baslıcamda tavısye eder msıınız ve nsl baslıcam oyunu nerden ındırcem bı aydınlatın lutfen (yazıyı baslarsam okurum)
    ayrıca su sahsın ımzası dıkkatımı cektı

quote:

Orjinalden alıntı: Kelepce

sen oyuna başlamışsın ilerlemişsin ben en başta başlarken bahsediyorum...Başta başlarken hangimizin söylediği mantıklı geliyor ? Ayrıca bizim 6 evrende filo 1.sinde sanıyorum 3000 veya 4000 civari komuta vardı ben bile filo sıralamasında 30 larda iken 1500komutam var ise onu öyle tahmin ettim...

Neyse sen haftalarca savunma kasip saldiri önleyerek zevk alıyorsun.bende sürekli saldiri yaparak maden toplayark sondalarımla maden alarak zevk alıyorum ve şuana kadar ilk oynadığım zamanlarda filom patladi daha pişmemiştik daha sonra ay dan yakaladı biri ama filosu yetmedi sağolsun iyi bir cöp cıakrttı bana

babandır zencı

• SAĞOL KAAN BEN OGAME YENİ ÜYE OLDUM.BUNLAR İŞİME ÇOK YARAYACAK
  • 3. defa yeniden başladım 19. evrende
    350 puanım var adım: emredici koordinat:
  • güzel taktik.. ama bunu doğru zamanda yapmak gerek.. çünkü elinizde az da olsa filo bulunduğu zaman etrafınızdakiler gelismenizi istemediği için filon coğalmadan dalıyolar(basıma geldi).. bence filo yapmadan önce filonun sırtını dayanacağı bi savunma kurmak sart..
  • Küçük Nakliye Gemisi 801
    Büyük Nakliye Gemisi 170
    Hafif Avci 30935
    Agir Avci 127
    Kruvazör 420
    Komuta Gemisi 1688
    Geri Dönüsümcü 1725
    Casus Sondasi 8592
    Bombardiman Gemisi 20
    Muhrip 10

8. evrendeyim sonda bile yemiyorum evrene korku saldim filoda ha larin inanilmaz büyük etkisi var tavsiye ederim.

not:nobtan çıkmadan nanit basılmaz atarken düzgün atın

yaf 8. evreni bırakmasam senden baya bi çöp çıkıyomuş yaff sölesene baştan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 19 Şubat 2006 6:39:56 >

• 1-Arkadaşlar bi yerden metal çalınacak adamın savunması yok fakat 4-5 tane savaş gemisi var diyelim önce bunlarımı yok etmek lazım acemiyim kusura bakmayın

2-bide arkadaşlar Füzyoenerji Santrali tam olarak ne iş yapıyo fizik problemi gibi anlatılmış sitede malum det harcıyo eğer çok büyük bi artısı yoksa yapmıyım

3-bişey daha soracağım arkadaşlar malum yeni başladım sadece yağma yapıyorum bugün iki seferdir aynı şey oldu örneğin adamın 30.000 madeni var bende 6 tane küçük taşıyıcı yolladım hepsini alsın diye fakat yarısını alıp geldi. ondan sonra başka gezegene yolladım yine aynı şekilde yarısını aldı çok küçük bir ihtimal benden önce birisi aldı diyeceğim ama casus sondası yolluyorum madenler yerinde duruyor. Problem nerede arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 2 Mart 2006; 10:44:23 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.