Şimdi Ara

----OGAME GENEL SORULAR---- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cesurprens

arkadaslar bu somurge olayı nasıl oluyo istedigim kadar somurge alabiliyormuyum yoksa bi sınır varmı ???

ilk önce bi koloni gemisi basman gerekli koloni gemisi içinde uzay tersanesi 4kademe basıcaksın uzay tersanesi için robot fabrikasını 2.kademe yapıcaksın..ayrıca birde Impuls( Içtepi ) Motortakimi Kademe 3
    gerekli bunun içinde bilimsel araştırma lab. 2 kademe yapıcan..sonra bide enerji tekniği..
    ve sonra basıcan bi koloni gemisi ardından galaksiye giriceksin...kordinatlara bakıcaksın..orda bazılarının yanında gezegen resmi olmaz..o kordinatı aklında tutacaksın..sonra sol taraftan filoya giriceksin..filodan koloni gemisini seçiceksin...ve hatırladığın kordinatı(unutmadıysan)yazıcaksın ve görev olarak sömürgeleştirmeyi seçeceksin..bir kaç saat sonra bi bakacan sömürgen olmuşş..bu işlemi en fazla 8kere gerçekleştirebilirsin...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCHULE -- 16 Şubat 2006 9:43:32 >
  • ben oldum arkadaslar 2 gundur ay ile izlemedeydim tatar beyi nickli ouncu 1100komuta bilmem kac h.a filan geli ustume ve filo gece havalanmıstı 1 saat sonra inicek ve adamda tam olarak 1saat sonra gelior saldrı icin
    gece 12 sn fak vardı
    onlineim dedim nasıl tam zamanında gelebilorsun sen diyince
    nasıl becerdi ise aradaki zaman farkını 5 sn ye dusurdu bi program kullandıgı acık bunu nasıl ve kime sikayet edebilirm
    bu arada havada 184bnak
    22gd
    100casus
    25muhrip
    5milyon ml var :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: pc0576

ben oldum arkadaslar 2 gundur ay ile izlemedeydim tatar beyi nickli ouncu 1100komuta bilmem kac h.a filan geli ustume ve filo gece havalanmıstı 1 saat sonra inicek ve adamda tam olarak 1saat sonra gelior saldrı icin
    gece 12 sn fak vardı
    nasıl becerdi ise aradaki zaman farkını 5 sn ye dusurdu bi program kullandıgı acık bunu nasıl ve kime sikayet edebilirm
    bu arada havada 184bnak
    22gd
    100casus
    25muhrip
    5milyon ml var :(

Arkadaşım ilk önce geçmiş olsun sanırım savaş bitmiştir çoktan,dediğin gibi 12 saniyelik farkı 5 saniyeye düşürebilecek bir program oldunu sanmıyorum belki sen yanlış görmüşsündür.ama böyle bişey oldunu düşünüyosan bile evren oplarına durumu bildir derim
    Bu arada filoyu tekrar kaldırabildinmi merak ettim yada savaş olduysa raporunu yollasana.

• aydan yakalamasına gerek yok..diyelim adam seni casus sondasıyla gördü...(motor kademelerini)...
    bir sürü hesaplayıcı var..senin filonun geliş süresini aşşa yukarı 15-20dakikalık bi periyot içerisinde saptar...ve dener şansını..o adam biraz ballıymışş...ama o 11 ve 5 saniye olayını anlamadım..arada casus sondası karışmış olabilir mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magician17

aydan yakalamasına gerek yok..diyelim adam seni casus sondasıyla gördü...(motor kademelerini)...
    bir sürü hesaplayıcı var..senin filonun geliş süresini aşşa yukarı 15-20dakikalık bi periyot içerisinde saptar...ve dener şansını..o adam biraz ballıymışş...ama o 11 ve 5 saniye olayını anlamadım..arada casus sondası karışmış olabilir mi???

gelen filonun icinde 6 tane sonda vardı zaten buna anlam vermemiştim bu adam sayerinde oyler hayel oldu nyseki daha solarlaın oldugu sömurgeyi keşvedemedi :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: pc0576

quote:

aydan yakalamasına gerek yok..diyelim adam seni casus sondasıyla gördü...(motor kademelerini)...

gelen filonun icinde 6 tane sonda vardı zaten buna anlam vermemiştim bu adam sayerinde oyler hayel oldu nyseki daha solarlaın oldugu sömurgeyi keşvedemedi :P

ben anlamadım şimdi saldırdımı saldırmadımı

• bende anlamadım şimdi nedir bu 12snden 6snye düşme işi tam açıklarmısın?
  • beyler bu skinler bilgisayara yükleniyormuş ve her sayfa açılışında resimleri internet yerine bilgisayardan download ediyormuş bunu nasıl yapıcam?
  • hocam bilgisayarına yüklemene gerek yok..skinlerin bulunduğu linki yazsan yetiyor..
  • """""siftah benden bereketi Allah'tan ilk soruyu ben sorayım

bu Füzyoenerji Santrallerinde enerji için döt yakılıyor hemde çok para istiyor bu düzenek nereye kadar karlı kaça kadar yapmak lazım hiç inceleyen oldumu?"""

guzel soru dostum
    önce oyun amacını sömürge yerlerini ve bu sömürgelerin oyundaki misyonlarını belirlemen gerekir bence.Bazı adamlar çok tuhaftır ki sıradan baslarlar 4 5 6 7 8 13 14 15 bir de çok işe yarayacakmış gibi açık sömürge bırakırlar. (filosu nede acaba y ana gezegeninin yanında ya da açık sömürgesinde : kaç dakikada gidebileceği de belli e daha ne duruyoruz avlayalım) Gezegenlerin yerlerini seçmek oyunun kaderini belirlemek demek. Gezegen yerlerini ve misyonlarını belirledikten sonra soğuk gezegenlerde füzyo yapmak gereksizdir (daha çok deut harcar) buralar deut üretimi için iyi yerlerdir. sıcak yerler füzyoyo daha uydundur tabiki deut üretimi için elverişli değildir.

production per hour:
    metalmine:
    production = 30 * level * 1,1^ level
    crystalmine:
    production = 20 * level * 1,1^ level
    deutsy.:
    production = 10 * level *1,1^level*(-0,002*max-temperature+1,28 ) <=========
    solarplant:
    production = 20 * level * 1,1^ level
    fusionplant:
    production = 50 * level *1,1^ level

consumption per hour:
    energyconsumption of metalmine is:
    = 10 * level*1,1^ level
    energyconsumption of crystalmine is:
    = 10 * level*1,1^level
    energyconsumption of deutsy. is:
    = 20 * level*1,1^ level
    deutconsumption of fusionplant is:
    = 10 * level*1,1^ level*(-0,002*max-temperature+1,28 ) <====================
    ortada 6,73 füzyo leveli diye bir şey geziyor ama nerden nasıl hesaplanmış bilmiyorum( 6 ya da 7 yapman gerekecek onlara göre ) birde füzyo üzeri 1,5 diye değil üzeri 1,8 diye gider ( yapımından bahsediyorum) formülü şöyle :
    cost decreasing:( o levelin )
    metalmine:60*1,5^(level-1) met and 15*1,5^(level-1) crys
    crystal mine:48*1,6^(level-1) met and 24*1,6^(level-1) crys
    deutsy.:225*1,5^(level-1) met und 75*1,5^(level-1) crys
    solar plant:75*1,5^(level-1) met and 30*1,5^(level-1) crys
    fusion plant:900*1,8^(level-1) met and 360*1,8^(level-1) crys und 180*1,8^(level-1) deut
    graviton research: *3 per level
    all other researches and buildings *2^level

overall costs:( o levela gelene kadar kümülatif toplam) ( atıyorum 25. levela soları getirmek için ne harcarım)
    metal mine:60*(1-1,5^level)/(1-1,5) met and 15*(1-1,5^level)/(1-1,5) crys
    crystal mine:48*(1-1,6^level)/(1-1,6) met and 24*(1-1,6^level)/(1-1,6) crys
    deut:225*(1-1,5^level)/(1-1,5) met and 75*1,5^level crys
    solar plant:75*1,5^level met and 30*(1-1,5^level)/(1-1,5) crys
    fusion plant:900*(1-1,8^level)/(1-1,8 )met and 360*(1-1,8^level)/(1-1,8 ) crys <====metal 1,5 kristal 1,6 solar 1,5 ile giderken fuzyo 1,8 ile gidiyor ( getiri oranı nisbi olarak[üretimi de göz önüne alın] zamanla düşüyor) ( işte burdan sanırım 6,73 bulnmuş ama dediğim gibi ben hesaplamadım nasıl bir simulasyon yapmışlar gezegen sıcaklıklarını ne almışlar kim kaçıncı level hiç bir fikrim yok.)
    all other buildings "costs level 1"*(1-2^level)/(1-2)

http://vetgamer.com/forums/showthread.php?mode=hybrid&t=9683 bu site arada çalışmayabilir. Ama zaten gereken formuller ogamede de var. ayrıcahttp://ogame.wikicities.com/wiki/Glossary den de bulunabilir. ( aranınca bulunur yani ya da en kötüsü hesaplanır)

Özet:
    soğuk gezegenlerde deut üretimi mümkünde hiç füzyo
    sıcak gezegenlerde (mecburi 5 deu sentezleyici ) 6 7 civarı füzyo (ben sıcak gezegenlerde 10 füzyo 15 deut kullanıyorum. 10 füzyo tam olarak 15 deutün alacağı enerjiyi karşılıyor. solarlar da metal ve kristale kalıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 20 Şubat 2006 9:31:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: darkmastertr

kaç hafif avcı kaç kruvazöre denktir ??

simülatör çalışmıouyo

ne dediğini anlasam bi . atayım bari belki tutar 185000456 ha ya 743525750 kruva.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sniper_78

bir adamın gezegenindeki harabe alanına g.d. yollasak haberi olmaz değil mi?

olabilir: adamın ayı vardır senin yoktur adam nerde bu harabe der üşenmez bütün gezegenleri tarar seni bulur.

olmayabilir: a) senin ayın vardır aydan ha na yollanan hiçbir gemi h,içbir şartta radara yakalanmaz seni bulamaz.
    b) adamın ayı yoktur. seni takip etme ihitmali de yoktur ( enteresan durumlar olabilir ama )
  • 1."herkes bi ay formulu söledi bide ben söliim bu denemeyle 2 tane nur topu ayımız oldu

saldıranda 333 tane komuta olacak bunları savunan gezegene 111 komuta olarak 3 dalga halinde yollayacak ve savunanda 333 komutayı indirecek şekilde bir filo ve savunma olacak yani savunan kazanacak sonra harabeyi toplayıp komutasını kaybeden arkadaşa iade edeceksin ve bir ayın olacak

NOT: bu işin formulu olmaz biliyorum ama şans işte deneyecek güçte olanlar denesin böle fırsat kaçmaz "
    2."AY FORMÜLÜ:ÇALIŞMA ŞANSI %79.5(Hakikaten denendi)

252 tene hafif avcı basıyosunuz..ve 3 e bölüp arka arkaya gönderiyosunuz..bunun amacı %1lik şansı yakalamak ve kısa süre içinde ardarda ihtimal vermesi ay çıkma olasılığını arrttırır..bu formül minimum zararla ay kazanmak içindir ve çok ucuzdur...yani başarısız bile olsanız tekrar deniyebilirsiniz..NOT:bu formülle yapılan aylar çok büyük olmaz.. 2tane ayım var...artık gerisini siz düşünün...not2: 84 hafif avcı =%1lik şans...

"
    1. formül eleştirisi:
    ha gibi bir gemi varken 3 metal 1 kristal oranında neden 2metal 1kristal oranlı gemi kullanılıyor? burda iyi bir ay oluşabilir ( 8000 üstü) bu iy birşey.
    2. förmülün elestirisi :
    nasıl 79,5 gibi bir değer bulunmuş burdan onu bi türlü anlayamadım

AY MEVZUATI
    86 ha % 1 ihtimal eder 4000 ile 5500 arası bir ay olur ( 4000 den küçük ay olamaz en büyüğü için bir formül yok benim gördüğüm en büyüğü 12000 civarı birşeydi yani istediğiniz kadar ds yollayın yok edilmesi imkansız bir ay. )
    86*20 ha % 20 ihtimal eder 8000 den büyük olma olasılıgı % 100 dür ( ogame tarafından açıklanan formül)
    (aslında 84 ama ben 86 diyorum )
    ama adamın kristali boldur casus sondası yapar aynı ünite değerinde yani 86*4 tane cs % 1 ihtimal eder.
    öyle büyülü bir formül aramayın çünkü yok. Tamamen olasılık fonkisyonlarıyla işliyor. Tek ufak bir açık var o da programın random sayı alışıyla ilgili. (server yenilenme zamanlarıyla ilgili bunu biz bulduk ama tutup forumda açıklamayı doğru bulmuyorum sonuçta herkezde ay olası oyunu oyun olmaktan çıkarır. Siz de hesaplayın sizin de olsun.Tabi bu hesabı yaparken kaç kişi ilk 100 den hesabı silinerek ayrıldı onu söylemiyorum bile.)
    En iyisi başka evrende oynayan bir arkadaşınıza ricaedin size ay yapmak için bir account açsın 10 15 gunde en az 1 ayınız olur. (+8000 büyüklükte)

at bakalım kalede biz varız nasıl olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 20 Şubat 2006 10:07:40 >

• quote:

hımm tam olarak emin değilim ama araştırmaların süresini tershane ve bilimsel araştırma laboratuvarıda etkiliyormuş diye duydum..zaten anlattıklarına göre tek ihtimalde bu..bence biraz uzun sürsede farketmez..geç olsun güç olmasın...dimi ama

araştırmaların süresini bilimsel araştorma leveli etkiler ama tershane etkilemez. Bir diğer etki faktörü gezegenler arası dır.
    Formülü söyle:http://ogame.wikicities.com/wiki/Formulas den bulunabilir
    arastırmaiçin = (metal kristal toplamı)/[1000*(1+labaratuar leveli)]
    gezegenler arası arstırma varsa labaratuar levelları toplanır labaratuar leveli yerine yazılır. (dikkat hesaplama saat cinsinden 2. dikkat hesaplamada metal ve kristal denmiş deu yok. deut yapım süresini etkilemez. oyunda genel olarak deuta yakıt gözüyle bakılıyor.)

• "ben oldum arkadaslar 2 gundur ay ile izlemedeydim tatar beyi nickli ouncu 1100komuta bilmem kac h.a filan geli ustume ve filo gece havalanmıstı 1 saat sonra inicek ve adamda tam olarak 1saat sonra gelior saldrı icin
    gece 12 sn fak vardı
    bu arada havada 184bnak
    22gd
    100casus
    25muhrip
    5milyon ml var :( "

yakında ayı olan ve seni izleyen biri vardır.
    12 sn olayına gelince adam biraz acemiymiş 12 sn de filonu (hele gece tr serveralrında) gayet rahat kaçırabirdin. ( gece 12 sn gibi bir farkla yollanmışssa yapılacak tek set adamı laga sokmak bunun için saldır anına yakın zamanda ne kadar arkadasınız varsa farklı hızlarda casusluk yapabilir server mesajları böylelikle daha geç iletir. hedef 12 sn farka ragmen imha edilebilir)
    12sn nin 5 sn yeye düşmesi olayına gelince eger tam server yenilenme zamanına gelmişse böyle seyler oluyor. Ben bir seferinde adamdan önce gitmiştim gezegene tabi uzun süre dalga konusu oldum :) önüne kırmızı halı sermeye mi gittin filan denmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 20 Şubat 2006 10:29:41 >

• Ayı olan arkadasların dikkatine
    aydan yapılan saldırılar radarlanabilir. Aydan sadece aya her ne işle (nakliye konuçlanma) giderse gitsin gemiler ve aydan sadece harabe alanına giden gemiler radara yakalanmaz. Aydan yapılan saldırılar RADARA YAKALANIRRRR geri dönüşleri görünmez sadece.(ama buna da gerek yok adam sizin bilimsel araştıralarınızı biliyorsa ve siz de %100 le gönderdiyseniz geri dönüş zamanı belli.) Bu arada aya saldırı olabilir ay yok edilebilir vb seyleri söylemeye gerek duymuyorum ay da bir gezegen gibi.
    Ayı olmayan arkadaşlar: ay edinin edinemiyorsanız da nakliye yada sökmek gibi görevlere tüm filoyu yollamayın. Konuçlandırma yapın konuçlanmadan online olun.(şansınız biraz daha artar) illa nakliye yada ha na yollayacam filoyu derseniz farklı hızlarda ve ordunun önüne arkasına birer ikişer daha filo koyup bu işi yapın. Adam böylece hangi filonun ana filo olduğunu bilemeyebilir. (bilebilir : casusluğu yüksekse o giden şeyde ne var onu da görür. savunma yapacağınıza casusluk tek. yapın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 20 Şubat 2006 10:40:13 >

• can sıkıntısı uk da yeni başladım yapacak bişey yok. Gezegen bana bakıyor ben gezegene öylece bekleşiyoruz. Fazlaca konuşup kafanızı şişirdiysem pardons. Bi yerde bir hata varsa da uyarın konuyu düşünelim beraber.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tkots

can sıkıntısı uk da yeni başladım yapacak bişey yok. Gezegen bana bakıyor ben gezegene öylece bekleşiyoruz. Fazlaca konuşup kafanızı şişirdiysem pardons. Bi yerde bir hata varsa da uyarın konuyu düşünelim beraber.

Yazdıklarının hepsini okuyamadım ama oyunla ilgili bilgili olduğun belli,kafada şişirmemişsin yazdıkların genelde teknik ve güzel şeylerAlahtan burda oyundan anlayan adamlar çoğalıyor,bazı laf anlamayan arkadaşlara daha kolay laf anlatırız belki
  • peki sömürge alınırken gönderdiğimiz koloni gemisi sayısını 1 yerine 2 veya daha fazla yapınca gezegen alanına etki yaparmı? (daha önce deneyen olduysa..)bu mantıksız oyunda imkansız değil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkee -- 28 Mayıs 2006; 12:58:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.